Hirdetés
- Netfone
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én megcsináltam, nálam működik.
Szerinted ez miért nem jó? -
Z()L3
tag
Sziasztok!
Van egy Piaggio blokkos, karbis Sr50-em. 4bar-os kompressziót mértünk, ezért felújítottam a blokkot és ha már ott voltam a hátsó hajtást (új henger-dugattyú, főtengely csapágyak és szimeringek, hajtásban szintén csapágyak és szimeringek), kapott új szívómembránt és mégis a felújítás előtti hiba tért vissza azzal a különbséggel, hogy most legalább önindítóval is el lehet indítani. A hiba a következő: középállványon kipörög, de amint menni szeretnék vele, csak búg nem akar menni, kisebb emelkedőkön sem bír elindulni, homokban nem tud kaparni. Indítás után szinte rögtön a meredek garázsból szinte egykeréken jövök ki, tudok is vele kaparni, de elmegyek egy keveset és elfogy az erő és az előbb említett erőtlenség következik - viszont ha egyenesben indulok és elérek egy kb 20 km/h-t, ott megjön az erő és mintha seggbe rúgták volna úgy megy, akár a 80-as órát kiakasztva.
Hajtásban ami nem gyári volt, azt arra cseréltem. (kontrasztrugó, kuplung, kuplungharang, görgők, szíj) A hajtás rendben működik, vált ahogy kell és nem csúszik a szíj.
Találkozott valaki hasonló hibával? Még a kipufogó kiégetés van amit nem csináltam meg, de gondolataim szerint az hidegindításnál sem lenne jó...esetleg gyújtás vagy kevés anyag folyna utána (benzincsap) vagy alapjárati fúvókára is gondoltam már.....hidegen pont jó neki, utána meg sok lenne? Kevésnek nem gondolom, mert kiiktatott szivatóval sem javul... -
FeniX-
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi, hazafele megnézem. Ámbár, ugye a hátsó fék is fékezi az elsőt.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
FeniX-
üzenetére
Menet után próbálj megállni az első fék használata nélkül. A fékpofákat nem biztos, hogy rugó húzza vissza, lehet, hogy csak a tárcsa löki el magától menet közben.
Nekem se fordul körbe az első kerekem, de egyenletes erővel kell forgatni, sehol nem szorul jobban, vagy ad súrlódó hangot.
Azt se felejtsd el, hogy az óraspirál az első tengelyen van, ez is fékezi a kereket. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
FeniX-
üzenetére
Elol a feknyeregben 3 dugattyu van, ketto nagyobb, amit az elso fek mukodtet, meg egy kisebb amit a CBS. A hatso fofekhengerrol pedig ket cso megy, egyik a hatso feknyereghez, a masik pedig a CBS-re.
A CBS-en oldalt van egy nagy csavar, amive lehet allitani mennyire fogjon az elso, es a nagy csavar mellett van egy kisebb az oldalan, ami rogziti a fekeroeloszto szelepet.
Szoval ha allitani akarnad, akkor eloszor azt megengeded, majd a nagy csavarral az oldalan allitod. -
FeniX-
senior tag
válasz
csongi
üzenetére
Aha, fékkar behúzása nélkül az első kereket forgatva. Tehát, le akartam tesztelni, hogy a hátsó fékpedál lenyomásával mennyire gyorsan áll meg az első, de még odáig nem jutottam el, mert az elsőt kézzel megforgatva, negyed fordulat után magától megáll, mert szoros a fék.
Nyogó: köszi az infót, erre gondoltam, igen. (csak a hátsó működteti a CBS-t)
-
-
-
FeniX-
senior tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Oké, még egy érdekesség: az első kerék - kézzel forgatva - kb. negyed fordulat után megáll, olyan szoros a fék.

Két kérdés:
1.) ez így normális-e? (3300 km után)
2.) van valami fékerő-elosztó, amit akkor nekem vagy szarul állítottak be, vagy szartak rá az összerakásnál? (A fentire visszatérve. Kézzel simán megtekerem a hátsó kereket, csutkára behúzott első fékkarral is) -
FeniX-
senior tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Halihó, végülis megnéztem alaposabban, inkább oldalazó mozgása van a láncnak, de enyhén. A múlt hétvégén állítottam a láncfeszességen, azóta így reggel nem zörög annyira a lánc.
A lánckerék is központos.Még egy érdekesség, hogy ha középállványon kettesbe teszem (úgy néztem a dolgot) akkor az első fék nem fékezi le teljesen a hátsó kereket. Vagy a CBS csak a hátsó fékpedállal működne?
-
Rivaul
addikt
válasz
lesli.h
üzenetére
Le kell venned a vízpumpa fedelét. De szerintem a lendkereket is le kell húznod, mert különben nem fogsz hozzá férni normálisan. Ahhoz viszont kell egy lehúzó szerszám, főleg ha még soha nem volt levéve. Ha már ennyire szétszeded, akkor az egész szivattyút levenném. Megnézni a meghajtó kerék nem kopott-e. Kifújni féktisztítóval, megkövült zsírt lepucolni és friss hő állóval pótolni. Újabb 10 évig nem kell hozzányúlni. Én így szoktam. Első indítás előtt az új csövet töltsd fel olajjal, ne fusson szárazon.Macerás de megéri.
-
lesli.h
aktív tag
Sziasztok! Yamaha Earox 2002, hogy tudok hozzáférni az olajszivattyúhoz, mert állandóan le esik a cső az olajtartalyrol, így kicserelnem az egészet.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
F12 50 2t Malagutiba milyen viszkós teleszkóp olaj javasolt előre? -
KTMHobby3
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Köszönöm a válaszod, akkor lehet ez egy jó irány. Nekem a savas akkuk soha nem tetszettek. A sav gőze mart mindent. Li-Ion akkuknál nincs ilyen. Annak különösen örülök hogy szerinted is, bontott akkucellákból is lehet összehozni olyan akkupakkot, ami helyettesítheti a savas akkut.
Én úgy állítottam össze egy ilyen pakkot hogy cellánként feltöltöttem mindegyiket, automata 4,2V-os töltővel, majd hagytam 1 napot állni, utána válogattam össze az azonos cellákat. Ebben az összeállításban sokáig bírják. -
Tamás9x
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Ez is csak részben igaz, az elektronikának 3 főbb szerepe van, a túltöltés elleni védelem, illetve a túlmerítés, ezek határozzák meg a ciklusszámot, attól függően, hogy meddig engedi tölteni, vagy meríteni, illetve egy hővédelem, és egy rövidzárlat védelem, amióta léteznek ezek a cellák, de ez sem teljesen igaz mert már előtte is s NIMH vagy NICD korszakban is voltak elektronikák, csak akkor még nem volt ekkora teljesítmény.
Érdekes lenne teljes kapocsfeszültségen tölteni egy akát 30 blokkból álló pakkot, de még a 2 blokkos is elég necces.
Filléret biztonságtechnikai, életvédelmi szolgáltatásról beszélünk.De hogy pozitívum is legyen, lehet venni ápíthető házat, és akkor nem kel elreszelni a régi aksit, ha valaki Lipo energiabankra vágyik.
"Azt hiszem Te vagy, aki választ tud adni az eredeti témához. 6 cellával el lehet indítani egy 50-est? Több cellával akár egy nagyobbat is?"
Liitokala 30A-es cellával azaz 3db-al lehet inditani egy 250-es gépet is.
De, ha van laptop aksiból bontott, abból 9-12db cellával simáb lehet bármit inditani szinte, ott kevesebb az indítóáram ezért kell több. -
KTMHobby3
tag
válasz
Tamás9x
üzenetére
Elhiszem Neked. A fejlesztés abba az irányba ment el hogy ezeket a cellákat a lehető legrövidebb időn belül fel lehessen tölteni, ezért van szükség a cellánként figyelő elektronikákra. Nekem van időm, ezért ezt tudom mellőzni. Pl. a motoromon lévő ledes indexhez a 2 Li-Ion akkut fél évenként kell töltenem, az 50 ciklus esetén is 25 év. Egy éjszaka fel lehet tölteni, lassú töltéssel is.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nálam működnek az akkuk. Akkus fúrógépekben, fejlámpában, kézi lámpában, digitális fényképezőben, digitális fali órában, a motorom indexében, a fiam Gilera Runnerében, évek óta. Szerinted ez szerencse dolga? Nincs túlhajtva, túltöltve egyik sem, működik minden.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Nem elég egy DC/DC konverter, kell egy töltésvezérlő is, ami cellánként figyeli a pakkot. A Li-Ion akku látványosan és hevesen képes égni. Ja, a hideget sem szereti, nem véletlenül van hőmérsékletfigyelés és fűtés az ilyen akkukkal szerelt elektromos autókban.
De igen, néha ámulatba ejt. Airsoftozok, ott is kedveljük a li-po és hasonló akkukat. Egy 5Ah 50/100C akku akár 500A-rel is terhelhető rövid ideig, például egy indítózás.
Örülök, hogy neked nem lett bajod. Ismerek olyat, akinek a fegyver tusában lévő akku kapott lángra, miközben az arca hozzáért... Felpúposodott telefonakkut is láttam már, kinyílt 18650 cellát.
Az összeválogatott cellák is jól hangzanak. 50, 100 ciklus múlva mit fog muttani a műszer? A kapacitás elvesztése is tünet, a nem megfelelő kezelés eredménye. Nekem is van balanszeres töltő, cellánkénti feszültségmérőm, van olyan 3 cellás akkupakkom, ami hozza a pakkra jellemző feszültséget, de a cellafeszültségek közt bő 1V eltérés is lehet. -
KTMHobby3
tag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
A töltőáram nem probléma, mivel az max 1A lehet, de természetesen az akku töltöttségétől függően, az lehet sokkal kevesebb. Jó pár éve használok Li-Ion akkukat, eddig csak annyi baj volt némelyikkel hogy elvesztették a kapacitásukat, cserélni kellett azokat, de más baj még sosem fordult elő. Az akkupakkot mindig összeválogatom, így nincs szükség semmilyen elektronikára.
-
KTMHobby3
tag
Sziasztok!
Érdekesség képen írom le ide hogy nemrégen javítottam egy Briggs motoros Husqvarna önindítós fűnyírót, aminek az akkupakkja 3 db. Li-Ion akku volt. A főtengelye ütést kapott, amin a kés van, ezért nem indult. A 3 akkuval párhuzamosan kötöttem még 3 akkut, úgy már simán elindult. Később kipróbáltam egy 50-es Suzukin is a 6 db Li-Ion akkut, simán indult vele. A 6 akku párhuzamosan kötve 12,6V 5,2 A/h-s. Sony 18650-ból állítottam össze az akkupakkot. Ha valaki a savas akku helyett ilyent építene be, csupán a töltést kellene megoldani egy DC/DC konverterrel, amit 12,6V-ra kellene beállítani. Nálunk egy ezresért lehet kapni ilyen konveretert, az akkukat meg egy laptop akkupakból vettem ki, amit a lomis piacon vettem 500-ért. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
Siman lehetseges, hogy a leomlore fecsapodott sarat erzed

FeniX: fura, en is nemreg csereltem ugyanolyan gyari meretu DID lancra mint a tied, feszesseg belove, de nem nagyon er hozza semmihez. Legalabbis nincs hangja. Tuti, hogy a lancvezetohoz er hozza a lengovillan?
-
Tamás9x
őstag
Ha volt valaki Hajdúnánáson akkor itt a felvonuláson megtalálja magát

[link] -
macilaci78
nagyúr
Égtelen büdös égett porszagot éreztem a robogó környékén.
Szóval hazafelé elkapott az eső, kb 100 km-rel ezelőtt mostam le, szerintem 3 éve nem mentem vele esőben. Lehet ez a rárakódott por, sár égett szaga? -
macilaci78
nagyúr
Utánaolvastam, de csak csütörtökön kezdődik a suli. Ma reggel munkába jövet 2-3× annyi autó volt, mint az elmúlt héten. Kimondottan fárasztó volt ennyi türelmetlen autóssal együtt közlekedni.
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, mióta a keeway-en kicseréltem a minőségibb láncra a saját nyúlósat, egyfolytában "csörög" a lánc a lengőkaron lévő bakelit megvezetőn.
Tegnap állítottam feszességet ismét (3300 km) de semmi különbség.
Azt hogyan tudnám megnézni, hogy esetleg, mikor összeraktam rosszul állítottam be. A motorboltos szerint simán van olyan eset, hogy pl. alul tök laza, felül meg már szoros.
Ránézésre jó volt. Az újat úgy raktam fel, hogy felül átvezettem, és alul kapcsoltam össze. -
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Sajnos igen, de ez a téli program lesz már.
-
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ditech volt karbis lett, csak a blokk és a henger+hengerfej a gyári, minden más egyedi, így úgy érzem, hogy a magas indulási, meg a menet közbeni fordulat szeretne egy alapabb rezos kipufogót.
-
-
#TOTTI
őstag
Kész lett az ülésbőr, direkt ilyen motorszövet, csúszás gátlós, ma gurultam egy 60km-ert a városban csak úgy. Majd még megy rá egy Gianelli extra v2, downhill kormány, rendszámtartó nélküli idom, teló magasító, speckó indexek, meg mindne búrá újra cserélek, mert van repedt. De marad 50-es tuning nem lesz. Utána csak javításra költök vagy eladom. 35 évesen kicsit könnyebb hobbi mint 14 évesen volt.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Tudod ez azért különleges, mert egy Simsonról van szó. Mivel a Simson volt a téma, csupán azért tettem be ide. Örülök hogy Neked is tetszik.
-
#TOTTI
őstag
Sziasztok, mit tudtok az odormotor.hu-ról működik még? Mert rendeltem és kosárba tettem pár ritkán fellelhető alkatrészt, csak gyanús, hogy facebookon kb. 3 éve nem voltak aktívak.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ha már nosztalgia....Ezt a képet biztos tettem föl régebben, az én Szimóm, meg a haveré. Itt már az enyém is piros volt, de a film fekete-fehér. Látszik a Romet kormány, haverén az MZ hátsó teleszkópok..És lássátok feleim szümtökkel.....Haveré rendszámos volt, nagymotor. 1987-88 lehet.
Ez meg én vagyok, 1989, sorkatonasághoz MZ-vel jártam, mikortól nagymotor jogsim lett szakítottam a Szimókkal. Volt akkoriban TS 250 is, de a kiscsikóval jártam be, takarékosabb, és üzembizosabb volt. 900km-rel vettem, hagyatékból, éveket állt pajtában.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Repsol600
üzenetére
"Igaz nem egy tákolt, apám vette újan, nagyrészt még gyári minden rajt."
Ott a pont. De mára ez a ritka állapot, többség tákolt, kamaszok tanultak rajta motorozni, meg szerelni. Valamit iszonyatosan eltaláltak akkoriban ezekkel a "Szimókkal".
Eh, ha beleférek még a szerkesztésbe...Egy kis nosztalgia. Beszkennelt kép, 1985 vagy 86-ban készült. Első Simsonom.
Látszanak az akkori "kötelező" átalakítások: Oldalkitámasztó, hátsó sárvédő leffencs lecserélése, gumi porvédő a telszkópokra. Hátső teló is le lett cserélve MZ teleszkórra, itt még a gyári volt rajta....
-
-
Repsol600
addikt
(#86614 perge666
Akkor én szerencsés vagyok, mert beleestem az 1%-ba egy JÓ Simsonnal.
Mai napig 1-2 rúgásra indul, és a világból is kivinne, nyugodtan el mernék vele indulni hosszabb távra is.
Igaz nem egy tákolt, apám vette újan, nagyrészt még gyári minden rajt.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ja ja, akkor az volt.
-
KTMHobby3
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszönöm a megértésedet. Valóban így történt. Az én hibám.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem, egy Panasonic DMC -LZ8 digitális kamerával. Ha értesz a fotózáshoz, akkor tudod hogy a fény/ árnyék hatása erősen befolyásolja a felvételt. Mivel a fotó szabadban készült, nem műteremben, ezért ilyenre sikerült.
-
Gabis
őstag
válasz
macilaci78
üzenetére
-
KTMHobby3
tag
-
Tothgera30
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
SR80CE
-
Jó. Viszont kéne még plusz fokozat, kevés neki a 4.
#86629 mumtaz Tök komolyan, mintha nekem is rémlene ötsebességes dekni amit élőben láttam.
Régen amikor fiatal srácok voltunk volt egy idősebb ismerős tag, akinek gyárilag 80-as simson robogója volt, ráadásként önindítós is volt szintén gyárilag. Tudomásom szerint nem igazán hozták ezeket Magyarországra, amik voltak azok privát kerültek be. -
mumtaz
senior tag
Táborinak még mindig meg van egy 6 (vagy 7?) sebességes simson. Motorikusan ő tuningolta és külsőleg is fel van pakolva rendesen. Egy igazi krossz motor. Nem tudom, mit tudhat, de már vagy 30 éve ott van és állítom, hogy 50km sincs benne. Nagyon eltér a hagyományos simson külsőtől és a bal deknijén is mintha gyárilag lenne rajta, hogy hány sebességes.
Na azt elfogadnám. -
-
dond
csendes tag
válasz
mumtaz
üzenetére
ezt pl. elég jól meghegyezték

https://youtu.be/kNfWJXJJtA4
-
mumtaz
senior tag
válasz
perge666
üzenetére
Amúgy jah. Tábori 70-es henger volt rajta, de úgy be lett lőve, hogy 13000-et forgott. Viszont az eredeti megszakítós gyújtás volt benne. A teljesítményt nem bírták a főtengely csapágyak és abban a méretben akkor képtelenség volt jobbat találni. Meg nyilván lehetett valami más baj is. Mindig kiverődtek és kicsit kotyogni kezdtek, ami épp elég volt, hogy a megszakító összevissza nyisson és ugye ettől szanaszét volt gyújtás. Durrogott, kihagyott, minden volt. És átlagban tényleg 1000km volt, mikor elkezdett kiverődni a csapágy.
De egyébként szerettem, iszonyatosan ment. Sajnos költözésnél ellopták.
-
Tothgera30
veterán
válasz
SPeti1984
üzenetére
114x71x86mm-es Landport SLA-12-4W5 van benne, és szinte lötyög. Szerintem ez tökéletes.
-
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Kérhetnek abban segítséget hogy egy 2007es Aprilia Scarabeo 50 2T robogoba gyárilag mekkora méretű akksi való?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Hagytak benne potencialt a tuninghoz, nem sporoltak el

-
Kicsit rendbe raktam a runnert, az utóbbi 2-3 éve nagyon el volt hanyagolva (nem mentem vele). Kezelésbe vettem az üzemanyagrendszert, hajtást mindent...Karbit szétkaptam (a nagy dög walbro majdnem akkora mint egy trabantkarbi), az összes benzin és vákuum csövet kicseréltem (valamelyik még gyári volt). Volt egy pár belőlük. Az olaszok nagyon szeretnek bonyolítani, egyszerű 4T karburátoros motor, de ennél komplikáltabb tank és csőrendszert már nem lehetett volna kitalálni hozzá.
Hajtásról csináltam pár képet is. Két képen rajta van a kezem is hogy szemléltessem, hogy mindössze 180-as létére mennyivel robosztusabb cuccok vannak benne egy 50/70-hez képest. -
KTMHobby3
tag
válasz
perge666
üzenetére
Egy motor olyan, amennyire a gazdája szereti. Simogatja, dédelgeti, vagy belerúg. Mindegy hogy milyen márkájú. Az én 35 éves motorom most sokkal jobb, mint újkorában. Sokat foglalkoztam vele, tuningoltam, ledesítettem, nagyon szeretem. Számomra élmény vele a motorozás.
-
perge666
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Bocsi rosszul fogalmaztál,egy simson vagy rossz,vagy nem jó.

( Na ebből lesz a baj )
Na jó 1%-a talán jó lehet mert hallottam egyik cimborámtól,hogy neki volt egy ismerőse,akinek a szomszédja állítólag hallotta a kolégájától hogy a nagyapja szeretőjénem az urának volt egy JÓ simsonja!
Na én csak neki hiszek,szerintem mindenki más hazudik.
-
macilaci78
nagyúr
-
perge666
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Szimórol ne írj semmi rosszat,mert te is megkapod mint én nemrég.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Iludka
üzenetére
Simson-t nem javasolják itt. A korából fakadóan az újonnan kapható alkatrészek zöme utángyártott, minőségben, méretpontosságban, tartósságban messze elmarad az elvártaktól.
Ugyancsak a korból fakadóan a legtöbb kapható gép tákolt, lelakott.
Ha mégsem, akkor drága.Nagyon kicsi az esélye, hogy egy gyárias állapotú példányt értelmes áron tudj venni.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Iludka
üzenetére
Alkatrész volt, mondta a kolléga ha gariba valamit cseréltek, megrendelték a szervizben, hamar megjött. Alkatrész van, nem is drága talán...A baj hogy rendszeresen kell is hozzá.
Igazából annak lenne való, aki ért hozzá, garanciába kicseréltetne mindent, amit..és amíg lehet, aztán maga szervizelné.
Simsonról ugyanezt gondolom, az vegye, aki ért hozzá, az alkatrészek a Kuba esetében legalább gyáriak, Simsonnál meg ki tudja ki gyártotta. Jómagam a 90-es években vettem Simsonra "gyári" hengert és dugattyút gyűrűkkel. A henger lengyel volt, a dugó török..mint kiderült. Gondolhatjátok hogy nem passzolt. Mi lehet azóta, gondolom nem jobb a helyzet....
Azt gondolom, ha valaki kifog egy jó Japán vagy Olasz robogót, egyszerűbb az élet. Igaz hogy drágább minden alkatrész, viszont tartós. Ha valaki megvesz egy használt robogót, gatyába rázza, az menni fog. Nem akarom leszólni a kínai cuccokat, tudnak ők minőséget gyártani. Ha megfizetik nekik. Egy ilyen Kuba motor, ha vissza számoljátok mennyi sarc megy rá, mire MO.-on az üzletbe kerül, mennyit kap a gyártó...
Nos, maradjunk annyiban nem várhatunk csúcstechnikát minőség ellenőrzéssel. Sajnos a saját tapasztalatomból tudom, hogy kell a használt gépekhez egy (nagy) adag szerencse is. Én kevés pénzből inkább vennék egy elterjedt olaszt (Pl Piaggio Typhoon) mint egy új, olcsó kínait. Kínaiból a Keeway, meg a Benelli szerintem egész jó lett, persze megkérik az árát.
Amiben én nagyon bíztam, a félig mi kutyánk kölyke (magyar) Motowelll volt. Hát amiket olvasok róla......
Nem egyszerű most motort venni. Válság, infláció, egekben az árak...
Mindenesetre azt gondolom, ha valaki motort akar, vegyen most. Ha itt az üzemanyagok ára az égbe megy, kereslet lesz a kis fogyasztású masinákra, pláne a robogókra, amit könnyű vezetni. Hozzáteszem ne legyen igazam.... -
-
Iludka
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Értem. Köszönöm szépen a bő infót. Lehet érdemesebb néznem egy Simsont ezek szerint
Bár azzal is szokott baj lenne. Én az alkatrész ellátástól félek a legjobban a Kuba motornál. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szóval kiváló kezdő motor, mármint kezdő szerelőknek.
-
Zoli bácsi
őstag
Egyedi Schwalbe: [link]
Kíváncsi lennék a nyomatékra, meg a fogyasztásra.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Iludka
üzenetére
Kollégámnak hasonló volt. A motorja ránézésre ugyanaz, a külseje is 90%-ban.
10 ezer km-t tett bele, aztán eladta. Újan vette, gyakorlatilag 2 hetente garanciális szervizbe hordta. Már pontosan nem emlékezem mik voltak a gondok, de volt minden...Műanyagok törtek, lánc 1000km alatt kinyúlt. Ha jól emlékezem, legtöbb gondja a villamossággal volt.
Ment mint az ördög, az órája szerint vitte a 80 km/h sebességet. Gyanítottuk hogy gyárilag nem 50 cm3, hanem 70-80 cm3 lehet.
Fogyasztása óvatosan hajtva 1,5l volt. Nyélgázon (órája szerint 85km/h, hátszéllel kissé több) is megállt 2-2,2 literből.
Akkor kerestem motort, robogót, mikor eladta. Rákérdeztem, azt mondta ismerősnek oda nem adná. Igazából mindent megcsináltatott, kicseréltetett rajta, mondta is, lehet már csak hajtani kéne..De nem bízott benne. 2 év alatt 10 ezret ment vele, télen is hajtotta, motorikusan birta a nyélgázas üzemet. Olajat nem ette, hozta az újkori teljesítményt. SZóval motorikusan nem volt vele baj, minden mással igen....... Garanciába megcsináltak mindent, alkatrész is volt hozzá minden. Kollégám meggyűlölte rendesen.
-
Iludka
tag
Sziasztok. Mi a véleményetek a Kuba azon belül az Rx9 Motorral kapcsolatban? Tapasztalatokra lennék kíváncsi mennyire megbízható motor? Köszönöm a válaszokat!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Engem is szórakoztat, de céltalanul nem ülök rá.
Tudomásul kell venni, hogy a saját tulajdonú jármű luxus, nem számít spórolásnak egy 500k bekerülési költségű kocsi, sem egy 100k-s robogó. Legfeljebb az alternatívákhoz képest olcsóbb. -
IMIIKE1998
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Motorgenerál 100k egy robinál? :0 Bár a munkadíj az munkadíj.
Hát tényleg nehéz kérdés. Jelenleg biciklivel is odaérek fél óra alatt a munkahelyre, de fél év múlva lehet, hogy máshol fogok dolgozni, így ez nem állandó. Habár 50-eseket használtan már 100-150k-ért lehet kapni, de rengeteg a futárok által lehajtott hulladék.macilaci78: Ez is igaz, hogy a motorra védőfelszerelés is kell, ami plusz költség. Jelenleg amúgy főként városozásra használnám, de itt is összejönnek néha nagyobb távok. Megmondom őszintén, nekem a közlekedésen kívül még szórakozás is. Bringázni sem csak azért szoktam, mert közlekedek.
FeniX: Csak B-s jogsim van, a 125 sajna nem játszik. Pláne most, hogy a B125 költsége is magas, főleg, ha kell pár pluszóra. Autóból én is valami faék egyszerűre gondoltam, legyen benne max. szervó és kész, minél kevesebb extra, annál kevesebb gond. Az olyan autót, aminek az alja rohad, meg se venném, iszonyat drága lakatoltatni. Max. sárvédőív, küszöb rohadás elmegy, az még javítható, de csak akkor, ha fillérekért van az autó. 350k-ért pl. javítatlan rohadás elfogadhatatlan szerintem egy régi Swiftnél.
-
KTMHobby3
tag
válasz
FeniX-
üzenetére
Rossz végén álltok a pacinak!
Ha zuhog az eső, vagy hordja a havat, a robogót el kell felejteni. Én 11 éve vettem egy Tháliát 600 ezerért, azóta nagyon keveset költöttem rá. Karosszéria munka még nem volt rajta. Tudom, ronda, de bentről kit érdekel? Öt személlyel is elmegy bárhova. Egy robogóval össze se lehet hasonlítani. Még úgy se hogy a dupláját fogyasztja. Ma esett az eső, eszembe se jutott hogy a kismotorral menjek el bevásárolni.
Pedig szeretek motorozni, ha lehet, inkább azzal megyek, de sajnos jönnek a hidegek, abban meg van fűtés, meg tető a fejem felett.
Mindenki maga döntse el hogy mi jó neki, az egészség is fontos szempont!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardverfogócska a kertben
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Házimozi haladó szinten
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyúrósok ide!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- További aktív témák...
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
- iPhone 17 Pro 256 GB Kozmosz - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Üzemórás motorokból is kihozzák, de a tartós teszt megvan egy hétvége alatt.