-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4C
csendes tag
Ha senkinek nincs jobb ötlete, akkor majd megpróbálom rendes táppal meghajtani hétvégén. Ha úgy se megy, akkor panaszt teszek az üzletben ahol vettem.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
-
4C
csendes tag
válasz
KRISSTUS #8542 üzenetére
Az alaplap is új, én téptem le a zacsiról a záró matricát. Ettől függetlenül csináltam egy bios resetet, de semmi változás nem történt. Ha kap delejt a cucc, akkor világít az alaplapon egy kis zőld lámpa. Ha megnyomom a power gombot, kigyullad a led. Ha pár másodpercig nyomva tartom kialszik. Közbe se kép se hang. Mintha működne meg nem is.
-
4C
csendes tag
Igen, a bios jumper a megfelelő helyen van. De a PicoPSU-n nincs ATX 12V csati, csak egy sima 20 pines "dugasz" az egész... De a bátyám azt mondja, hogy ő egy év múlva vette észre, hogy van olyan 4-es csati is az egyik alaplapján, és simán ment neki a gépe anélkül is. Lehet, hogy nekem viszont ezért nem megy?
-
4C
csendes tag
válasz
user137 #8538 üzenetére
Köszi. Akkor bővítem az infókat:
Az alaplap pontos típusa: INTEL D525MW OEM.
[link]
Speaker nincs rajta, és szerintem nem is lehet rákötni.
RAM vadi új, ami persze nem jelenti azt, hogy jó is, de sajnos nincs másik gép amiben tesztelhetném.
A PicoPSU másik gépben tökéletesen muzsikál. 20 és 24 pin-esben egyaránt. -
4C
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Múlt héten vásároltam egy D525MW alaplapot, a mai napon meg sikerült beszereznem hozzá való noti RAM-ot, valamint egy kisebb SSD-t, a tápellátásról meg egy régebbi konfigból megparadt PicoPSU gondoskodik. Ez eddig szépen hangzik, de nagy bánatomra (az örömteli összeszerelés után) nem megy a kicsike.
Ha bekapcsolom, akkor csak világít a power led, de nincs se kép, se hang. Mi lehet a baj?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged