- Yettel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
válasz
#25954560 #19317 üzenetére
Triarm-ot nem vennék. ('86-'90)
Meg is mondom miért.
1: gagyi mindkét felfüggesztése a gullarm-hoz képest ('90-94')
2: Gullarmhoz sincs nagyon alkatrész, Triarmhoz még annál is kevesebb...
3: ÖregebbFaridomról tudod megkülönböztetni őket. A Triarmnak (NC23) csapott segge van, a Gullarmnak (NC29) meg egy kis nyúlvány a hátsó lámpák felett. De mondok egyszerűbbet. A triarmnak lukas a lengővillája, a gullarmnak meg nem
Blokkilag sok különbség nincs, kicsit átdolgozott váltó, meg karburáció. Amúgy mindkét típus motorszáma NC23-al kezdődik.
Mit nézzél meg? Elsőként azt, hogy hideg-e a blokk. Aztán, hogy indul-e. Ne -10fokban kísérletezz, mert nem fog elindulni. Érdemes tavaszra hagyni, mondjuk jövő hétre, amikor már cirka 12-14 fok lesz. Akkor max 5-6 sec satara után indulnia kell. Innentől ha az alapjárat egyenletesen dörmögő, és nem hallasz semmiféle mellékzörgést vagy látsz kék füstöt, és jól veszi a gázadást, akkor nagy baja nem lehet. Blokkilag. Telót nézd meg nem-e olajos, féktárcsában megvan-e a 4.3-4.4mm. (30ezer darabja kb) Ha már arra jársz, akkor fékpofára is kukkants rá. Nem árt, ha fel tudnád emelni a hátsó kereket, és megpörgetni a hátsót, hogy nem-e szorul a lánc. (40-45ezer a teljes csere). Aztán próbakör. Ott eldől minden. Elengedett kormánynál nem-e húz, stb.
Ja igen. Vigyél multimétert, és mérj rá alapjáraton a töltésre. Emeld a fordulatot, 2.500 környékén vált a tirosztol, onnantól egyenletesen kell adnia a 13-13.5 voltot. (cirka 15-20e egy fesszabi). Ha megvetted a gépet, ezt érdemes leszerelni, jobb oldalon van a kipufftartó konzolon. Érdemes felpolírozni mindkét felületet, és nyakonönteni szilikonpasztával, majd összecsavarozni. De elötte nézd meg, hogy nem-e égnek össze a vezetékekAlkudj mint állat, vegyél észre minden szart, mert egy szutyok tükörtartó konzol 50ezer itthon
Ha valami kérdésed van, akkor hajrá
-
válasz
#25954560 #18936 üzenetére
nyenye használtpiac...
ott volt a 400asom miért nem csaptatok le rá?azzal még elgurultatok volna pár évet, lehet hogy az ezresed hamarabb adta volna be a kulcsot mint az
kérdezd Detoxot, hogy mikor adja el a cimbije, bár, ha nem vigyáz rá, akkor úgyis visszaveszem tőle
-
TayRol
nagyúr
válasz
#25954560 #18936 üzenetére
Mi is nezegettunk paromnak kezdomotort, es le is korlatoztuk a kort a 250-es CBF-re. Ha osszejonne ra a keret, akkor mindenkeppen ezt veszunk. Fiatal, keves km, sok van belole (bar mar nem gyartjak), s remelhetoleg gondos(abb) gazdaik voltak. De szuksegunk lesz egy rakas szerencsere is.
-
ALI_G
veterán
válasz
#25954560 #17350 üzenetére
haver honda hornet 250-e (japó belpiacos, 97-es talán) és egy 2004-es gs500 is ette az olajat.
A hondát azt gyilkolták keményen, 1500 km-re beleöntött 1 decit mikor feljött a hegyekbe, de ő nyélen hajtotta autopályán. A GS500 is pályán felmálházva 130-nál evett szintén...
Enyém olajcsere után csöpögtette maga alá az olajat kakucsringenszerintem használattól és futott kilómétertől függ.
-
NFree
addikt
válasz
#25954560 #16897 üzenetére
Áldozat nélkül nincs győzelem, mutass nekem olyat a nagyok közül aki még nem hasalt el, én soha nem leszek kurva jó motoros sajna, mert nem merem a határokat feszegetni.egyenesbe 300-al mindenki tud menni, a lényeg inkább az , ha lehet ilyen alkalmakkor az ember ussza meg minnél kissebb sérülésekkel a többi nem számít. ezt mindenkinek kívánom, mármint nem a taknyolást.
-
ALI_G
veterán
válasz
#25954560 #16284 üzenetére
"h ismerose bement egyik szalonba (mittomen bmw v honda) nem oltonyben-nyakkendoben es gyakorlatilag nem foglalkoztak vele. aztan atment lexus szalonba, ott kiszolgaltak es vett is vmi sokpenzert jarganyt."
én azt spam e-amilben kaptam...pontosabban körüziben. Vagy csak a hasonlóság nagy?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#25954560 #16215 üzenetére
a dunlop 207-208asokról meg hasonlóan pontszámaim 2.3nyomáson, 1-2 személlyel:
Száraz úton való tapadás 4(ha bemelegedett,előtte 1)
Száraz úton való fékezési jellemzők 4
Nedves úton való tapadás 4
Nedves úton való fékezési jellemzők 3
Kényelem :2
Gumikopás 4sportec M1ről: 1.9-2.1nyomáson, 1-2 személlyel:
Száraz úton való tapadás 5(élettartam felétől 3)
Száraz úton való fékezési jellemzők nemtom,mert alig volt fékerő azon a gépen
Nedves úton való tapadás 3(élettartama felétől 1)
Nedves úton való fékezési jellemzők 2
Kényelem :5
Gumikopás 2(élettartama 4ezer volt hátul,2ezertől fele annyira tapadt) -
Topiccsendőr
addikt
válasz
#25954560 #16134 üzenetére
nagygázkar megy rá, alu kormánnyal, gumicsere, mert az első már kettévág bármit, aminek nekimegy
, meg feljebb rakok mindent, ami legutóbb leért. Kb ennyi, utána megint mehet a köridők lefaragása.
Jah meg van egy + vázam, + blokkom darabokban. Nem rég volt fúrva, új dugó, új főtengely. Szereztem egy echte café racer kormányt (MAGURA) a vaterán 2000 forintért
Gondolkodom hogy ezt a másikat megcsináljam hasalósra, mert ugye ez amit most használok endurókormányos. Meg ha már az hasalós lesz , akkor a lábtartókat is értelmes helyre rakom. -
feca81
aktív tag
válasz
#25954560 #16067 üzenetére
no, a masodik telefonszam lehet celbatalal?
mas: ugy szidtam magam
tegnap eszervettem,h nem goyrsul ugy a motor,mint kellene.huzo ma gazt,mint a veszedelem,de sehova se gyorsul.nem,nem kuplung csuszas,mert nem is porog a gep. (amugy hidegen meg szokott csuszni,de ez most ittt nem jatszott)
mar tiszta ideg voltam,h mi a tokom baja van.ma reggel rajottem.most kapaszkodjatok meg
hetvegen lecsereltem a markolatokat rajta,mert kenyelmetlen volt.vmi szivacsos szar ergonomikus kialakitasu.es h az ujak felmenjenek befujtam szilikonnal a belsejet. tokeletesen fel is ment.csak azt felejtettem el,h ez porogni fog a kormanyon.ugyhogy azert nem gyorsult a szerencsetlen,mert a markolat fordult,nem a gaz.ekokra hulye ne mlehetek?!?!?!?! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
#25954560 #16063 üzenetére
Igenjóvolt.
Gigszer, a titániumkipufogós - az a furcsaalakú dobbal - nah annak az a túlcicomázott fényszórója, az betesz nekem.Túúdom olyan vagyok, mint egy nő, amelyik autót vesz.
Ez van
Majd elkérem neked a TL-t. Vagyis rábeszélem havert, de úgyis odaadja. Ő meg bele van zúgva az YZF be. Hát nekem is hamar sikerült megszoknom a jót. Azt vettem észre, hogy még kanyarodni is kényelmesebb vele. Nem tudom miért van, egy ideig kattogtam rajta, hogy talán nem terheli az ember ösztönösen a lábtartót, mivel akkora az ülés, hogy azon van a súly? Szóval így hogy fel volt pumpálva a kerék, még jobban is ment a kanyar vele, mint az R6 alÉs nagyon precíz kanyarokban. Egyedül nagy sebességű kanyarban kezdett elmászni az eleje, de gondolom az a kétszemélyes guminyomás miatt lehetett. Meg a rendelkezésre álló lóerők az alsó fordulatszámon... 2500 nél is van neki. Ez döbbenet
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#25954560 #15983 üzenetére
baj,h köv motor nekem is kényelmesebb lesz.tuti valami csupasz méregzsák.
de addig is élvezem a hörgős kicsikémet.pláne,h kismillió szirszart vettem neki már.fékcsövek,gyertyák(ezúton is köszi Tüzi),W lánc,és jön az uj gumi.hülye lennék eladni,pláne,h végre felköltözök jövő nyárra Diósdra, és onnastól nem kell +200km-t levezetni egy pilises guruláshoz.és pont arra használhatom,amir való:rövid szerpentines túrákhoz. -
Gaboman
nagyúr
válasz
#25954560 #15566 üzenetére
De supermotoból is csak a vékonyabb fajtákból ajánlatos az első választás.
Pl:XT660R,FMX650,
Mert azért a SMR560,FS650,SXV550,SMC660-nem taluló motornak való.Bá Nutrition:A te méreteidhez tényleg jól illene egy Supermoto mivel magas vagy és azok is magas építésüek,így nem látszanál nagynak rajta.
És elsőre azokat ajánlanám amit ott példának írtam,még lehetne a Yamaha TTR600,Aprilia SXV450,KTM LC4 640.
Ezek nem annyira dúrva gépek még. -
Gaboman
nagyúr
válasz
#25954560 #15415 üzenetére
Ebben teljesen igazad van,én sem másért csinálom rá,nem azért mert ki tudom használni vagy mert kevés.
Ahoz sokat kellene fejlődnöm hogy azt mondjam kevés,valójában sosem lenne kevés,de a vigyórfaktór így még nagyobb lesz.
Még élvezetesebben lehet majd vele motrozni,nekem ez a lényeg.Boci_83:Én például sosem hencegek a teljesítménnyel,az lehet hogy közlöm mennyi is de nem azért hogy vagánykodjak vele,hanem mert jó érzéssel tölt el hogy bika mocim van.
Nem nagyképüsködöm vele sosem,az olyan embereket utálom is. -
-
Gaboman
nagyúr
válasz
#25954560 #15182 üzenetére
Én meg szerdám voltam olajcserén 16600-nál kellett cserélni,vagyis nem kellene de én 3000-ként lecserélem benne a gyári 5000 helyett.
+szelepellenőrzés,csavarok átthúzása,
Jövőhéten meg megyek az új kipufogókért,SX rendszer lesz rajta,onnan meg egyből karbihozzáállításra mert így is fehéren ég annyira vissza van fogva gyárilag.
Úgy hogy kb 1hét múlva kicsikét mássabb karaktere lesz e gépnek,meg hangja is. -
feca81
aktív tag
válasz
#25954560 #15161 üzenetére
akkor megnyugodtam,nem csak en vagyok hulye
az a problemam,h alig megy fel a hofok a vonal fole.ami kb negyede a teljes skalanak. gyanitom,h nincs benne termosztat,mert ha volna csak nem engedne le ennyire,v igen?lehet hozzaszoktam a tulhevuleshez?
egyszoval varom a tapasztalatokat,mert ha igeretesnek tunik,belefogok en is. -
-
Boci_83
őstag
válasz
#25954560 #15070 üzenetére
Ha már a futó felületnél tartunk... Hátul nincs majré csík, már egy jó ideje, de elől van még vagy 3-4 mm. Nem azt mondom hogy én mindig ott akarok motorozni, de számomra igen nehéz felfogni, hogy addig hogy a fenébe lehet ledönteni..? Mivel a hátsó már lent van teljesen, így ha tovább húzom, elvileg kevesebb futófelület fog a földel érintkezni... Persze itt már van gumi lapulás is, meg a gumi eldeformálódik, de még nagyon sokat kellene lehúzni, hogy az első gumit a széléig motorozzam...!?
Elől SportAttack van, hátul a TomaHawk.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
#25954560 #15044 üzenetére
Talájjad ki gyorsan
Egyébként más is jöhet, ha van kedve, csak a lényeg, hogy 14 óra környékén indulok.
A Láncspréről jut eszembe. Valvoline újított, mert most kaptam új sprét, és ennek más egy picit az állaga. Sőt már lassan 400 km óta hozzá sem kell nyúlni. Teljesen meg vagyok lepődve.
Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T16 GEN 1 16" Touch screen vPRO i5 1345U 32GB DDR5 512GB NVME SSD Lenovo Gar.
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest