- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
válasz
FehérHolló #5594 üzenetére
Speaker általában +5V közös.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #5596 üzenetére
neem, egy via epia px-ről. a gigabyte-ot egyszer bekötöttem, azóta gond nélkül megy. azon minden rajta van az alaplapon, de a px-nél nem fért rá.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #5594 üzenetére
empíria rulez... a speakernek +5V, a ledeknek gnd kell.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
FehérHolló #5592 üzenetére
ha ezek lennének akivezetések, akkor valszeg nem kérdeztem volna...
a speaker egy 4-es 2 végén van, tehát jó eséllyel a +5V kell neki. mindjár kipróbálom.
-
didyman
őstag
válasz
FehérHolló #3468 üzenetére
Akkor nézzük sorjában, a legegyszerűbb megoldástól kezdve.
Léteznek E34-es foglalatú és E27-es foglalatú, főleg spot, de akár szórt búrával ellátott LED-es lámpák, meleg-, semleges és hidegfehér színekben. Célszerű ezeket alkalmazni, fogyasztásuk 2-20W-ig tart, áruk elég vad, de anyagárban is megéri, fényük kiváló. Szigeteltek kellően, a nedves környezet nem gond nekik. Le van a gond a leglényegesebb részéről.
Relével lehet őket kapcsolgatni, itt lényeges, hogy megfelelő szabványi jelöléssel ellátott, hálózati üzemre alkalmas relék legyenek!.
Ha mégis barkácsolni szeretnél, akkor a vonatkozó életvédelmi adalék megtanulásával, kapcsolóüzemű áramgenerátorban kellene gondolkozni (mivel meglehetősen nagy maradékfesz lesz az eszközön, 230V-ra úgy 70 fehér LED fér el sorban), ha ezzel nem vagy kibékülve, egy régi AT-s táp is jó lehet a célra és a hálózati adapter is-rosszabb hatásfokkal, továbbra is áramgenerátor ajánlott minden egyes világítótesthez (tökegyszerű, ide nem is kell kapcsolóüzem), csak ne a legalja legyen, hiszen 24 órás üzemre szánod, teszem fel. Kondenzátorral is lehet trükközni (hiszen ez nem melegszik), 50Hz-en egy pár nF-os kondi reaktanciája elegendő egy LED meghajtásához, de az első hálózati tüske képes kinyírni a LED-et-mondjuk ezt le lehet kezelni több-kevesebb sikerrel.
2W egy LED-en realizálható hűtőfelülettel túl nagy ahhoz, hogy megfelelő hűtés nélkül le lehessen nyeletni vele főleg zárt búra alatt. Ez a hűtés főleg nagy fémfelületet jelent a burkolaton, amit célszerű forrasztással, vagy más, megbízható módon hőkontaktusba hozni fém felületel. Ellenállásnál nem gond, ha felfűt 150-200 fokra, a LED-nek ez tartósan gyors halál. -
lazydog
addikt
válasz
FehérHolló #3468 üzenetére
Mit vársz ettől a LED-es világítástól?
Költség csökkentést nem érsz el vele, esetleg csak nagyon hosszú távon. Cserébe nem kapsz megfelelő fényerőt, illetve egyenletes térbeli fényeloszlást sem.
Miért zavarná a fürdőszoba nedves levegője jobban a LED-et, mint egy ízzólámpát?
[Szerkesztve] -
válasz
FehérHolló #3222 üzenetére
Imént megnéztem egy iAudio MP3 lejátszó leírásában. Azt írja, hogy normál töltés esetén legfeljebb 500mA-t vesz fel az USB-ről.
Akkor már csak több lehet a terhelhetősége...
Az USB port lekapcsolás meg okos dolog, köszi. -
.:GoliBali:.
aktív tag
válasz
FehérHolló #3220 üzenetére
Jah, és egy kicsit hülye kérdés, de elbizonytalanodtam, hogy ez mind egyenáram, és nem váltóáram, ugye?
-
válasz
FehérHolló #3220 üzenetére
Az 500mA nekem is rémlik, de mi az, hogy lekapcsol, és mi, a deszka? Tutus, hogy minden alaplap támogatja ezt, avagy ez a USB szabvány része?
-
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló #3219 üzenetére
Bár arra mindenképp vigyázni kell, hogy az USB-porton max 0.5A áram folyhat át, különben lekapcsol. (Ebben az értékben nem vagyok teljesen biztos, csak emlékezetből mondom, ha hibás, valaki javítson ki legyen szíves!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest