-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trog
tag
válasz
Vigneau #61352 üzenetére
Bár nekem nem volt rá szükségem Jonsbo C6 reddit topikokban volt egy arc aki elég combos setuppal használta azt írta, hogy a fenti és lenti fanokat pullra tette, a frontot meg pushra illetve kiszedte a lenti porszűrőt belőle. Azt írta leginkább azzal van gond a háznál, hogy a meleg levegőt nincs elég nyomás hogy kivigye a GPU környékéről, valamint javasolta, hogy szedd ki a GPU covereket a hátuljáról, fentre és lentre pedig Be Quiet silent wings 4 pro-kat javasolt, próbálta noctuával is, de jobb eredmények lettek a BQval.
Berakom képként az eredeti posztot is, hátha valamit félreértettem, de ez volt a lényege kb.
Nem túl combos setupokhoz nincs szükség ilyesmire szerintem, csak gondoltam megosztom, hátha ebben a cipőben jársz.
Hogyan rögzítetted az SSDt oda, azt megkérdezhetem? -
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #61349 üzenetére
Hőfokok milyenek benne? Táp és cpu venti között mennyi hely van? Lehet érdemes lenne fordítva is kipróbálni, most ha jól látom akkor a cpu bordáról szív a venti és a tápon keresztül meg ki.
SFX táppal fordított állásban, hogy kintről kapna friss levegőt lehet szerencsésebb lenne. Legalább is a táp szempontjából biztosan. -
válasz
Vigneau #61233 üzenetére
+ Pontosan milyen konfig alá kellene a lap?
Mert így csak vaktában lövöldözünk.#61232 cinemazealot
Most komolyan, a 6 éves vas lassú? Én 4. generációs Intelen dolgozom (web fejlesztés) és 6. generációson játszom (!)...
Mindig feszkózok a fejlesztés miatt, aztán kicsit megnyugszom, amikor ilyeneket olvasok... köszi! Persze privátban már kitárgyaltuk. -
válasz
Vigneau #61101 üzenetére
Raijintek Styx-ből létezik teli oldallapos, még optikai meghajtója is lehet.
#61103 HUN_Sector
Ezeket a számokat hogyan hozták össze?
Más tesztekben nem éri el egy GTX1650, vagy egy (PCIE 4.0-ás) RX6500XT szintjét; pl. Computerbase, Hardwareunboxed, stb.APU topikban már pörög a téma...
-
HookR
addikt
válasz
Vigneau #61033 üzenetére
A topikban még nem jártak, de itt a helyük. Köszönjük!
================================================
MAXSUN iCraft Z790ITX WiFi hivatalos oldal - [link]
- LGA 1700================================================
MAXSUN Terminator B760ITX D4 WiFi hivatalos oldal - [link]
MAXSUN iCraft Z690ITX WiFi hivatalos oldal - [link]
MAXSUN Challenger H610ITX 2.5G hivatalos oldal - [link]
-
zed1983
őstag
válasz
Vigneau #60902 üzenetére
4060 ventus az Alzánál most szerintem jó áron van, én rendeltem is belőle, élőben brutál jól néz ki a fehér
A két ventis példányok közül az egyik legrövidebb a maga 199mm-es hosszával, nálam ez fő szempont volt.
A Jonsbo T8 ITX házat még így is vágnom kellett, hogy be tudjam helyezni. -
válasz
Vigneau #60895 üzenetére
Szuper méret, kár hogy AMD vonalon kihaltak az ekkora lapok!
Mondjuk az a VRM tényleg elég karcsúnak tűnik: 4+1+1 Hybrid Digital VRM Design
Akkor már inkább az ASRock: 6+1+1 Power Phase designASRock H610M-HDV/M.2+ D5 - ez sem rossz DDR5-el.
ASRock H610M-H2/M.2 D5 - 2db HDMI csatival tökéletes HTPC-nek, és kb. csak annak: 3+1+1 Phase Power Design. -
viperabácsi
addikt
válasz
Vigneau #60895 üzenetére
Nem okoz gondot , hogy minden kopasz a VRM ?
Más Vettem egy 3300x -et az Asus b550 itx deszkába , 600 watt PLATINUM CM sfx táp megy bele , mi az a kártya amit érdemes mellé tenni. Játék abszolút nincs , de lehet , CS 2 -ót kipróbálnám. Ahogy nézem kb az RX 5500xt-t tudja kihajtani a proci.
( XBOX series x van mellé )
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #60873 üzenetére
Eddig abban a hitben voltam, hogy a "faragott" CM Elite 110-hez nem sok alternatívám van LGA1700 vonalon az mATX lapok terén. Konkrétan eddig kettő ASRock-ot találtam.
A Gigabyte a H610M vonalon csak 23cm-es lapokat kínált - eddig -, amik a ház sarkában lévő popszegecstől nem fértek volna be. Már azon agyaltam, rájuk írok, gyártanak-e kisebb lapokat a jövőben. Tegnap újfent nézegetve az oldalukat, igencsak meglepődtem.
-
Rick4
félisten
válasz
Vigneau #58632 üzenetére
Benne van, sajnos szerencsétlen dolog, amit én akarok, megint van két kiszemelt, és mindkettőről lemondok, mert nincs értelme a házra locsolni ennyit.
In win MS0401
Jonsbo N2
Amiből a kialakítás miatt utóbbi lenne a nyerő, de mindkettő 60-70 ezer.
Ennyit nem ér, bármennyire is ki tudom fizetni. -
Rick4
félisten
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Vigneau #58235 üzenetére
Redditről egy mod, ha esetleg ezt még nem találtad meg.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #58193 üzenetére
Addig, addig nézegettem a Kolink Satellite-ot, hogy végül bevillant valami, ami valójában magától értetődő kellett volna, hogy legyen. A jelek szerint új értelmet nyerhet az Asszony korábbi, már bedobozolt Cooler Master Elite 110-je.
-
Rick4
félisten
válasz
Vigneau #58137 üzenetére
Egy vékony lemezből összerakott tégla forma pont olyan stabil mint amikor egy kartondobozt építünk, rendkívül sokat kibír. Ha meg hajlik, ott bármi mással is ugyanaz történne...
Kivéve ezzel, mert ez 4mm vastag alu előlapos ház.
Amúgy tolnék ennek a háznak egy camouflage festést, vagy még inkább építenék egy 2. világháborús katonai felszerelésdoboz- dizájnú valamit, viszont semmi tapasztalatom sincs ilyesmikkel, van ennek valami topicja?
-
Pista0001
addikt
válasz
Vigneau #58075 üzenetére
Nekem annó az MSI rögzült be. ITX-ezés előtt elsődleges custom gépben csak az volt, amióta ITX-ezek, (majdnem) minden volt, csak az nem.
DFI, Gigabyte, ASRock, ECS, Intel,... Én speciel sose szerettem a Gigabyte-ot, nem változott azzal a lappal sem, amit használtam (Z77N). ASRock alsó házast próbáltam még AM3 időkben, nem voltam tőle elájulva, inkább cseréltem MSI-re. Azóta van integrált procisom, és most egy B550-em, ezek eléggé tetszenek. VGA-ból eddig csak MSI-m (nVidia) és Sapphire-om (ATi/AMD) volt, most először eltértem volna (AMD-s MSI
), de mire a rendelésig eljutottam, elfogyott a készlet, szóval megint Sapphire lett
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Vigneau #58072 üzenetére
Asrock B450 ITX-nél ha beállítom BIOS-ban a ventit PWM-nek, akkor valahogy nem kezelte jól, ha automatán hagytam, jól kezelte...és nem tudom miért, és pár BIOS verzió volt már azóta.
Amúgy meg Windows alatti venti vezérléshez ezt tudom ajánlani mindenkinek:
GitHub - Rem0o/FanControl -
Rick4
félisten
válasz
Vigneau #58072 üzenetére
Furcsa ez, mert nekem szinte minden ilyen gigabyte -asus- asrock lapból volt, és még csak azt se mondom, hogy látnám a jelentős különbséget műköés szempontjából, asrockból pl van olyan q1900b-itx lap, ami 2014 óta be van dugva, és megy hiba nélkül, van egy j4025-ös is, az is megy kb 3 éve.
A garázsban meg még van 5-6 komplett gép, régi p4, am3 300+ sempron, ami szintén működik a mai napig, a biosban egyszer kell élete során kotorászni, mikor beállítod azt a 10 dolgot, ami nem jó alapon.
Venti vezérlésből én egyfélére koncentrálok, 40°C alatt alig menjen, 40-50 között 50% venti, 50°C tól 70-ig meg jusson el az 50%-os sebességtől a 100%-ig, és ennyi.Sőt, van még egy fontos dolog, pl az asrock- féle ultra- fast boot messze magasan veri bármelyik másik megoldásét, gombnyomástól számítva 4 másodperc múlva már a win betöltő karika forog, ezt a jelenlegi konfigom se tudja, itt kép nélkül telnek az első másodpercek, utána bios post...
De én nem csípem- utálom egyiket sem, működjön, és tegye a dolgát. Stabilitásban 10 éves távlatban sem tudok eltérést felmutatni, tönkre soha semmi nem ment nálam.
PROTRON: ilyesmi előfordul mindennel, én még a P4 1700-as cpukkal kezdtem, utána P4 2.0GHz, majd jött az abit nf7 meg a barton magos AMD 2500+, ami ment 3200+- kén, meg az ati 9500, aminél be lehetett kapcsolni a +4 szálat, és 9700-ként látta a gép.
De 2005 óta szinte minden nap napi 16 órákat mennek a gépek, és egy röccenés se volt. Nyilván nekem nincsenek ennyire spéci igényeim, és nem is feltétlenül az ár számít, ennek ellenére sosem a legdrágább cuccot veszem, mert minek is. -
Rick4
félisten
válasz
Vigneau #58069 üzenetére
A giga legalább olyan rossz vagy jó, mint egy asrock ,asus, msi, van itthon 20 összerakott gép, ebből kettő asszonnnyal fixen használatban, nem igazán lehet sem stabilitásban, sem érdemi tudásban különbséget tenni köztük, apróságok vannak, amiket az árak is tükröznek.
Az általam fixen használt asus rog strix b760i itx lapom helyett is vennék legközelebb asrockot, asszonynak meg egy asrock b550m-itx van, amit előtte én használtam egy évig, egy röccenés se volt soha.
Miért kellett eltántorodni az asrocktól? -
Rick4
félisten
-
válasz
Vigneau #56834 üzenetére
A 10-esnél is volt még, de utána elkaszálták ezt a vonalat, pl.
H410M S2H 22.6cm x 18.5cm
H410M-HDV/M.2 22.6 cm x 18.8 cm
B460M-HDV 22.6 cm x 18.8 cmBár nem zavarna, ha tudnám, hogy a közeljövőben kapható lesz a Jonsbo C6 nálunk is...
-
válasz
Vigneau #56638 üzenetére
Vagy SFX tápot használsz, és az ATX-SFX adapteren abba az irányba forgatod a tápot, amerre szeretnéd.
Egyébként látok potenciált a hűtés moddingra: SFX táppal, és kicsit kompaktabb mATX deszkával (22 cm *20 cm) szerintem befaragható alulra/felülre 1-1db 180-200mm-es ventilátor, akár 30mm-es vastagsággal is.
#56650 Qkackca
Mivel ez egy ablak nélküli ház, ezért a kábeleket mindenki úgy kötözi, ahogy jól esik.
Az oldallapokhoz nyilván nem lehet, de a vázhoz bármikor lehet öntapadós kábelvezetőket, - kötegelőket illeszteni. -
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #56551 üzenetére
Volt pár álmatlan éjszakám, aztán végül csak megléptem a tápegység megfordítását - a gyorskötöző olykor csodákra képes...
Ezzel a megoldással 6-8°C-ot sikerült lefaragnom CB R20 alatt a CPU hőmérsékletéből. Igaz, a ventik száma is nőt eggyel, valamint az eLoop-okat lecseréltem Apache-okra.Azt azonban ne feledjük, hogy 3db Noctua-val hagyományos irányban építkezve szintén ugyanannyi volt a hőmérséklet, mint a 2db eLoop-pal. Szóval az irány megfordítása azért csak hozott a konyhára.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #56503 üzenetére
Végül ez lett a befutó:
Ugyanazt a hőfokot hozta a Noiseblocker B12-PS duó, mint a Noctua trió (NF-P12 és 2db NF-S12B). A tápot próbáltam átfordítani, de még emelni is kellene rajta, mert túlzottan szélen van a tápcsatlakozó. Keresztben meg eléggé kitakarna a 12V-os MoBo kábel is. Végül aztán feladtam a harcot... -
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #56497 üzenetére
Így is jó, de a torony hűtős megoldás jobban néz ki, meg talán a légáramlás szempontjából is jobb. Amúgy jól néz ki a vga is.
Fordított helyzetben nem is gondoltam rögzíteni, csak átfordítani összerakni és tesztelni.
Tudom nem egyszerű pár percesszerelések ezek.
Nekem is volt benne alpenföh panorama is, meg a brocken eco talán pár fok volt az utóbbi javára. Sőt még egy big shurriken is volt benne.Amúgy olyan, mint egy fektetett raijintek metis, ezért volt utána olyanom is.
exoduss: feszt mindenképp érdemes levenni, vagy a PBO-val variálni. Nekem a 2600 és a 3400G-nél is szívás volt a BPO, kegyetlen sok feszt adott a cpu-nak így melegedett is mint a bolond. Inkább kikapcsoltam, sok fps-t nem vesztettem vele, de halkabb és hűvösebb lett.
Ráadásul PBO alatt nem tudtam a feszt lejjebb vinni. -
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #56479 üzenetére
szuper, jó látni ismét egy ilyen kuckót. Hőfokok hogy alakulnak benne? Vagy még nem lett teljes használatba véve? Milyen vga van benne?
Egyébként első körben nem is kéne megfúrni, csak fordítva ideiglenesen berakni a tápot, aztán úgy kipróbálni. Aztán ha jobb úgy, akkor jöhet a fúrás faragás. -
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #56417 üzenetére
Kiegészítés:
Végül a hagyományos elrendezés mellett döntöttem. Elsőre nem volt kedvem megfúrni-faragni a Kolink Satellite-ot...
A Freezer 33 berakása picit megizzasztott. A második venti némileg fennakad a tápkábelen, no meg nem igazán a Noctua-khoz valók a gyári ventirögzítők. De fent és bent vannak az alkatrészek, ez a lényeg. Kedves kis névnapi ajándék lett a Feleségemnek.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #56415 üzenetére
Ha jól értelmezem, akkor azért akarod a tápot megfordítani, hogy azon távozzon a meleg?
A hátsó ventit pedig befelé fordítani? Szerintem simán megoldható, elöl a táp mellett lehet egy 92-es venti el is férne.Vagy lehet a cpu borda felé egy 120-as venti kifelé.Szerintem nem biztos, hogy befér.Amúgy nekem volt ebben a házban egy régebbi Alpenföhn brocken eco, igaz hátrafelé dolgozott, de teljesen okés volt.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #56413 üzenetére
Huh régi szép idők. De szerettem azt a kis gépet. Először nekem is normál ATX táppal volt benne, de aztán kapot egy Kolink 350W sfx tápot és pluszban előre egy ventit. Sőt én még a tetejére is tettem egy ventit a hdd tartóra, csak erről pont nem találom a képet.
Itt kezdődött az itx elmebaj.
Mégis csak megvan a kép. SFX táp és két Coolink SWiF2 120p ventivel.Így még táp fölött is jött plusz levegő. Na nem mintha indokolt lett volna a 750Ti esetében, de a tutod.
-
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #56410 üzenetére
Közben jobban megnéztem az Asszony gépét. Kihasználtam, hogy nincs itthon.
Nem csak a tápegység tartókeretére kellene 4 furatot tennem, hanem a házkeretre is gondot kellene fordítanom, mert különben a csavarhúzóval nem igazán férnék a csavarokhoz. De hogy erre miért nem gondolt a gyártó korábban? No meg arra, hogy esetleg egy ventit is lehessen normális előre tenni, ne csak házibarkács üzemben...
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #24060 üzenetére
Pár kép róla, csak hogy szörnyülködhessetek a "kreativitásomon és kézügyességemen".
-
kisza25
félisten
válasz
Vigneau #23789 üzenetére
A gyárilag szerelt Codegen tápról mi a véleményed?
szerencsére könnyen eltávolítható
nekem is volt ilyen házam, vele kezdtem a mini-itx építést
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest