- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja, a tápnál lévő venti van csak rossz irányba, próbáltam megfordítani de nem tudom már kivenni a lemezt, szóval az az egy venti már így marad amíg szét nem szedem ismét az egészet (1 hét).
Netezés közben ugyanez, 35-45 fok, vga ventik állnak, a baj akkor van, ha elindítok valamitEzen már a füles sem segít.
Hasonlón én is gondolkodtam, hogy egy külső radit hogy tudok a házra rögzíteni, de végül elvetettem, mert barkácsolni kellett volna hozzá/szétvagdosni a házat, plusz esztétikailag zavart volna egy ilyen felrögzítve valamelyik oldalára
-
Valahogy én is így voltam vele, amikor beleszerettem ebbe a házba, majd telepakoltam egy adag fűtő eszközzel
Eredeti terv szerint le akartam állni a vizezéssel, mert van benne egy macera faktor, aztán csak megvettem a 120-as aio-t mert az talán megfogja a 13900-at, ami valahol igaz is, nálam olyan 85 fokon stagnál, bár akkor már beindul a repülőgép hajtómű.
Aztán elindítottam egy játékot, és a menüben úgy visított a kártya és kúszott fel 85 fokra, hogy öröm volt nézni
Szóval én abban találtam meg a megoldást (vagyis remélem, mert még nem jöttek meg a cuccok), hogy egy nagyobb külső radi, full vizezés. Csend lesz, és nem sülne szét minden. A pumpa vagy megy a ház oldalára (olyan lesz mint egy ház kéményeha sikerül felfogatnom), vagy a radira, majd elválik.
Nagyon tetszik ez a kis ház, de egy mostani zabáló konfigot nem lehet bele építeni, minden megsül vagy rohadt hangos. Mellesleg sokat dob rajta ha levettem az oldallapokat, nem reked meg bent annyira a levegő. Hiába van mindenhol venti, akkor is megreked a meleg, ez még lehet gond(od), ha megvalósítod a 240-es aio átépítést.
Szerencsére nekem van hely az asztalon (kicsit előrébb hozom a gépet, és a monitor mögé pont befér a külső radi, egyébként meg az asztal alatt is ellenne).
-
Hát ha nálam is ilyen 1000-1200rpm között menne az összes venti és normálisak lennének a hőfokok, ki lennék egyezve a konfiggal
Fekete és Bestmarkt, ez volt a leggyorsabb (vagyis lesz, ha szerdán tényleg átvehetem). Sokat gondolkodtam a fehéren mert az volt raktáron, de ezen a pár napon már nem múlik semmi, addig legalább megvettem minden alkatrészt. -
Nem rossz amugy, ötletes
Attól félek csak, hogy a vga sem kap majd elég levegőt, és akkor kénytelen leszek vizezni mindent teljesen.
Nekem ezek adták az ötletet, itt szerettem bele a házba: 1 , 2, 3, 4
Itt jön képbe, hogy vagy felfogatok az oldalára 2db 360-as radit, ha menne, vagy marad a külső radi, csak annak nehéz lesz már helyet vadászni.
(Vagy, minden jól alakul, és nem szállnak el a hőfokok, és minden marad az eredeti terv szerint. Szerdán jön meg a ház, akkor kiderül)
-
Köszi
Igazából ami a para, hogy a 13900 mellé egy 3090 is fog fűteni a házba. Játék lesz, meg néha egy kis videó render.
Teszt üzembe biztos összerakom, én egy h60x-et vettem a procira, push-pull ventit rakok rá, meg van radira való ventim. Max hangos lesz addig, amíg kitalálok egy jobb megoldást
A méreteket azért kérdeztem, mert van itthon 2db 360mm-es radim, és azon kezdtem el agyalni, hogy esetleg valahogy a gépház oldalára a rácsos részre fel tudom-e fogatni (egyébként, hosszra elfér csak szélességre nem, a kérdés hogy egy sort csavar elég-e). Külső radi volt a terv, de lehet inkább kölcsségcsökkentés okán felhasználnám inkább azt, amim van. -
Szia!
Kérhetek segítséget?
Én is egy tower 100 tulaj leszek pár napon belül, de szükségem volna egy kis méret adatra.
Két oldalt az a rácsos rész mekkora, le tudnád mérni? Esetleg viszonyításképp, kisebb (mennyivel) mint egy 120-as venti?
Egyébiránt, egy 13900-at kellene lehűtenie majd olyan felállásba mint nálad, még magam sem tudom hogy fog ez működni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows Insider Program
- E-roller topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kuponkunyeráló
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel topik
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest