- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Mirman #15141 üzenetére
Elég necces, tekintve hogy egy HD7870/GTX660 elviszi a keret felét, egy i3 egy "normális" alaplappal (legalább H77 az USB3 és a SATA3 miatt célszerű) még vagy 50 rugó, kéne még RAM (2*2 GB 6-8K, 2*4 GB kb 13K), és már vége is a keretnek. Kell még egy ház táppal (legalább CM Elite 120, kb 12K, táp szerintem van már 10K körül is, ami tényleg jó az 15-20K) meg háttértár (120/128 SSD ajánlott, 20-30K), ez így egyben kb 170-180K. Lehet lejjebb menni, HD7770/GTX650, Pentium proci, akár H61-es alaplap, így talán le lehet menni 120K-ig, de az már nem lesz annyira játékos vas.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mirman #13947 üzenetére
Tényleg ritka példányok, igaz eddig nem is kerestem őket.
Amúgy a ház katalógusában is van pár tipp.Ezeket találtam, itthoni webshopokban:
INTEL DH61AG vagy OEM
INTEL DH61AGL OEM
INTEL DQ77KB OEM
INTEL DN2800MT vagy OEM -
Patice
nagyúr
válasz
Mirman #13683 üzenetére
Ha szeretsz több dolgot csinálni egyszerre, akkor pörgősebb a Trinity vagy a Llano. Atom/Brazos kicsit döcögősebb, de használható. Nekem lassú volt a Brazos, ezért egy alap Trinity-t vettem a jövőállóság miatt.
Bár most Llano kifutó, elég jó árakon van.
Trinity:
AMD A4 5300
Asus F2A85X-M LE (vagy 75-ös de akár 55-ös chipkészlettel)
Samsung 64GB 830 SSD (most a legolcsóbb helyeken 15.000)
4 v. 8 GB 1600 MHz memória
HDD ízlés szerint, ODD, ha kell
mATX-es ház: Fractal Design Core 1000
Táp hozzá: FSP Hexa 400W vagy igény, pénztárca szerint kisebb teljesítményű, halkabb, jobb hatásfokú (drágább) -
toldy
őstag
Egy ssd-vel? Nem. Ellenben tény a cpu része nem egy erőművész, de az általad vázolt felhasználásra sorra ajánlják, és meg is vannak vele elégedve.
De a kedvedért összedobtam egy 1155 is, de szólok az igp nem támogatja 24,9xx fps-t, van aki észre veszi és zavarja, de az emberek töbsége ha keresi a hibát sem látja. ( engem sem zavar, pedig a 1156os igp sem támogatja.)
Antler ház
Msi lap
Proci
Ram
+ az kiszemelt ssd. Ez kb 82k ( haha, még olcsóbb is) cpu-ban biztosan erősebb, az általad kívánt felhasználásra az igp is megfelel. -
toldy
őstag
Tudom, most a topic ellen beszélek, de ha tényleg csak film, net, zene akkor én annyival mennék tovább a szokásos brazos gép ajánláson, hogy biztos valami kis barbone gépet vennék. Pl ezt a Foxconn-t, nem tűnik rossznak, igaz személyes tapasztalatom nincs, de ha én is így állnék, kipróbálnám hogy milyen. Az ssd-vel valamint 4gb rammal kb 86k lenne.
-
toldy
őstag
Nemrég váltam meg egy feel302, csak azért mert nem fér bele egy gtx 560
Megvoltam vele elégedve, azért javaslom ezt mert egy ilyen rendszernek amit írtál fölöslegesen nagy a codegen ház, a tápról nem is beszélve, ehhez pedig adnak egy teljesen vállalható 96w paneltápot, fogyasztásnak jót tesz. Bezárva és fektetve egy éhesebb proci és a vincsinek melege tud lenni, de a g620t nem az a fajta, egy eco hdd és a házat élére állítod ( én is így használtam) még nyáron sem lesz probléma._BM_: milyen 4cm? nekem nem volt benne, ráadásul nekem egy i3-530 volt gyári intel hűtővel és vállalható volt. Egy 35w tdp proci, éléreállított házzal egyáltalán nem lesz gond.
-
_BM_
senior tag
A Mode Comnak jobb a tápja, legalább 10 wattal kevesebbet fogyasztana a konfigod vele, mint a Codegen tápjával (és zajtalan, mivel nincs venti). Hátránya a Mode Comnak, hogy szinte biztosan szükséged lesz egy nagy házventire, mert a 4 centis egyrészt szart sem ér, másrészt elviselhetetlenül hangos (lesz pár hónap használat után).
Sasold meg Ocso fórumtárs megoldását
-
toldy
őstag
Én szerintem megfelel, de az biztos hogy h67n ~22k ? és nem h61? Mert tökmindegy melyiket választod, a h61 is tökéletes itx lapokra és olcsóbb mint a h61. Házból viszont mást választanék, egy Modecom feel 202/302 ~14k esetleg ha kell bővítő komolyabb proci lehetősége akkor chieftec BT-02B ~15kért ( ez az én vélaményem). közbe nézem hogy ez az infrás? Attól még nem venném.
sagesz93: nem rossz rendszer, az ssdvel szárnyalni fog. Persze hogy érdekelnek képek, meg adatok ( házminőség,szerelhetőség,szellőzés-hőmérsklet, zaj?).
-
zodo
nagyúr
Jól sejted.
Sajna olyan gyér a piac hogy az is csoda hogy extrák (usb3) nélkül találjon magának az ember jó áron megközelítőleg, megfelelő házat.ha jól tudom akkor talán csak ezek jöhetnek szóba de ezek teljesen más stílust képviselnek.:
Lian Li PC-Q08A
Lian Li PC-Q11BKicsit laposabb a Lian Li PC-Q09B de ebben csak 1 db 2,5 hely van.
-
zodo
nagyúr
Akkor ha jól értem int.cpu-s lapok kiestek.
Sláger lap, GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3
Sláger proci, Intel Core i3 2100THa a ház,táp megfelel akkor
2,5 HDD: Western Digital Scorpio Black 500GB
Memória: ebből egy vagy két modul, Kingston DDR3-RAM 2GB PC3-10667 vagy keresel valami 2 vagy 4Gb-os kit-et, szerintem bármit vehetsz ami árban és követelményekben megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megújult a PROHARDVER!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-book olvasók
- Milyen notebookot vegyek?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest