Hirdetés
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2025.02.19.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Kár a KÜF-ért, agyalgattam a csatlakozáson, így akkor sajna nem lesz BUMM csomag.
Vajon a továbbszámlázós flottákkal (adatkártyák) mi lesz?
Lassan tényleg egy átlagos fizetés jelentős részét fogja felemészteni, ha valaki nem feltöltőkártyát akar és értelmes mennyiségben netezne. Ja és lassítás sincs publikusan, gondolom a jólfelfogott üzleti okok, én ugyanis régen 32 Kbps-mal vígan elneteztem. -
Baltazár123
őstag
válasz
zelikocc #57898 üzenetére
ne is mond, az a lepényképű miniszter pofázta, hogy majd milyen jó lesz a felhasználóknak ha az állam belépésével erősödik a verseny. Már akkor is sejteni lehetett, hogy ordas nagy hazugság, de érted ilyen 20-25-30e forint havidíjak, mert lassan kell harmadik előfizetés a gyereknek is?
Ezek hol élnek, hogy ennyit fizessen az ember telefonra? Volt a digi, ami próbálkozott és ki is csinálták azonnal.
Meg a net mennyiség is, a KÜFben azt szerettem, hogy értelmes net csomagok voltak. Szerencsére felemeltem 13-ról a fő kártyán, amit megosztok 24-re, így elég lesz jó ideig és azt ígéri a KÜF, hogy a csomagok maradnak, de az árról nem beszél. Vajon a yettel felemeli a csomagok árát? Mert akkor tipli onnan...
Románoknál van valódi verseny, liberalizált a piac. Itt meg?
Megkérdezem ismerőst hogyan van neki a korlátlan netes 2 szám meg multisim a tkomnál, ha jól emlékszem 17e-t mondott, ami nincs nagyon messze a mostanitól, cserébe lenne korlátlan netem telefonon meg a gyerek telójában is. Most 2 számra + adatmegosztó fizetek kb 12e-t a KÜFnél, de ebben csak 24+10 gb net van és csak egyik számon van korlátlan beszéd.
-
zelikocc
senior tag
válasz
Baltazár123 #57895 üzenetére
Nézd meg a T csomagjait, azok is ugyanilyen sz..ok. Gyakorlatilag nincs már perceket tartalmazó csomag, csak korlátlan.
A voda dettó.
Mindenkit a korlátlan csomagokra terelnek méregdrágán.
Ez is verseny, csak fordított irányban.
Eddig is a magyar árak kiemelkedtek a régióban, de erre már nincsenek szavak.Eközben most is 900 (!) forintot fizetek egy korlátlan beszéd + 80GB netes román csomagra. Igen, kilencszáz forintot.
De tele van a román piac 2-3-4 eurós szinte korlátlan csomagokkal.
Nálunk már sajnos a 10x-esüknél is drágábbak. -
-
Baltazár123
őstag
válasz
zelikocc #57891 üzenetére
Kíváncsiságból ránéztem a yettel számlás csomagokra, de ez valami vicc akar lenni? Jelenleg a KÜFnél van egy 10gb korlátlan beszéd meg egy kevés beszéd + 24gb-os csomagom, adatosztóval. Számlásan a yettelnél 22-23e forint, bár csak hasonló, nem pontosan ugyanez.
Ez nyilván valami rossz vicc akar lenni. Ezt hogyan gondolják versenyképesnek?
Ismerőst megkérdezem újra, ő 17e forintról beszélt telekomos flottában 2 szám, az egyik korlátlan net és ott is valami adatmegosztóval, de lehet valamit nem jól értettem, mert annyira akkor még nem is érdekelt.
-
zelikocc
senior tag
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
axioma #57887 üzenetére
Köszi! Igazából én 6-7? év alatt egyszer módosítottam, amikor kértem bele 9GB netet nemrég, egy pár évig elleszek szerintem akkor.
citizen05 #57888: Szintén zenész. Én nem foglalkoztam velük a pár héttel ezelőtti hívásuk után. SMS link jónak tűnik, de nem szoktam ilyenekre kattintani amúgy sem...
-
citizen05
tag
válasz
sasNAXO #57886 üzenetére
Sziasztok.
Én is kaptam attól a bizonyos A..... kft.- től tegnap egy sms.-t aznapi dátummal,hogy megszűnik a flottám.Előtte kb.2 héttel felhívtak ugyanezzel.
Most én kerestem őket és rákérdeztem,hogy honnan tudják a nevemet és a számomat?
Azt mondták,hogy ők a flottakezelők és ezért tudják az adataimat. Amikor mondtam,hogy jártam a yettelnél pár napjja /csak nem mondtam meg,hogy azért mert átmentem közben egy itt ajánlott másik flottába/ és ott nem közölték a flotta megszűnését. Akkor most,hogy van ez kérdésemre az mondták,hogy a mai naptól esedékes a megszűnés. Abban maradtunk hogyha majd a yettel küld kb.1 héten belül üzenetet majd akkor lépni fogok.
Szóval érdekes egy cég .
Lehet ,hogy az sem véletlen ,hogy ma meg kaptam egy sms-t
amiben volt egy yettelesnek tünő webhely címe amiben azt kérték,hogy a lefedettségi lehetőségekkel mennyire vagyok elégedett ? Válaszoljak szánjak rá 1-2 percet. Persze nem nyitottam meg mert az ördög nem alszik. -
axioma
veterán
válasz
sasNAXO #57886 üzenetére
Felhivtam direkt a yettelt, az eredmeny: ahogy mastol is hallottam, a szerzodesunk valtozatlan, amig a yettel nem keres [irasban: sms es [vagy?] szamlalevelen], addig hasznalhato
De azert szeretnenk atmigralni vhova, mert amint vki valtoztatni akar pl. tobb net, egybol mondhatjak h mas csomagra valtassal egyutt lehet csak, idovel szetesne a flotta [=egymas kozott ingyen] -
trec12
addikt
KÜF face oldalán olvasom, hogy napokon belül lesz megoldás, hogy Yettelből is lehessen jönni. Kiváncsi vagyok mi lesz ez....
-
Ha van meglévő telekomos előfizetés, azt be lehet vinni a horgász flottába?
-
tamikomac
aktív tag
válasz
adika4444 #57876 üzenetére
Újként gondolom aki bemegy a full korlátlanba, annak minimum 1 évig a hűség miatt öröm-bódottá van, de előbb-utóbb le kell, hogy cserélődjön, hisz lezárt. Esetleg újra megjelenik pl. 7/2 Mbit/s le-/feltöltési sebességgel, ki tudja.
Pusztán a magánvéleményem, hogy eléggé telítve van a 4G, az 5G még messze nem ért be és nem jön olyan gyorsan mint azt vizionálták.
Eddig nekem is öröm-bódottá volt, mert 1549 Ft-ért kaptam 122 perc beszédet és 10GB netet, szép volt, jó volt, vége lett, kinyílt a szemem és döbbenten nézem mi zajlik a világban. Publikus számlás tarifacsomag szinte nincs 6-7e Ft alatt (van, csak semmit nem ad), csak SIM hűség nélkül 5e, 10e Ft a csatlakozási díj, aki ezt nem szeretné ott minimum 11 hó hűség készülék nélkül, mintha egy másik bolygóra kerültem volna. Régebben üzletbe be, SIM ki, szolgáltató örült, nem volt hűség only SIM-re, döbbenetes. Na, majd csak felébredek. Telekom legolcsóbb (inkább legkevésbé drága) csomag 6e Ft, Telekom irányba korlátlan beszéd, azon kívül 37 Ft/perc? És igen. Itt még a Magenta kedvezmény sem menti meg a dolgot, döbbenetes. Dominóhoz meg 190Ft-ért ad 9Ft-os percdíjat Telekom irányba és 19Ft-os percdíjat más belföldibe.
Vodafone Tuti100+ 5e Ft-ért ad full korlátlant belföldre, feltöltősként.
Nem tudom ki megy még publikus számlás csomagba ezek után, gondolom aki nem akar évente adategyeztetést és havi töltögetést.Szóval ez van, keresem én is a lehetőségeket mint megannyi honfitársam...
-
adika4444
addikt
válasz
tamikomac #57874 üzenetére
Felcsaptam az üzleti ÁSZF-et, mert nem hittem el, hogy ez igaz. Tényleg beszántották 2024-re a korlátlan csomagot? Oké, hogy mobilneten az 1 TB nem kevés és 10000 forint túlforgalmazással naggyából korlátlan, de ez akkor is egy újabb pont, amiben érezhető a visszalépés.
Ilyenkor elgondolkodom azért rajta, hogy az 5G-érában megint ott fogunk tartani, hogy luxuskiadás lesz az, ha valaki bitszámolgatás nélkül akar forgalmazni mobilneten?
Mondjuk kérdés az is, hogy mikor zárták le a régi csomagok értékesítését, mert pár éve emlékeim szerint volt itt már ez téma, hogy 1 TB a legnagyobb csomag és 10000 forint a túlforgalmazás, de ez aztán valahogy elült.
Szerk: Visszatekertem, már tavaly is le voltak zárva ezek a csomagok, úgyhogy nem újkeletű. Nagyon kíváncsi leszek, a meglévő korlátlan netesek rá lesznek-e kényszerítve a váltásra, illetve, hogy újként vajon meddig lehet még beszállni ebbe a buliba.
-
azbest
félisten
-
tamikomac
aktív tag
válasz
Viktor0610 #57868 üzenetére
Köszönöm.
Azért kérdeztem, mert szinte már csak ez van, és gondolom előbb-utóbb ezt kell elfogadni, és a KÜF-nek is be kell ebbe állnia, de még az is lehet, hogy ilyet is lehetne tőlük (persze nem ÁSZF árakon), csak nincs feltüntetve az oldalukon. -
Takato
csendes tag
Sziasztok!
Június elején lejár a Küfnél a korlátlan netes csomagom (7000ft). Kérdésem annyi tudok hosszabbítani erre a csomagra majd vagy felesleges? -
4Grider
nagyúr
válasz
Viktor0610 #57870 üzenetére
Kösz. A mi vállalati flottánkban huszon x hónaponként (újraszerződésnél) mindenkit átsorolnak hasonló mobilnet csomagokba.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
Viktor0610 #57868 üzenetére
Engem inkább az érdekel, hogy amikor lejár a szerződésük, újat kötnek, akkor a több tízezer előfizetőt egyik napról a másikra át kell majd kényszeríteni az új mobilnet és hang csomagokba?
-
-
8
senior tag
a jogszabályban nincs időtartam meghatározva, sosem volt, okkal
https://nmhh.hu/media-es-hirkozlesi-biztos/kisokos
https://njt.hu/jogszabaly/2003-100-00-00.91#CI
2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről
Az előfizetői szerződés megszűnése
134. § (1) Az előfizető a határozatlan idejű előfizetői szerződést azonnali hatállyal bármikor jogosult további jogkövetkezmények nélkül felmondani. Az előfizetői szerződés bármely ezzel ellentétes kikötése semmis.
(2) Az előfizetői szerződés szolgáltató általi felmondásának felmondási ideje az (la), a (6)–(7), illetve a (13) bekezdésben meghatározottak kivételével nem lehet kevesebb mint 60 nap.
(14) A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe a meghatározott idő elteltével határozatlan időtartamú előfizetői szerződés lép, amely határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél. A határozott idő elteltét megelőző 90 napban a szolgáltató három alkalommal az Elnök rendeletében meghatározott tartalommal köteles az előfizetőt egyértelműen tartós adathordozó útján tájékoztatni a határozott idejű szerződés határozatlan időtartamúvá átalakulásáról. A tájékoztatásnak ki kell terjednie a szerződés megszüntetésének lehetséges módjaira, a szolgáltatás tekintetében legkedvezőbb díjszabásra.
(14a) A (14) bekezdéstől eltérően nem lép határozatlan időtartamú előfizetői szerződés a határozott időtartamú szerződés helyébe
a) ha az előfizető egyoldalúan – vagy az előfizető és a szolgáltató közös akarattal – a határozott idő lejártát megelőzően nyilatkozik arról, hogy a határozott idő leteltével a szerződést megszünteti,
b) a 127. § (4f) bekezdése szerinti kedvezményes szerződéses feltételeket biztosító internethozzáférés-szolgáltatás igénybevételére vonatkozó határozott időtartamú előfizetői szerződés esetén, vagy
c) ha a felek közös akarattal kizárták annak lehetőségét, hogy a határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe a meghatározott idő elteltével határozatlan időtartamú előfizetői szerződés lépjen. -
4Grider
nagyúr
válasz
tamikomac #57864 üzenetére
Nem, ilyesmit nem tudsz az applikációban intézni. Felhívod a 1220-at és a 4 GB-os csomagot (ami a start névre hallgat) átváltatod az unlimited csomagra. Fordulónaptól fordulónapig ajánlott ezt megtenni, mert ha hó közben végzed, akkor mind a két csomagot kiszámlázzák az első és utolsó vegyes hónapban. A váltást tehát automatikusan lehet időzíteni a fordulónapra, mint ahogy a visszaváltást is.
-
tamikomac
aktív tag
válasz
4Grider #57860 üzenetére
Köszönöm.
Konkrét példa:
Korábban volt az iQpro-tól internet kártya 4GB csomagom. Olyan élethelyzet állt elő, hogy szükség volt korlátlan netre, megoldották, de nem tarifacsomagot váltottak 4-ről végtelenre, hanem a Vállalati Hipernet Start kapott egy "Korlátlan sebesség&adat&telemetria" opciót (egyszeri adatjegy), így korlátlan lett számlazárásig.Ezt meg tudtam volna csinálni saját magam a KÜF-nél (mivel ott én szerződök a Yettellel és nincs továbbszámlázás) pl. az applikációban? Ott látszódnak ezek az egyszeri/ megújuló adatjegyek?
-
vence
aktív tag
válasz
4Grider #57857 üzenetére
Hogy is van ez pontosan?
Nekem úgy rémlik (amikor utoljára néztem), hogy ez az általad emlegetett törvény általi tilalom, csak 12 hónap, vagy hosszabb hűségszerződés esetén érvényes. !!!
Épp azért találták ki a 10-11 hónapos hűségeket, hogy ezt a rendelkezést kikerüljék, kijátsszák a szabályozást.Persze, ha ez rendelkezés közben módosult volna, akkor is a hatóságok sara, h miért nem tartatják be a szabályokat.
Szóval nem kell a Netfone-t ekézni, mert a másik se jobb semmivel! -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R #57861 üzenetére
Igen.
-
-
4Grider
nagyúr
válasz
tamikomac #57859 üzenetére
Nem kell ehhez magán. Ha a szolgáltatóval szerződsz küfös díjcsomagokra, onnantól nincs közöd a flottához, csak a szolgáltatóhoz. Azaz mindent magadnak intézel. De ez többnyire telefonos vagy személyes ügyintézést jelent, mert elég sok minden nem elérhető/megoldható az appban.
-
tamikomac
aktív tag
Amikor valaki olyan flottacsomagban van, ahol a szerződéskötés közvetlenül a Yettellel történt és a Yettel számláz, akkor ügyintézésileg a magánszemély teljes szabadságot kap? Értem ez alatt, hogy ha az előfizetésben valamit szeretne állítani
(itt főleg net bővítőkre gondolok KÜF Aktív 275p/4GB,7GB-hoz, vagy megújuló adatcsomagok/egyszeri adatjegyek KÜF kizárólag internet 4GB/7GB-hoz, BestFleet Hordozható internet 5GB/10GB-hoz, Flottatelefon Net kártya 5GB/10GB-hoz),
az a 1220 felhívásával intézhető, vagy inkább a Yettel applikációban?
Esetleg akinek a fent nevezett csomag valamelyike van nagyon szépen megkérem, felvenné velem a kapcsolatot privátban?
-
4Grider
nagyúr
válasz
trec12 #57856 üzenetére
Törvény tiltja a határozott idejű szerződés határozatlan idejűvé válásakor az áremelést. A Netfone esetén viszont évek óta ez a gyakorlat, tehát vagy tudnak valamit, vagy ismernek valakit.
De ha valaki 10 hónapra azért hordoz el, hogy utána tudjon egy jó árú flottába visszajönni, ahhoz tökéletes megoldás lehet a netfone, mert a 10 hónap alatt maximum inflációkövető áremelés jöhet. -
vence
aktív tag
válasz
4Grider #57854 üzenetére
Mert itt nagyon lehet tudni, hogy mi lesz a következő kanyarban ...
A Netfone sem ezt ígérte ...
csak ezzel a túl puha IKÁ-val kényszerhelyzetbe kerültek ők is, ill. miért ne kaszálnának, ha lehet, ha most lehet ...Egyébként meg tényleg - még mindig - az emelésekre a legtöbb az esély, anépek már úgyis megszokták, hogy itt csak felfelé van út és irány.
A szomszédban meg már a saját "flottámat" szervezhetném,
lehet nem győzném a féket taposni ...
(Minden beszervezett után 1hónap ingyen - mindkét félnek -
és 25% kedvezmény a belépőnek.) ....Jelenleg 99 "társkártya"-'ig mehetne ....
ami akár 6-8 év is lehetne lazán számolva, (elviekben).(( De tegnap láttam először 200 Eurót is, hordozott számért ...
szóval van/lenne más irány is, ... )) -
tamikomac
aktív tag
Bár ez a flotta fórum, akinek kizárólag a korlátlan beszélgetés fontos más nem, akár egy Vodafone Tuti100+ feltöltőskártyás csomag is szóba jöhet, itt garantáltan nem lesz hűség
30 nap korlátlan beszéd 4 990 Ft.
https://www.vodafone.hu/extrak-kiegeszitok/feltoltokartyas-beszedopciok#addontab
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest