- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
Az is el tud durranni, ha a SOA-tartományt túlléped rajta. Ezekben van dióda is a D-S lábak között, speciális, nagyáramú darab. Nem tudom, melyiket vetted, én IRF3205-öt vettem (110A-75A a tok korlátja miatt-/390A), éppen műtehenet tervezek, tápokhoz, ott majdnem csak áramterhelhetőség kell, viszont 12V-on az áramgenerátoros üzemben fellépő nagy Uds miatt muszáj itt is többet bepakolni, egy tokon nem fogok elfőzni 100W-ot. A motorral is az a baj, hogy a tekercseken a felépülő mágneses tér ad egy felfutó áram-görbét, amihez aztán hozzájön egy tartós, hosszan lecsengő, kb. 2-3x-os terhelés, amíg a motor üzemi fordulatra felpörög. Kikapcsoláskor meg az összeeső mágneses tér ad egy erős, ellenirányú áramlökést, na ez is tud gyilkolni alkatrészt. Ezeknél az induktív lökéseknél az áramon túl kritikus az eszköz feszültségtűrése is, egy-egy ilyen lökést a FET maximum paramétereit bőven meghaladhatja. Ezekre a tartós üzem érdekében oda kell figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest