-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
immi77
tag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés:
Milyen csendes processzorhűtőt javasolnátok egy Asrock A75M-ITX, AMD A6-3500 kombinációhoz. A házban van hely, az egy Codegen MX31-A2.
Nem baj ha nem túl drága.Köszönöm!
-
HookR
addikt
"Marógép által picit korrigálva az előlapon, a mögé helyezett HDD esetén is megoldható a rezgéscsillapított HDD felfogatás gumigyűrű segítségével..."
Az előlap korrigálása helyett elkészítettem a HDD-t tartó 2 db lemezt (2mm-es helyett) 1mm vastag aluból. Az így létrejött köztes 105mm-be a 101,6mm széles HDD pont befért a gumigyűrűkkel együtt. Most jól hallhatóan csendesebb, tompább, mélyebb a 7200rpm-es Seagate hangja, cserébe 3-4 fokkal magasabb a hőmérséklete. Intenzív, folyamatos, torrent generálta terhelés közben elérte a SMART szerinti 48 fokot. Kíváncsi leszek mennyi lesz majd burkolattal és oldalsó ventikkel...
-
törölt tag
válasz
Steve(AMD) #11396 üzenetére
Parancsolj, remélem a lényeg kivehető
Képek -
törölt tag
Sikerült ráapplikálni Nexus Low-7000-et az asroc itx-es lapra!
Felszerelni, csakúgy tudtam a hűtőt hogy hűtő a lap közepe felé tájolódik. Mert különben a CPU táp csatlakozója útban volt a szélső hőcsőnek. Viszont így mind a négy rálóg a vga portra...Leszedtem a ventit és a -lapra, dobozba felszerelt állapotban- felnyitottam a hűtőt kb.:30°-ra a lap síkjától. Egy 40*60-as keményfán darab és rongyon megtámasztva a hőcsöveket sérülésmentesen beljebb tudtam tolni rajta 5-6mm-t a lap közepe felé. így nyeretem, egy szlotot! Annyi A negatívum hogy feljebb került a hűtő kb.: 3-4mm-el.
A talp fölött lévő+ alu borda nem sokat érhet, ugyan is 0,3mm rés van a talp és a közötte. és nem volt hőmérséklet különbség ha volt közte hővezető paszta vagy ha nem.
Van hozzá négy mylar öntapadós alátét(műanyag korong) nem lehetett központosan felragasztani, túl-méretes! a hűtőnek feljelölt helyről kilógott és ott már alkatrészek voltak, 8*0,6mm-es gumi alátétre cseréltem. A hűtő hátuljához kapott fehér 2mm-es műanyag alátéteteket lecseréltem to-220-as tranzisztorokhoz szánt szigetelőre, ez központosan tartotta a hűtőt, és bátrabban mertem meghúzni a csavarokat, nem csak 4 menetel kapaszkodott az M3-as csavar.5V-ra kötöttem a hozzá kapott ventilátort, szélzaja OK viszont van motorhangja, így mennie kell valószínű.
A hőmérsékletek így: Idle: 35-37C° Prime: 55-57C° Tamb:22C°
Passzívan(levett ventivel) simán el-netezgettem rajta, 50-52C-alatt maradt -
Pista0001
addikt
-
toldy
őstag
Nos, Shuttle z77 és X79, ( tudom nem itx, de csak a hossza más).
Az az x79 deszka tetszik, egy sg05-b bele is aplikálható, 2 db singleslottos ( vízhűtéses) karival, jó kis gépet lehetne belőle készíteni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #11385 üzenetére
Itt az utolsó grafikont ha jól értelmezem kb. 10%-os különbséget jelent az 1600-as helyett 1333-as ram használata
és ha jól értelmezem ez annak ellenére így van, hogy az 1333-asnak jobb volt az időzítése.
-
HookR
addikt
válasz
ferensz #11382 üzenetére
Llano-hoz legalább 1600MHz-es modul illene. Kérdés, hogy van-e olyan a Kingstonnak? Mert VLP DIMM-re csak 1333MHz-est listáz ki.
(#11381) Dr. Akula: Azt mondod, a neoncső megfelel a feladatra?
-
HookR
addikt
-
Mercutio_
félisten
Tetszene, de még csak hasonlót se láttam itthon, főleg emberi árban
Eredetileg ezt akartam venni, de ahogy elnézem az LP az itt csak a Vengeance magas tüskéihez képest low, egyébként saccra u. akkora lehet, mint a HyperX
Pista0001: Azt hiszem ha ilyenre lesz szükségem keresek valakit akinek van, megvenni csak ezért drága mulatság lenne
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #11375 üzenetére
A lehetőségek között szerepel az alacsony profilú (aktuális buzzword ezúttal a VLP - Very Low Profile) memória használata is, mint pl. a képen legalul látható Samsung Green 8GB DDR3-1600 VLP:
(#11377) Mattanyahu: Kérlek legközelebb a linkelt alkatrészek nevét is írd ki a könnyebb visszakereshetőség okán. Tehát jelen esetben a preview az alábbi alaplapokat érinti: Asus P8Z77-I Deluxe, ASRock Z77E-ITX, Zotac Z77ITX-A-E
-
Mattanyahu
tag
olvasnivalók brit barátainktól:
z77 mini-itx privjú
házépítési tanácsok vol. 2 -
Pista0001
addikt
-
Mercutio_
félisten
VGA nem lesz benne, így ez nem gond, de sajnos japóék jól dolgoztak, próbáltam elforgatni, és úgy is szinte hozzáér, de majd ha meglesz bele a proci, akkor dől el véglegesen a dolog.
Pista0001: Egyébként a lamellákat mivel lehet ilyen szépen levágni, hogy ne tűnjön kókányolásnak?
-
Pista0001
addikt
-
Mercutio_
félisten
mITX méret első következményével szembesültem:
Asrock A75M-ITX + Scythe Shuriken Rev.B, proci még nincs így a hűtő néhány milivel talán magasabbra kerül majd (a rögzítő karokat behúztam mint amikor ráfeszítjük a procira)Első stáció: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, a proci-foglalattól távolabbi slotban egy darab memória
Második stáció: Kingston HyperX DDR3 1600MHz, a proci-foglalathoz közelebbi slotban egy darab memóriaTehát a tervezett 2x4GB csak normál magasságú memókkal valósítható meg, és ahogy a második képen látszik a hűtő heatpipe-ja még így is ~hozzá ér a memóriabordához.
Kérdés: Okozhat ez a heatpipe-memó közelség/hozzáérés problémát? Esetleg mire lenne érdemes le- vagy elcserélni a Shurikent? (nem szeretnék rákölteni)
-
Pista0001
addikt
Mivel a kolléga PCI/PCI-E bővítőkártyát is tervez a gépbe, biztos hogy nem lapos házat fog választani, így egy hőcsőves chipset hűtőt (Noctua NC-U6, Coolink ChipChilla, Xigmatek Porter, Alpenföhn Ötzi, stb) tud iktatni a kis gyári pörgettyű helyére, ezek vagy passzívban, vagy a rájuk szerelt nagyobb ventivel nagyon kis fordulaton biztosan hűvösen tartják a holmit. Szerintem csak a passzív hűtés miatt nem éri meg a sokkal drágább Asus lap.
Most nézem hogy PSU-tápot említett a kolléga (feltételezem pico-PSU-ra gondolt), úgyhogy az általában az alaplap fölé szerelt nagyobb táp sem lenne akadálya a felülírott megoldásnak.
-
Otes
tag
válasz
tiszavirág #11357 üzenetére
Aktív passzív hűtés
elég nagy az árdifi közöttük
Én HTPC-nél a passzív hűtés híve vgyok...
-
Ciripke
tag
-
tiszavirág
tag
válasz
Ciripke #11354 üzenetére
"Én úgy alaplap+proci esetén 30 ig mennék el kb."
Van azért jóval olcsóbban is megfelelő cucc, mint pl. MSI E350IS-E45 AMD Hudson-M1 FCH Dual Core CPU mini-ITX alaplap 19900,-
-
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi #11350 üzenetére
1155-ös Celeron már jó, Pentium még jobb, i3-ba meg már bele se lehet kötni. AMD oldalról egy Llano is tökéletes lehet szerintem. Hamarosan jön mindkét oldalon az új generáció, ha nem sürgős akkor érdemes lehet megvárni akkor is ha nincs szükséged az újra, hátha lemegy a régi ára vagy megszaporodik aprón.
-
Otes
tag
válasz
Ciripke #11351 üzenetére
Hali
Alapbol digitalis felvetelre egyik sem kepes, ahhoz kell tv-tuner...
HD video lejatszasahoz atom-ion vagy Brazos illetve core i3 stb nagyobb procik...HTPC-hez passziv hutes erosen ajanlott szerintem, vagy legalabb egy nagyobb borda es egy jo haz...
pl.:
http://uk.asus.com/Motherboards/AMD_CPU_on_Board/E45M1I_DELUXE/de ha olcsobban szeretnel akkor apro
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Kifejezetten HTPC-hez keresek olyan mini-ITX-es alaplapot (procival), ami HD tartalmak lejátszására, illetve digitális adás felvételére képes.
Akár használt vas is jó lehet, de nem nagyon tudom, hogy melyiket érdemes választani.Köszi a segítséget!
üdv:
C.
-
urbanjozsi
senior tag
Sziasztok!
Netezéshez, irodai munkához, milyen mini lap+procit javasoltok?!
Jelenleg egy Asus ATIONT-I Delux alaplapom van, 4Gb rammal, egy 60GB OCZ Agility3 SSD-vel, de gyorsasága nem az igazi. Főleg böngészés közbeni kép, és egyéb betöltéseknél észrevehető.
Köszi előre is. -
Mercutio_
félisten
Holnap megyek az A75M ITX-ért
apró baki, hogy nincs még bele proci
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #11346 üzenetére
"...és nem akarsz diszkrét VGA mellett speciàlis bôvìtôkàrtyàt hasznàlni..."
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy egyre több mini-ITX alaplapon található mini PCIe port az x16 PCIe sín mellett, amit ugyan többnyire a gyárilag mellékelt Wi-Fi kártyának szánnak, ám elméletileg adott a lehetőség, hogy a Wi-Fi összeköttetést USB-s Wi-Fi stick biztosítsa, és a felszabadult helyre pl. 2 portos SATA, vagy akár 2 portos Gb LAN mini PCIe kártya kerüljön. Elméletileg, mert az ilyen extra kütyüknek megkérik ám az árát...
-
Pista0001
addikt
válasz
hamyka #11345 üzenetére
Èn eddig egyik problémàval sem talàlkoztam. Tény hogy ITX-en belül is vannak kisebb-nagyobb hàzak, jobb-rosszabb szellôzéssel, ezért a konfignak megfelelô hàzban a konfignak megfelelô hûtést célszerû alkalmazni. Por ellen meg porszûrôvel nagyon hatàsosan lehet védekezni.
Szerintem a mini-ITX - amennyibeen nem gondokozol SLI/CF-ben és nem akarsz diszkrét VGA mellett speciàlis bôvìtôkàrtyàt hasznàlni - a legjobb vàlasztàs, mindent tud amit a "nagyok".
-
hamyka
senior tag
Sziasztok
Remélem nem baj hogy írok.
Azt szeretném tudni hogy érdemes-e MiniITX számitogépet venni??
Értem én hogy mi is lenne a gyártó célja, de 1-2 kérdés megfogalmazodott bennem....
1. Mivel kicsi a ház nem melegszenek tul az alkatrészek??
2. Nem porosodik sokkal gyorsabban mint a normál ház?
egyenlöre ezeket szeretném tudni
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11342 üzenetére
Adnak hozzá egy ilyen átalakítót, szóval rá tudod majd dugni a hagyományos alaplapi belső USB2.0 csatira.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11340 üzenetére
Az enyém olyan, mint a legfelső képen. Tehát fent a bekapcs-reset, alatta pedig az audio-usb. Ez az újabbik változik. Ennek már alaplapra dugható 19pin-es belső USB3.0 csatija van.
A régebbi változat pedig hátlapra dugható USB3.0-al van szerelve. Ezt láthatod az utolsó képen található USB kábel végén lévő csatiról.
-
Pista0001
addikt
Ha màr ennyire téma mostanàban a Q11... nézegettem a képeket a honlapon, és észrevettem hogy két eltérô kivitelrôl vannak képek.
Ezen a képen felül vannak a nyomògombok és az USB-k kicsit messzebb vannak egymàstòl, mint a következô képen is.
Ezen a képen viszont alul vannak a gombok és az USB-k közvetlen egymàs alatt vannak. Errôl a kialakìtàsròl àrulkodik a következô két kép is.
Most akkor hogy is van ez?
toldy és mrbig25: a tiétek melyik kivitelûek?
-
HookR
addikt
Q11 közel 3x akkora térfogatú, ennek köszönhetően nincs is különösebben megkötve a kezed a bele való alkatrészeket illetően és később más célra is felhasználhatod. Ellenben táppal együtt valamivel drágább (ha jól látom).
Mivel opció a Q09, ezért nyilván nem tervezel bele se VGA-t, se 3.5"-es HDD-t rakni. Az alapterületük szinte ugyanakkora, a kisebb térfogat előnye jóformán csak a magasságban nyilvánul meg, széltében még több helyet is foglal.Szubjektív vélemény:
Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy kicsit hajlok a Q09 felé, mert elrendezésben közelebb áll a házikómhoz és a topik szellemiségével is az adott célra megfelelő legkisebb mini-ITX-es megoldás harmonizál a leginkább. Ugyanakkor ellenérzéseim is az önkéntelen összehasonlításból fakadnak, tekintve, hogy a térkihasználását lenne hova javítani.Nem vagyok benne biztos, hogy ezzel segítettem.
-
toldy
őstag
Nemreg rendeltem egy q09t, de ma azon kezdtem gondolgodni, hogylehet jobb lenne ha maradok a q11ben, csak egy picopsu kene bele. Szerintetek?
-
sesztakbence
tag
Üdv!
Lenne egy eladó H67M-ITX-em. Ha érdekel valakit írjon privátot, mindent megbeszélünk.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11330 üzenetére
" Aki radikàlisabb SFX beépìtést szeretne nem csak fölülre rakhatja a tàpot, van hely màshol is neki. Ìgy màr òriàsi hôtônek is lehet helyet szorìtani. "
Ez amúgy egy Q07.
A megoldás amúgy nem rossz, de elég specifikus, mert csak akkor működik, ha a lapon fent van a proci foglalat.Személyes favorit...én is gondolkodok egy ilyen procihűtőn, bár a mostanival is elégedett vagyok.
-
Pista0001
addikt
Upsz, egy kicsit figyelmetlen voltam
Szerintem nincs ott még 21 mm ahogy a képet nézem.
ben800: Ez sajnos egy ilyen pàlya. ITX-ben is létezik az a kategòria mint ATX-ben a 6-12k-s hàzak, de azokba nem fér ekkora VGA. Ha belegondolsz egy ATX lapon 7 slot van maximum, és az olcsòbb ATX hàzakon is 7 hely van. Az ITX lapon 1 slot van, az olcsòbb hàzakon is csak 1 hely van. Ennyi. ATX hàzbòl a 8 (vagy több) helyes màr jòval dràgàbb, ITX-bôl is a dupla helyes màr nem belépô szint. Elég jò analògia szerintem.
Szerk.: Ja és egy WRC versenyautòban jòval kevesebb anyag van mint egy Rolls-Royce-ban, mègis hasonlò àrkategòria, ha nem a versenyautò a dràgàbb, és akkor még mindig rendszàmos, forgalomban hasznàlhatò verdàkròl volt szò.
-
HookR
addikt
válasz
"Arra is van megoldàs ha valaki kevesell valamit az ITX lapon, hiszen akàr teljes micro-ATX lap is belefér."
A képen látható Asus P8P67-M 21mm-rel rövidebb, mint a microATX specifikáció által megengedett 244mm (árulkodó a szabványos rögzítőfuratok hiánya). Ettől persze még lehet, hogy befér a teljes méretű is. -
ben800
aktív tag
válasz
Nem lenne rossz ez a ház,de az-az igazság hogy én a thermaltake v3-at anno 10-ért vettem és abba sokkal de sokkal több anyag van mint ebben...
Ennyit sajnálnék rá kiadni az a nagy igazság
Csak annyit szerettem volna hogy fel tudjam pakolni a gépet asztalra+kevesebbet egyen,de ha ennyi hozzá a ház az már felejtős. -
Pista0001
addikt
Variàciòk Lian Li PC-Q11-re:
Sok helyet lehet nyerni SFX tàppal: 1 2 3 Mellesleg 3.5 -> 2.5 àtalakìtòval több vinyò is befér, ahogy az 1. képen làthatò
Mivel a bolti ATX -> SFX àtalakìtòknak a közepén van az SFX hely a kisebb tàpot ùgy is be lehet szerelni hogy ne az alaplap felôl szìvja a levegôt.
Aki radikàlisabb SFX beépìtést szeretne nem csak fölülre rakhatja a tàpot, van hely màshol is neki. Ìgy màr òriàsi hôtônek is lehet helyet szorìtani.
Persze ugyanaz a hûtô màshogy is beszuszakolhatò. Egy pico-PSU-s megoldàs. Ennél szellôsebb nem is lehetne.
Arra is van megoldàs ha valaki kevesell valamit az ITX lapon, hiszen akàr teljes micro-ATX lap is belefér.
-
HookR
addikt
válasz
Máté94 #11325 üzenetére
A Lian-Li PC-Q11 adatlapján 240mm-es max. VGA hosszt írnak. Ha jól látom a szóban forgó kártya 226mm és a tápcsatlakozója a ház eleje fele néz. Kb. 11mm-t lóg ki a csatlakozó műanyag burkolata, vagyis elvileg 3mm marad a kábeleket elfordítani!
Persze kérdés, hogy melyik adat mennyire pontos? Mindenesetre erre érdemes odafigyelni. -
ben800
aktív tag
Helló all
Érdeklődni szeretnék hogy milyen házat kellene vennem egy ASROCK H61M-ITX+Intel core i3 2100 +Msi 6850 OC-hoz.
Az lenne a legnagyobb gond hogy az összes ház amit néztem nem férne el a vga-m.
Valaki tudna mondani olyan házat amiben elférne?? -
HookR
addikt
A táp és a radiátor kombinálása tetszetős, helytakarékos megoldás. Ráadásul nem mindennap találkozik az ember női modder keze munkájával (Már ha jól értettem, így futólag beleolvasva).
(#11322) mrbig25: Hmm, figyelemreméltó alaplap. És a Q11-et is az előnyére 'varázsoltad', gratula.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11321 üzenetére
A ház oldalán van egy ablak kivágva, de azon a Porter már nem látszódna
így kimarad...
Előző lapom ECS H61H2-M2 volt.
Most Gigabyte B75M-D3V van bent és valószínűleg ez is marad. Olyan széles mint egy ITX lap és ehhez társul mATX-es magasság, viszont gond nélkül befér. Egyedül az alsó HDD tartó tálca hátuljából kellett egy-két centit levágni, hogy ne érjen a lap aljához, de ettől a funkcióját ugyanúgy ellátja.
A lap mellett szól az Ivy support, ddr3-1600, sata3/usb3/PCI-e 3 /belső előlapra köthető usb3 csati is van/, a fizikai elrendezése tökéletesen passzol a Q11-hez és 19k az ára.
Egyetlen hátránya, hogy kékja, meg a rózsaszín LPT port...
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11319 üzenetére
A Xigmatek Porter kimarad
Viszont nagy valószínűséggel marad a léghűtés, mert az első 14-es és a hátsó 12-es bőven átszellőzteti ezt a nagy bordát. Ha később egy erősebb procival gond lenne, akkor még mindig rakhatok plusz ventit a bordára.
Bár erősebb procival se lenne gond szerintem, mert tuningot nem tervezek...mindennapi használatra és fullHD játékra meg bőven jó egy alapórajeles i5-i7 is...igaz a mostani i3-al is elégedett vagyok. -
Pista0001
addikt
-
mrbig25
őstag
Az alja zárt. Az oldallapok alján van perforáció. Szerintem az a kép arra akar utalni, hogy oldalt-alul jön be a friss levegő...
Bár akinek nem ilyen háza van vagy nem néz utána a témának, az a képből erre nem fog rájönni.(#11314) Pista0001
Nekem is nagyon tetszik benne az a nagy borda. Most megtehetném, hogy összerakjak egy vízhűtést -egyelőre csak a CPU-ra-, de a mostani állapot szerintem sokkal szebb. Egyébként Xigmatek Thor's Hammer a cpu hűtő.
Nekem egyébként még gép se volt benne...a dobozból ment egyből a műhelybeNem tiszta a fénykép...az ODD tartó csavaros.
Az első ventitartó keret viszont szegecselve van gyárilag...szerintem ez is lehetett volna csavaros. -
Pista0001
addikt
Annyira nem hülyeség, mert mindkét oldallap alsò részén van perforàciò. Ha jobban belegondolsz, elöl sem a frontlapon megy be a levegô, hanem az oldallap felôl.
mrbig25: Jòl néz ki nagyon, fôleg ott középen az a bigyò!
A végén még szerzek majd egy Ninjàt
. Na jò, nem. Nem lenne szivem szétvàgni a bolti ùj hàzat.
Szerk.: az ODD tartò szegecselve van? A képeken nekem csavarosnak tûnik, Ha csavaros akkor nem lett volna praktikusabb kiszerelni? Ha szegecselve van akkor term. nem szòltam.
-
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #11311 üzenetére
közben én is megtaláltam az első képet
egy dolog viszont csak most tűnt fel a q11-en, eddig én azt gondoltam, hogy alja is lyukacsos, közben mégsem
ezek szerint ez a kép hülyeség -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11311 üzenetére
Bezony, még mindig nagyon tetszik és lassan már a végére érek minden kis apró finomításnak
...bár menet közben mindig változik valami.
Jelenlegi állapot. -
Pista0001
addikt
PC-Q11 + hydro 1
PC-Q11 + hydro 2PC-Q11 + SFX mod 1
PC-Q11 + SFX mod 2Utòbbi modot egy fòrumtàrs is elkövette és ùgy emlékszek hogy közben egyre jobban belezùgott a Q11-be
Az a bevizezett VGA màr nagyon kemény
-
tlac
nagyúr
sg05-ben egy egész jó hely notebookvinyó elhelyezésére
[link] -
Pista0001
addikt
Azért fordìtjàk kifelé hogy a tàp friss levegôt kapjon, ne terhelje pluszban màs alkatrészek melege. A Q08-nàl nem kell befelé fordìtani mert van a tetôn is egy ventihely. A Q08-bòl az alsò 2 vinyòhely kiszedhetô, illetve igazàbòl a màsik is, mert csak ùgy lehet szereln beléjük a vinyòkat.
A Q11-nél màr màs a helyzet, az oldallap sincs lyuggatva és fölsô venti sincs, ezért ott muszàj a tàppal szellôztetni. Nekem egy jò darabig a gyàri hûtô lesz rajta, de nekem nem gond mer SFX tàpot fogok belekendàcsolni, és azzal tudok jàtszani hogy ne legyen a ventije pont a proci fölött. A màsik megoldàs a kompakt vìzhûtés elôre szerelt radival ahogy SQX_Barto is mondta (a Q08-ban fölülre kell a radit tenni mert praktikusabb és elôre abba nem is fér be), a harmadik a procihûtô ventijének megfordìtàsa, a negyedik meg hogy nem foglalkozol vele mert ha a gyàriak és zodo szerint is jò akkor jò.
tlac: egy àtalakìtòval simàn megoldhatò a 14 -> 12 cm.
Ja, és az 5. verziò: nem 120-as (135-ös, 140-es, stb) ventis tàpot raksz bele hanem 80-assal szereltet, az tuti nem fog problémàt okozni
-
SQX_Barto
addikt
Kompakt vízhűtések Corsair H60 és társai esetleg...
Na akkor ezért fordítják meg a tápot, megvan a megoldás, mert a lowprofile cpu hűtő ellen dolgozna
Ilyen házam (vagy inkább a Q08) lenne tuti H60-at tennék bele, táp venti meg befelé fordítva, hogy az alaplapról elszívja a meleget. A kis alaplap előnye, hogy egy 140-es venti majdnem betakarja az egész alaplapot. -
SQX_Barto
addikt
Nézegettem PC-Q08 házakat és szinte mindenhol kifelé van fordítva a táp ventije, miért jó az?
Ugye a tápventi beszívná a meleget alaplapról és hátul kifújná.
Shuttle ellenében még mindig egy szimpatikus megoldás lenne, csak kár, hogy a gyárban elfogyott a fekete festék, mielőtt kész lett volna a ház... (első dolgom lenne lefesteni a maradékot is feketére, na meg a ledes venti is kuka)
Shuttle mellett szól a 4 memória slot, a majdnem kész kivitel, átgondolt tervezés és az esztétika.
A PC-Q08 mellett szól az ATX-es táp, nagyobb hely, teljes bővíthetoség és cserélhetőség, ami Shuttle-nál kicsit körülményesebb. Viszont a PC-Q08-ban sok a vinyótartó, ahelyett is keresnék más megoldást, pl itt ajánlottátok a Lian Li 5,25"-os racket, amibe belemegy egy 3,5-ös vinyó meg egy slim DVD. már csak az SSD-nek kellene akkor helyet találni.
De a Shuttle tulságosan tetszik nekem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged