Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
mrrr74
aktív tag
A problémám az, hogy csak a stock recoverybe enged belépni. Innen is feltehetem?
Ráadásul az a legbosszantóbb, hogy nem azért frissült CM-7-re, mert az menő, hanem ment nem volt stabil a gyári 2.2 és naponta 3-4x faygott, újraindult, stb
[ Szerkesztve ]
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
chab7
addikt
válasz mrrr74 #13198 üzenetére
Ha cm-et akarsz akkor semmiféle bootos nightly meg ilyesmi nem kell (már). A 7-1 stable-t tedd fel. Átnevezni nem érdemes mert úgy error lesz, nem fog egyezni az ellenőrzésnél.
Ha a wipe-ok nem segítettek akkor meg kezdj elölről mindent 2.2 cee, rsd lite.[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
mrrr74
aktív tag
válasz szabof1 #13197 üzenetére
Kérdőjel így is, akkor marad amit írtál...
Viszont ha így cselekszem, akkor ezt feltehetem stock recovery-ből átnevezve update.zip-nek?1. Amennyiben a módosított rom telepítése után nem indulna el a telefon, Mozzarella javaslatára próbálkozz meg először egy CM7 "BOOT"-jelű (aminek a nevében benne van a "BOOT" szó is) nightly telepítésével (pl a cm7-110822-1650-BOOT179-4-Jordan nevűvel, letöltés innen). Ezzel jó eséllyel megszűnik a bootlási (rendszerindítási) probléma. Ez azért praktikus, mert így nem kell az a hosszadalmas telepítést eljátszani, amit a "felkészüléses" leírásomban ismertettem (2.2 CEE telepítése, rootolás, 2ndInit telepítése és Custom Recovery telepítése). Ez a megoldás totya73-nak - bár próbálta - sajnos nem segített.
Megjegyzés: Korábban sokszor írtuk, hogy 2.2 CEE alap esetén bátran telepíthetjük bármelyik nightlyt azonnal 2.2-re. Sajnos ez (ma már) nem igaz és a megfelelő "BOOT"-os nightly kihagyása ilyen bootloop problémát okozhat.https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
mrrr74
aktív tag
válasz szabof1 #13187 üzenetére
Köszi, akkor ez lesz este.
Ha most felteszem tölteni akkor tölti az aksit? Vagy így az sem megy?Viszont lehet nem is bootloop van, hanem a következő a jelenség.
A Google feliratnál megáll és vár. Ez talán nem is bootloop, hanem valami más[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Kösz, közben megtaláltam, de a LP még mindig gyorsabb nálam, úgyhogy maradtam annál.
domerator : ezt mondtam én is, ha valami MiUi vonalon akar tanyát verni, akkor használja a MiUi (us)-t / Galnetet és akkor tuti nem fut bele poltergeist jelenségekbe.
Ha tweaket akar, akkor olvasson utána és töltögesse le őket az xda-ról.CM7 : csak visszatértem és 2 nap folyamatos piszkálás mellett sem tudtam fc-t vagy fagyást előidézni, mondjuk rögtön cseréltem manuálisan a marketet a legfrissebb leaked verzióra.
-
chab7
addikt
válasz Nandivagyok #13182 üzenetére
Meg a basebandet az central europe, hong kong stb-re állítsd, a mi régiónkban az a használatos !!!
-
chab7
addikt
Nekem meg pont hogy több kellene
Wifi: Naná hogy nem frissül a wifi jelzője, csak indításkor, mivel ez a cm-ben már megvolt. Most odaért miui-ékhoz is. De akkor hogy lehet itt-ott erősebb, ha csak a kezdeti értéket mutatja? Így nekem sem megy el a jel akárhogy takargatom (ha egyszer nem frissül a jelzés).
-
szabof1
őstag
válasz Nandivagyok #13182 üzenetére
Lehet, hogy ez segít:
A Setting (Beállítások) menüben a Wifi és hálózati beállításoknál azon belül a Mobil hálózatoknál az APN-eknél
1. törölni kell minden APN-t
2. meg kell nyomni a menü gombot és ott a "Reset to defaults" (alapállapot visszaállítása) lehetőséget kell választani.(#13185) kammerer:
Alul a linkeknél van a CM7 hasonló ismertetője: [link][ Szerkesztve ]
-
tzl
senior tag
kipróbáltam a miui-t, szép meg minden, lehet, hogy egyszer majd belakom, de most nincs rá időm, úgyhogy vissza akartam állni CM7-re a nandroid mentésből. Persze, hogy bootloop lett az eredménye
Na nem baj, így legalább rádobom a telefonra a 2.2.2 CEE-t, kicsit újabb kernelem lesz, mint eddig a 2.2 FIN-nel -
mrrr74
aktív tag
válasz szabof1 #13181 üzenetére
Olvasom azt is, de sajnos nem segített.
Van latest-, stable- és stock rec, de csak a stockba tudok bemenni és akkor újraindításnál kis robot, két gomb és ott tudok matatni.Stable-nál: no such file or directory van csak
ezért gondoltam, hogy a CM7 filet átnevezem update.zip-nek és stock recoveryből felteszem ha ez jó elgondolás
-
Nandivagyok
aktív tag
Sziasztok!
A tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni.
Szombaton felraktam a stabil CM-et, majd lekapcsoltam a mobilnetet, (data enabled elől kivettem a pipát) mert otthon wifin használom. Ezután belakás közben vélentelül elállítottam a basebandet, de a fórum alapján visszaraktam europe......nordicra. másnap használtam volna a mobilnetet, de az istenért se csatlakozna. Átnyálaztam az apn beállításokat, így se értem el eredményt. Lehet, hogy a basebandnek nincs köze a nethez,de mást nem állítottam el. Valakinek van ötlete hogyan csinálhatnám vissza a netelérésem? -
szabof1
őstag
válasz mrrr74 #13180 üzenetére
Az nem baj, hogy most más a CWM verziója, a CM7 hozza magával a frissebbet.
Itt vannak okosságok összegyűjtve: Módosított romok cseréje és az esetleges bootloop problémák javítása
A Recoveryn belül van Stable Recoveryd? -
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
Sikereresen belefutottam egy problémába.
Hétvégén feltettem a CM7-es ROM-ot, ami a mai napig szépen ment.Aztán a telefon újraindult és bootloop lett a vége, most nem jut tovább a bootolásnál. Kék led van, viszont 1.0.5-ös 2ndinit, ami fogalmam sincs miért, hisz a 0.6-os volt telepítésnél.
Csak recovery módom van amivel tudok kezdeni valamit, viszont updated.zip-em nincs. Ha átnevezem a CM7 telepítőfájlt erre, akkor azt elfogadja?
Vagy mi leget a megoldás?Köszi előre is!
Ha töltőre dugom egy "?" jelenik meg, ekkor tölt, vagy nem nagyon?
[ Szerkesztve ]
-
domerator
veterán
-
Vicqdazyr
csendes tag
válasz domerator #13175 üzenetére
De be lehet állítani, csak a fene gondolt rá, mert CM7-ben ugye popupként megjelent a superuser kérdése, itt meg nem.
Csak azért írtam egyébként le, hogy ha esetleg valaki ismeretlen hotbootba botlik, akkor érdemes a nyelvváltoztatást megcsinálni, hátha neki is ez a nyűgje. -
-
domerator
veterán
válasz Vicqdazyr #13169 üzenetére
Miui-us-ben a superuser permissions alkalmazásonként beállítható... nálad a wajkiui-ban ezt nem lehet megtenni? Akkor fixen be tudod állítani a handcentnek megfelelő jogot és nem lesz reboot (most gondolom inquire állásban volt)
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Halo
senior tag
továbbra is csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy kártyacserét követően semmiféle hotboot-ot nem tapasztaltam WIUI alatt augusztustól. Akkor lett telepítve szűz CEE-re, s azóta is csak az újabb verziók lettek "felsetupolva", semmiféle mókolás. Működik mindenre, amire használtam. (zene, könyv, film, naviGOció, netezés)
még plusz észrevétel a mostani WIUIhoz (1.10.21) - úgy veszem észre, a wifije erősebb!
a bud... könyvtárhelyiségben eddig csak épphogy volt jel, most pedig két szinttel volt magasabb és gyorsabb is, stabilabb is! (más módosítás nem történt se a routerben, se a 60-as vályogfalakban.)[ Szerkesztve ]
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
domerator
veterán
Mozz:
(és mindenki)Ugyan a miui-k közül csak a cmiui-t és a miui-us-t használtam-használom, de...
hotboot csak a cmiui-n fordult elő, még pedig az alacsony vsel értékek miatt. Mindenkinek javaslom, aki belefut hotbootba bármelyik miui esetén, az először nézze meg a vselt és emeljen rajta valamennyit!
A másik ok lehet a GoLauncher... meggyőződésem (a minduntalan előforduló bejegyzések is ezt támasztják alá, bármennyire is használják tömegek látszólag hiba nélkül), hogy még mindig bugos, vagy éppen képes összeveszni más appokkal. Akinek nem elég a miui launcher, annak inkább ajánlom az ADW-EX-et, még ha fizetős is. (több launchert csak percekig próbáltam, nincs igazi tapasztalat)
Ezeken felül épp írta valaki, hogy a hotboot forrása lehet a superuser permissions nem jó beállítása.Végül pedig azok számára, akiknek nem gond a telefon angol nyelven való használata, azoknak kifejezetten ajánlom, hogy a miui-us-t használják.
Az us 1.10.21-es (mostani friss) verziójában egy bugot találtam: a wifi statusbar ikonja nem frissül... mindig a bekapcsoláskor mért jelerősséget mutatja, ellenben a wifi jóval erősebb, mint az előző verzióban (1.10.7)
Tapasztalat: eddig bizonyos helyeken a lakásban, de még a szobában is a testem is le tudta árnyékolni a gyengusz laptop wifi jelet, most mindenütt bárhogyan is állok, van jel.Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
kymco
veterán
Milyen memóriakártya való bele? SDHC normál, microSD stb?
www.refujvaros.hu
-
tzl
senior tag
Na, annyira dicséritek a miui-t, hogy megnézem már magamnak én is
Épp készül a backup, utána megy fel a 1.10.21-es rom a miui.hu-ról, kiváncsi leszek, majd referálok -
Vicqdazyr
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok köztetek, de már jópár hónapja Defys vagyok (T-Mobil, zöld lencse). Kezdetektől olvasom a fórumot, ezúton is hálásan köszönöm az összegyűjtött információanyagot; a teló megvásárlásától fogva CM7-et használtam. Nálam tökéletesen működött, teljesen stabil volt. De meguntam.
Felraktam Wajk IUI-ját. Gyönyörű, rengeteg hasznos funkcióval, logikus menüvel. De. SMS-t írtam. Hotboot. Megint hotboot. Wipe-ok, hotboot. Újrahúz, hotboot.
Kis guglizás után meglett a válasz. A magyar nyelvi beállítás mellett a superuser kérelme nem mindig jelenik meg, ámha nem jelenik meg, hotbootol. Nekem a Handcent SMS szeretett volna engedélyt kérni, de az üzenete nem jelent meg, így restartolt. Angol nyelvre állítva rögtön megjelentek az üzenetek, így elmaradtak az újraindulások is.Ha ilyet tapasztaltok WIUI-nál, próbáljátok átállítani a nyelvet. Nem tudom volt-e már téma, mivel CM7-es voltam eddig, a MIUI-s hozzászólásokat nem olvastam el figyelmesen. Így ha repost, akkor sorry.
Szép napot, kedves fórumtársak.
-
natë
nagyúr
válasz rumcais #13165 üzenetére
Hát..mostanában több telefonra telepítettem CMiUi-t, WiUi-t, főleg zöld lencsésekre.
Általános tapasztalat, hogy a hotboot jelen van mindkét romnál, csak az változó, hogy hol és milyen funkció használatakor jelentkezik.
Az öcsém telefonja például minden hívás után újraindult szűz froyora telepített CMiUi-nál.
Hozzáteszem, hogy a piszkálatlan MiUi-t felpakolva ez a probléma megszűnt.
Ezért kezdek távolodni a piszkált főzött romoktól. Egy több fejlesztő által (jól) összepakolt rendszerbe belenyúlni agresszívabban...szerintem nem szerencsés.[ Szerkesztve ]
-
rumcais
csendes tag
Viszont, Go launcert használok, azon a Contacts widgetnél beállítottam a közvetlen hívást (ha a képre kattintok), na ettől azonnal újraindul. Ha azt állítom be hogy felajánlja hívni akarok vagy sms-t akkor jó.
Ez vmi MIUI specialitás???
-
rumcais
csendes tag
Kipróbáltam, 45 percig ment a Maps és nem volt semmi probléma. A 21-es wiui-ban már az autó bluetooth-ra hang átküldés is jó. Így marad, eddig amiatt tértem vissza a CM7-re.
Egy dolog nem jó csak, hogy a Carhome-ban nem lehet közvetlen hívást beállítani, míg CM7 alatt lehet. Ez miért???
Üdv
-
tzl
senior tag
Szerintem jó. Hogy durranás-e? Feltöltöd a zenéidet a számítógépedről (ténylegesen, nem úgy, mint az apple megoldásában), azután ezek a zenék elérhetőek bárhonnan, telefonon, másik számítógépen stb. Maga a lejátszó nem nagy bumm, de jól lehet keresni benne, lehet playlisteket összerakni, lehet stílus szerint lejátszani (ilyenkor kapsz olyan zenéket is adott stílusban, amik nem voltak fenn a gépeden, már ezért megéri szerintem). A gépedre, ha új zene kerül, a program feltölti azonnal. Szóval szerintem nagyon jó, egy hátránya van, mint minden felhő alapú cuccnak, folyamatos netkapcsolat kell hozzá.
-
Nataniel
senior tag
Magáról a notifi barrol nem...sajnos.
De csak afféle rendszeralapértelmezési nézet felülirás.menet.... sdkártyára a fájlt, reboot, reco, install sd-n lévö zip, reboot enjoy
bootkép: a kgb figyel téged
Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
ngbr
csendes tag
Miui *.15-ös alatt a beépített monitor menynire megbízhatóan számolja az adatforgalmat? Ideiglenesen killőttem mobilnetet ( apn-eket töröltem), így csak wifi lesz. (apn törölve van sehogy nem tud felmászni mobilnetre ugye? úgy értem nem tudja magától újrafrissíteni amíg nincs fr, vagy romcsere)
-
Nataniel
senior tag
-
Nataniel
senior tag
Mozz,megföztem, érdekel milyen?
Ha akarod lelinkelem a file-t
Aztán download, és backup után próbáld le... persze cm7benXiaomi Mi 11 Lite 5G NE 6/128 | Xbox One S 1TB | Playstation 5 1TB Üdv: Sunny
-
natë
nagyúr
válasz Lacivagyok #13149 üzenetére
adb remount
adb shell rm -f /system/app/Updater.apk -
Slukkica
őstag
válasz Lacivagyok #13149 üzenetére
Ha a /system/app/Updater.apk letörlöd az drasztikus, de akkor tuti nem frissít!
₪₪₪ 4K streaming /-GL / ₪₪₪
-
Dozer
tag
Sziasztok,
CM-el van egy fura problémám: kb 2-3 rebootot követően a telefon egyáltalán nem tud mobilhálózatra csatlakozni, magyarul nem tudok hívást kezdeményezni/fogadni. Ilyenkor hiába indítom újra a mobilt, akkor sem. Ekkor ha újraflashelem a mobilt, akkor ugyanígy kb 2-3 rebootolásig minden jól megy, aztán ugyanez a hiba.
Ha megpróbálok felcsatlakozni a hálózatra úgy hogy bemegyek a Wireless & networks / Mobile networks / Network operators menübe, akkor "Error while searching for networks" hibaüzenetet kapok.
Akárhányszor rákattintok a "Search network"-re, ez az üzenet jön föl (tehát nincs olyan, hogy mondjuk 5-ből egyszer sikerül).
Ha a Select automatically-ra kattintok, akkor: "Unable to connect to this network at this time. Please try again later." üzenetet kapok.
Az értesítési sávban a szolgáltató megnevezése helyén "Emergeny calls only" felirat szerepel, ami azt sugallná hogy a segélyhívószámok működnek, de valójában azok sem.
Kipróbáltam azt is, hogy ekkor beletettem egy Vodafone-os SIM-et (amúgy T-mobile-osat használok benne; a telefon nem zárolt, tehát mennie kellene Vodafone-nal is) de ugyanaz történik.
Csak érdekességképpen: a wifivel semmilyen gondom nincs - de ez mondjuk nem annyira vigasztal, ha éppen telefonálni nem lehetMelyik verziót érinti: anno az RC1 volt a legelső CM7 amivel próbálkoztam - ebben már előjött a probléma. Aztán nem foglalkoztam CM-mel csak most a végleges 7.1-el, de ezzel ugyanúgy előjön a probléma.
Az az érdekes, hogy közben a MIUI.us-t használtam (1.8.12 és 1.9.23 verziókat) amivel gond nélkül működik a telefonom, pedig ha jól tudom, akkor az nagyrészt CM-re épül.Van erre valami ötletetek? Gondolom valami driver probléma lehet. Akár azt is kipróbálnám, hogy MIUI-ból kiszedem a megfelelő komponenseket, de fogalmam sincs, hogy mik ezek, vagy hogy egyáltalán meg lehetne-e tenni.
Ez egyébként egy zöld lencsés Defy. Céges telefonnak most nemrég szintén Defyt kértem ami viszont piros lencsés. Érdekes módon egy pár apró eltérés van a kettő között külsőre is. Ha valakit érdekel és még nem volt róla szó, összeszedem, hogy mi.
-
Lacopapi
addikt
válasz Lacivagyok #13147 üzenetére
Állítsd át a felső sorban az R/W-t R/O-ra..(vagy fordítva?)...na..
[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
hi!
Hogy lehet miui alatt kikapcsolni a háttérkép mozgását letiltani?Mert nem találom sehol?Vagy a témától függ? -
szabof1
őstag
válasz neevous #13132 üzenetére
Nem másoltad be valamelyik alkönyvtárba (pl. media, DCIM, stb.) véletlenül? Legjobb az SD kártya gyökér (fő) könyvtárába másolni.
Ezt a leírást ismered?Na csak most láttam meg, hogy közben megoldódott. Szerencsére.
[ Szerkesztve ]
-
fa4hu
őstag
Érdemes a nightly-k után is battery wipe-ot nyomni, mert jelentősen javulhat az akkuidő: CM7N36 alatt felment folyamatos szinkronizációval és többségében 3G-vel, átlag feletti használattal 2 napra. Viszont érdekes, hogy CM7 alatt a HVG hírportál app-ja fc-zik rendszeresen (bár a 37-es nightly alatt még nem dobott eddig fc-t).
-
Weeman1
veterán
válasz Lacivagyok #13131 üzenetére
Nem.
Az Astro nem jó,Root explorer.
És root jog is kell hozzá.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11T Pro
-
neevous
tag
Sziasztok.
Miui-t szeretnék telepíteni, de adódott némi gond. Felmásoltam a zip-et a telefonra USB mass storage módban, de amikor ki kell tallózni a zip-et, akkor nem jelenik meg és a clockwordmodban sem tudok visszalépni, ergo bentragadtam. Ki vehetem az akksit ilyenkor? Nem lesz semmi gáz?
/tárgytalan, megoldódott./
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
natë
nagyúr
válasz Lacivagyok #13129 üzenetére
Root Explorer és társai.
-
Slukkica
őstag
válasz Lacivagyok #13114 üzenetére
/system/xbin/ota file-t töröld le és megszünik a gondod!
₪₪₪ 4K streaming /-GL / ₪₪₪
-
natë
nagyúr
válasz Speed limit #13117 üzenetére
Ezt próbáltad?
-
Speed limit
tag
válasz AizawaKouta #13116 üzenetére
Én is arra tudok már csak gondolni, Hogy kiderüljön végig próbáltam sok romot:
CEE: nem világit
Nordic: nem világit
Rc 1.5: nem világit
CM7 20111021-NIGHTLY: nem világitHolnap elviszem a t-mobile-hoz vagy esetleg hova is kell vinni személyesen. Cordon vagy mi is a nevük és címük?
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
AizawaKouta
tag
válasz Speed limit #13113 üzenetére
1-esnek elégnek kellett volna lennie. Akkor automata fényerőn mindig világított volna. Mivel nem csak 1 romon volt ilyen hibád, hardver hiba lehet (laikus fejjel).
-
Lacivagyok
csendes tag
Sziasztok.Miui-ban hol lehet kilőni,hogy ne magától töltse az új frissítést?Ugye angolt szedne,viszont én majd csak a magyar verziót akarom.Minden indulásnál elkezdi szedni magától
-
Speed limit
tag
válasz AizawaKouta #13112 üzenetére
Próbáltam úgy is hogy 1-es mindegyik és próbáltam úgy is hogy mindegyik 255. Akkor is annyi volt hogy néha felvillant de soha nem világított normálisan.
-
AizawaKouta
tag
válasz Speed limit #13104 üzenetére
CyanogenMod menüben cm7 alatt ki kellett volna próbálni hogy ha átállítod az automata fényerő értékszinteknél a gombok konfigurációit akkor világított volna-e.
-
szmayer1
senior tag
Hali
Csináltam egy nagy butaságot mégpedig azt, hogy a MS2Ginger2.0 ROM-ból letöröltem a gyári képnézegetőt, mert mást használok helyette, de most meg kellene.. Esetleg valaki nem tudná elküldeni az apk fájlt?? Vagy egy linket hogy le tudjam tölteni, vagy akinek ugyanez a ROM van fenn kimásolni és elküldeni??
üdv
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Weeman1
veterán
A Motoblur-os felületet külön fel lehet tenni WIUI-ra?
Xiaomi 11T Pro
-
Nataniel
senior tag
-
natë
nagyúr
válasz Speed limit #13102 üzenetére
Soha nem világít vagy csak néha alszik el?
-
Speed limit
tag
Sziasztok,
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy vajon mért nem világit alul a 4 gomb.
Eddig CM7 RC 1.5 volt fent nem világított. Most meguntam és felraktam újra a gyári 2.2 CEE romot. De ennél se világit :S. Elképzelhető hogy kiéget a 4 kis led? Ha ezzel most elviszem szervizbe parázok hogy 1-2 hónap amíg vissza kapom és hát azt nem szeretném.Köszi előre is a segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest