- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
razorbenke92 #21536 üzenetére
Ok, köszi az infót.
-
Sziasztok!
Az Asus alaplap AuraSync 3 pin-es csatlakozójára rá lehet kötni WS2812 szalagot? Ha igen, kb mennyi LED lehet rajta?
-
válasz
didyman #3729 üzenetére
Az optocsatolóra azért gondoltam, mert nem tudom, mekkora áramot vehet fel egy relé 5V-on és amolyan biztos ami biztos alapon nem árthat.
A másik, ha a gépet kikapcsolja az USB akkor is áram alatt marad, tehát oda valami vezérlést is ki kellene találni, hogy mikor húzzon meg a relé. -
válasz
DeltaPower #3618 üzenetére
Nem lehet olyat beálltani, hogy billentyű kombinációra kapcsoljon be? pl nálam a CTRL+F1-re indul a gép
-
válasz
CounterBoci #2795 üzenetére
Nem, de alacsony és magas frekvenciákon más-más hangerőnél kezd el az adott erősítő torzítani, jellemzően alacsonyabb frekin előbb jön elő a torzítás. Ezért szokás 1kHz-es színusz jellel beállítani az audió erősítőket. Ahol a színusz jel elkezd torzulni, ott van a max bemeneti jel. Hallás után kell sajan beállítanod, hacsak nincs freki generátor és oszcilloszkóp a sufniban.
Hallás után sem túl bonyolult a művelet, tegyél be egy zenét amit nagyon jól ismersz. Minden hangszínszabályzó eszközt tegyél alapállásba, vagy kacsold ki. Ezután kezd el hallgatni a zenét, közben emeld a hangerőt, ahol elkezd torzítani ott a kivezérlésjelső max pontja.
De ha van egy deck a közeledben, akkor mégegyszerűbb, csak összeszinkronizálod a deck kivezérlésjelzőjével és már kész is vagy. -
válasz
CounterBoci #2792 üzenetére
1kHz-en kell a kivezérlésjelzőt beállítani. Mivel a kivezérlésjelző a feszültségszinteket jelez, így az általad írt dolognak nem sok értelme van.
SN2O erre nem tudok most semmit írni, a mikrókon sokkal sűrűbb a rács. Próbáld meg hangfal szaküzletben, hangszórórácsként megvenni. Az kb ekkora lyukakkal van.
[Szerkesztve] -
Kiprögetés alatt mit értesz? Nem éri el a max fordulatszámot?
Ha símán potival akarod szabályozni őket akkor 50-100 ohm közötti lehetőleg 1W környéki potit használj, de legjobb a huzalpoti.
De csinálhatsz hozzá te is egy elektronikus ventiszabályzót, ami 0V és 10-11V között szabályoz.
[Szerkesztve] -
válasz
GiXXXer #2708 üzenetére
De a kondi egyenáramon
- bekapcsoláskor rövidzárként
- feltöltve szakadásként
- ha megszünteted a táplálást akkor áramforrásként viselkedik.
Most nézem, lazydog már válaszolt.
De akkor megkérdezném, hogy a dióda elbír ekkora terhelést, amit induláskor kap? Lehet rosszul emléxem, de az a diód amit írtál csak 500mA-t bír, az meg induláskor édeskevés.
[Szerkesztve] -
válasz
God MonXter #2683 üzenetére
Meg arra, hogy ha kiszeded a csatiból az érintkezőket és összecelluxozod, hogy könyebben belemenjen a harisnyába, akkor majd ne felejtsd el a művelet után mindet szétszedni és visszatenni a csatiba. Én kb 5 perc alatt kiizzadtam 5 liter vizet, mikor észrevettem, hogy miért nem indul a gép.
-
válasz
Ferdzsoo #2681 üzenetére
Az csatlakozók szétszedésénak módjával nem értek egyet a többivel, mindennel igen. A molex csatikat ha megnézed az érintkezőkket 2-2 db kis kihajtott fülecs tartja. Ha előkeresed a fiók mályáről a legkisebb ''óráscsavarhúzódat'' vagy egy kicsit erősebb huzalt pl 2-es réz vagy vas drótot, azzal simán egyesével be, majd összerakáskor ki, tudod hajtogatni a fülecseket és már szét is szedted a csatit.
Ja és mégvalami, zsugorcső helyett a szigetelő szalag is jó azzal is meglehet igényesen csinálni.
[Szerkesztve] -
válasz
TESCO-Zsömle #2381 üzenetére
Ebben a legnehezebb a kétoldalas nyák megrajzolása. Ez nem egy túl nagy alkatrész mennyiség, ráadásul elég szellősen is van rakva.
-
válasz
(Kolombusz) #2324 üzenetére
A hűtőbordák hőleadását csak annyira befolyásolja, mintha síma festékkel csinálnád.
Az alaplapot szerintem vízbázisú festékkel fesd, nehogy a festék oldja az alaplapi lakkozást, vagy a slotok műanyagját. -
válasz
Batman2 #2163 üzenetére
Én nyugodt vagyok.
(Vagyis még sem, mert ASM-mel szívok, de ez nem ide tartozik.)
#2162, az, hogy nálunk ilyenek a garanciális feltételek sux, de ez van.
Batman2 #2165 ''Ha van a készülékhez gyárilag garancia vállalva'' sajnos ott a ''ha'' és még nagyobb baj, hogy legtöbbször még maga a gyártó sem vállal garit.
[Szerkesztve] -
Üdv
Ha meg van a vevő akkor meg lehet csinálni de elég macerás, mert meg kell keresned a vevő kimenő jelét, és onnan már csak otocsatoló kell. Az optocsatoló diódáját ide kötöd a másik végét meg a számítógép bekapcsoló gombjával párhuzamosan. Elvileg mükődnie kell. De várd meg mások véleményét is, mert most értem vissza a suliból és eléggé lefárasztottak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX 1200W Gold Aura Edition Tápegység!
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- KERESEM! Thermaltake The Tower 300, 500
- SILENTIUMPC Fortis 5 Dual Fan Intel/AMD Univerzális Processzor hűtő
- Cooler Master MWE Bronze V2 750W 80 PLUS Bronze
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest