- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
balnan
csendes tag
válasz
Bobby81 #8458 üzenetére
FM1 mini ITX végre tényleg közeledik:
http://www.asrock.com/mb/overview.hu.asp?Model=A75M-ITX&cat=Specifications
Vagyis végre látunk egy FM1 es foglalatú mini ITX et a gyártó honlapján is és le lehet tölteni a kézikönyvét is.Hozzá egy A8-3800 APU-t ajánlanék (legalább is én ezt néztem ki magamnak ha majd lesz)
Csak 2 dolgot kérdeznék a nálamnál profibbaktól:
1. mit jelent, hogy 100W os APU-t támogat? A 65W-osat nem?
2. Miért nincs a kedvenc RAM-om a mellékelt RAM listán (Corsair 2x4GB Vengeance?). Valami miatt nem jó, vagy csak nem tesztelték? -
balnan
csendes tag
Közben az A8-3550 mintha A8-3800 lett volna (ez érdekel).
A TC és az OC világos lett a következő jónak tünő cikkből, amihez azért meg kell jegyezni, hogy 1600MHz es RAM-al tesztelte pedig az APU 1866MHz et is támogat.http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-a8-3800.html
Csak ára és megjelenési ideje lenne már. Nem szeretném egyszerre látni a Trinity-vel.
-
balnan
csendes tag
Bocsánat az iménti levelemben a TC helyett OC-t akartam írni.
Vagyis van az általam gyárinak nevezett TC 2.0 és van a buherált OC ami engem nem érdekel. Azt gondoltam az OC csak a P végünél megy, de a gyári TC 2.0 remélem mindkettőnél. Rossz esetben a TC2.0 is csak a P végű APU-nál. -
balnan
csendes tag
Szerintem a P végünél van TC, azért a TDPje 100W és nem 65W és az ára is 170USD és nem 150USD.
Kérdés, hogy a gyári AMD TurboCore 2.0 feljebb viszi e a nem P végűt is és ha igen akkor
feljebb kerül e a TDPje is (bár valószínű akkor is csak 65W marad). A nem gyári TC nyilván feljebb viszi a P végűnél(?) bár itt meg az ASUS DIGI+VRM-je jöhet képbe(?).Ezenkívűl ami a TurboCore 2.0 hatása a Corsair Venegance PC3-1500 (1866MHz) re? Az APU max ennyit támogat, de TurboCore nál akkor ennél nagyobb kell(2000MHz?).
A gondom az, hogy én nem nagyon szeretnék a Nesquik DUO 460G műzlidoboz fölé menni méretben (magasságban), mert néha bevágnám egy vastagabb Notebook táskába a HTPC-t. Meg aztán huzamosabb 120W feletti fogyasztásnak sem örűlnék. Ezért a viaLAN EPC3 dobozkát néztem ki (mert a Minibox 350 táppal már drága) külső táppal.
HDD lehet nem is kell bele, elég az 1.8" 64GB Micron Real SSD c400, mert az USB3 driveok már gyorsak és van nekem belőlük 2TB os. A Windows gyors kis file írásokra inkább RAMdisket használok, azét kell 8GB RAM, de nem tudom az mennyit fogyaszt és mennyire kell hűteni. Az APUval gondolom jön hűtő, remélem belefér a 6cm magas dobozkába.
A HD6570 ből nekem biztosan elég lenne a DDR3 verzió és esetleg gondolkodom WD Raptor 450GB HDD-n a dobozba mégis, bár mindkettő opcionális, attól függ mekkora az A8-3550 alap órajele (amit én még sehol nem láttam leírva, csak te írtál 2,4GHz-et) és mennyit fogyasztanak a nem opcionális elemek (pl. az ASUS F1A75I Deluxe), ill. a doozba rakható 4cm hűtő elég e és pontosan hova lehet berakni.
Hát ezeken tépődöm amíg végre látok egy FM1 APU-t valahol.
-
balnan
csendes tag
Azt hiszem a Deluxból végre én is csinálok egy HTPC-t A8-3550-el vagy P vel.
Csak a Tápot nem látom még tisztán. Az AMD Turbo2.0 lényege az Áramfelvételre
és nem a TDP-re utazás. Kédésem: A Turbo 2.0 felemeli 500MHz-el de csak az A8-3550P esetén vagy a sima A8-3550 nél is? És mekkora Táp kell ekkor? A jó kis dobozhoz kinézett 120W külső táp elég lenne 8GB RAM-hoz és 1,8" SATA6 SSD-hez? Mert van pici 150W/200W táp is de az drága. És vajon a PCIe be (hibrid Crossfirehez) tett megfelelő Radeon Turk DDR3 as 45W-nyi fogyasztásával megspékelve mekkora táp kellene? Az ASUS speci DIGI+VRM -je hogyan illeszkedik ezekhez? Pont arra jó hogy levegye az áramfelvételt?Igazából annak örülnék, ha lenne olyan FM1 alaplap, ami az alaplapon tartalmaz 1GB GDDR5-öt amit az A8-3550 elér, először azt használja és csak ha az kevés, akkor vesz a DIMM 8GB DDR3 (1865MHz) RAM-ból. Vagy ez az APU/A75 chipsettel nem lehetséges?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged