Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
-
Tézé81
tag
Egyik leírt problémád sem "normális" a Defy-nél. Frissítened kéne.
"adott egy motorola defym vodás, 2.1-1 androiddal.. ujabbat nem enged feltenni, hivatalosan."
Itt valami bibi kell legyen... A Defy független, tehát mindegy melyik szolgáltatónál vetted, és fel kell menjen rá a hivatalos 2.2.2 a Motorola frissítő progijával. Ha kéz alól vetted, akkor lehet, hogy valaki elbarmolt egy korábbi flash-elést, azért nem enged frissíteni...
-
Nxn908xxx
őstag
-
Nxn908xxx
őstag
Akinek miui van fent az miui launchert használ vagy valami mást?
-
zoli669
tag
Sziasztok!
Tudja valaki. hogy mi van Bayer kamera fronton? Mira fórumtárs mikor kezdi árulni a kamera chipet?
zol669
-
-Gerzson-
aktív tag
Sziasztok,
Épp most raknám fel a CM7-et az alábbi leírás alapján:
http://androidunderground.info/motorola-defy/motorola-defy-a-cyanogenmod-7-cm7-telepitese-kezdoknekA 9-es pontig jutottam. CM7 felrakva, Google apps felrakva, kiírta, hogy "install from SD card complete.
A leírás szerint most jönne a ++++++GO BACK++++++ menüpont majd bootolás.
De nekem csak az első négy menüpont van a leírás képéről. Az 5. a "GO Back" nincsen.Ilyenkor hogyan léphetek vissza és rebootolhatok ???
-
natë
nagyúr
-
ant75
csendes tag
sziasztok.. Örültem hogy rátaláltam erre a fórumra, remélem itt lesz tanács. a hozzászólásokat olvasgattam de rengeteg van és nem leltem ilyen problémát se megoldást.. de ki tudja.
adott egy motorola defym vodás, 2.1-1 androiddal.. ujabbat nem enged feltenni, hivatalosan.
igazából nekem jó így is a telefon mert többet is tud mint amit kihasználok, de van egy nagyon kritikus dolgo az életemben amit elvárnék egy telefontól és ez a telefonálás.
Emiatt cseréltem le a samsung i8900-t is, mert problémás volt, erre cseberből vederbe.
Hívni tudok vele, persze rendszeresen lebont, nem szereti a beszélgetést, de ezt is túlélem napi 5-10 alkalommal bont szét csak beszélgetést.
Becsületes felhasználó lévén van 2 autóban is handsfree szett és itt kezdődik a baj. Még soha nem tudtam használni mert mindkét autóban a másik felet szakadozottan hallom. Párom xperia-ja hibátlan, meg előtte nokia tulaj voltam és soha nem volt bajom, de ez megoldhatatlan probléma. a youtube szépen szól de a telefonbeszélgetés nem.valaki tud rá megoldást ? mit lehet vele tenni ? Illetve az érdekelne hogy headset esetében (motorozáskor kellene) mit lehet tenni ha a headseten megnyomom a gombot és a defy foglalt jelzést ad mintha lenyomtam volna, pedig fel akartam venni mert csöngött.. a páron telefonja ha csöng, megnyomom a gombot felveszi, itt meg a foglaltjelzést adja. lehet ezt valami szoftverrel módosítani hogy használható legyen ?
Ill a másik kérdés.. Normális hogy úgy visszhangzik minden hogy már rengetegen panaszkodtak hogy rossz a telefonom.
ez normális ?nagyon fontos lenne hogy telefonálni tudjak vele, jobban mint bármi más és el vagyok keseredve mert pont jó telefon lenne nekem... de ezek fontosak.
-
chab7
addikt
válasz Heimdallr75 #13782 üzenetére
Na, pont az jutott eszembe, hogy ha a következőben meg pont csak olyan sorok lesznek amik meg egyáltalán nem vonatkoznak Defy-ra akkor meg mégiscsak ezt fel kellene tenni
Megy most a dilemma
De mivel híve vagyok a fejlesztés követésének minden kütyüm platformján, nem kérdés hogy mégis felmegyLenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
MODERÁTOR
válasz Heimdallr75 #13780 üzenetére
Ahhoz képest, hogy csak pár órája jött ki ez a 44-es, neked máris bírta vele az aksi másfél napot.
-
Heimdallr75
őstag
nem, nem ránk vonatkozik.
mondjuk az első sorért is érdemes már frissíteni. mit veszíthetsz?
3 perc az egész.(#13783) Kendek : nem, nem erről "szóltam" csupán, arról ,hogy a mostaniban sincs jelentős változás ami az akkuhasználatot változtatna. és átlagban ennyit tud.
[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
chab7
addikt
válasz Heimdallr75 #13780 üzenetére
A 44-esben ez a sor az pont a Defy-re vonatkozik:
-Mediadefs: Allow use of mime types keys for all
This table is used in a lot of aosp forks : Tegra, Moto Omap3/4...
Safe part of OMAP_COMPAT patch
de vajon ez a másik?
-libaudio-msm7x30: aic3254: add missing break
fix headset mic on app like Viber and Skype (issue 4462)Ez az msm7x30 ugye nem a miénk?
Lehet ezt most kihagyom, mert a mediadefs miatt nem frissítem a 43-ast, csak ezért az egy sorért.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
szabof1
őstag
Melyik friss CM7 nightly a legjobb most akksi időben? (41, 42, 43?)
Hosszúranyúlt Defy+ rom (walter-féle) kirándulásom után szeretnék a jó öreg CM7-hez visszatérni. -
mm89
őstag
Azt még régen spicán próbáltam, de valamiért nem jött össze rendesen, vagy szaggatott nagyon, nem tudom már, de ez a remotedroid tökéletes (mondjuk nekem csak egerészésre kell, ha az ágyból akarom a filmet megállítani, hangosítani, ilyesmi.
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
Ha esetleg valaki nem ismerné:
remotedroidELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
törölt tag
Köszönöm a wifi antennaügyi válaszokat, igazatok lehet (chab és mm), de azért klassz lenne, ha valaki találna erről egy rajzot. Majd megkérdezem a szervízt is.
-
natë
nagyúr
Nincs ezzel baj, ha amúgy meg gyors a rom. Annyi történt, hogy innentől a CMiUi-nak nincs túl sok létjogosultsága.
Nem lőttek, de innentől miben nyujt többet, mint egy MiUi, amihez a scripteket letöltöd az XDA-ról (amik ráadásul MiUi alatt nem is működnek)?
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Közben csendben kijött a CMiUi új verziója. A készítője azt állítja, hogy a MiUi-nál egyik tweak/script sem működik, csak a zipalign. A készítők írták meg így.
-
tzl
senior tag
Sejtem, hogy induláskor az adfree próbál su jogot kapni, de nem jutok el odáig, hogy átállitsam angolra, a frissen belakott rendszerre meg nem fogok data wipe-ot nyomni, egyszerűbb volt a cm backupot visszatenni. Legközelebb majd angolra állítom az elején, ha újra lesz kedvem romolni.
Ja, a wiui cwm-je régibb, mint a cm-é, ezért backupot csak úgy lehet visszahúzni, hogy először cm7 update, reboot és utána restore, mert különben nem olvassa a tar backupot. -
tzl
senior tag
Elkiabáltam. Egyszer csak hotboot és utána folyamatosan hotboot induláskor. Beütöm a pint és már indul is újra. Emeltem vselt, de nem segített :-( fájó szívvel, de visszaálltam cm-re.
-
natë
nagyúr
-
tzl
senior tag
Feltoltam a wiuit, egyelőre nagyon tetszik és stabil, sem fc, sem hotboot, Remélem, hosszú távon is ilyen marad :-)
-
RootRulez
félisten
hmm, ebben a 43as nightlyban nem %ban mutatja fent az akku szintet...
ez mióta van így?
═════════════════════════════════════════
-
chab7
addikt
válasz #71562240 #13747 üzenetére
Én annyit próbáltam ebben az ügyben eddig, hogy marokra fogtam az alsó majd a felső felét. Az alsó felét fogva volt nagyobb jel, tehát a felső felében kell legyen az antenna. Így alul fogtam két ujjal, hogy véletlen se takarjam
(#13755) szabof1: Egyszer nekem is volt, akkor egy FR segített rajta. Akkor még ezt az account file törlést nem tudtam. Sem előtte sem azóta nem jött ez elő. Okára még nem jöttem rá, de ez a telepítgetésekkel és az accounttal van kapcsolatban. Az én esetemben mondjuk akkor a webes felületen nem is volt benne a telefon, így nem csoda, hogy nem tudta hova küldeni a fájlt.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
kano
nagyúr
válasz V.Stryker #13751 üzenetére
Zöld lencsésre nem érdemes Defy+ romot feltenni.
Egyébként nekem most ez van fent: [link]
szabof1
Szerintem csinálj egy full resetet a routereden.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
w333
félisten
Volt most valami market frissités mert a tegnap mikor elinditottam azt irta hogy fogadjam el a licenc szerződést ,és már nem a kezdőlap jön be előszőr hanem felül 3 kis sor : Alkalmazások,Játékok,Könyv és a képernyő 70% fekete nálatok is ez van ???
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
szabof1
őstag
válasz RootRulez #13749 üzenetére
Nekem ez már legalább 2 hete van romtól függetlenül: minden net, GMail, stb. megy kivéve a Marketről letöltést, mert az otthon wifivel meg sem szólal, de mobilneten azonnal indul.
Kipróbáltam másik routeren (máshol) és ott meg működött. Sajnos nem tudom, mi a különbség a két router beállítása között, de otthon, ahol mostanában nem megy, korábban ott is tökéletesen ment a Marketről való telepítés[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
No akkor most feltolom a 43-at, aztán megyek itthonról és teszt on Hátha csinál valamit ezzel a market gubanccal is.
[ Szerkesztve ]
-
Halo
senior tag
megoszthatnád a megoldást, mert nekem is fc-zik még mindig - pedig a 28.1 van fent már.
csak próbálkoztam, s még mindig dobálja a hátast... és igen, csak saját ikonnál.
van esetleg valami méret? mert én csak fogtam és a galeriből próbáltam pár képre, de csak fc...egyéb gondom eleddig nem volt az új WIUIval.
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
RootRulez
félisten
Az a cm7 miatt van, hogy alkalmanként a mareket a végtelenségig írja, hogy "betöltés" új program telepítése vagy frissítés előtt...
-
törölt tag
„Végig csak két ujjal fogom, hogy ne árnyékoljam, mert azt nagyon lehet” Na igen, de hol fogod? Korábban már kérdeztem, de senki nem tudott válaszolni, hogy hol vannak elhelyezve a Defy-ban az antennák, esetleg talált-e már valaki erről rajzot? Most újra kérdezem, hátha...
Telefon antenna természetszerűleg nyilván a tetejében van, bluetooth-t nem tudom, még nem használtam. Wifivel hosszú hónapok óta végzett „kétujjas” kísérleteim alapján úgy érzem, hogy a wifi antenna a készülék alsó részén lehet, leginkább a jobb oldalon. Tudja valaki? -
tyll30
tag
"A(z) com.android.phone folyamatban lévő tárcsázó tevékenység nem válaszol." Hibaüzenettel fagyogat a telóm !
Ekkor eldobja a térerőt csak az újraindítás segít !2.2 CEE re telepített MIUI.hu 1.10.21-et használok. Előtte miui 1.1.14-et használtam de sajna emiatt a hiba miatt válottam a 1.10.21 re !
Valakinek van ötlete a hiba megoldására ?
-
natë
nagyúr
WiUiban meg a FB sync is mukodik, eddig hibàtlan!
-
Narxis
nagyúr
válasz csabi94 #13716 üzenetére
Az elég kellene, hogy legyen bár mindenkinél mások a szokások. Most volt ingyen hónap vodánál és 50MB-ot se tudtam elhasználni a 100-ból. Szóval inkább lemondtam mert nem ér meg 1000Ft-ot/hó csak azért, hogy mindig legyen net.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
szabof1
őstag
válasz JeffDebr #13740 üzenetére
Másik USB csatlakozó vagy másik gép? Esetleg a legfrissebb RSD Lite (v5.5)?
Ezt is próbáld ki (#12950 premete):
Dugd rá a pc-re kikapcsolt állapotban, majd kapcsold be a defy-t a "hangerő fel" gomb benyomva tartása mellett; ha jó a kábel, azonnal letölti a netről a "Tiomap 3630 flash" drivereket, utána az RSD Lite-nak kellene látni... -
JeffDebr
tag
lett egy "téglám"
feltettem a - miuiandroid_Defy-1.10.28.zip -et, amit WIUI-ra telepítettem
de elindulásnál a piros Motorola logot kaptam, kék led nélkül. a szabof1 -féle bootlop-os leírás nem segít, mert az RSD Lite 5.3-s nem látja a Defy-t, így semmilyen rom nem telepíthető.
úgyhogy reggel újra E8-t használok, amíg vmi segítséget nem kapok[ Szerkesztve ]
Motorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
domerator
veterán
Aki régebben foglalkozik miui romokkal, az legyen szíves világosítson fel:
mi a különbség az en.miui.com és a miuiandroid.com oldalakon levő miui romok között?
ja... és hogy van az, hogy jelenleg az usa oldalon és a miuiandroid.com-on is kint van már tegnap óta ugyebár az 1.10.28... a miui.com-on meg nincs...
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
natë
nagyúr
Na, az új WiUi fasza. A fekete témával meg méginkább. Eddig nem tudtam megölni, pedig a Superbody közvetítés alatt végig terrorizáltam.
-
kano
nagyúr
válasz V.Stryker #13713 üzenetére
Inkább a német Defy+, mert az MS2Ginger 2.0 nekem nem jó akksi időben.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
tzl
senior tag
Cm alatt lehet úgy linkelni névjegyeket, mint a Stock romban, vagy gépen kell szerkesztgetnem a névjegyeket, ha össze akarok vonni?
-
honeker
őstag
válasz tehervonat #13706 üzenetére
csá... meg néztem a téma szerkesztőt kreáltam is 1. de hogy tudom letölteni?
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
Lacopapi
addikt
válasz georef #13723 üzenetére
Na...alig egy hete,hogy összerakták végre a stable-t....nem megy az olyan gyorsan
RAiN91...volt itt vki,akinek beázott,utána volt a folytonos piroska,de hogy mit kezdett vele,nem tudom.....talán szedd szét és hagyd nyitva,esetleg hajszárítóval kezeld kicsit..megfőzni nem kell.Ha a hiba fenáll,akkor piros lesz,ha romot cserélsz,akkor is.
[ Szerkesztve ]
-
JeffDebr
tag
fent van a WIUI 1.7.15-ös verzióm, de dobálja a Bluetooth-t, nem tudok zenét hallgatni vele.
ugyanis restart-ol a WIUI!!! találtam még más verziókat:
- miui.hu Defy 1.10.21 Signed (100.9MB)
- miuiAndroid 1.10.28 (102MB)
- WajkIUI multilang 1.10.21 (137MB!!!)na most a 2ndinit 1.4.2-sel lett futtatva, de a boot menü v0.8.9-defy verzió!!! (összefügg???)
jó az nekem? vagy nem? segítsetek lécci'
melyik IUI-t rakjam fel, esetleg aki BT headset-et használ, milyen rom-ot futtat?[ Szerkesztve ]
Motorola V2288, Nokia3310, Ericsson T20i, SonyEricsson F500i, Motorola V3i, E8, Defy, Nexus4, Jiayu G3T, LG G2mini, Lenovo P70A, Samsung J5 '16, Honor 6X, Nokia8, Samsung Note9, S23 Ultra
-
chab7
addikt
Az igen, komoly. Na akkor olvassuk csak át mi van benne ami érint minket...
Kapásból a PowerWidget : Sound mode fix
Tehát nem száll el a status bar ha nem állítunk be hang módokat és úgy rányomunk a kapcsolóra.jordan: touch to focus overlay
Hmmm, ez is lehet valami. És még alig olvastam bele. Na akkor ezt letöltjükLenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
vazzz
őstag
cm_jordan_full-43.zip
changelog jó hosszú lett...[ Szerkesztve ]
-
csabi94
őstag
cserben hagyott a droidwall, újraindítás után elfelejtette amit beállítottam, és kaptam az sms-t, hogy 4 mega adatforgalmam volt, és ha jól számolom, az 4-5000 FT
elegem lett és raktam rá egy 100 megás netet, remélem elég lesz, ritkán fogom csak használni (itthon és a suliban van wifi )szerk: ha egy időjárás widget van, meg normál gmail-es szinkronizáció és fél óránként fb, akkor mekkora adatforgalomra számíthatok?
[ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
Jaa, értem. Amúgy én Go Launchert használok, azzal nincs gond. Bár ami fura, hogy ha a home-ra vagy a dokkra teszek névjegyet akkor nem rakja hozzá automatikusan a névjegy képét ikonnak, hanem nekem kell kikeresni a képet sd kártyáról. Ez csak akkor működik ugye, ha én rendeltem a névjegyhez a képet, de ha pl facebook kapcsolatról van szó, akkor annak a képe nincs meg, tehát nem is tudom hozzárendelni. Nem tudom mi okozhatja ezt.
Sikerült a WIUI-t frissíteni, minden rendben
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Próbáltam visszaolvasni, de annyi félét írtok, hogy inkább rákérdezek, hogy mi a nagy helyzet a Defy+ romokkal? Érdemes váltanom a stabil CM7-ről? Esetleg MS2Ginger vagy német Defy+ jobb már? Általánosságban hol tart a dolog?
-
-
natë
nagyúr
Hát furcsa dolgok ezek...a LP fc nálam a WiUi javítás után is jelen van, Wajk azt írja, nála jó (deja vu).
Nem lesz WiUi-m, ez van.
-
mm89
őstag
Akkor mindjárt nekiesek, csak előbb backupolom az egészet
szerk.:
A WIUI rom xda-s oldalán van egy link egy battery calibrator nevű app-ra. Feltöltöttem 100%-ra bekapcsolt állapotban, aztán kikapcsoltam, rádugtam úgy is, ki is írta, hogy 100%, Bekapcsoltam majd kalibráltam a fent említett appal. Most olyan, hogy amint lehúzom a töltőről, egyből 99%-ra ugrik. (persze, ettől még lehet, hogy összességében jobban bírja, addig nem jutottam még el, hogy kiderüljön )
Ami a recoveryben van battery wipe, azt valaki próbálta már? Jól működik?[ Szerkesztve ]
-
mm89
őstag
Elvileg azt raktam bele, legalábbis a v1.10.21 -es WajkIUIból szedtem ki.
Most kijött a következő WajkIUI, ha fel akarom tenni, tehát frissíteni a mostanit, akkor csak a cache-t kell wipeolni meg a dalvik cachet és akkor megmarad mindenem, csak a rendszer frissül nem?ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
tzl
senior tag
Ha már utólag kendácsolod bele a Gtalkot, akkor már az új, videós verziót kendácsold bele:
forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1056793
Nálam faszán működik hátsó kamerával.
-
-
szabof1
őstag
Egyszerűen megkérdeztem: kicserélik-e a majd' 6 éves SIM kártyámat az okostelefonomban? A válasz igen volt. Kész. És ingyen (1 Ft-ért) kb. 5-10 perc alatt megvolt. Elvileg 48 óra az átállás, de még a papírmunka befejezése előtt megjött az SMS és utána már az új kártya élt.
Eddig nem igazán látom, hogy befolyásolná az akksi időt.
Valószínűleg a lefedettség jobban számít - ez állítólag tavasszal sokat fog javulni Vodáéknál.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat