Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Lacopapi
addikt
-
sanyirigo
senior tag
-
Vhunter
tag
válasz szabof1 #13486 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdésem lenne. Battery cache-t érdemes törölni? Vagy mindegy neki? Igazából az egyetlen, ami miatt ódzkodok a CM7től, az az üzemidő (azt írták kevesebbet bír, mint a gyári 2.2), mert nekem az elég sokat számít. De gondoltam egy próbát megér, főleg, ha már itt a stabil... -
chab7
addikt
válasz Weeman1 #13488 üzenetére
Bizony hogy fogják, a CM team írta is hogy CM9 néven az lesz a következő fejlesztés.
(#13489) domerator: Hmmm, akkor már nemis nagyon lehet náluk sima? A húgom most fog hazalátogatni külföldi melójából és nagyon megtetszett neki a Defy, T-jéknél meg egész jó 60 alatti árban volt már feltöltősen. Akkor pont mikor itthon lesz (nov4-18) már nem fog kapni jó áron Defy-t a + meg ha lesz addig akkor is magas áron lesz.
Akkor lehet neki Blade-t kellene? Most jól gondolkodóba leszek mi legyen neki. Csakis jó ár/érték jöhet szóba, attól hogy kint dolgozik nincs sok pénze, és egy 50-60 körüli Defy jó választás lett volna. Ha nem lesz mi lehet még alternatíva?[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
domerator
veterán
Blade topicban valaki kapott T-Mobiltól levelet, amiben azt írják, hogy nov. második felétől tervezik a Defy Plust forgalmazni.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
-
szabof1
őstag
válasz Vhunter #13481 üzenetére
Ha Custom Recoveryben mentést csinálsz a Froyoról még a CM7 telepítése előtt, akkor azt vissza tudod rakni később, de előtte végig kell csinálnod a csupasz 2.2-ről telepítést a felkészüléses leírás szerint (azt a Froyo SBF-et telepítsd, ami most mentéskor is rajta van) és utána Custom Recoveryben a Restore-ral lehet visszaállítani.
Custom Recoveryben és flashelés közben nem tölti a telefon az akksit. Azért kell 100%, hogy ha valami baj van, akkor legyen tartalék, mert tölteni csak működő oprendszer mellett fog.
(#13482) etooo:
A Voda cserélte szó nélkül jelképes 1 Ft-ért a SIM kártyámat újra.[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz Weeman1 #13479 üzenetére
(#13479) Weeman1:
Ár érték arányban a Defy is nagyon jó,
de a Blade viszi a pálmát.Tudom... ezért volt Blade-em és ezért van most Defy-om...
Én csak találgattam, hogy premete miért választotta Nexus S-t... amióta a T-Mob kiakciózta (illetve generálban lejjebb ment az ára), azért nem lehet olyan rossz és ki tudja, lehet, hogy valami nagyon alkalmi vételt fogott ki.
A hivatalos IceCreamSandwich lehet, hogy engem is elgondolkoztatna... bár tökéletesen elvagyok most a MIUI_US-sel.
-
Vhunter
tag
Üdv,
Úgy döntöttem belevágok én is egy CM7be.
Gondolom már elhangzottak ezek a kérdések, de most nem találtam rá, az első hozzászólás pedig nem említi ezt a verziót.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy ha ezen leírás szerinti stabil változatot teszem fel, akkor utána visszaállítható a gyári 2.2 oly módon, hogy telepítés előtt készítek egy mentést a recovery menüből, és azt visszaállítom, ha úgy döntök, hogy maradok inkább a gyárinál?
Köszi. -
errrtu
aktív tag
köszönöm a válaszokat
feltolom a stabilt erre ami most van, ha nem jó akkor kezdem 2.2ről szintén a stabillal ha úgy sem lesz jó akkor mehetnek a nightlyk de azt nem vágom mert még sosem csináltam.
Ha mindegyiknél cirka egy hónap alatt jön elő a probléma akkor idén talán végzekOnePlus3
-
-
domerator
veterán
válasz Weeman1 #13468 üzenetére
+ (#13470) Mozzarella
Szerintem ár-érték is számíthatott, illetve az, hogy a NS jó eséllyel hivatalosan megkapja a szendvicset (bár mintha úgy láttam volna valahol, hogy premetének már fut rajta egy korai változata)
A Nexus One viszont kimarad a jégkrémből állítólag.
[ Szerkesztve ]
-
Trabby
aktív tag
Egy olyan problémám van, hogy a kis "házikó ikon" jóval halványabban ég mint a másik 3 "gomb".
Ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy így van és kész?
Előre is köszi a segítséget!
-
chab7
addikt
válasz errrtu #13465 üzenetére
Nálam mindig megy fel az aktuális nightly, és eddig csak egyszer volt "wifi nem látása". Akkor is valószínűleg egy wifis app miatt. Titaniumból visszaállítottam a wifi pontokat, azt a wifis appot leszedtem, azóta nem jött elő.
41-es nightly-ban már a jelerő visszajelzés is javítva van.premete - RIP (Pedig neki nem is volt baja a cuccal. Kár, hogy már értelmesebb tagok is lecserélik, mert még a buktafélék oké. Na de ha lehetősége volt és az jobban bejön neki, hát sok sikert hozzá. Előbb-utóbb mindenkit elér a csere.)
-
natë
nagyúr
válasz poller #13464 üzenetére
Hú, egy rakás.
Fejből hirtelen amiket használok :- Beautiful widgets
- SiMi clock
- SiMi folder
- Circle battery
- Extended controls
- Poweramp
- Traffic counter
- Widget Lockeretc...etc...
errrtu : nálam a stable is gáz volt wifi téren, de az uccsó hivatalos nightly jó!
[ Szerkesztve ]
-
errrtu
aktív tag
Nagyon bosszantó ez a Wifi probléma! (rc1.5) Megint xarakszik teljesen random, kb egy hónapja nem buherálom és most sem tettem semmi különöset!
Feltenném a stabilt ha valaki hozzáértő támogatna, megnyugtatna, hogy atomstabil az új wifije!?
bocsánat ha nem vagyok most naprakész de mióta nem tapicskolom csak bekukkantok ide a fórumba olvasgatni néhanapjánOnePlus3
-
Lacivagyok
csendes tag
1-2 napja jelentkeztem azzal hogy nem világítanak az alsó 'billentyűk'Nos kiraktam a power widgetek közé a fényerő szabályozás opciót és azóta tökéletesen ki-be kapcsol a világítás!Talán segítettem valakinek.
-
domerator
veterán
Úgy tűnik premete elhagyott minket... ha minden igaz egy Nexus S-sel kötött határozatlan időre szóló közelebbi kapcsolatot...
[ Szerkesztve ]
-
-
Lacopapi
addikt
Ezzel így nem sokra megyünk,mert nem ismerjük a felhasználói szokásaidat...csatlakozom Mozz-hoz,lehet,hogy ez nagyon is jó érték.
Az okostelók nagy átlaga azt tudja,hogy reggel leveszed a töltőről,de este már enni kér...ahhoz képest a Te adataid nem rosszak...mégiscsak 32 óra...[ Szerkesztve ]
-
ruan
tag
1 nap 8 óra
csak ennyit bír egy töltéssel, nagyon bosszantóCM 7.1-el, kijelző fényerejét levettem, proci vissza 800 Mhz-re, még a feszültségeket is visszavettem. Nemrég csináltam egy akkumulátor kalibrációt is, az se segített.
Nem tudom hol lehet a hiba...ha valakinek van tippje, ossza meg.
-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
ko9
addikt
Sok off mögé kerültem, valaki nekem?
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
domerator
veterán
Nincs még semmi hír a holnapi MIUI changelogról?
-
-
natë
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
Persze, ez így van. De az ördög sosem alszik. én tiszteletben is tartom ezt és nem adok neki esélyt
Mozz és cm7-esek, újra frissít a wifi visszajelző
(Most már ha az xda-s átlátszó status bar patch is jó lesz a gingerblur témához ahogy a csinálója ígérte akkor 110% lesz minden, még a dizájnban is.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Próbáltátok már a supercharger scriptet? Kíváncsi vagyok, jobb-e mint a juwe féle optimalizálás.
-
chab7
addikt
Telós klienst még nem próbáltam ezt pótolnom kell.
Megtalálni egyszerű azért is lett az ircnet, mert bármelyik ircnet szerver ide hoz és alap porttal (6667), tehát egy irc progit megnyitva (pc/laptop) elég csak az ircnetet választani - akármelyik szervere is van alapértelmezettnek állítva, port az 6667 lesz alapból. Szobanevet kell csak tudni ezen kívül, hogy megtalálható legyen.(#13435) Mozzarella: Le is húztam most 93%-nál, és dobom fel.
fa4hu: Persze, fel is megy, nincs is azzal gond. De ha mégis valami oknál fogva a teló gondol egyet és bootloopba kerül és eltart a "hegesztés" egy ideig... Főleg ha valami olyan hiba miatt ami eddig nem jött elő, és nem vagy felkészülve rá.
Megeshet mindenkivel. Nekem sem volt még sosem ilyen bajom, de ha lenne, akkor ugye nem amiatt hogy nem jól csináltam, hanem valami egész más miatt. Na ilyenkor nem jönne jól a kevés akksitöltöttség. Jobb a békesség és én még nightly-t sem teszek fel kis töltöttség mellett.[ Szerkesztve ]
-
haxxika
senior tag
-
chab7
addikt
válasz #71562240 #13416 üzenetére
Szuper, lockscreen-t eddig sem használtam. Most már legalább tudom miért voltak ellenérzéseim vele. Nem igazán tudtam rájönni mire is jó, mikor zsebben nem tudom elnyomni (igaz, ez csak a Defy-nél van így mert nincs fizikai gomb az elején), ha meg én kapcsolom be akkor minek még egy "felesleges" mozdulat a használat előtt.
Na de itt a megoldás, ez is egy almás feature. Akkor még jó hogy nem tetszett.
Hagyják is csak el a gyártók ezt a feature-t inkább mint hogy fizessenek.
(Mindazonáltal nem vagyok meggyőződve hogy ezek nem ugyanolyan csak a felhasználók idegeit borzolni célzó hírek mint a hétköznapokból levőek néha a híradóban. Alapja nincs, csak hogy elolvasd és ezzel foglalkozz. Közben ők meg jól elvannak. Politika ez is, mint minden más.)(#13421) viralmind: Agyaltam, igazat adok, de ezt már csak elküldöm Amúgy meg csak abba tudok belefolyni, amiről szó van. És hát ez mostanság valóban a rom-istenítés, a bénázásokra való x-edik rákérdezés. Tiszta dejavu annak aki naponta olvassa. Már várom mikor jön egy wifibajos, vagy egy bootloopos. Ha általános témák mennek akkor csak arra lehet reagálni, x-edszer meg már higgadtan nehéz. Nekem igenis hiányzik egy olyan hely ahol lehet a cm-ről írni, mert itt ha szóba hozom a sok miui közt akkor lassan leoltanak mit akarok én azzal.
Erre az általános beszélgetésekre én javallottam a chatet, de nem kellett, hát maradt itt a 80% offolás, pedig az kiemelhette volna oda, és itt meg maradhatott volna a tárgyilagos írás.
Mert akár elfogadjátok akár nem, ennyi ugyanolyan telefont használónak igenis van témája nem csak szorosan a dolgokhoz kapcsolódva. Mehetett volna a chatre, és lehetett volna ott jókat társalogni mindenféléről a sok Defy-snek ami nem hagy ennyi off nyomot.
Aláírásomban még mindig ott hagytam és sokszor benn is ücsörgök, de amíg ennyi lesz a felhasználó itt és természetesen mindenki szeretne a telóval kapcsolatosan vagy épp csak hasonló telósokkal más dologról írkálni egymásnak/egymással, addig sok lesz itt az off, ha nincs más hely ahová menjenek.
Majd ha már sokan váltanak és ez a teló nem lesz ekkora szenzáció akkor lesz itt kevesebb hsz és kevesebb off.Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
domerator
veterán
válasz haxxika #13428 üzenetére
Korábban is volt valaki(k)nek bankos sms-sel problémája... nem zárnám ki a bank automatája által küldött sms-ekben megbúvó helytelen/nem oda való, stb. karaktert, vagy egyéb figyelmetlenségből adódó kódhibát.
-
natë
nagyúr
-
kano
nagyúr
Legyen igazad, de ugyan az csinálta mint aki a Teasert és most összedolgoztak walter kollégával.
Most merítem a Defy+ ROMommal a telómat először (64:45 óra és 32%) , de utána lehet feldobom.
Nem akarod most feltenni? Kíváncsi lennék a gyorsaságára és az akksi zabálásra.
(#13423) haxxika
Amit én tennék:
- Nyomnék Wipe-okat (Cache, dalvik). Ha erre nem javul meg akkor kénytelen vagy Wipe data-t is nyomni, amire a teljes tartalom törlődik!!!
Milyen kamerás a telód?[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
haxxika
senior tag
Erre valaki tudna egy választ adni?
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
natë
nagyúr
Nem a teaser
Rom based on 4.5.2-109 Defy+
Ki kellene próbálni, de megvárom az első postokat a cucc topikjában. Nekem egyébként az olasz srác főzelékei szimpatikusabbak, mert többet ad a designra.
Más: láttam egy jutyúb videót a Motorola Razr Droidról, aming gb futott. A gyári launcher kb. olyan sebességet, olajozottságot produkált, mint a LP.
Defy-on meg...A froyo stock launcher volt az uccsó gyors gyári.
Bocs, kicsit mostanában a löncser témán lovagolok többet[ Szerkesztve ]
-
viralmind
aktív tag
CM7 hasznalokent en is inkabb azt javaslom ne legyen kulon topic maradjon csak egyben ,igy is eleg visszaolvasgatni hatmeg ha +-ban hozzajon meg 1 forum.igy legalabb egyben van.
Velemenyem szerint inkabb a kib@szott sok off hozzaszolast kellene kerulni mert 20 hozzaszolasbol mostansag 15 qrvara off ,egymas baszogatasa esetleg masik rom istenitese a vegletekig,avagy masik rom fikazasa szinten orrverzesig,Szerintem ezeket kellene csokkenteni,inkabb akkor ne legyen naponta 60 hozzaszolas ha annak a 80% teljesen felesleges.Akinek nem inge nem veszi magara aki meg ugy erzi erintve van az pedig agyaljon ezen mielott beir ide.
Peace!
-
kano
nagyúr
válasz #99499520 #13417 üzenetére
Na látod. Az ő hozzászólásából sajnos az jön le, hogy halvány, lila fingja sincs, hogy a teljes folyamat hogyan épül fel, csak nekiállt és majd lesz valami.
Ha egy kicsit odafigyel valaki, képtelenség elrontani bármit is. Esetleg az új ROM nem indul el (ha nem volt előtte megfelelő wipe), de arra 1 mondatban rákérdez és megmondjuk (vagy esetleg rákeres).
(#13418) forintuser
Ez a Teaser ROM csak beemelt a fejlesztő az MS2Gingerből pár dolgot.
De lesz új MS2G Lite is az új kínai Defy+ ROMból.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
forintuser
őstag
Mozzarella fórumtárs figyelmébe.:
Új MS2
Holnapkészítést vállalok.
-
törölt tag
Egy újabb nagyon kedves hír az Apple-ről, szabadalomháború témában. Feltételezem, igaz a hír.
-
kano
nagyúr
válasz #99499520 #13411 üzenetére
Csak 1 kérdésem van:
- előtte elolvastad, hogy hogyan kell csinálni a teljes frissítést?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
haxxika
senior tag
Sziasztok.
Olyan gondom van, hogy nem nagyon akarja a telefon megkapni az SMS-eket, pl. lépek be a banki felületre, küldené az SMS-t, erre a teló újraindul. MIUI 10.21 van rajta, magyar verzsön, rakjam újra vagy mi legyen a megoldás? Ma kezdte csinálni ezt, nem tudom miért....OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
kano
nagyúr
válasz domerator #13404 üzenetére
Azért álljunk már meg! Ha valaki úgy áll neki egy telefont berhelni, hogy fingja nincs mit csinál (azaz nem olvasott eleget) akkor az így járt. (És a hozzászólásaiból az jön le, hogy fogalma sincs a frissítés menetéről.) Érdekes, hogy többségünk tudott időt fektetni az olvasásba és utána nem rontotta el. Egyébként olyan nincs, hogy engem valaki olyanról akar meggyőzni amit én nem akarok.
Segíteni is akartam neki, de sajnos meló volt éppen. De reméljük most már sikerül neki, ha olvasott is. Az nem működik, hogy elkezdem úgy, hogy nem látom át a teljes folyamatot és majd lesz valami.[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
válasz Nataniel #13406 üzenetére
OK, én is befejeztem, szegény csiziktomit sajnálom (akár megérdemli, akár nem), de reméljük sikerül megcsinálni a telót.
Vérmérséklettel nincs gond, csak annyi verte ki az automatát, hogy jóval tovább mentél mint az olvasás és tájékozódás elhagyásáért "járó" jogos lebaxás.(ha engem kérdezel, én ugyanúgy 25 féle leírást olvastam előbb, mint hogy hozzányúltam volna a telóhoz... blédhez is, defyhez is... ennek hiányában tényleg kötél nélküli bungee jumping a teló buzerálás)
(#13408) pok.tom:
Az isten áldjon már meg... hagyjuk már meg csiziktominak azt a felelősséget, hogy más telójához hozzányúl, vagy nem... ha igen, akkor hogyan!!!
Ha nem tájékozódik előtte, akkor lehet lebaxni, de senki nem vonhatja felelősségre, hogy más telóját bütyköli... érted?[ Szerkesztve ]
-
pok.tom
aktív tag
Sztem is jogos az "anyázás", ha nem tudta ennyi szájbarágós leírás után frissíteni a telót, főleg úgy, hogy más telójáról van szó. (van androidos telója)
Mikor g1-em volt akkor sehol nem volt magyar leírás.. most meg bazze ennyi leírás után..? jogos az anyázás, nyilván szalonképes módbanmod: ja az kimaradt, hogy természetesen a segítség az jár ezek után.
[ Szerkesztve ]
-
chab7
addikt
válasz Nataniel #13406 üzenetére
Közben eltűnt az előzménye de ettől még igaz: Én sem akarom nyújtani. Véleményem az, hogy ilyen esetben kapjon segítséget, igen, de igenis kapjon leb* is amiatt hogy mit művelt. Máskülönben honnan fogja tudni következő esetben hogy jó lenne utánajárni a dolgoknak...
Na de tereljük vissza a víz felé a dolgokat.
cm_jordan_full-41.zip (Thu Oct 27 2011 11:28:39 GMT+0200 (CEST))
Fix PT translation for Free Storage label (android_packages_apps_Settings)
Fix audio notifications (android_frameworks_base)
libstagefright: fix JPEG decoder component name typo (android_frameworks_base)
wl1271: Fix wifi signal meter refresh (android_hardware_ti_wlan)
OMXCodec: Fix build on USE_GETBUFFERINFO devices (android_frameworks_base)
Revert "LGEStarRIL: Ensure GPRS attachment class on p970" (android_frameworks_base)Még nem próbáltam, de majd kiderül így van-e
[ Szerkesztve ]
-
szabof1
őstag
válasz Nataniel #13402 üzenetére
Bocs, de azért írtam, hogy "Emberek!", mert nem csak neked szólt...
És pont azt szerettem volna elérni, ha befejeznénk már a személyeskedést és egymás b...tatását.
Bocs, ha félreérthető voltam. Részemről befejezett a téma. És ha tudok a jövőben is segítek minden rászorulónak, még akkor is ha nem olvasott utána. -
domerator
veterán
válasz Nataniel #13402 üzenetére
Nataniel:
Az úgy rendben van, ha hússzor elmondod neki, hogy olvasni... mondd el, hogy mit qrt el és ez mennyire hülyeség, mert világosan le van írva (ez sem néz ki jól, de még mindig szalonképesebb)
... de nehogy már azért vond felelősségre, mert nem a saját telóját csinálta... az meg már túlmegy minden határon, hogy még azzal is szúrsz rajta egyet, hogy mennyibe fog ez neki fájni... na ez az, ami kicsit biztosítékverős, nem a más telefonjának a bütykölése.
-
chab7
addikt
válasz #99499520 #13393 üzenetére
Ez csak természetes, én sem kísérletezgetek, hanem használom a telefont ahogy kell, csak épp mindig felteszem az aktuális nightly-t amikor időm van. Ez még nem kísérletezés, főleg hogy a mindennapos használatban ez nem akadályoz
(#13392) Tex: Persze, maradhat egyben, sőt, szerintem fog is. Nem nagyon fognak itt több Defy-s topicot indítani. De ha mégis lenne egy cm-es valamerre, akkor azt jobban olvasnám mint a miui-sat, vagy a koedukáltat, mert az én időm is pénz, és szeretek célirányosan csak arról olvasni ami érdekel.
(#13398) domerator: Én is az a fajta vagyok aki elsőnek utánaolvas részletesen a dolgoknak, és csak aztán cselekszik. Anélkül én a sajátomhoz sem nyúlok, nem hogy a máséhoz. Van abban igazság amit mondasz, de még ha úgy ráerőltették volna is, azért utána kellett volna olvasnia a Defy-nak, mert így kezdeni egy dolgot, hogy update.zip kell neki mikor a zárt loader miatt nálunk ilyen nincs - ez csak azt tükrözi hogy olyannyira bízott magában, a tudásában a telefonnal és az androiddal kapcsolatban, hogy egyáltalán nem járt utána, van -e valami Defy specifikus buktató.
-
Nataniel
senior tag
válasz szabof1 #13400 üzenetére
Szabóf1 kolléga, nem mondtam hogy nem érdemel segítséget. Ki kell segíteni, de nem mondhatod, hogy olvasni nem kell... tapasztalatból tudod te is.
Domerator: Láttam, ellenben akkor is tartom a véleményemet, hogy olvasni...olvasni...olvasni...
Küldjetek el a francba, és oltsatok le, de akkor is kell olvasni, és felfogni mit csinálsz...ha segítség kell,gyere,segítünk.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés