- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az MSI-vel az a bajom, hogy nincs rajta displayport. (meg nem is szimpi a márka; de ne kérdezzétek miért, nincs rá külön okom
)
A VGA-ról azért tervezem ledobni a gyári hűtést, mert az alaplap alá akarom beforgatni egy szalagkábellel, és nem szeretnék pluszban mégnagyobb helyet pazarba hagyni, hogy legyen egy kis rés, ahonnét leűvegőt tud szívni.Mercutio_
Köszi! ez a megközelítés eszembe se jutott
BTW, lehet az ilyen kártyát is alulfeszelni?Ja és két full HD monitort szeretnék ráaggatni, de játék nem lesz, így az FPS nem tényező nekem ( a fenti kari elbír elvileg 2 monitort eyefinity-ben XP alatt, és remélem, hogy megy mindkettő egyszerre full-HD-ben)
-
HookR
addikt
"és az ~50cm hosszú előlapi usb kábel ami oké hogy 3.0 de nekem az alaplapomon nincs 3.0 kivezetés, csak hátúl, ugyan adtak egy átalakítót, de akkor is."
Sajnos csak így oldható meg a 2.0/3.0 kompatibilitás ebben az átmeneti időszakban, amíg nem lesz egyeduralkodó a 3.0-ás belső csatlakozó.
- Ha 2.0-ás alaplapi csatlakozóba való a kábel vége, akkor egyrészt lőttek a 3.0-nak, másrészt van olyan alaplap, amin nincs is 2.0-ás belső csatlakozó.
- Ha 3.0-ás alaplapi csatlakozóba való a kábel vége, akkor a 3.0-ás belső csatival nem rendelkező alaplapok mellett - mint amilyen a tied is - marad kihasználatlan.
Kizárásos alapon marad a külső USB csati, amit még mindig bedughatsz a hátlapi 2.0/3.0-ás kivezetések valamelyikébe. A mellékelt átalakító az ilyen? -
toldy
őstag
No, szétszedtem, átnéztem. Akkor jöhet az első beszámoló,
Ami tetszik,
-méretei,
-anyagminőség fantasztikus,
-kidolgozottság is gyönyörűAmi nem tetszik,és ezekkel még megfog gyűlni a bajom
-az oldallapokat tartó 8-8db bakfity csavar
-a ~75 cm hosszú előlapi hang kábel
- az ~50cm hosszú előlapi kábelek és az ~50cm hosszú előlapi usb kábel ami oké hogy 3.0 de nekem az alaplapomon nincs 3.0 kivezetés, csak hátúl, ugyan adtak egy átalakítót, de akkor is. -
_BM_
senior tag
Nem adnak hozzá? Itt van nálam egy vadiúj, egyszer kicsomagoltam, próbából beleraktam egy ionos lapot, úgy rémlik, mintha lett volna a csomagban venti, de tökmindegy. Valszeg rosszul emlékszem. Lusta vagyok most kicsomagolni.
Ha már Mode Com és hűtés, annyit azért megtapasztaltam, hogy egy ion 330-as laphoz nagyon kell a 10 centis házhűtő, így is jóval 60 fok fölött volt idle. Igaz, ledobtam a chipsetről a ventit. Márpedig ha ionhoz kell, akkor a g620T-hez is kell, hiába van a procin hűtő. Persze, szerintem.
-
sagesz93
addikt
Holnapra összeszedem jobban a gondolataimat + 1-2 képet lövök.
Addigis :
Most is szárnyal a rendszer, nagyon meg vagyok elégedve a géppel. A játékokat is nézegetem, eddig sehol sem volt gond. Melegedés 0, elől a ventit szabályzom egy erre való cuccal, a hátsót meg az alaplappal, néma mindkettő, a gyári intel hűtés sem sipákol, csak az a fránya tápventi
A ház minősége isteni, nagyon nem erre számítottam. Ami meglepett, hogy nagyon nehéz a kis kuckó alapból is, az oldallapok kb. nehezebbek mint a volt ATX-es házamnál... Nagyon minőségi cucc, a HDD-s része a kinyitható ajtóval pláne, a szerelhetőség azért elég érdekes, meg kell gondolni melyik kábel hol menjenEz az első ilyen kicsi rendszerem, megoldható azért.
Többit holnap. -
sagesz93
addikt
> adatlapomon a kis méregzsák..
még egy ssd-t tervezek bele majd.
képeket majd csinálok ha szeretnétek látni ezt a gyönyörűséget -
ViZion
félisten
Az semmi... de megjelent az ASRock PV530-ITX bemutató is... ami legjobban engem lepett meg...
Ha vkit érdekel, olvassa el.
-
SPQR
tag
Én is a linken lévő üzlettől rendeltem a q08-at de sajnos 2 hónapja áll a dolog nem tudnak szerezni. A 27k a maximum amit adnék egy házért. Csak nagyon zavaró, hogy asztalon van az egész konfig és nagy szükség lenne már arra hogy emberi körülmények között tudjon működni és így én is nyugodtabb lennék.
-
zodo
nagyúr
Jó összeállítás lenne.
Lehet egyáltalán itthon kapni olyan lapot, házat ?Brazos-t talán csak azért vennék hogy ne kelljen külön a hűtővel vacakolni.
Persze csak a Sapphire Pure White Fusion E350M1W jöhetne számításba hogy ne kelljen memóriát vennem ill. ennél a lapnál elférne a hűtő a pci-e csati közt egy noti hdd.
Így igen lapos házba is beleférne a konfig.(#9130) user137
Persze, tudom én is hogy gyenge az atom de hát arra célra teljesen jó és még keveset is fogyaszt.
Nyilván ha többet szán rá vagy nagyobbak az igények akkor a te elméleti konfigod a nyerő választás.(#9136) Pista0001
Ventirács nélkül 1 cm, előlaptól mérve 3,6
Na de nem így ismerlek!
Miért áll meg a világ a ház vázánál?
Van ott még hely bőven az váz és a műanyag előlap közt.Ha az előlapi rácstól mérem akkor ha nagyon ráhagyok is van 4,3 mm ha a kiszemelt hűtőt elfér a rács rögzítési pontjain belül.
(#9145) mrbig25
Ebben a hsz.-ben lévő táblázat, segíthet dönteni.
-
-
HookR
addikt
"Egyébként az fm2 majd csak tavasszal érkezik nem?"
Hát ez az! Az FM1-re (bő) fél évre rá már jön is az FM2. Tekintve, hogy a mini-ITX azért mégis csak rétegplatform, bizonyára nem éri meg minden gyártónak ilyen rövid életciklusra terméket fejleszteni. (Pláne, ha igaz pletyka, hogy az FM2-es foglalat képes lesz fogadni az FM1-es processzorokat.)"ki az az idiota aki hot swap-ra csinálta azt az 5 hdd helyet? főleg úgy hogy atápkábelek innen elölről, ( táptól) mennek?"
Ezt nem értem. A HDD-ket bal oldalról betolod a jobb oldalt (alaplappal majdnem egy síkban) lévő nyák csatlakozóiba, aminek a túlsó (azaz jobb) oldalán lévő csatlakozókba meg a táp- és adatkábeleket kell dugni. A ház hátulja, azaz a tápegység irányába nem néz egy csatlakozó sem a hot swap keretben. Vagy nem erre gondoltál? -
Mercutio_
félisten
Sajna nem látom a DVI-véége milyen, de kösz a tippeket, azt hiszem ezt kerestem (egyik vége alaplapba, másik a TFT-re.
-
kisza25
félisten
köszi, de egy aerocool qs-200-at tervezek
-
sb
veterán
Az a 24-25fps sem a vga-n múlt, hidd el. Én játszottam vele 1280-tól 1920-ig GTX 260-al és pl a C2D-vel mindkettőn 20-30fps között ment. Aztán vettem GTX460-at, azzal sem gyorsult (1680-ban, mert közben arra váltottam). Majd X3 és X4-el meg szépen felgyorsult. A min fps-ek lettek 35-40 körül és az átlag 50-60fps.
szerk: Megtaláltam a képet.
Látszik, hogy ami 2 magon előtte 20-30fps volt nagyrészt az 4 maggal szinte be sem esik 50 alá. -
kisza25
félisten
egy kérdés 2slotos 25cm-es vga-hoz még mindig csak a lianli Q08 és silverstone sg05/06/07 a befutó, vagy van valami újdonság?
Toldy: GTA4 alatt többet számít a proci, mint a vga, én a kezdetektől játszom vele és közben volt athlon x2 4600 HD4670,
PII X3 710 HD4670,
PII X4 945 HD4670,
i3-530 HD4670,
i3-530 HD4830,
i3-530 HD5850,
i7 870 HD5850, párosításokkal játszottam és mindig az erősebb proci dobott nagyot rajta nem az erősebb vga,
full HD-hez kevés volt i3-530 4Ghz és HD5850, alapon 40-50 FPS volt, de leesett sokszor 25 alá, nem tudta stabilan tartani, de i7-870 viszont lazán 40 felett tartja csak alig ingadozik, de akkor is inkább felfelé,
a játék 4 szálat kezel, i3-nál használja a HT-t, i7-870-nél csak a 4magot,
aranyközép i5-760én is csak azért vettem az i7-et, mert azonos áron megkaptam -
sb
veterán
GTA IV alá 4 magos proci kell inkább. VGA ramot is szereti, de visszahúzol 2 csúszkát kicsit és máris belefér 1GB-ba bőven. Cserébe látványbeli különbség alig van. Ellenben a 2 vs 4 magtól fps-ben és érezhető folyamatosságban annál inkább.
Mondjuk nem tudom az i3 HT-je mennyit jelent, de anno c2D, AMD X3 és X4-en teszteltem (épp GTX 26-460 cserével egybekötve, az semmit nem jelentett sebességben), talán még grafikon is van róla valahol... a +1 és a +2 mag jelentett nagyon sokat.
Mondjuk a 36k jó ár a 470-ért... csak tényleg épp abban gyengébb ami miatt nehéz kis házba betuszkolni. méret és melegedés.
-
sb
veterán
Eredetileg gtx 560at akartam, de az egy 10k drágább lenne mint a 470 és kevesebb a vram is.
Fogyasztást nézted?
[link]
460-470 és 560 között van 20-30% sebességdifi, Fogyasztásban meg rendre 314, 397, 356W (teljes konfigra, i3 2100-zal jóval alacsonyabb lesz, szerintem tápból is elég kisebb).Szerintem a 470 a legrosszabb választás kis házba. A leghosszabb és a legtöbbet eszik.
460 nem elég? Nagyon kompakt kis kártya és alig lassabb és jóval olcsóbb az 560-nál (is). -
zodo
nagyúr
Hát nálam ez a helyzet a játék miatt, igaz még nem jártam utána sok mindennek mint pl. Inteles procik és gpu-k mire képesek és mennyiből jönnék ki a végén.
Mostani gépemet mindenképp megtartanám max. alaplapot váltanék. (matx-re)
Kicsi, leendő gép ami keveset fogyaszt még nem tudom miből kellene hogy álljon.
Jó lenne minimum a mostani favorit játékot (rfactor, full graf 1680x1050) elvinné.
Esetleg ezen nem lenne játék és akkor elegendő lenne az int. graf (akár a mostani lapomé) plusz akár valamelyik pendrive linux és akkor csendesebb és kisebb is lehetne.(#8764) buca84
Persze, max kellhet hozzá egy ilyen adapter.
(#8765) buca84
Fsp tápokról, rosszat még sose hallottam.
Nekem a mostani már a 3.-ik tápom ettől a gyártótól, merem ajánlani.(#8766) toldy
FSP300-60GHS van az SG05-ben.
GLS is 80+ -os ha jól tudom csak pl. nincs 6 pin-es Pci-e tápcsatija. -
zodo
nagyúr
Ez a trendi? Havonta bedobunk némi friss infót azt el van intézve.
Szép dolog egy "házigazdától"Az a lian ház, jó fránya de lehet csak nekem nem jön be.
Amúgy épp azon gondolkoztam a napokban hogy mi lenne ha összedobnék valami kis gépet.
Ilyen kis kockát mint pl a Wesena kuckók csak valami ötletesebbre gondoltam és persze nem annyiért. Talán beruháznék végre panel + külső tápra de még a továbbiakon el kellene gondolkodnom.Te géped hogy szuperál (ha meg van még) ?
-
_BM_
senior tag
"Az LCpower házakhoz adott paneltápokat nem javaslom."
Éppen ma vettem LCPower házat az apróból, kifejezetten a táp miatt. Nos, rendkívül gyökér a táp, ugyanolyan szar a hatásfoka, mint egy kommersz Vargáné és Társának. Egyetlen előnye, hogy 2/3-os terhelésen is meglepően hideg marad.
Ha valakit érdekel a ház táp nélkül (LC-1360mi), akkor 2 rugóért eladom. Maga a ház kábé azonos(nak tűnik) a modecom feel 302-vel, de jóval nehezebb, talán a vastagabb lemez miatt, vagy nemtom.A modecom táp valóban jó (legalábbis ami nekem van)
-
user137
őstag
>De pill, van ps3, akkor miért nem azt állítod be htpc-nek?
mer az sem játszik le rendesen mindent (nincs felirat, nincs duál audió, stb....) meg ugye eszik vagy 100W idle-t (ez a fele zavar jobban). Ha meg be kell kapcsoljak hozzá egy PC-t átkonvertálásra, akkor már ennyi erővel le is kapcsolhatnám a PS3-at, innit'?
csƵ: igen ez igaz, akkor marad a slot-loading DVD igény
-
user137
őstag
én is ezen a vonalon vagyok. ugyanitt szereznem kén' egy Bluray slot-in lejátszót, ami viszont már talán neccesebb lesz.
a következő téma majd a kábelezés lesz. hogyan kábelezzek be egy ilyen rendszert:
- Yamaha HT erősítő, 3x HDMI in, 1x HDMI out, 1x optikai in (vagy out?)
- Samsung B650, 4x HDMI in, 1x optikai in (vagy out)?
- számítógép, 2x HDMI out, 1x optikai out
- PS3 1x HDMI
- monitor és TV a fal átellenes oldalán (tehát a hangnak mennie kell a userrel együtt, esetleg erre ilyen, arra olyan).de ezt asszem már le kéne rajzolni ahhoz, h érthető legyen. :-)
-
v-paci
aktív tag
Húú ez nagyon jó kis deszka lesz, remélhetőleg a szokásos vásárlóbarát asrock árcímkével.
Valamelyik német tesztben olvastam, hogy a zotac bios-ában nem igazán voltak tuningopciók, remélem asrock-ék tesznek bele valamilyen finomhangolhatóságot. Szinte kompromisszummentes itx gamer gépet lehetne összerakni.
-
user137
őstag
ez a vinnyogós kis venti egy alacsony kategóriás kártyán egy jóóó zárt házban. hát nekem ez a koncepció nem tetszik. akkor már egy SG05-szerű házban egy rendes VGA és egy rendes hűtés rajta, és akkor pont annyival olcsóbb lesz az alaplap, amennyivel ütősebb az eredmény.
Ez a supreme sztm egy elb@***tt kompromisszum, ami se sem erős, se nem olcsó, se nem halk, se nem hűvös... akkor meg minek?
-
-
nagynorbi
aktív tag
Bár megfogadtam, hogy többet meg sem próbálok segíteni user-nek, de azért nem bírom ki, hogy ne szóljak: A Thermaltake SlimX3 hűtő sem fér el az ITX7-ben, hiába csak 36mm "magas". Alacsonyabb kell a 3,5-es HDD felfogató miatt. Ez az Akasa hűtő pl. tökéletesen megfelelne.
-
balnan
csendes tag
Közben az A8-3550 mintha A8-3800 lett volna (ez érdekel).
A TC és az OC világos lett a következő jónak tünő cikkből, amihez azért meg kell jegyezni, hogy 1600MHz es RAM-al tesztelte pedig az APU 1866MHz et is támogat.http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-a8-3800.html
Csak ára és megjelenési ideje lenne már. Nem szeretném egyszerre látni a Trinity-vel.
-
balnan
csendes tag
Szerintem a P végünél van TC, azért a TDPje 100W és nem 65W és az ára is 170USD és nem 150USD.
Kérdés, hogy a gyári AMD TurboCore 2.0 feljebb viszi e a nem P végűt is és ha igen akkor
feljebb kerül e a TDPje is (bár valószínű akkor is csak 65W marad). A nem gyári TC nyilván feljebb viszi a P végűnél(?) bár itt meg az ASUS DIGI+VRM-je jöhet képbe(?).Ezenkívűl ami a TurboCore 2.0 hatása a Corsair Venegance PC3-1500 (1866MHz) re? Az APU max ennyit támogat, de TurboCore nál akkor ennél nagyobb kell(2000MHz?).
A gondom az, hogy én nem nagyon szeretnék a Nesquik DUO 460G műzlidoboz fölé menni méretben (magasságban), mert néha bevágnám egy vastagabb Notebook táskába a HTPC-t. Meg aztán huzamosabb 120W feletti fogyasztásnak sem örűlnék. Ezért a viaLAN EPC3 dobozkát néztem ki (mert a Minibox 350 táppal már drága) külső táppal.
HDD lehet nem is kell bele, elég az 1.8" 64GB Micron Real SSD c400, mert az USB3 driveok már gyorsak és van nekem belőlük 2TB os. A Windows gyors kis file írásokra inkább RAMdisket használok, azét kell 8GB RAM, de nem tudom az mennyit fogyaszt és mennyire kell hűteni. Az APUval gondolom jön hűtő, remélem belefér a 6cm magas dobozkába.
A HD6570 ből nekem biztosan elég lenne a DDR3 verzió és esetleg gondolkodom WD Raptor 450GB HDD-n a dobozba mégis, bár mindkettő opcionális, attól függ mekkora az A8-3550 alap órajele (amit én még sehol nem láttam leírva, csak te írtál 2,4GHz-et) és mennyit fogyasztanak a nem opcionális elemek (pl. az ASUS F1A75I Deluxe), ill. a doozba rakható 4cm hűtő elég e és pontosan hova lehet berakni.
Hát ezeken tépődöm amíg végre látok egy FM1 APU-t valahol.
-
kisza25
félisten
így már azért mindjárt más a leányzó fekvése
szeretem a személyes tapasztalatokat hallani nem pedig csak a tesztek után menni
most már kint van a gép, de ősszel lehet eladok pár dolgot (ház+2db hűtő) és beruházok egy lian li-be és egy ilyen vizes blokkba, amúgy hova tudnám szerelni a hűtését Q08-ba? -
zodo
nagyúr
Kb. úgy értettem hogy az Inteles megoldás HD Graphic 3000-a pl. az Ati HD 3200 teljesítménye körül tehető vagy sem?
Közben rákerestem.
Azt láttam hogy a 890GX chipset HD4290 tud annyit mint pl. akármelyik i procis kiadás, közepes felbontáson egy játék fps értékeit nézve egy Phenom II X6 1075T vagy 1100T ellenében. -
tthom
senior tag
Ahhoz, hogy a beépített Intel videóverzérlő ne vegye figyelembe a monitor EDID infóját. Nvidiára, ATIra van megoldás, de Intelre nincs. Igazából nem szeretnék új gépet, csak lassan feladom a probálgatást ez a monitor + intel GPU párossal. Mivel a lap még mindig olcsóbb, mint egy új moncsi, ezért lenne az.
-
zodo
nagyúr
Igen olvastam hogy megvan a táp de gondoltam félre teszi majd a következő "nagyobb" gépébe. Házat csak alternatívaként javasoltam mivel árban nincs nagy eltérés a kettő közt.
Usb témában igazad van valahol összekevertem a sorokat de a lényeg benne van hogy inkább az e-sata használatát javasolnám. -
akom
őstag
Ezért jó ha beszélünk róla.
Köszönöm hogy foglalkozol vele.Kezd kitisztulni a dolog.
Egy Gigabyte H67N-USB3-B3 + G620 + 4GB RAM + Codegen MX-31-A11 néz ki most nyerőnek.
Ehhez pedig a mostani 320GB os HDD + USB3.0 an a nagyobb HDD + a mostani VGA + a kodegány tápot kicserélem az FSP re.Így 60k alatt maradok. (57k)
[Vagy még +12k t gyűjteni az i3 ra, esetleg aprón sikerül találni olcsóbban]Később pedig egy fejlesztés G620 -> i3-2100 vagy nagyobb + 6670.
-
akom
őstag
Bevallom őszintén, ha már olyan komoly VGA t szeretnék venni majd a jövőben amit nem tudok betenni, akkor veszek egy új házat is.
ODDt pedig lesz a gépben.
Ahogy olvasgatom a system requirements eket, egy i3-2100 + 6670 es VGA val simán lehet az általam kedvelt játékokkal játszani. (Igaz nem fullhd be meg max beállításokkal.)
-
akom
őstag
A hely miatt majd valami single slot os VGAt.
Ahogy elnéztem ezt a Chieftec BT-02 őt semmivel sincs több hely a VGA nak mint pld az általam kinézett codegen házban.
A fejlesztésnél mire gondolsz pontosan amihez nagyobb hely kell ? Cooler ra ?LIano miatt akkor lehet várok a vásárlással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Classic / Xbox 360
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged