- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Otes
tag
Véleményeteket szeretném kikérni:
Szerverbe (atom 525D+3hdd jelenleg, de 6db lesz) akarok venni 80+ os tápot...ár/értek/hang ban őt találtam: PURE POWER L7 300W Tapasztalat, véleményt vagy ehhez hasonló ajánlatokat szívesen vennék
jelenlegi fogyasztásom egy átlagos sima táppal ~ 60W(terhelés alatt)...
O.
-
Otes
tag
válasz
tiszavirág #11357 üzenetére
Aktív passzív hűtés
elég nagy az árdifi közöttük
Én HTPC-nél a passzív hűtés híve vgyok...
-
Otes
tag
válasz
Ciripke #11351 üzenetére
Hali
Alapbol digitalis felvetelre egyik sem kepes, ahhoz kell tv-tuner...
HD video lejatszasahoz atom-ion vagy Brazos illetve core i3 stb nagyobb procik...HTPC-hez passziv hutes erosen ajanlott szerintem, vagy legalabb egy nagyobb borda es egy jo haz...
pl.:
http://uk.asus.com/Motherboards/AMD_CPU_on_Board/E45M1I_DELUXE/de ha olcsobban szeretnel akkor apro
-
Otes
tag
válasz
svidike #11254 üzenetére
"Therefore, the performance of the N450 and N470(525 se) with GMA 3150 is currently not sufficient to watch H.264 encoded HD videos with a higher resolution than 720p. HD flash videos (e.g. from youtube) are also not running fluently on the Atom CPUs."
ION mindenképpen.... Videókhoz/flash(youtube) mindenképp nvidia/ati meghajtás ajánlott sztem....
-
Otes
tag
válasz
Mattanyahu #11241 üzenetére
Köszi, Akkor ez egy 3d-s tervező program, nem kihegyezve ház tervezésre
-
Otes
tag
válasz
Mattanyahu #11231 üzenetére
Megkérdezhetem mivel tervezel?
unalmas napjaimon eljátszanék vele...
-
Otes
tag
Nagyon érzékeny vgyok a ventilátorokra :/pl TV-ben is kinéztem a következőt át akarok térni plazmára stb erre kiderül a TV!!! ben van aktív ventilátor :/ agyam eldobom :@
Amúgy ezek tipikusan azok a ventilátorok tapasztalataim szerint amire nem lehet azt a szót használni hogy csendes :/
-
Otes
tag
Akartam mondani hogy arra viszont szerintem kevés... 1-2 office és 5-6 weblap után lehet az életéért könyörögne, bár ssd-vel illetve elég memóriával kihúzható lenne
Nekem a cél az XBMC futtatás, semmi más... arra viszont ideális lenne ha nem lenne benne az a ... venti amit még mindig nem tudok elfogadni XD
-
Otes
tag
válasz
radi8tor #11155 üzenetére
AZ enyém az
és nem volt 150e
venti nélkül 60C° nem éri el télen tobb órás full hd filmezés után sem, nyáron már kicsit másabb a helyzet akkor szoktam bekapcsolni a benne lévő ventit minimum fordulaton, de akkor már 35C fok van kint/bent...
ui.: új lakásban már van légkondi, szóval nem lesz az se gond
-
Otes
tag
Lehet még kicsit korán van nekem, de akkor ebben nincs ventilátor?!
Ezer hála a részletes leírásért
Egy másik dolog amiben tanácsot szeretnék tőletek kérni, hogy a jelenlegi Zotac 330 ion-omat vajon mennyit érhet jelenleg?
van benne 4gb ram(ddr2) és egy paneltápos EPC1 ház külső adapterrel együtt...
-
Otes
tag
Már majdnem megkérdeztem hogy miért nem brazos, mikor megláttam hogy csak fele annyi
OOO
Akkor lehet én is cserélek ha neked beválik végül...http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=dm5L099meSo&feature=fvwp
ezután a videó után pedig még inkább elgondolkozok... lehet eladom pici zotac 330 ionom
-
Otes
tag
válasz
FlekkeN #11013 üzenetére
Végig nyálaztam az atom/brazos listákat
1 mindig hiányzik
Vagy IDE, de nincs hdmi és 720p video
http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_d525tud/161564
vagy HDMI, de nincs IDE...Ha megoldom hogy legyen hdmi meg ide akkor meg nincs pci, de ott pl a hdmi-n menne ki így is a hang
http://ipon.hu/webshop/product/asus_at4nm10t_i/179302
bár ha régi erősítőd van akkor gondolom a HDMI-t nem eszi meg...
Zseniális ördögi kör -
Otes
tag
http://www.adapter.hu/webaruhaz/product_info.php?cPath=125&products_id=341
nekem az ő tesója van epc1...
fektetve 1 PCI is belefér... -
Otes
tag
válasz
Darko_addict #10748 üzenetére
Sztem is 64-es kell minimum
-
Otes
tag
Nekem a konyhában van az egyik szekrény tetején... hagy zúgjon csak....
Nem csak a vinyók generálnak hangot...
alaplap amit kiválasztottál aktív hűtéses, az asusnak van ugyan ezzel a felszereléssel egy lapja, csak passzív hűtéssel. A tápod sem lehet passzív, a sok vinyó miatt mivel sokat eszik ha máskor nem akkor induláskor...
A htpc érzést nem tudom mennyire akarod, de bármennyire is legumírozod a vinyókat azoknak lesz hangjuk, főleg ha hirtelen elkezd valamit darálni. Illetve ahogy telik az idő...Anno én is egyben akartam a 2őt de rá kellett jönnöm hogy idegesít a zaj filmezés közben
-
Otes
tag
htpc-t nassal összeépíteni :/ hááát
ez a konfig így nagyon hangos lesz(htpc-hez képest)
htpc legyen hangtalan, nass meg legyen távol a tv-től(másik szoba)...
Én őt vettem nas-nak
http://lian-li.com/v2/tw/product/upload/image/pc-q08/flyer.html -
Otes
tag
válasz
Darko_addict #10712 üzenetére
Ha a méret nem fon sztem maradhatnál a m-atx-nél... msáképp nem lesz hangari és vga-is ahogy fentebb is kifejtették
atx-ből is lehet halkat összerekani
-
Otes
tag
válasz
Darko_addict #10708 üzenetére
Már csak egy SSD-vel hatalmas ugrást lehet tenni így lehet hogy nem kötelező az egész gépedet kidobni, persze kérdés hogy mi a hangos a gépedben...
A micro-itx hát úgy érted mini-itx?
"Aztán ott a másik, hogy csak egy vékony VGA férne bele" ez se igaz... lian li q08-ba beleférnek a szép nagy vga-k is....
Én egy AMD APU-t céloznék meg ár/érték miatt ha már gépvásárlás...
-
Otes
tag
válasz
Goose-T #10649 üzenetére
(idegesítő ez az 5perces szerkesztő limit)
Nem tudom pontosan milyen HTPC-t akarsz ebből kihozni, csak Media center vagy normál gépként is szeretnéd e használni. Ha csak HTPC akkor bőven elég a 2gb mem... De én nem is win7-et használok a HTPC-én.
ha nagyon kevesled a megmaradt mem-et akkor BIOS és nézd meg mennyi memóriát kapott a vga-d
-
Otes
tag
válasz
biosphere2 #10609 üzenetére
Nah kipróbáltam, 80% megy gondolom... codec gondra gondolok, de igaz nagyon alacsony a cpu use...
-
Otes
tag
válasz
biosphere2 #10609 üzenetére
A leggagyibb 3-5e ft-os nvidia/ati támogatja ezt már jó pár éve... így ebben nem lennék teljesen biztos.
-
Otes
tag
válasz
biosphere2 #10607 üzenetére
Az lehet hogy alacsony az asztalin, de azt ne feledd hogy:
-nem atomos proci van az asztaliban gondolom, így jelentősen nagyobb lesz a terhelés
-az asztali gépedben gondolom rendes videó kari van ami támogatja x264-es dekódolást magyarul nem a cpu-t terheli, de az intel videokariknál ez nem mindről igaz!
Sztem ezeket is érdemes átgondolnod...
@subsonicnál pedig van arra is lehetőség
jukebox
-
Otes
tag
válasz
biosphere2 #10604 üzenetére
Szia nekem is 525-öm van csak a gigabyte konyhából...
3vinyóval 60W a fogyasztásom, WOL megy illetve én úgy állítottam be ha véletlenül áramszünet van akkor azonnal kapcsoljon vissza ahogy kap áramot
Debian van rajta, mysql, ftp, samba, subsonic(zene stream). A minidlna-val nem tudom hogy fog menni, mert én úgy tudom hogy a dlna megosztó dolgozza fel a videót és úgy küldi tovább, így lehet hogy szükséged lesz arra hardver gyorsításra! -
Otes
tag
válasz
Boolash #10533 üzenetére
A célnak megfelel, csak nagyon hangos lesz!
nekem HTPC-nek egy Zotac Ion A(passzív hűtés) alaplapom van, ssd-vel és passzív táppal
szóval zéró hang! Nem tudom milyen filmeket akarsz nézni, de pl Horrornál már a vinyó-t is lehet hallani, nem hogy a tápnak a ventiét... a Filmek tárolására én klön építettem egy nas-t...
pár hozzászólás fentebb láthatod is, épp most raktam fel a képeket... ha csak 1 db 2tb-osat veszel akkor te is beleférnél bár nem tudom hogy a raid-e a cél.... amúgy egy 10-es a ház meg kb 5e a külső táp. Ebből a Zotacból amúgy van beépített tápos széria is, egy kicsit drágább de akkor ügye alapból passzív a táp és nem kell venni külön tápot... szóval ugyan ott vagy kevesebb zajjal
szóval marad a vinyó, amiben viszont annyira nem tudok tanácsot adni, mert én SSD-re váltottam, de 2tera abból kicsit drága lenne
szóval abból tesztek olvasása és a leghalkabb kiválasztása...
O.
-
Otes
tag
válasz
Str8 sk8r #10511 üzenetére
Ime az én kialakításom...
Balra a slim cdhelye alatt van az sdd-m
És a pci hely, persze fektetve...
SSD-vel túl sok gondom nem volt, 1,5éve dolgozik, semmi hiba nem volt eddig
igaz nincs is nagyon kihasználva XD kb 150mb az OS meg a mediacenter progi összesen a többi samba/mysql-en található...
-
Otes
tag
válasz
Str8 sk8r #10511 üzenetére
Jogos elnézést a pontatlanságért
De ha már alapból passzív hűtés van az egészen, gondoltam a hűtés csere is felesleges
igaz akkor kimarad az élvezet
Illetve az alkalmanként filmnézés nem zárja ki 720p és annál nagyobb felbontású filmeket, amihez kevés az intel cucc... A zotacnál nekem atom-ion páros van ezért is gondoltam ideálisnak neked...
Amúgy én is az adapternél vettem a házam
csak az EPC1-es-t, de egy kicsit már megbántam a gyenge műanyag előlapért :/
-
Otes
tag
válasz
Str8 sk8r #10508 üzenetére
Ha filmet is szeretnél nézi akkor az inte gpu felejtős...
Alaplapra nem tudom mennyit akarsz áldozni, de mindenképpen vagy ION-os legyen ha intel, ha meg AMD-t veszel akkor meg mindegy mert azokban csak olyan kari van
illetve vannak olyan alaplapok mint pl enyém (zotac ion) amin 1 nagy hűtőborda van és képes passzívan végezni a dolgát szóval no sound...
Nem tudom van-e pl nas-os vagy egyéb kis gép valahol elrejtve a lakásban, mert ha van akkor érdemes egy 16GB-os SSD-t venni és akkor 0hang lesz
nekem bevált
O.
-
Otes
tag
válasz
mrbig25 #10321 üzenetére
Nos a filc nem volt opció
így elvágtam
folyékony műanyaggal ragasztották oda..
már csak egy kicsit vissza kellene vennem a fordulatszámból a házventiken és teljes lenne az örömöm, de sajna az alaplapon csak egy ventilátor hely van, így vagy szerezek egy ilyen elosztót vagy manuális szabályzót... :/ -
Otes
tag
Van olyan mini itx-es atom.ion/amd350 ami támogatja a cec-et? ez nagyon dühítő hogy nem képeke ezt megcsinálni :/
-
-
Otes
tag
válasz
mrbig25 #10323 üzenetére
16cmről indul kb
http://www.cooldrives.com/insaseatacaf.html -
Otes
tag
válasz
zed1983 #10315 üzenetére
Lian Li PC-Q08B... Magyarországon 1 eladót találtam
de csak ebbe fér 6hdd...
DE MINEK KELL EBBE VILÁGÍTÓ VENTI??? Hát normális? Van egy letisztult minimal ház, ami nekem nagyon bejön, de ha bekapcsolom, még IT is idetalál
szedem szét és fekete alkoholos filccel párszor körbefestem a ledet
O.
-
Otes
tag
válasz
nagynorbi #10309 üzenetére
A hétvégén kicsit méricskéltem a fogyasztást, és rájöttem hogy ez a szemét alaplap nem kapcsolja le a vinyót ha nem használja
ennek nem örülök :/ illetve hogy a táp is mindenképp kell cserélnem mert a Kikapcsolt állapotban mért 10Wos fogyasztás nem annyira nyerő :/ igaz nem is kapcsolom ki soha
de akkor mennyit ehet csak maga a táp bekapcsolva :/ ahh
O.
-
Otes
tag
Nah 8nap alatt igaz de megjött a háza.. el se hiszem
-
Otes
tag
Most hogy várom a ház jövetelét túlpörögtem és akarok egy kis kijelzőt a ház elejére, semmi csicsa meg extra csak valami egyszerűt szeretnék. Pont lian li-nél találtam is egyet ami tökéletes lenne: "Lian Li 3.5 LCD Thermometer" naná hogy 2007
-
Otes
tag
válasz
slashing #10238 üzenetére
Néztem az a házikót nagyon tetszik
nekem 9e ft volt a beépített psu-val
jobbat nem találtam árban.
az passzív cpu hűtés volt az egyik ok az atom+ion páros mellett.
ssd+passzív táp+passzívhűtéső proc-vidbár 1* megszívtam nyáron felment 120c°-ra fura volt hogy miért szaggat a videó.
azóta 90C°-nál bekapcsol egy 12cm-es venti min fordulaton
-
Otes
tag
válasz
nagynorbi #10232 üzenetére
Dehogy
3gépem van ebből 1 mindig szétszedve
meg 2évig SD-s is voltam, de már szerencsére túlléptem rajta szóval szerencsére kezdő nem vagyok, csak eddig soha nem volt szempont nálam a fogyasztás, ezért ez a sok hülye kérdésemIlletve most gondolkozok OS- cserén is. mindig van valami ami miatt lecserélem. Jelenleg windows server 2008 r2 van. előtte ubuntu volt. kb félévente változik. MS vizsga miatt lehet most meg kellene maradnom az ms mellett. :/ de sok gondom van
O.
-
-
Otes
tag
319 az € kezdek félni hogy mennyi lesz a végső összege a házikómnak
-
Otes
tag
A Házat megrendeltem
Boldog karácsonyt nekem
Köszönöm az 5leteket...
Táppal kapcsolatban még remélem segítetek
jelenleg a komplett gép 60W eszik 3vinyóval(ebből egyik külső) alaplap gigabyte525. ez átlagban havi 3e áramszámla...
-
Otes
tag
-
Otes
tag
Sziasztok!
Lassan 1 éve megy otthon egy kis Atom-os gépem és szeretném meglepni egy házzal, már lassan 1 hónapja keresem a megfelelőt, de nem nagyon találtam olyat ami minden igényemet kielégítette volna. Igények:
20e körüli ár(táp nélkül)
ha lehet mini-itx(szóval kicsi)
Mivel NAS-hoz kellene ezért min 3 vinyó helyelőször ezt találtam ami nagyon jó lenne ár/értékben számomra "CFI-A9849" de ezt egyetlen magyar boltban se lehet kapni :/ majd név váltások meg mindenkimás nevet használ csomók után eljutottam "CFI A7879" ig ami lenne a legjobb de más néven "EOLIZE SVD-NC11-4" már 40e ami egy pöppet soknak találok.
Jelenleg "Raidmax Icecube" a befutóm, de hátha van jobb javaslatotok ház ügyben.
Előre is köszönöm
O.
ui.: itx <3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bestbuy játékok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged