- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sff-cucc
csendes tag
Sajnos ezeknel az uj generacios lapoknak a lefogatoja (nem tudom mi a rendes nevuk) ket oldalt nyomja csak le - emiatt picit meghomoritja a procit ami miatt nem egyenletes az erintkezes. Ez okozhatja az ilyen lenyomatokat.
Nem reg en is valtottam es raparaztam erre, igy beruhaztam egy ilyen lefogatora.Ez a der bauertol elvileg a jobb anyagbol levo, echte nemet "kezmuves" valtozat.
Kesobb vettem eszre, hogy a Thermaltake is gyart ilyet harmadannyiert. -
Rick4
félisten
Csak leszedtem, pont úgy, ahogy kell, egyszerre emelve, nem tetszik a lenyomat.. Igaz szedtem már le mindenfélét, azok se voltak "szépek", deitt feltűnően nem az...
Mindent végignéztem, életemben nem raktam még fel ennyire körültekintéssel hűtőt, pedig valamikor 2 éve rakhattam fel az elsőt, elvileg jó (jobb mint előtte) lesz, mert a pasztát is óvatosan kentem......
-
Pont ugyanúgy megfér az erős de kicsit tulajdonság egymás mellett, mint amikor ATX -ből építenek valami rettentő gyenge gépet!
Lelkük rajta...
Ide amúgy direkt nem írtam, hogy Torrent Nano helyett Meshify 2 Mini, mert az kb. ugyanekkora, és akkor már micro ATX, stb.
Az a belső LED kijelző nagyon menő! -
PROTRON
addikt
Sőt mondok még:
Berakja az ablak alá, az elejére meg olyan kijelzőt, ami ha mögötte fény van akkor azt átereszti, de ha nincs fény akkor kijelzőként mondjuk olyan kandalló videó fut rajta, mintha ilyen designer gázkonvektor lenne, ami amúgy is imitálja a kandalló funkciót. -
PROTRON
addikt
Te tudsz dönteni rövidebb mint 3 év alatt?
Nekem sose sikerül...látod még mindig nem döntöttem hűtő ügyben, bár az ajánlgatott TR Peerless jónak tűnik, de lehet megvárom az igérgetett D15 refresht év második felében...most hogy van klímám, már nem annyira durvák a melegek homeofficeban nyáron. -
PROTRON
addikt
Nem ördögtől való hogy univerzális keretként amit AM4-hez terveztek az némileg átdolgozva(1-2 hosszított núttal pl) jó az LGA1700-ra is, de nem tudhatod hogy a boltok raktáraiban pontosan melyik érvjáratból származó készlet van, lehet amit anno kiküldtek csak az ára miatt nem fogyott annyira közben meg nem tartalmazta még az újabb készletet.
Simán lehet a webshopban "kicsi elírás" amiért "felelősséget nem vállalunk, nem ok a visszaküldésre", szal a megérkező doboz a döntő. -
Rick4
félisten
Illetve hátra kell neki egy kicsit hagyni, mert a radi (Arctic Freezer II 240-est néztem) 277 x 120 x 38 mm, vagyis a keret kb 60mm magas kell legyen, és hátra kell nyúlnia kb 6 centit, ami a legkisebb gond, hiszen pl tápkábel is ott van, hátsó venti is... Így nyűgösebb, de még mindig a legkevesebb idő- pénz- átalakítással járó megoldás.
-
Ja, a tápnál lévő venti van csak rossz irányba, próbáltam megfordítani de nem tudom már kivenni a lemezt, szóval az az egy venti már így marad amíg szét nem szedem ismét az egészet (1 hét).
Netezés közben ugyanez, 35-45 fok, vga ventik állnak, a baj akkor van, ha elindítok valamitEzen már a füles sem segít.
Hasonlón én is gondolkodtam, hogy egy külső radit hogy tudok a házra rögzíteni, de végül elvetettem, mert barkácsolni kellett volna hozzá/szétvagdosni a házat, plusz esztétikailag zavart volna egy ilyen felrögzítve valamelyik oldalára
-
Valahogy én is így voltam vele, amikor beleszerettem ebbe a házba, majd telepakoltam egy adag fűtő eszközzel
Eredeti terv szerint le akartam állni a vizezéssel, mert van benne egy macera faktor, aztán csak megvettem a 120-as aio-t mert az talán megfogja a 13900-at, ami valahol igaz is, nálam olyan 85 fokon stagnál, bár akkor már beindul a repülőgép hajtómű.
Aztán elindítottam egy játékot, és a menüben úgy visított a kártya és kúszott fel 85 fokra, hogy öröm volt nézni
Szóval én abban találtam meg a megoldást (vagyis remélem, mert még nem jöttek meg a cuccok), hogy egy nagyobb külső radi, full vizezés. Csend lesz, és nem sülne szét minden. A pumpa vagy megy a ház oldalára (olyan lesz mint egy ház kéményeha sikerül felfogatnom), vagy a radira, majd elválik.
Nagyon tetszik ez a kis ház, de egy mostani zabáló konfigot nem lehet bele építeni, minden megsül vagy rohadt hangos. Mellesleg sokat dob rajta ha levettem az oldallapokat, nem reked meg bent annyira a levegő. Hiába van mindenhol venti, akkor is megreked a meleg, ez még lehet gond(od), ha megvalósítod a 240-es aio átépítést.
Szerencsére nekem van hely az asztalon (kicsit előrébb hozom a gépet, és a monitor mögé pont befér a külső radi, egyébként meg az asztal alatt is ellenne).
-
sff-cucc
csendes tag
Anno kerestem a neten es talaltam olyat aki csak ipari szinten lenne hajlando ilyennel foglalkozni (minimum szazas peldanyszam volt a kovetelmeny), de pl. volt olyan is aki siman megcsinalta es ki is postazta. Pl. a 3Dee nevezetu hely.
Innen van a ventilator csere lemezem is. Az anyag tipusatol fugg az ar, meg hogy kell-e tervezniuk vagy sem (ha elkuldod nekik a file-t, akkor ez meguszhato). A nyomtatas ara pedig mint kiderult oraszamban merik. Tehat minimum egy orara kapcsoljak be - pl. nekem kellett a sajat fekete Dan A4-SFX-emhez 4 db kis talpmagasito es 6 db jott ki az ido alatt. Kellett egy venti-csere lemez az ITX kartyahoz, de ketto lett. Legalabb van pot es igazabol nem veszes, bar igaz ez ket es fel eve volt. -
Qkackca
őstag
Enyhe troll mód on: akkor tessék venni egy 'rendes' házat amibe befér egy min. 240-es radi aztán elégedett lehetsz (?).
És abban mi a baj, ha sok módszer van? Ha tudod mit akarsz elérni akkor 'csak' ki kell választani a neked megfelelőt, nem? Vagy létrehozni egyet ami passzol számodra
Most őszintén, arra amire használod a gépet, nem jó a mostani felállás? Emlékezz a korábbi aláírásodrasff-cucc: az is korrekt masina.
Más: nem tudja véletlen vki milyen hosszú sata kábel kell a Jonsbo NR2-be?
-
Qkackca
őstag
Normál körülmények között még talán tud, amikor nem folyamatosan akkora hőmennyiséggel kell dolgozni, ami a leírásod alapján szerintem esetedben pont fenn áll(hat).
Ha tartósan 100% cpukihasználtságra lenne a szükséged, akkor már valóban lehet, hogy kevés. De kétlem hogy egy 120-as víz azt annyival jobban kezelné.Akkor most konkrétan a D9L vs 120-as radi esetére gondolunk vagy esetleg egy nagyobbik változatra?
Régen a frostytech oldalát szerettem, ott tök jó mérések, kategorizálások voltak. Pl a D9L-ről
szerk: apollo12: nappali fényben tényleg jól néz ki.
-
viperabácsi
addikt
Egyébként le van írva a noctua oldalán , hogy a lap vagy a proci számlája kell a hűtőről elég egy kép . Az aktuális dátumot leírod egy a4 -es papírra , ráteszed a cpu hűtőt és lefényképezed. A képet le butítod , ( mert a teljes méretűt nem engedi feltölteni ) és elküldöd meg a proci vagy lap számláját szkenneled és azt is elküldöd.
Egyébként mikor töltöd ki az igénylő lapot ez le van írva a képek csatolása mellett. -
-
viperabácsi
addikt
Ingyen tudsz igényelni hozzá !
Nekem több noctuához küldtek lefogató kittet AM 4 -re ! -
-
PROTRON
addikt
Jaja és akkor még az ilyen különbségekkel még nem is foglalkoztunk eleget, hogy az alap léghűtőket ugye kis méretű tényleges hőleadó csipre tervezik, míg az enyém valójában belülről így néz ki: [link]
Szóval első lépésként:
A fentiek szerint delidelnem kéne és ellenőrizni hogy voltak-e légbuborékok alatta;
ha már úgy is leszedtem az ihs-t, akkor a felületi görbeséget ideje lenne le-lappolni hogy tényleg sík legyen, mert tuti hogy nem jó gyárilag, ami szintén durván beleszól;
majd liquid metal-al kezelni és összerakni;180k-s cpu-val mint egyetlen munkaállomásom, valahogy nincs kedvem ezzel játszadozni.
-
PROTRON
addikt
"szerintem prosiphon lesz az, viszont az meg itt is csak 65k hufba kerül"
Mea culpa."valaminek a tömege 20%-kal több" meg "biztosan plusz lamellafelületként mutatkozik"
"azaz a fizikát nem nagyon lehet meghazudtolni"Na ez az, a termodinamikát nem lehet meghazudtolni, nagyon résen kell lenni, mert attól még mert valaminek nagyobb a tömege, nem biztos hogy tényleg több olyan hőleadó felülete van, ami bele is számít. Lehet csak felmelegszik, de nem tudja hatékonyan leadni, mert az áramlás nem úgy lett megtervezve, emiatt belassul azon a részen a folyamat, így hiába nagyobb tömegű, nem okosabb. Tehát hiába nagyobb a tömege, akkor sem biztos hogy amiatt mert több a lamella felület. De még ha több a lamella felület is, akkor sem biztos hogy megfelelően több...
A noctua meg is mondta, hogy pl a hőcsövek fizikai korlátai miatt nem tudnak jobbat mutatni a D15-nél, pedig 7 éve keresik a választ...a ventiken tudtak kicsit optimalizálni, ezáltal tud még 1-2 tized fokot nyerni, de ennyi...az a helyzet hogy másoknak se sikerül, ha sikerülne , tehát lenne valóban erősebb teljesítményű konkurencia akkor nem keresnék annyira az emberek a D15 -öt 45-50k-ért, hanem a konkurenciát. Azért nem csak a nevet nézik az emberek PC vásárláskor...
Ez a termoshiphonos fantázianevű megoldás igéretes volt, de itt más a helyzet ami miatt nem optimális intel procikra, elvileg a talp átdolgozásával és réz anyaghasználattal megoldja majd az IceGiant, de addig pénz kell nekik a TRx tulajoktól, mert intel procikra nem hatékony, pláne ha csak 100W-al terheled, így pedig kevesen veszik...Aztán könnyen előfordulhat hogy az én 10940x-emmel is valójában ez a helyzet mint a videón lévő xeon-al, tehát hogy a ihs szarul lett beforrasztva és emiatt száll el a hőfok, aztán én meg a szerencsétlen toronyhűtőt szidom: [link]
-
PROTRON
addikt
Ez a különbség aközött ha valakinek van egy szakmája és azon belül maximálisan csak arra figyel (Noctua) és ott kihozza a tervezésből a maximumot, meg aközött ha mindenféle dolgot IS gyártunk PCháztól kezdve RGB vezérlőn át és egyesével az egyes részlegek nem csak a saját szakterületen kell hogy dolgozzanak, hanem átnyúlnak. Oké, a hibalehetőségek 95%-át így is letudod fedni, de amikor a maradék 5%-hoz kell nem egyszerűen kicentizni, hanem ki miliméterezni a dolgokat, na oda a "célgépek" kellenek mérnöki területen is.
A noctua csak a hűtések hatékonyságának az utolsó 0,1%-nyi kimaxolásán dolgozik, több évtizede. Mások is kitudják számolni hogy a ventilapáton barázdák milyen dolgokat okoznak, csak nem foglalkoznak vele olyan szinten.
Mások is ki tudják számolni hogy a hőcsövek belsejében a falvastagságok milyen tizedes érték változásokat okoznak, csak nem foglalkoznak vele olyan szinten.
Ezért van az hogy a BeQ a dark rock pro 4-et csak 250W TDP-vel reklámozza, míg a NHD15 afelett is tud, ellenben nincs ráírva.
Pont azért mert a Noctua felelősen akar eljárni, mivel nem ismeri pontosan a jövőbeni processzorokon belül az elrendezéseket, nem meri azt mondani hogy minden procinál ugyan az lesz.
Pl nem mind1 hogy overclockolt 10900k-t, AMD TRx, vagy 10980XE procit akarsz hűteni. Mindent megmérve hiába látod azt hogy ugyanakkora hőenergiát kéne disszipálni, még is ugyanaz a hűtőegység a jóval több magot tartalmazó TRx-et lehűtve, a 10980XE esetén dry outol.Pl ott van az IceGiant PowerSiphon Elite.
A Trx procikat vígan lehűti, oda jobb választás bármilyen folyadék hűtésnél, míg a 10980XE procikkal meg szenvedős, mert a CPU blokk elrendezése belül a TRx procihoz lett tervezve....
Ráadásul 10900k a más elrendezésével felejtős is ezzel a hűtőegységgel, oda nem szabad felrakni....cserébe 91k huf.
A haldokló imperialista nyugaton annyira nincs pénze az embereknek, hogy ez is csak 65k hufba kerül dodóban. -
PROTRON
addikt
Köszi a tippet, a jelenlegi cuccomról is valahol ilyet olvastam, aztán közben meg a hőcsövek saját korlátaival meg úgy tűnik a processzorok valódi terhelésével nem tud megbírkozni...
Amúgy ez a teszt is azt hozta ki hogy a NHD15 a legerősebb, márpedig ezen a szinten az a kis teljesítmény különbségek is számítanak...francba használt piacon megint lemaradtam a jó vételekről...az elmúlt félévben elfelejtettem a hűtőket is sasolni. -
PROTRON
addikt
Hol találtál erős tesztet róla?
Amit én találtam, ott 150W-nál gyengébben teljesített mint az én jelenlegi Silver arrow extreme-em 200W terheléssel és én 1 db ventivel használom, a videón 2-vel használták.95W-os procik terén persze azonos a teljesítménye ezeknek a szörnyeknek...
-
Hát ha nálam is ilyen 1000-1200rpm között menne az összes venti és normálisak lennének a hőfokok, ki lennék egyezve a konfiggal
Fekete és Bestmarkt, ez volt a leggyorsabb (vagyis lesz, ha szerdán tényleg átvehetem). Sokat gondolkodtam a fehéren mert az volt raktáron, de ezen a pár napon már nem múlik semmi, addig legalább megvettem minden alkatrészt. -
-
Nem rossz amugy, ötletes
Attól félek csak, hogy a vga sem kap majd elég levegőt, és akkor kénytelen leszek vizezni mindent teljesen.
Nekem ezek adták az ötletet, itt szerettem bele a házba: 1 , 2, 3, 4
Itt jön képbe, hogy vagy felfogatok az oldalára 2db 360-as radit, ha menne, vagy marad a külső radi, csak annak nehéz lesz már helyet vadászni.
(Vagy, minden jól alakul, és nem szállnak el a hőfokok, és minden marad az eredeti terv szerint. Szerdán jön meg a ház, akkor kiderül)
-
PROTRON
addikt
Közben azért olvasgattam mások tapasztalatait, 4,5 GHZ all core felett a skylake x procik teljesítmény igénye és hőtermelése is baromira megugrik, másoknak ugy ment D15-el hogy 4,8 GHZ-re tolták a legjobb 4-6 magot, a többit meg 4,4-4,6GHz-re állították és akkor tudta a D15 90-95 fok tartani prim95 kínzás során...
A 4,8ghz 6 legjobb magon telejsítményhez (amivel anno reklámozták) már folyadék hűtés kellett nekik, mert túl gyorsan közli a hőt, nem tudja időben lereagálni a hőcső és jön a thermal wall, míg a folyadék esetén ha jó a cpu blokk, akkor van egy nagy tehetetlenségi felfogó képessége a folyadék tömegnek mire a radi üzembelép...
Azért amikor 4,8GHZ all core során 400W felett kajál HWinfo szerint és az csak közvetett érték...ezt pedig az eredeti kiépítésben nem tudja a sapkán keresztül leadni, már pedig alatta forrasztva van. :SSajna nekem az egyik leggyakrabban használt tervező progim 1 magon kéri a minél magasabb órajelet a smooth működéshez.
-
Köszi
Igazából ami a para, hogy a 13900 mellé egy 3090 is fog fűteni a házba. Játék lesz, meg néha egy kis videó render.
Teszt üzembe biztos összerakom, én egy h60x-et vettem a procira, push-pull ventit rakok rá, meg van radira való ventim. Max hangos lesz addig, amíg kitalálok egy jobb megoldást
A méreteket azért kérdeztem, mert van itthon 2db 360mm-es radim, és azon kezdtem el agyalni, hogy esetleg valahogy a gépház oldalára a rácsos részre fel tudom-e fogatni (egyébként, hosszra elfér csak szélességre nem, a kérdés hogy egy sort csavar elég-e). Külső radi volt a terv, de lehet inkább kölcsségcsökkentés okán felhasználnám inkább azt, amim van. -
PROTRON
addikt
Örömmel látja az ember hogy vannak még úriemberek ebben a világban.
Fentebb viszont engem elgondolkodtattál azzal a Lucifer V2-vel.
A jelenlegi Silver Arrow Extreme egységemben hiába van 8 hőcső amik matematikailag optimálisan vannak elhelyezve a légáram szempontjából, prim95 alatt elfogy a 10940x-el szemben az erő...feltételezem a dry out, vagy az előző tulaj túl sokáig járatta venti nélkül és végleg kiszáradt a hőcső, nem tudom. HWinfo szerint 235-240W teljesítményfelvételnél elszáll a hőfok, 225-nél még gond nélkül tartja a 85 fokot...mert amúgy NHD15 a kiszemelt következő tesztelendő egység, hátha azzal kordában tudom tartani.Az általad írt Lucifer V2ről van valakinek személyes tapasztalata? Meg lehet valahol élőben nézni?
Egyrészről fura hogy egymás mögé helyezett hőcsövek esetén ilyen értéket tud...másrészről az elrendezés terén mint ha látnék esélyt mérnöki meglátásra.
pl ahol a venti motorja leárnyékol, ott szándékosan ki van hagyva a lamella, így megváltozhat a áramlástechnika...de nem akarok bedőlni a marketingnek. -
Szia!
Kérhetek segítséget?
Én is egy tower 100 tulaj leszek pár napon belül, de szükségem volna egy kis méret adatra.
Két oldalt az a rácsos rész mekkora, le tudnád mérni? Esetleg viszonyításképp, kisebb (mennyivel) mint egy 120-as venti?
Egyébiránt, egy 13900-at kellene lehűtenie majd olyan felállásba mint nálad, még magam sem tudom hogy fog ez működni -
PROTRON
addikt
Most megkavartál, azt írod hogy mivel mindenki más pont fordítva csinálja mint ahogy Te, ezért jó a te elgondolásod ?
Mond csak mit iszol így este lefekvéshez? Kérek belőle én is.
Mert ha megnézed a gyártó rajzát ott minden irány a fordítottja annak amit Te intéztél.
Persze mivel nincs ilyenem nem tudom letesztelni pontos mérési eredményekkel.
Az biztos hogy ha mellette ülsz, akkor jól fog esni a meleg légáramlat amit a testedre fúj.te nem gyűjtöttél be amit csak lehet játékot Epicstore, meg steam giftek formájában?
Igaz egyikkel se játszottam, de van vagy minden nagy cégtől olyan játékom amivel ki tudok hajtani egy gpu-t...
Najó meg ott a Half Life Alyx amiért mondjuk fizettem, csak most ott tartok hogy eddig a fejes volt erősebb mint a GPU, most fordítva, a fejes nem tudja kihajtani a GPU-t. -
Rick4
félisten
Amúgy mások is felfelé nyomják ki a levegőt ugyanebből a házból: [link] , sőt, még a gyártó is úgy "ábrázolja" a ventit, hogy az felfelé, kifelé fúj: [link] plusz a youtube-on is úgy rakja össze, hogy felfelé kifelé, igaz ott a hátsó befelé, az alsó meg lefelé fúj, de szebb számokat ő se kapott teszt alatt! :D Azaz nem csak én gondolom úgy, (vagy nem csak az én hibás elgondolásom) hogy jól van az úgy..
Játékok alatt amúgy kb 60°C volt a proci, gpu is, nyilván pont úgy, mint aki 20 éve játszott utoljára, annyira lehetek felkészült e téren, szóval úgy tudtam megnézni, hogy inkább próbálkoztam, de nem ment semmi se csutkán pl far cry alatt...
-
PROTRON
addikt
Az a "cpu load 7% mellette 50 fok hőmérséklet" pont azt mutatja nekem hogy pedig belül megreked a levegő.
A 23% load alatti gpu hőmérséklet is az 1336 venti fordulat melletti érték, mivel nem ismerem a pontos típust, így nehéz elsőre megítélni milyen a helyzet.
De elvileg lehetne csak 600-on is az a gpu venti fordulat...Amúgy tesztelted is a házgyártó által javasolt venti elrendezést, vagy csak saját kútfőből jött ez az elmélet hogy nem bírná tartani a turbót ha a VRM miatt felmelegedett levegőt kapná a radi venti?
Lehet hogy picit hangosabb venti profillal, de még is az lenne a jobb... -
Qkackca
őstag
Csak érdeklődöm, nem kritika.
Ki kell próbálni, adott helyen adott beálítással. Alapterhelés közelében meg majdnem mindegy.Nekem is volt már, hogy az adta a legjobb hőmérséklet értékeket aminek nem láttam értelmét
(pl fal mellé tett ház, fal felőli oldalon szellőző rács, arra egy venti kifelé fújva, volt kb 1 mm hely a levegőnek mozogni és érdekes módon jobb lett lett mintha mondjuk felülre raktam volna kiszivni a meleget)
-
PROTRON
addikt
" megint nyugi van fél évig!"
Uhh akkor inkább nem szólok hogy az ott...ööö izé..meg az a másik ott..uhh de nehéz megállni.
"Gondoltam, hogy valakinek egyből fel fog tűnni"
Csak ráncigálod az oroszlánok bajszát...hát ha telepakolod ERDZSÍBÍVEL hát hogy a fenébe látnánk keresztül kiégetett szemekkel?
BTW nem volt lehetőség alulra, alulról szívóra helyezni az a radit? Csak kérdezem, nem ismerem a ház belső kialakítását...
Jól értem hogy az alsó venti a tápegység burkolatának lövi a levegőt?
Amúgy a CPU hűtőről érkező meleg levegő egy része tuti hogy a VGAnál lévő felső résznél reked meg addig amíg a VGA ventije ki nem löki felül.Várjuk a FURMARK CPU+VGA full burn- burn baby burn! tesztekről készült screen shotokat.
-
viperabácsi
addikt
Szia ! van egy kérdésem , milyen antenna kábelt és antennát használsz hozzá , nekem nem igazán jó a mért sebessége , igaz most csak két valamilyen laptop belső antenna kábel van rádugva . Szerintem ezzel van a gond. Ami kábelem lenne annak meg vastagabb a csatija így nem tudom használni.
-
sb
veterán
Ezekkel tisztában vagyok, elég sokat sakkoztam vele anno amikor volt időm.
Más nagyon nincs a gépben csak amit fent írtam, azok sem kapnak terhelést tipikusan (SSD, HDD), meg hát van tartalék... ezért írtam, hogy ha a cpu 35-45W akkor az a konnektornál 50-60W körül megáll.
A TDP-t meg szintén szofisztikáltabban értettem csak nem fejtettem ki: átállítottam az összes short/long/turbo értéket úgy, hogy a szumma fogyasztás (cpu-ra) nem ment a fent írtnál fentebb. Ez Intelnél is így volt anno, ahogy te is írod. Ha külön nem állítottad akkor a 35W-os T-s proci is tudott turbózni 95W-ig is akár, sőt, Z-s lapokban hosszabban is engedték terhelni... de volt rá mód, hogy ne ezt csinálja.Szóval a fenti teszteknél nem ugrott az órajel/teljesítmény sem ilyen szintekre. Viszont az látható volt, hogy sw-s ill. konnektornál mért jóval kisebb terhelésen, a már említett jobban leszabályzott 15-20W cpu/35-40W konnektor értékeknél igencsak leesett a 12V. Fentebb meg jött itt-ott a reset.
-
Ahogy nézem, a monitorod nem támogatja egyik adaptív szinkronizációs módszert sem, szóval akkor valóban az Nvidia-t ajánlott a DLSS miatt.
#57262 viperabácsi
LP kártyákon egy ideje nem divat a tápcsati, de a kérdésedre válaszolva: RX 6400
Minden hátránya mellett erősebb a DDR6-os GTX 1650-nél, kevesebbet fogyaszt, tudja a Freesync-et, és a legtöbb modell tudja a félpasszív hűtést.
Szeretettel várunk ide! -
Ha ennyire minimálisak az igények, akkor talán Freesync miatt Radeon-t vennék, ezen belül sima RX 6600-t. Monitor képfrissítéséhez igazított frame limittel jó képet ad, és ITX rendszerhez nagyon jó a teljesítmény/fogyasztás mutatója.
Apróról 80k HUF körül megvan + kapsz hozzá csomó ingyen FPS-t!
-
tlac
nagyúr
nekem korábban az openwrt-s routereimre volt kötve mindig egy vinyó és transmission futott rajta, ami a proci meg az usb sebessége miatt mindig lassú volt
erős procival, sata-val nincs ilyen gondom, nekem ez volt a cél
nas-om nincs külön, így 2 eszköz helyett van 1azt nyered vele, hogy a proci teljesítménye és a memória nem korlátozna le, szóval több lehetőséged van, ha ezt ki is tudod használni
amúgy valószínűleg nem kezdenék bele még egyszer ennek a megépítésebe, ha tudom, hogy mennyi nyűggel jár (vagy ha mégis, akkor inkább matx alapon, olcsóbb, meg könnyen bővíthető)
-
tlac
nagyúr
hát olyat használni, ami tudja
(de nagyon alaposan meg kell nézni, hogy melyiken milyen chip van és milyen linux-os támogatás van hozzá)
én magamnak ezt a MPE-AX1800H-t rendeltem (mini pci-e kell nekem)
egyelőre egy kis usb-s AC51 vackot használok (később majd ezt állítanám át 2,4ghz-re, mert alapvetően majdnem minden eszköz tudja az 5ghz-et, de kell azért a régi is még) -
tlac
nagyúr
egy inteles sem tud 5ghz-en AP-ként működni
x86-ra jóval bonyolultabb openwrt-t telepíteni, mint egy gyári routerrenekem nagyjából elkészült az openwrt-s gépem, wifi kártya van még úton Kínából
-
tlac
nagyúr
routert macera építeni x86 alapon, elég sok buktató van
kell a dual lan, és kell 2 wifi csatoló is (2,4ghz és 5ghz külön-külön)
plusz access point-ként is kell működnie annak a wifi-nek mondjuk linux alatt (ezzel rettentően leszűkítetted a lehetőségeidet ha valami modernet akarsz [link], a beépített wifi-t sem biztos, hogy tudod cserélni ha cnvi-s) -
Melorin
addikt
Én beleástam magamat úgy egy hónapja a témába. Ha egy kicsit mélyebbre nézel, előbukkannak negatív tapasztalatok, amiket egy egész épület internet ellátása esetén 2x meggondolok, hogy bevállalok-e, ráadásul nem olyan olcsó kis játékszerek ezek. Persze egy PC is megnyekkenhet, de nekem már volt 2 évig ITX tűzfalam és soha semmi baja nem volt.
A fogyasztása meg pfsense alatt integrált dual lannal:
-
Melorin
addikt
Futottam már ezekkel egy kört. Inkább maradok a normál alkatrészekből készült platformnál. Ki tudja mi lesz a beépített i225 vezérlővel is, folyton valami hibára bukkannak mostanában. Egy PC-be meg azt teszek ami jól esik. A fogyasztása sem sokkal alacsonyabb mint egy jól megválasztott alkatrészekből készült PC-nek. A hűtésével meg mindenhol azt látom, hogy szenvednek a tulajok.
-
PROTRON
addikt
Azt fentebb el is felejtetted írni hogy épp átfogó elemzést készítesz a prohardver hasábjaira és ezért 10+ konfiggal bűvészkedsz épp.
Én most jelenleg emellett a fektetett állag mellett ücsörgök homeofficeban, mert hétközben nincs időm az ideiglenes állapotot véglegesíteni, hogy aztán a végleges gép moddolásával foglalkozzak.
Mármint természetesen üzemel, be van dugva az a 12 pines szörnyeteg....és bocsi hogy egyelőre nem az mATX házikó...
-
Zamma
őstag
@mindenki figyelmébe is!
Először is tárgyilagosság kedvéért írom az alábbiakat, nem szeretnék flame háborút... Tehát:
Nem tudom hogy mikor vásároltál ennél a cégnél utoljára...
Az árukereső alapján Pl. egy sima Samsung 500 Gb SSD az általad említett bolt áránál gyakorlatilag az összes cég olcsóbb, amit a kereső az első oldalon mutat:
Illetve az általad szapult alzánál ugyanez a cikk simán 2000 Ft-al olcsóbb, és megadja a gyári 5 évet:Szemben az általad említett cégnél, ami nem hogy a legolcsóbb, viszont garanciát nem ad, csak 3 évet:
Ettől persze még lehet egy szuper cég...
Viszont ilyen durva általánosítást légyszi ne írj a jövőben, mert ez egyrészről nem korrekt, másrészről reklámnak minősül, amit az oldal szabályzata tilt... -
Grave_444
nagyúr
Hajrá, én nem szeretném, hogy megmondják mikor mit frissítsek.
Van az a fajta felhasználó, akinek szükséges, mások vagyunk. Pl GF Experiencet az életben nem használtam, ha még azt is javasolni kéne, hogy milyen grafit állítsak inkább használnék konzolt.
Afterburnerben egyébként nekem is van külön profil, de csak a háttérben futtatom, a kis ikonja sincs ott, mivel felesleges számomra. Azt hiszem ezt ki is tárgyaltuk. -
PROTRON
addikt
Én pl a hétvégén szembesültem azzal hogy a Biosom túl régi és az alaplapi érzékelő a GTX 1070-et ismerte, azt ki tudta írni, de a RTX 3090 Ti-t, csak nvidia alkatrészként ismerte fel.
Nem merek bios frisíteni, mindig is paráztam attól hogy elrontják a programozók és nálam galibát okoz. -
-
PROTRON
addikt
Oké, akkor segítek, nem a gombnyomásra gondoltam, hanem arra a módszerre amit automatizál a "restarttouefi" app, csak így eddig egy appot használtál, a több lépcsős manuális megoldás helyett.
Erre gondolok (hogy erről hogyan lehet 3 percnyi videót csinálni azt nem értem, de nekem nem is kell) :
[link]Ha nálad nincs ott az opció a kék képernyő részen, itt egy vidi hogy megold:
[link]szerk.: De köszi a leírást, csak ugye az pötyögős első alkalommal amikor másvalaki új gépéhez ülsz.
-
PROTRON
addikt
Jó de azt mivel magyarázod hogy akárhány Be quiet ventit próbáltam, mindegyiknek kellően hangosnak találtam a motor hangját?
Nem mást, a motor hangot...azért az valami. Noctua-val ilyen gondom nincs, szal ha csak nem követelmény nem használok Be quietet, hanem inkább valami quietet. -
tlac
nagyúr
nekem TFX volt a chieftec házban, és nem tudom, miért jó a passzív, pörögni láttam, mikor levettem a ház oldalát, de hangja sose volt
én eddig tfx-eknél még csak a seasonic-kal találkoztam, ami valóban halk is volt (viszont azok meg szeretnek ciripelni kikapcsolt gépnél)
sem az fsp, sem a chieftec tfx nem volt halk -
PROTRON
addikt
-
Kösz a tippet + a firstshopos véleményt!
Én az Aqua-val szívtam, tőlük max. SATA kábelt veszek a jövőben.#57102 PROTRON
hiába lobogtatta a használtpiaci adásvételit, a garanciális ügyintézés keretében mivel nem volt rentábilis a hiba javítása a megkérdezése nélkül az eredeti vásárlónak visszautalták a pénzt, mivel nem készpénzben volt vásárolva hanem bankkártyával.
Ilyenről még nem hallottam, durva. Asszem' átértkelem az aprós pályafutásomat...az eredeti boltból vásárló volt a bunkó
Miért? A második tulaj kellett volna, hogy megkapja az áru ellenértékének 100%-át, amikor csak 50%-ot fizetett érte aprón? -
PROTRON
addikt
Szólhattál volna hamarabb a Firstshopos pozitív élményeidről nekem is, nem mertem korábban náluk vásárolni, most meg épp nem kell olyan cucc (hisz meg van a kártya).
Inkább nem merek kockáztatni a pénzvisszafizetéssel, mert itt forumon más járt már úgy hogy hiába lobogtatta a használtpiaci adásvételit, a garanciális ügyintézés keretében mivel nem volt rentábilis a hiba javítása a megkérdezése nélkül az eredeti vásárlónak visszautalták a pénzt, mivel nem készpénzben volt vásárolva hanem bankkártyával.
Aztán meg írogathatott annak az illetőnek akitől vette hardveraprón hogy héló hol az igazság.
Hisz ő vett egy használt piaci terméket, amiért a pénz visszafizetés járt volna neki hogy tudjon venni másikat.
Az eredeti vevő meg úgy gondolta hogy mivel Ő bukott rajta 50%-ot a használtpiaci eladással 1 év használat után, ezért neki visszajár az egész, aztán mivel annyira jófej hajlandó valamennyit átengedni a pénzből a vevőnek, mondjuk lássa kivel van dolga legyen 50%...persze itt az eredeti boltból vásárló volt a bunkó, na erre írom hogy az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.Még gondolkodom hogy ha nem regisztrálták ezt a kártyát Asus honlapon, lehet ott megpróbálom bevédeni magam...
Amúgy eléggé offtopicok vagyunk.
De szerintem hasznos. -
PROTRON
addikt
Érdekes a mostani 3090 TI szerzeményemet használt piacról úgy vettem (adávételivel) hogy eredetileg egy cég vásárolta meg a PCX-ből tavaly augusztusban és a jótállási jegyen a teljes összeg( nem, nem 400k ba került nekik) mellett 12+24 hó gar szerepel (csak hát azok a fránya piaci trendek, kénytelenek voltak továbbadni rajta).
Aztán nagyon bízom benne hogy sose kell garanciáztatni, mert az elmélet és a gyakorlat között csak elméletileg nincs különbség...
Amúgy Alza-nál kellett kérdezősködnöm még másfél éve, akkoriban nem csak hogy a garanciát teljes egészében megadták cégeknek is, de még az elállási jogot is, viszont ez utóbbi esetben ha a csomagolás felbontása után akartál elállni, akkor levontak 5% vagy 10% kezelési költséget. Meg olyan termékekre nem élt, ami magánszemély esetén sem, tehát pl amiben volt szoftverkulcs.
Viszont nagyon fontos dolog: hogy a termékkel kapcsolatos ügyintézést bárki elindíthatta a cég nevében, de pénzt visszaadni csak és kizárólag a cég nevében hitelesen eljáró személynek adtak vissza!
Tehát a cégkivonat és aláírási címpéldány szerinti cég tulajdonos, vagy a cégtulajdonos által, aláírási joggal bejegyeztetett személy, aki ezt meghatalmazással igazolta...amellett hogy a meghatalmazás hitelesítéséhez szükséges papírokat is vitte magával.A jóhiszeműség mondatja velem, hogy biztos a tolvajokkal szemben fejlesztettek ki ilyen eljárást, nehogy az eredetileg céges bankkártyával vásárolt, majd a kocsiból kilopott alkatrészt készpénzben kifizessék a tolvajnak.
A mostani kártyám esetében is banki átutalással történt a vásárlás, ezért sem akarok semmi zűrt vele...valszeg eladni csak vasárban fogom, amilyen hűtése van.
Egyszerűen ragaszkodom a régi de anno jól teljesítő cuccaimhoz, szentimentalista vagyok no...ezért van meg a 20 éves mATX gépem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- PlayStation 5
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest