- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
BioNiCMaN #3655 üzenetére
Nem vagyok szaki a témában, ezzel kezdeném.
Azt mindannyian tudjuk, hogy a számítástechnikában, főleg akinél a tuning elsődleges vagy fő szempont, minden alkatrész hőmérsékletének csökkentése jótékony hatással van/lehet a tuning végső eredményét tekintve.
A pwm ic-k, és a hozzájuk kapcsolódó tekercsek hűtése pont ezt a célt szolgálja/szolgálhatja, hiszen ha alacsonyabban tartjuk a hőmérsékletét, ezáltal valószínűsítem hogy a lap ezáltal stabilabb feszt - értsd biosban beállított feszt - tud leadni.
Emellett, mivel tuningnál a hőtermelés a megnövelt feszültségek miatt jelentősen megnő, szerintem nem mindegy, hogy ugyanazt a hőmennyiséget csak maga a tekercs, pwm ic adja le, vagy egy hűtőbordával megspékelt, és ezáltal többszörösére növelt hűthető felület.
Ezáltal ugyanazt a hőt sokkal eredményesebben lehet elvonni a területről - jó szellőzéssel vagy hűtéssel - és ez mint tudjuk szintén jó hatással van a tuningra.
Én is készítettem hűtőbordát a lapom tekercseire, amelyeket plusszban egy 12cm-es ventivel hűtök, és ezáltal a lap, pwm hőmérséklete 10-15 fokkal alacsonyabb lett!! [link]
Ami a lényeg, hogy ártani nem fogEgy dologra figyelj, hogy ne kétkomponensű ragasztóval rakd rá a bordákat a tekercsekre, hanem kétoldalas hővezető ragasztószalaggal (mivel a kétkomponensű ragasztó oldhatatlan kötést eredményez, és nem tudnád később leszedni!)
Soxerencsét a művelethez!
dbius -
dbius
veterán
válasz
#96302336 #2727 üzenetére
Na, én ilyen 3pin elosztó kábellel gondoltam az egész műveletet:
Ha jól értem amit mondasz, akkor az a lényeg (legalábbis ezen kép alapján), hogy a sárga vezeték lenne a fordulatszám érzékelő kábele.... tehát erre az elosztóra további y elosztót a két kábellel rendelkező ágra kell rádugnom - amelyiken nem megy tovább a sárga vezeték jele - ...)
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék itt is kérni, úgy látom belefér a témába....
Van egy Sunbeam Rhoebus előlapi panelem, ami 4 ventit tud szabályozni 0-12 volt közötti tartományban, csatornánként 20 w terhelhetőséggel. [link]
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek 3pin y elosztóval egy csatornára több ventit kapcsolhatok-e? (most rakok össze vízhűtést, és a radira 3 db. 12 cm-es NorthQ Silent Tornado venti kerül [link], ezeket szeretném közösíteni, ha nem halna meg tőle az egyik csatorna...)
Erre azért lenne szükségem, mivel a radin lévő ventiken kívűl lesz a házban is 2 db. 12 cm-es venti( Aerocool Silver Light, Tulajdonságok: Méretek: 120mm x 120mm x 25mm, Levegő szállítás: 61.17 CFM, Fordulatszám: 1000 +-10%RPM, Zaj: 19,58 dBA , Csapágyazás: csúszó, Súly: 130 g. , Fesz.: 12V , Áramfelv.: 0,33A (max.) , Telj.: 3,95W, (két darab vinyótartóban, mindkettőben 2-2 vinyóval).
Bár egyszerűbb lenne ezt a két ventit közösítenem....
Szal szerintetek merjek rákötni legalább két ventit egy csatornára, és fog is működni a szabályozás??
Ilyen irányú szakmai ismeretek nélkül látva egy venti teljesítményét úgy gondolom hogy megoldható, akár hármat is egy csatornára, de mielőtt bármit is tennék, gondoltam megkérdezek hozzáértőket is...
dbius
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged