- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mobil flottát, de milyet?
Ha szeretnéd a mobil számládat csökkenteni, ismerőseiddel ingyen beszélgetni, akkor neked egy jó mobil flottára van szükséged!
Általában ingyenes regisztráció után vagy e-mailben, telefonon kaphatsz tájékoztatást a flottáról.
Számhordozás előtt végezz adategyeztetést a régi szolgáltatódnál!
Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
A belépéshez szükséges ajánlások kérése, keresése csak ide kattintva lehetséges!
A mobilflotta topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
Készült egy összefoglaló táblázat a népszerűbb flottákról, észrevételekkel a topikgazdát keressétek:
KATTINTS IDE A TÁBLÁZATÉRT! (Utolsó frissítés: 2024.06.05.)
Ebben megtalálhatók az adott flották kapcsolati adatai is.
A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni! Ennek a topicnak a témájához pedig nem kapcsolódik szorosan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
autotaxmo
őstag
-
adika4444
addikt
A flotta szerződik a szolgáltatóval, te pedig csak a flottával. Tehát nem a tiéd a telefonszám, mindent csak a flottától tudsz kérni és ők vagy megcsinálják, vagy nem. Ilyen például a plusz adat és társai. Így az ISP-hez semmi közöd sincs, a flotta rizikója, hogy fizetsz-e.
A nem továbbszámlázós esetében te szerződsz a szolgáltatóval, pl. KÜF és Yettel, ez valamivel drágább, cserébe a tiéd a szám, mindent intézhetsz. Feketelistával ez bukó, pont úgy, mint a publikus tarifák.
adatkártyánál nyilván max fejfájást okoz egy 10 GB-ról korlátlanra váltással szenvedés, de ha beragad pl. egy 20 éves telefonszám, az úgy kínos. Így én feketelistás helyében biztosan csak feltöltőkártyát vennék, úgy legalább a szám nálam marad.
üdv, adika4444
-
mzso
veterán
-
-
Dracula72
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek továbbszámlázós flotta kellene.
Van még ilyen az IQ pro-n kívül?( ͡° ͜ʖ ͡°) Debrecen Telefon Adás-Vétel: https://www.facebook.com/groups/1953581434945040/
-
lasz10
junior tag
válasz 4Grider #56477 üzenetére
Felhívtam őket, elhajtottak a halál fülére, azt mondták, hogy a garantált megvan, hagyjam őket békén. Mondjuk router újraindítás után van 700+, vagy 10 percig, azt meg gyakran kell, mert nemcsak lassú, de gyakran el is tűnik. Tavaly ígértek egy új Wifi 6-os nodot, de nem sikerült még ideérniük vele. Mondjuk az a ~ 300 Mbps elég is lenne, ha nem szakadna meg minden meccsnézés közben.
A vidéki házikómban a Yettel 4G+ stabilabb, pedig az csak ennyit tud:
3G/4G csatlakoztatott sáv 20.0MHz@1800(B3)+15.0MHz@2100(B1)+10.0MHz@900(B8)
Most mértem:
https://bit.ly/3UUXZYw
-
robyroby
tag
Sziasztok, fontolgatom az Aktív XS tarifát, milyen szerintetek a KÜF, ajánlott?
-
lasz10
junior tag
válasz autotaxmo #56475 üzenetére
Nekem mondjuk régi áron se kellene, összehasonlítottam a velencei tónál az egyik szomszéd Netfone vodafonos netjét a másik szomszéd vodafonos netjével, a Netfone egyharmad sebességet tudott letöltésben (90, illetve 30 Mbps). Annál lejjebb már csak a Digi van, rábeszéltek Pesten az 500 Mbps-es kábeles net helyett az optika 1000 Mbps-re, az 500-as annó 500-at tudott, az 1000-es vége 290.
-
xTech
tag
Ma jelentette be a Netfone, hogy ők is emelik a csomagok árait március 1-jén 15,4%-kal.
-
-
4Grider
nagyúr
Nem tudom miért akarsz felülni a szopórollerre. Néhány hónapos használatra NEM valók a továbbszámlázós flotta csomagok. Ezek a fél/egy ügyintézős flották nincsenek felkészülve a havonta/negyedévente kavarós előfizetőkre. Erre nem is lehet felkészülni ilyen árrések, flottaméret és fizetések+közterhek mellett.
-
mzso
veterán
Helló!
Hogy is van a korlátozás? Ha berendelek egy IQpro adatkártyát és néhány hónap után lemondom, akkor utána fél évig semmilyen Yetteles flottához nem csatlakozhatok? -
Greentea
senior tag
válasz autotaxmo #56465 üzenetére
Nem sajnos. 2020-ban ki kellett lépnem a céges flottából, és lett belőle egy sima lakossági Hiper/Primecsoport. Nagyon más alternatívát viszont nem látok a Netfone-on kívűl így 6 hónapra. Telekom/Vodafone sima lakossági csomaggal szerződve iszonyú lehúzás lenne, lakosságnak is elérhető mobilflották pedig nem tűnnek annyira versenyképesnek a Yettelesekhez képest.
-
Greentea
senior tag
Horgász flottánál ilyen esetben szerintetek mi a legegyszerűbb megoldás? Mostani 15%-os emelés elgondolkodtatott, hogy bekéne lépni egy flottába, csak sajnos Yettel-es vagyok, így a KUF nem jöhet szóba.
"Az áthozni kívánt hívószám/előfizetés a neveden legyen, és a mostani szolgáltatódnál ne legyen 30 napon túli tartozásod (ha más nevén van az előfizetés, és ő hozza át,
ezekre neki is figyelnie kell)."
Most nálam 1 előfizetéshez tartozik 4 szám. Ezt felkéne darabolni először a Yettelnél 2-2-re, majd 2 személynek horgászkártya kiváltás és úgy belépni a flottába? -
lasz10
junior tag
-
vargalex
félisten
válasz lasz10 #56452 üzenetére
Nekem feleségem és fiam van a KÜF-nél (Aktív csomag). Jellemzően Zuglóban tartózkodnak. Fiam egy IPhone 12 Mini-vel eSIM-el hasznája, de rengetegszer foglaltat jelez valamiért, amikor hívom. Illetve többször előfordul, hogy van térereje, de mégis azt írják ki a net-et igénylő alklamazások (pl. Youtube music), hogy nincs kapcsolat. Ilyenkor egy repülőgép mód be-/kikapcsolás segít. (Ő a Nagy Lajos Király útja - Örs Vezér Tere - Stadionok - Teleki Blanka Gimnázium vonalon mozog BKV-val).
Feleségem egy Xiaomi Redmi 9-ben fizikai SIM-el, de a munkahelyén (Nagy Lajos Király útján) olyan gyenge a térerő, hogy folyamatosan elmegy a hangja, ha beszélünk. Szóval, sajna nekünk a Yettel hálózat annyira eddig nem jött be.Alex
-
lasz10
junior tag
válasz vargalex #56450 üzenetére
Igazad van, teljesen félrevezető dolgot írt az esimről. Nekem mondjuk sikerült Küf Aktivról átmenni Telekom Okosvilágba (nem ajánlom senkinek, nagyon le van korlátozva a net sebesség, 200 Mbps-re Budapesten), mentem kb. egy hét után vissza Bummba a Küf-höz (náná, hogy nem onlány).
-
autotaxmo
őstag
Igen, sajnos yetteles vagyok most. Most átmegyek a Telekomba és ott elvileg fél év után jöhetnek majd vissza KUF-be
-
autotaxmo
őstag
Így hogy megint elszabadulnak a mobilszolgaltatok havi dijjai márciustól, elkezdtem kutakodni, hogy milyen flottához tudnék csatlakozni a yetteltol kilépve. Ugye a 3 nagy mobilszolgáltató esim-ekkel is árulja ezeket a csomagokat, na én már egy ideje biztonsági okok miatt kizárólag esimet hasznalok, mert ha elhagyod, ellopják a telefonodat akkor a pin kód vagy ujjlenyomat nélkül semmire nem mennek, mivel még kikapcsolni sem, illetve gyorsmenubol a mobilnetet, gps-t sem tudják kikapcsolni ami kva jó mert így megtalálható a készülék ha csak nem alufóliába csomagolja valaki vagy bedobja a Dunába de akkor is jobban járok mint hogy hozzáférjenek az adataimhoz. Ez nálam top priority, nem kérdés. Viszont ezek a flottas cégek (netfone, küf) kizárólag fizikai SIM kártyával árulják a csomagokat. Van valakinek ötlete, hogy a fizikai SIM hátrányát hogyan lehetne az S23-nal kiküszöbölni? Vagy kizárólag az esim nyújt ilyen fokú biztonságot mert azt nem lehet kipattintani?!?
-
8
senior tag
a bestfleet árak már emelkedtek
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
autotaxmo
őstag
Megnéztem a netfone weboldalát, sehol nem látni és nem írják azt hogy Vodafone vagy Telekom csomag közül lehet választani. Ebben valaki tud segíteni, hogy a Telekom csomagokat hol találom a weben náluk?
-
Gloob
addikt
-
autotaxmo
őstag
A szamhordozas részemről azért fontos mert millió helyen a 10 éve használt telefonszámom van regisztrálva/elmentve.
-
mzso
veterán
Azt nem értem, hogy miért nem egy személy tulajdonában központilag nyilvántartva a hívószám. És akkor azt csinálna vele amit akar, beszerez feltöltős SIM-et vagy szerződik és hozzárendelteti a számát, és ennyi. De még a szolgáltatótól függ, hogy meddig tartja, ha nem volt feltöltés, adategyeztetés, meg hasonlók...
Meg gondolom ugyanez van számlanemfizetés és hasonlók esetén is.Max akkor szabadulna fel ha valaki évekig nem használja,
-
csibe1
addikt
válasz vargalex #56415 üzenetére
"Csókolom, ennyi volt az egész, van hívásátirányítás stb."
stb.
Lehet az új számról is sms-t küldeni, de ha ez nem pálya akkor nem kéne sírni a szolgáltatás díjának emelése miatt.
Ha ez nem fér bele nem kell vállalkozni." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
veterán
válasz csibe1 #56412 üzenetére
Ismerősök mellett a 2FA elterjedésével több weboldalon, banknál, egyéb helyen is le kellene jelenteni, ha új számom lesz, szóval inkább hordozom, ha arra kerül a sor 🤷
Szerintem mindenki el tudja dönteni magának mi az a kényelmetlenség, amit bevállal.[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
4Grider
nagyúr
válasz csibe1 #56412 üzenetére
A többség tényleg túllihegi, de azért ne felejtsd el, hogy egy sok éve működő vállalkozó, akit jellemzően nem a FB profilja vagy weboldala alapján találnak meg, hanem ezer éves kuncsaftok hívják, vagy az öregek/rokonság körében nem igazán célszerű a 25 éve használt hívószám eldobása, mert esetleg nem mindenki talál meg.
-
csibe1
addikt
válasz autotaxmo #56390 üzenetére
Dual simes teló?
Amúgy ezt a "saját számom" hurcolom mindenhová mizériát nem mindig értem meg.
Anno ismerősnek új céges száma lett, kaptam én is egy sablon "szia ez az új céges számom, mentsd el" üzenetet.
Csókolom, ennyi volt az egész, van hívásátirányítás stb.
Szóval jópáran itt eléggé túllihegik az adott telefonszámhoz való ragaszkodást; szerintem.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
vargalex
félisten
válasz zichie #56409 üzenetére
Szerintem erre gondolt a kolléga is. Kapott egy SIM kártyát, ami azonnal használható volt, csak még +36-20-* volt a száma. Aztán, amikor megtörtént a számhordozás, a SIM maradt, de már a horodozott szám mutatott rá. Tehát valóban a telefonszám ideiglenes.
Maga a SIM ingyenes, csak online szerződés esetén a futár költséget kell megérkezéskor kifizetni (1599 Ft), amit a 4. havi teljes összegű számlában jóváírnak (nekem elvileg ez most lesz az egyik kártya esetén, remélem meg is történik).
Viszont, ahogy írjátok, valóban érdemesebb személyes ügyintézést választani. Egyrészt sokkal gyorsabb (az ügyintéző 3 munkanapon belül hív az igény leadása után, következő munkanap érkezik a futár és leghamarabb aznap este aktiválják a kártyát, vagy rosszabb esetben másnap), másrészt nyilván nincs futárköltség (még ha vissza is kapja az ember).Alex
-
4Grider
nagyúr
-
zichie
senior tag
válasz lasz10 #56408 üzenetére
Ezt az ideiglenes sim dolgot nem értem, hogy miért szükséges. Én nem kaptam, csak véglegeset. Nekem a digitől volt számhordozás. Amikor megtörtént a számhordozás a kijelölt időablakban, akkor a digis sim-et letiltotta a digi a voda hálózatáról. Kivettem a digis sim-et, betettem a yetteltől kapott sim-et és azt használom azóta is. Yetteltől csak ideiglenes 06-20-as számot kaptam, amíg nem történt meg a számhordozás.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz HettMann47 #56406 üzenetére
Én a Shopmark-ban jártam, de nem a Yettel miatt, de ha már ott jártam, gondoltam beugrok a Yettelhez egy jó szerződés kötésre.
"KÜF-fel online szerződtem..."
Ezt nem értem, én a Yettellel szerződtem, az AGT-ől csak az engedélyező nyilatkozatot kaptam.Nekem is volt számhordozásom, de nem ideiglenes kártyát kaptam, hanem a véglegeset, amiért egy fillért nem kellett fizetnem.
[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz lasz10 #56404 üzenetére
Én a Shopmark-ban voltam a Yettelnél, ott intéztem, igaz nem KÜF, hanem AGT volt, de az ügyintéző nagyon képben volt. 10 perc lett volna, de kb. 15 perc volt, mert én kérdeztem ezt-azt, amire mind kaptam választ. Kinyomtattam előre a tájékoztatót amit az AGT-től kaptam PDF-ben. Ami furcsa volt, hogy az első havi díjat ott kellett befizetni. Nem tudom, hogy ez a KÜF-nél is így van-e.
Aki KÜF vagy AGT szerződést köt a Yettelnél, szerintem legegyszerűbb, ha kinyomtatja a PDF-ben kapott tájékoztatót, ami a tarifacsomagokat is tartalmazza, így képben lesz az ügyintéző.
Az AGT-től kapott pdf anyagában volt egy olyan rész, hogy a mobilnet sebesség maximális értéke 300 Mbit/s. Most a héten mértem sebességet, de nekem több, mint 500 MBit/s volt. Nem tudom (csak kíváncsi lennék), hogy a KÜF-nél van-e ilyen? Nekem amúgy a 300 MBit/s is elég lenne. Érdekes, hogy a mérés nem csökkentette az 5GB adatkeretet, pedig kb. 0,8 GB-ot lezabált.[ Szerkesztve ]
-
lasz10
junior tag
+1, engedélyező nyilatkozat 10 perc, személyesen Yettel Köki 10 perc, de például Yettel Etele Pláza reménytelen, nem ismerik a dolgozói tarifák kezelését sajnos, sem az ügyintézők, sem a főnökük. Így maradt az online, ott a visszahívás 1 nap, sim kiküldés 5 nap, aktiválás még 1 nap. A KÜF-től kapott információk alapján, ha a Yettel fiókban falakba ütközik valaki, hívja fel a KÜF-öt, és ők elmagyarázzák az ügyintézőnek, hogy hova kell kattintania.
@ többiek: Azt mondjuk nem értem, hogyha valakinek van KÜF-ös csomagja, miért nem tudja megnézni a tarifacsomagok tartalmát, egy kattintás.https://bit.ly/3UUXZYw
-
yanna
addikt
válasz pdr755 #56398 üzenetére
"Az EU roaming keret többnyire megegyezik a főkártya netjével (tehát 13 GB esetén 13 GB forgalmazható le az EU-ban). Korlátlant szokták ezért feltüntetni, mert a korlátlan kártyák többsége az EU-ban nem korlátlan (hiszen a roamingért megabájtonként fizetni kell a kinti szolgáltatóknak)." By 4Grider
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
1. Érdekeltségbe tartozó flottát promotálni tilos!
2. Ajánlásokat kérni a Mobil flotta-ajánló keresés belépéshez topikban lehet! Ebben a topikban törlésre kerülnek az ilyen jellegű hozzászólások.
3. Készülék árlisták közlése TILOS! Azok azonnali törlésre kerülnek!
4. Amennyiben valamelyik flotta akciójáról tudomásod van, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglaló Újdonságok, akciók rovatába!
5. Kérdés előtt olvassátok el az összefoglalót!
6. Ha új flottát ajánlanál, keresd meg a Topikgazdát, hogy bekerüljön az összefoglalóba!
7. Ha az összefoglaló táblázattal kapcsolatban van észrevételed, azzal szintén a Topikgazdát keresd meg!
8. A routerekkel kapcsolatos kérdéseket ebben a topicban tegyétek fel, mert ott hozzáértők tudnak tanácsot adni!
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest