- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
válasz
lazydog #3507 üzenetére
Diplomás létedre, hogy nem tudod felfogni, hogy a galvanikus leválasztást a nagyfeszültség leválasztására is használják és ekzakt dolog?
Tessék, olvasnivaló:
[link] 59. oldalon kezdődik.
A FET helyettesítőkép:
4066 bonyolított rajza:
Valahogy próbáld a kettőt öszepárosítani. FET G-S körét nem tekintjük galvanikusan elválasztott területnek, a helyettesítőkép értelmében pedig a 4066 sem választ le galvanikusan (figyeld csak meg a kapcsoló déli oldalát lezáró FET-et: a tulajdonképpeni kapcsoló nagyonis földfüggő)!
És még te jössz a személyeskedéssel. Amikor azt írom, hogy hülyeséget írsz, és nem bíznám rád egy áramkör tervezését, akkor véleményt mondok. Megmondtam már máshol is: Egy vitában én is fórumozó vagyok s nem moderátor. -
nec6
csendes tag
válasz
lazydog #3507 üzenetére
Sziasztok!
Egy régi HP gépben cseréltem CPU hűtőt, 2GHz pentium 4-en.
Az alaplap nem hajtja meg az új hűtőt (AC Super Silent TC4), bekapcsolásnál kap elég feszültséget, pörög egy kicsit, aztán vagy megáll vagy nagyon lassú, és az intel boot manager üzen hogy nem talál hűtőt.
Azt olvsatam hogy egy ellenállás közbeiktatásával megoldható lenne a probléma. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen megoldásról leírás fellelhatő-e valahol illetve bármiféle tapasztalat közzététele is hasznos lenne.
BIOS frissítés annak egyedisége miatt szerintem nem segítene.
Okozhatja esetleg a kisebb táp teljesítmény?
Üdv.:
nec -
Rive
veterán
válasz
lazydog #3504 üzenetére
A 4066 még az alaplap életét illetően is édeskevés. Az, hogy van egy pár tíz volt tűrése a vezérlő és vezérelt áramkör közötti feszültségkülönbségnek, továbbra sem jelent galvanikus elválasztást. És, mivel ez a fogalom erősen kapcsolódik az életvédelemhez, pusztán a vita kedvéért felelőtlenül használni súlyos hiba.
-
didyman
őstag
válasz
lazydog #3504 üzenetére
azért, mert a PC-tápegysége életvédelem szempontjából bevizsgált, minősített termék. Ergo megbízhatóbb, mint a Te idétlen sületlenséged arról, hogy egy 4066 galvanikusan leválaszt. Ellentétben veled, én nem linkelek (
), nekem diplomám van arról, amit tudok és ezt nem fogom neked bizonygatni, mi tanultuk, te meg úgy látszik, hiányoztál. Ez még nem is lenne baj, mélységesen nem érdekel, csak ez itt egy fórum, ahol más is olvassa és esetleg elképzeli, hogy 4066-tal nekiáll 230VAC-t kapcsolgatni, mondván, hogy galvanikusan leválaszt.
-
didyman
őstag
válasz
lazydog #3483 üzenetére
Ember, a kioktatás helyett tényleg járj már utána a galvanikus leválasztás fogalmának, mielőtt ordító marhaságokat írsz itt le ország-világ elé!!! A földfüggetlen vezérlés és a galvanikus leválasztás nem ugyanaz! Nehéz megérteni, hogy mi az a galvanikus kapcsolat? A FET G-S (és G-D is, de sokkal kisebb nagyságú) köre váltakozóáramú helyettesítőképben kapacitás, ez neked hol galvanikus leválasztás? Egyenáramúlag pártíz V-os letörése van, de itt sem tekinthető szakadásnak, hiszen nyitáskor-záráskor a kapacitást a vezérlő áramkör feltölti és a kapacitás töltőárama a source felé, a vezérelt áramkörön záródik!
-
didyman
őstag
válasz
lazydog #3473 üzenetére
Kedves fórumtárs, a galvanikus leválasztás fogalmával úgy látom, nem vagy tisztában. A relé esetében a vezérlő és vezérelt áramkör között nincsen galvanikus kapcsolat, gyk nem folyhat áram a két terület között. A FET gate-source köre között, mint a vezérlő-vezérelt terület közötti láncszem az analóg kapcsolóban, viszont folyik áram. Kapacitás van ott, az átütési szilárdsága pedig a FET Uds feszültsége és ami nagyon lényeges, ez a source felé főleg nagy kapcsolófrekvencia, vagy meredeken fel-lefutó él esetén igen tekintélyes áramot bír megenni, melyhez a vezérlés felől akár 100Ohm nagyságrendű generátor oldali forrásimpedancia szükséges kisáramú környezetben is. Az optocsatoló az galvanikus, de az analóg kapcsoló nem az. Nem merném rádbízni hálózati berendezés tervezését, ha ezzel sem vagy tisztában...
-
FehérHolló
veterán
válasz
lazydog #3469 üzenetére
Inkább a másik topicban folytassuk, ha folytatjuk egyáltalán ezt a szálat! Erre is légyszi ott válaszolj, ha válaszolsz!
Nem költségcsökkentést várok, hanem kihívás.Különben a mikroproci programozás része az igazán érdekes számomra, a világításos ötlet csak keretet ad neki. Megfelelő fényerőt és egyenletes eloszlást pedig lehet biztosítani.
Fürdővel az a baj, hogy egyrészt a nedves levegő miatt a forrasztásoknál (amiket nem fogok/tudok túlzottan szakszerűen lefedni) könnyebben áthúzhat az áram, bár ez 3-12 voltnál egyáltalán nem valószínű, de ha bekövetkezik, elrontja az egész rendszert. Nagyobb baj az, hogy nem tudom cseppbiztosra csinálni. Izzólámpa helye és a fürdőszoba szekrény világítása is vízmentesre van jelenleg kialakítva. Elég kicsi ugyanis a fürdőszoba, így a kád meglehetősen közel van az összes fényforráshoz.
Szerk:
#3471: Köszi az ötleteket!
[Szerkesztve] -
-
-
-
csapos2
addikt
válasz
lazydog #2930 üzenetére
Üdv!
A soros fojtótekercset ezen a néven kérjem az üzletben is? Van valami paramétere amire figyelni kell?
Van ott egy kondenzátor is, annak milyen értékűnek kelle lennie?
És akkor még a gyújtóról ( ignitor ), kell infót szereznem. Rajta leszek. Vagy, ha te tudsz valamit, szívesen veszem a tanácsokat, segítséget.
Köszönöm szépen. -
And
veterán
válasz
lazydog #2706 üzenetére
Ja, az más
. Viszont még mindig fenntartásaim vannak az inverter tápfeszültségének csökkentésével megoldott fénycsővezérléssel kapcsolatban. Próbálta ezt már valaki? (Én arra tippelnék, hogy 12V-ról lassan csökkentve a tápot egy darabig világítani fog még a cső, talán egy picit csökken is a fényereje, de aztán egy ponton - mikor az inverter oszcillátora leáll - hirtelen kialszik. Szóval szvsz. ezzel nem lehet izzó módjára dimmelni egy CCFL-t, legalábbis nagyon halványra nem.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest