-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
Claude Leon #37517 üzenetére
...akkor a proci és a RAM ua?
Ott a wiki oldalon van különbség 350/400 MHz. De lehet, hogy csak nincs frissítve, mert ott a proci is más, de a verzióknál már van olyan ahol egyezik a két eszköz procija. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Claude Leon #37191 üzenetére
Szerintem konkrétan nem tudja mit tud a 3g/4g routre csak jól hangzik,otthoni netet akarnak szétosztani bár igaz van mobil netje is ha még meg van,de otthonit akar osztani,én mondtam neki ,hogy elég egy 5EFt os router is 150mbps tudja ami még mindíg többet tud mint a netje de hát ennél kisebbet nem igazán gyártanak.
-
válasz
Claude Leon #34726 üzenetére
Nem, csupán egy lényegesen gyorsabb, 620MHz-es SoC-ról van szó! De én is tévedtem - bár csak fejből írtam egy saccolt értéket - de most megnéztem, és a tp-link adatai szerint PPPoE kapcsolatnál 180Mbps a gyári érték! Mondjuk ez is lényegesen több, mint a v1-es 1043 teljesítménye!
-
Gabor901127
tag
válasz
Claude Leon #34554 üzenetére
Nah találtam egy ilyet BME-VIK Számítógép hálózatok WLAN jegyzetben. Persze N és AC nincs benne, de KB így alakulhat, ha gondoljátok kiegészítem még a minimális Protokoll overhead-del IPv4-en. IPv6-on már olyan bazi nagy csomag is mehet, hogy nagyon nehéz megszaccolni az átlagos csomaghoszt
802.11b 802.11a 802.11g
Elméleti maximális
sebesség [Mbit/s] 11 54 54
UDP
[Mbit/s] 7,1 30,5 30,5
TCP
[Mbit/s] 5,9 24,4 24,4 -
maestro87
őstag
válasz
Claude Leon #34462 üzenetére
Köszi egy fokkal világosabb lett.
Akkor maradjak az 1043ND v2-nél?
És akkor a 3x3:3 450-nel tud adni is meg venni is? -
Biznisz Elek
senior tag
válasz
Claude Leon #34467 üzenetére
Koszonom.
-
BLiNk3r
senior tag
válasz
Claude Leon #34112 üzenetére
Ja, nem 3m a fal vastagsága, hanem a router és az eszköz között van annyi távolság
Csak a két szobát egy fal választja el egymástól (ami normál vastagságú, tehát semmi extra). -
kasee
aktív tag
válasz
Claude Leon #33725 üzenetére
Na akkor ez lesz a megoldás, biztositék tábla zavarhatja a routert, Wifit? Mert lehet mellé kerülne.
-
adika4444
addikt
válasz
Claude Leon #33681 üzenetére
Asszem az én kérdésemtől jutottunk ide, ezért írom ide... Én a Realtek hálózati ezközöket elvből kerülöm, 2vel volt tapasztalatom elég is volt belőlük egy életre.
-
TeeJay
félisten
válasz
Claude Leon #33681 üzenetére
itt egy lista a TP-Link routerek WAN-LAN átviteli képességéről
[link]simán kitalálható ebből hogy sok 100-as routerben ugyanolyan erős SOC van mint a gigabites nagytesójában és a nagytesó több száz megabitet bír a kicsi meg csak 95 körül mert limitálja a 100-as WAN-LAN port
TP-Link-ből már a 841ND V7 is olyan erős hogy simán a 100-as WAN-LAN limitálja
hiszen azonos SOC van benne és a 2543ND-ben ami meg 120megabitet tol mivel ott gigabites WAN-LAN-van
841ND V8-tól felfelé meg gigabit képes SOC lenne benne csak szintén ott a 100-as limit -
kk831228
addikt
válasz
Claude Leon #33386 üzenetére
Értem!! Köszönöm a válaszotokat!!!
-
vargalex
félisten
válasz
Szia!
Az a megoldás pont nem alap OpenWrt-re vonatkozik, hanem a Gargoyle egyedi megoldására. Alap OpenWrt alatt (LuCI-val) még csak ssh sem kell az ipdns.hu működésre bírásához. Ahogy, ha jól tudom Tomato alatt is van Custom update, így ott sem.
-
Jedster
tag
válasz
Claude Leon #33377 üzenetére
A mostani router TP-Link 941ND. Nem próbáltam vele ilyesmit. Ha jól értem, a WAN részben kéne DNS szervernek megadni a Google DNS címeit? Jelenleg dinamikusan kapja őket a modemtől. Azt viszont próbáltam, hogy direktbe rákötöttem a gépet a modemre, és ott nem láttam laggot. Elvileg ott is a modem által kiosztott DNS szerverekről ment. Mindenesetre köszönöm a tippet.
Az az igazság, hogy teljesen tanácstalan vagyok. Már ötletem sincs mitől csinálja (illetve gyanítom, hogy nem a Wifi rész miatt van). Ezért gondolkodtam új routerben. Vagy belövöm a régi laptopom AP-nek vagy tűzfalnak.
-
válasz
A Tomato a Linksys WRT54GL gyári firmware-jének forráskódján alapul, de azóta már szinte alapjaiban átíródott, OpenWrt-hez legfeljebb ennyi köze van, hogy az eredeti fejlesztője, Jonathan Zarate, részt vett a FreeWrt fejlesztésében is, ami valóban egy OpenWrt fork!
-
Jedster
tag
válasz
Claude Leon #33362 üzenetére
Köszönöm a választ. Pár oldalt visszaolvastam, de tegnap nem volt már időm végigolvasni az egész fórumot. Annyit mára kiderítettem, hogy az N12E-ben egy Realtek SoC és WLAN chip van, valamint kisebb az antenna és a memória is. 6000-ért, 3 év garival, még így is lehet jó vétel. Ettől függetlenül gyakorlati tapasztalatok érdekelnének, hogy lehet-e vele wifi-n játszani. Elfelejtettem kihangsúlyozni, de nem szeretnék custom firmöt rátenni.
ASUS N14U-t is láttam nagyon olcsón. Ezt is gyári firmmel használnám. Már tegnap is láttam, hogy nincs az ajánlott listán, de nekem nem a legjobb hatótáv, a gigabit lan és a custom firm a lényeg. -
válasz
Claude Leon #31271 üzenetére
megoldották már a tl-wdr3600 és a tl-wdr4300 bizonyos verzióinál, a moddolt firmware alatt jelentkező wifi gyengélkedést is.
-
traders
tag
válasz
Claude Leon #31192 üzenetére
Igen, de például ugye ez a két vas pont nem openwrt kompatibilis, így ha már úgyis venni kell akkor olyanra gondoltam ami gyárilag terhelhető, így jutottam a cisco következtetésre.
Openwrt-nél például milyen vasat ajánlanál? Mert okés hogy ott a kompatibilitási lista, de ha beválasztok valami gyenge vasat akkor ugyanott vagyok.
Még tavaly pont ebbe a fórumban terelgettek a mikrotik felé, ki is néztem egy RB2011UiAS-2HnD-IN-t de nem nagyon értettem a beállítási metódusát, még oktatást is néztem hozzá, ami nem nagyon indult azóta
Nyilván erre is feltehető a az openwrt, de nem akartam ennyire bonyolítani inkább kerestem egy könnyebb utat. -
Gézengúz
addikt
válasz
Claude Leon #29940 üzenetére
-
z123456789
addikt
válasz
Claude Leon #29182 üzenetére
Köszi!Àtnyargaltam!
-
z123456789
addikt
válasz
Claude Leon #29177 üzenetére
Te most a firmware-röl beszélsz ugye?
Bocs de nem avgyok ezekben othon, igazából azzal is csak pár hónapja vagyok tisztában hogy egy modemnek is lehet módosítani a szoftverét.
Ès akkor az a belépö szintü TP-Link 741ND alkalmas lenne nekem? -
tobias88888
őstag
válasz
Claude Leon #28993 üzenetére
De akkor még is mi a biztos megoldás? 542G-m van ugye, alapban a hátsó erkélyen (10 méter és 1 fal) minimális jelenleg a jel. Onnan még kéne vagy 7-8 méter, hogy a kertben mindenhol legyen jel. 841N ezt megoldja az alap 2*5dbi-s antennával vagy érdemes akkor inkább a 940N? (Vagy 841ND 2db 8assal? Esetleg 940ND 3db 5össel?) Mert mindent ír a tp link oldala, csak szabadtéri hatótávot nem amiből aránylag lehetne következtetni...
-
fortune
tag
válasz
Claude Leon #28984 üzenetére
Sziasztok. Router vásárlása elött gondolkozok még mindig
Tp-Link wdr4300 vagy 4900 (ezt nem nagyon javasolják habár itt is azt mondják hogy a belső antennán lévő net nem olyan mint a többinél elvileg jobb.)
Viszont most ovlasgatom a forumot és nem mindenki dicséri a TP-Linkeket. Valmi hasonló értékben esetleg egy Asus az jobban érné meg? A cél hogy 2 gép egy ps3 kihasználása lenne nagy területen. Későbbiek folyamán szerintem több gép használná a netet. Előre is köszi a segísgéet. -
törölt tag
válasz
Claude Leon #28913 üzenetére
lanra ha rádugom a mazzaggal akkor adja a netet a wifijén, gyk. semmit nem is kell beállítani rajta.
na de nekem nem erre van szükségem. elvileg a dobozán is rajta van, meg tudtommal mind az extendernek, mind a wds-nek (mert olyan is van, csak azzal sem tudtam működésre bírni) így kellene működni, elkapja a wifi jelet, oszt tovább sugározza a saját ssid-jén, vagy wds-bben közös ssid alatt.
részemről innentől egy kerülendő, csöppet sem felhasználóbarát kínai fos.
írtam még az oldalon lévő email címre, info@tenda.co.hu kíváncsi vagyok van-e valami supportnak látszó harci tünemény.
egyébként a csomagban semmi nem volt, csak kábel, töltő, eszköz. a letölthető manual meg azt a részt le sem írta, valahol máshol kellett azt is előkeresnem, h milyen fix ip címet adjak már meg lanon, h elérjem ezt a szart.
ez így egyelőre egy kurva nagy nulla. -
törölt tag
válasz
Claude Leon #28910 üzenetére
mazzagon elérhető, miközben szórja a wifit. fix ip címet kell adni lanon.
adtam neki dns-t, adtam neki a rútert gatewaynek.
ha kikapcsolom a statikus ip-t, akkor sem megy semmi.
azt nem értem, h most akkor mi van... azt hittem, annyi, h kapcsolódok az általa adott, 2nd ssidként jelölt wifire, oszt kész, a többit megoldja az ap felé, de lehet, h akkor nem jól értem a működését.
közben megnéztem egy androidos eszközzel, leakad ott, h ip cím kérése. hát én most nem fogok minden eszközre fix ip címet pakolgatni ez miatt a szar miatt, az ott van a mac address listában a rúteren. gondolom az eszközöket, ha rákapcsolódok a wifijére, nem látja a rúter, nem kapnak ip címet. -
vargalex
félisten
válasz
Claude Leon #28904 üzenetére
Szia!
A SoC-ról részletes információkat nyilván a Quallcomm oldaláról letölthető datasheet-ekben találsz, áttekintést pl. itt is (a pdf-ek innen is elérhetők).
-
válasz
Claude Leon #28901 üzenetére
Szia!
ITT találsz róla táblázatot, hogy miben különböznek a verziók. A fő előnye a v8-nak az előző verziókhoz képest az 535 MHz-es processzor (szemben a "régi" 400 MHz-eshez képest), valamint a WiFi ki-be kapcsoló a router hátulján. Továbbá látható a táblázatban, hogy a WiFi SoC is más minden modellen. Ez okozhat némi sávszélességbeli / jelerősségbeli különbséget a modellek között.
-
válasz
Claude Leon #28901 üzenetére
Szia!
És a BogoMIPS mindent elárul?
ASUS WL-500gP v2 (240MHz)
root@OpenWrt:~# cat /proc/cpuinfo
system type : Broadcom BCM5354 chip rev 3
processor : 0
cpu model : BCM3302 V2.9
BogoMIPS : 237.56
wait instruction : no
microsecond timers : yes
tlb_entries : 32
extra interrupt vector : no
hardware watchpoint : no
VCED exceptions : not available
VCEI exceptions : not availableASUS WL-500gP v1 (264MHz) (csak részletet találtam)
root@RT-***:/tmp/home/root# cat /proc/cpuinfo
system type : Broadcom BCM4704 chip rev 9 pkg 0
cpu model : BCM3302 V0.6
BogoMIPS : 299.00ASUS RT-N15U (500MHz)
root@RT-N15U:/tmp/home/root# cat /proc/cpuinfo
system type : Broadcom BCM5357 chip rev 1 pkg 10
cpu model : MIPS 74K V4.9
BogoMIPS : 249.85
cpu MHz : 500
tlb_entries : 64
hardware watchpoint : yes
ASEs implemented : mips16 dsp
shadow register sets : 1
VCEI exceptions : not available
unaligned_instructions : 2870343ASUS RT-N16 (480MHz)
root@RT-N16:/tmp/home/root# cat /proc/cpuinfo
system type : Broadcom BCM4716 chip rev 1 pkg 10
cpu model : MIPS 74K V4.0
BogoMIPS : 239.20
cpu MHz : 480
unaligned_instructions : 5914362
root@RT-N16:/tmp/home/root#ASUS RT-N66U (600MHz)
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# cat /proc/cpuinfo
system type : Broadcom BCM5300 chip rev 1 pkg 0
cpu model : MIPS 74K V4.9
BogoMIPS : 299.82
cpu MHz : 600
unaligned_instructions : 319625132Az első és az utolsó, a leggyengébb és a legerősebb közt nincs sok különbség, és szerintem nagyon nincs arányban a két szám!
-
laca500
aktív tag
válasz
Claude Leon #27088 üzenetére
Hali.
Kuglizok már napok óta és különbözőek a vélemények. Itt ajánlott ként említik. Ezért inkább kérdezek.
-
Balage85
tag
válasz
Claude Leon #25847 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Balage85
tag
válasz
Claude Leon #25845 üzenetére
Linksys-em volt mindig is, aztán most kicsit "visszalépésnek" érzem a TP-Linket, ezért kaptam fel a fejemet erre a Mikrotik-re, mert láttam a konfigurálhatósági lehetőségeit. Főleg ennyi pénzért.
Még csak annyi, hogy PC-ről való torrentezésnél nem hal be a TP-Link?
-
ginola
addikt
válasz
Claude Leon #25593 üzenetére
Ezt a hozzászólásod nem igazán értem.
-
ZiD
tag
válasz
Claude Leon #24603 üzenetére
Ezt a részt kivételesen értettem
A kérdésem arra vonatkozott, hogy ha nem külső vinyóról megy a torrent, akkor is közbeszólhat az, hogy több szálat kell kezelnie, és ezt nem tudja egy olcsóbb router? Vagy ez csak arra érvényes, hogy ha külső meghajtót használnék a router usb portján?
Erre gondolok:
"Router-ről való torrent-ezés nem a sebességéről híres, elég alacsony sebesség mellett kevés szálon való töltés lesz csak. Ha nagyobb sebesség/több szál kell akkor mindenféleképpen be kell ruházni egy nagyobb tudású eszközben (NAS/home server/letöltőgép)."Köszi&bocs, ha nagyon láma a kérdés
-
Hooper
őstag
válasz
Claude Leon #24570 üzenetére
köszi!
viszont sokat nem értettem belőle
N-re sztem nincs szükségem mert elég lassú a net (10/1 Mbps)viszont ahogy most használgatom a ZTE wifijét elég fura.. néha teljesen eltűnik a telefonról mint találat és kézzel kell hozzá adni, vagy wake után elég nehezen találja meg újra a teló (iphone)
-
tajati
aktív tag
válasz
Claude Leon #21466 üzenetére
80 falak vannak annyira nem vékonyka
-
válasz
Claude Leon #21090 üzenetére
-
Beri
addikt
válasz
Claude Leon #21090 üzenetére
Nos, az kábelen sem megy annyit.
-
jNk
senior tag
válasz
Claude Leon #21029 üzenetére
A típusjelzés nem változott, ezért gondoltam hogy hiába a magasabb frekvenciájú cpu a teljesítmény nem nőtt, ahogy azt a linkelt wikiben a bogomips értékek is mutatják.
Tehát nem engem kell meggyőznöd, én csak egy összefoglaló oldalt linkeltemattila199207
Forma alapján azt gondoltam inkább az antenna nélküli változatokat választják (pl. linksys ea2500) és nem egy fehér doboz+fekete antennás variáció a befutó.
A gyári menű tényleg egyszerű és használható a tp-linknél, de ha többet akarsz kihozni belőle akkor úgyis cseréled plusz egyébként sem nézed naponta, vagyde ?Ha mindenképp maradni akarsz a márkánál akkor egy aktív hűtéssel támogatott 841 jó lehet, de egy 1043 mégjobb
-
Beri
addikt
válasz
Claude Leon #20819 üzenetére
Gondolom fogalma sem volt arról, hogy 120as fájberpajjerhez lesz.
-
dokee78
félisten
válasz
Claude Leon #20819 üzenetére
Nem tudta,hogy 120-as netem van.
Azért ajánlotta ezt,mert panelban lakom és gondolom a 2x5dbi-s antenna erősebb jelet ad,mint a jelenlegi antenna nélküli Netgear.
De eddig is tisztában voltam vele,hogy 120-as nethez erősebb kellene,csak a pénz másra is kell.
Igazából,ha lenne pénzem,akkor a korábban többször is ajánlott 1043ND-t vettem volna. -
Beri
addikt
válasz
Claude Leon #20580 üzenetére
Megfeküdni nem fog, max levágja a klienst a fenébe, ha aktív a flood-védelem.
-
vargalex
félisten
válasz
Claude Leon #20580 üzenetére
2,5-3 Mbps-t bármikor. De gondolom csak elírás volt.
-
Casterke
tag
válasz
Claude Leon #20554 üzenetére
tudsz egy kicsit segíteni, mert ez nekem így egy kicsit káosz
leírni vagy példát mutatni
-
Casterke
tag
válasz
duplázott véletlenül bocsi
-
Casterke
tag
válasz
de a routeremen nem látom a a klienst, sem a TV-t... szal nem tudom hogy adjak neki lefoglalt ip címet
-
Casterke
tag
válasz
fű ez most így egyszerre sok volt
-
Casterke
tag
válasz
Claude Leon #20552 üzenetére
-
Casterke
tag
válasz
Claude Leon #20549 üzenetére
Szal ha gépre kötöm szépen megy nem laggol egyből pöccre indul, de a tv-ben vagy elindul vagy nem lehet, hogy az automatikus dhcp-vel van valami gond vagy simán a tv nem ismeri fel a hálózatot.. Twonky cuccot használok vagy az lehet?
-
Casterke
tag
válasz
Claude Leon #20549 üzenetére
Powerlan jó lenne de egy 500-as kéne azmeg drága és már megvettem az AP-t egyszer megy egyszer nem mintha nem adna rendes ip-ket a tv-bek vagy én nemtudom, mert áthárót ip-t irja rossznak, de akkor az előbb meg miért ment a 720p film egy órát ....
-
Casterke
tag
válasz
Claude Leon #20547 üzenetére
ja a 320-at cserélem le egy TL-WDR4300-re a 320 még a WDS-t sem tudja nem, hogy a bridget-et
, de amúgy ha feleződik az mit jelentene tehát 300mbps-nek a fele 150 vagy a mostani kb 50mbps-nek is fele?, mert ha igen az nem lenne jó... vagy most clients módban is feleződik a sávszél vagy csak a WDs bekapcsolása után?
-
Casterke
tag
válasz
Claude Leon #20544 üzenetére
am 3 antenna van
-
Casterke
tag
válasz
Claude Leon #20544 üzenetére
Tesztelgetem csak azért rossz, mert a AP-ból nem kapok real time visszajelzést a jel erősségére :S amúgy közben rendeltem egy tp-link-tl-wdr4300-at, mert jó árban voltés ezzel tudom is használni a WDS, amúgy milyen üzemmódban szolgálna ki a legjobban, mert most client-s módban van, de nem tudom mi lehet még jó nekem. Talán az Access Point (Enable WDS/Bridge) ezzel vagy, hogy?
-
Casterke
tag
válasz
Claude Leon #20542 üzenetére
Pontosan hogy érted, hogy szöget? Amúgy most azt csinálja, hogy elkezdek pl egy 720p-s filmet nézni aztán fogja és kiírja, hogy a hálózati eszkösz nincs bedugva/lecsatlakozott és csak a ap és vagy a router restart után lesz jó. Most itt valami kompatibilitási gebasz van a TP-Link és a Linksys között vagy simán a samu TV hülyül mindenre leszedtem a legújabb firmwaret...
-
Casterke
tag
válasz
Claude Leon #20539 üzenetére
ok, csak nem tudom, hogy forgassam, mivel a WRT320N-nek nem látszik az antennája
-
Casterke
tag
válasz
Claude Leon #20522 üzenetére
kábelel lesz az AP-hoz kötve, ami clien-s módban van így veszi a jelet és kábelen adja tovább a TV-nek méréseim szerint 30dB-nél olyan 30-40mbps, de a jel erősségét még fogom állítani, csak nem tudom ,hogy lenne jó szal tologatni kell ide-oda a routert...
-
Sleek
senior tag
válasz
Claude Leon #20524 üzenetére
Alfavill2000 az egy hegesztés technikai cég székesfehérváron..
Kicsi lenne az esély hogy a tesztelő pont egy hegesztő céget talál meg.
Amúgy a cd t azért próbáltam meg mert neten is be volt írva alfavill 2000 ahol a routert lehet állítani .
Persze jót tehet de ha újként van árulva akkor szerintem elvárja az ember hogy új legyen. -
kahva
tag
válasz
Claude Leon #20482 üzenetére
-
kahva
tag
válasz
Claude Leon #20482 üzenetére
Az a gond hogy nem engedi kifejezetten 40Mhz-t. csak 20Mhz Only van.
-
Beri
addikt
válasz
Claude Leon #20161 üzenetére
Két hét alatt nem púposodik fel kondi, nem megy tönkre router. Vagy eleve rossz volt, vagy user error. Persze játszhat még a környezetből adódó melegedés, de nem valószínű.
-
Sz_David
tag
válasz
Claude Leon #20161 üzenetére
úgy, hogy újat KELLJEN venni.
(fogyasztói társadalom) -
válasz
Claude Leon #19701 üzenetére
OLEG és Tomato firmware-ek alatt például ez a leggyakrabban, mondhatni kizárólagosan használt csomagforrás...
http://ipkg.nslu2-linux.org/feeds/optware/oleg/cross/stable/
Több fajta routerhez, és több fajta firmware-hez is jó, a dolog architektúra függő!
-
válasz
Claude Leon #19699 üzenetére
Nem DD-WRT leszármazott, és nem gyűjtőfogalom!
ArchElf gondolom WL-500gP-n, OLEG-el és / vagy Tomato-val használta, vagy még használja is... Bár ha jól tudom lehetséges OpenWrt alatt is használni, de ott inkább a saját csomagjai használatosak, nem is beszélve arról, hogy Atheros platformra (például a TP-LINK sorozat) nem is készült Optware!
-
ArchElf
addikt
válasz
Claude Leon #19691 üzenetére
Azért optware csomagokat nem szívesen backportolnék és fordítanék kézzel... Úgy néztem OpenWRT van már 842-re
Ja és azért majd 4e forinttal olcsóbb, mint a1042-es.AE
-
Soma01
veterán
válasz
Claude Leon #19590 üzenetére
A level1 jó szerintem. Régebben találkoztam ilyenekkel és megbízható volt mind.
A Tenda meg valami új szar. Nagyker szerint jó, nem viszik vissza, TP-t meg igen.
De ilvastam már fórumokon, hogy viszik vissza rendesen. Én inkább kerülöm. Van elég egyéb, más márka amivel vannak tapasztalatok, meg segítség a neten.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Claude Leon #19587 üzenetére
Erre nem is gondoltam. Köszönöm!
Akkor javasolnál egy pár alternatívát? -
Soma01
veterán
válasz
Claude Leon #19001 üzenetére
Ok, és akkor hányszorosa kb? 1 peer az hány kapcsolat kb?
-
P.Miki
csendes tag
válasz
Claude Leon #18510 üzenetére
Köszi.....
PMiki
ui.: Valami konkrét tipus?
-
haver75
csendes tag
válasz
Claude Leon #18413 üzenetére
Asust néztem, de mintha a dobozán csak a wifi control szerepelne azt viszont nagyon tudja.
(10-es és a 12-es is) de nem vagyok biztos benne, hogy lan-on is így lehet.
Ha lehet olyan típust írjatok ami kipróbált tuti változat.
Azért köszönöm a segítséged. -
Klemens
őstag
válasz
Claude Leon #18210 üzenetére
Nem feltétlen muszáj ezekből, én csak ezeket néztem.
A lényeg az, hogy a 20/10-es netemhez megfelelő legyen, Win7-tel kompatibilis és olcsó legyen. Nem kell eszméletlen nagy hatótávolság, mert 33nm-es panel lakásban lesz használva. -
pana0017
senior tag
válasz
Claude Leon #18210 üzenetére
Köszi szépen
-
SkyLaci
őstag
válasz
Claude Leon #17481 üzenetére
a rádiót ki lehet kapcsolni anélkül hogy lan portokat kikapcsolnám?
-
Brogyi
őstag
válasz
Claude Leon #17342 üzenetére
Ilyen nincs.Ha jól értem wifin keresztül tolod a torrentet?
Ezerszer leírtam dróton illik torrentezni. Ezenkívül próbáld ki dróton router nélkül, majd routerrel, és végül ahogy akarod, és meg fogod találni a hibát,de wifin keresztül ne használj torrentet.Ahogy leírták az asszonyak való az iwiwre ,és a facebookra a wifi használat.
Most látom ez odiumnak szól. -
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #17073 üzenetére
Bocs, "level one"
De úgy nézem, errefelé még nem árulják.(kicsúsztam a szerk. időből)
-
LordX
veterán
válasz
Claude Leon #16986 üzenetére
"A szomszéd rádiója pedig csak akkor zavar, ha a csatornák egybeesnek"
Ez sajnos nem igaz, a szomszédos csatornák zavarják egymást, átfedés van a frekvencia-tartományukban. 802.11b/g-ből és 20MHz-es csatorna esetén n-ből (=max 72 Mbps/MIMO stream) 4 db fér el, 40GHz-es csatornánál 802.11n-ből (=max 150 Mbps/MIMO stream) összesen 2 db (!) fér el egymás mellett zavarás nélkül a 2.4GHz-es sávban. Ajánlott olvasmány.
-
yolan
őstag
válasz
Claude Leon #16981 üzenetére
Szia!
Miféle szopásokat pppoe csatlakozásnál? szakad? dobálja a csomagokat?
Torrent-et csak letöltésre használok, ami érdekel film/zene letöltöm, utána a seed-elés marad az otthoni szerver feladata, az ezt a sávszélt nem foglalja.Antenna akkor elfelejtve.
Az viszont kicsit aggaszt, hogy csak 100-as lan portja van. A médiás lejátszó n-es kapcsolatra képes, de a gép ezek szerint csak 100-as sávszéllel lesz ellátva.
A 100megabit/s az ugyebár 12.5 megabyte/s, most töltöttem 720p-s mátrix trilógiát, azoknak 0.5 megabyte/s a teljes bitsebességük (kép+hang).Másik lehetőség, hogy az asztali gép kap egy n lite-os usb stick-et, bár kicsit hadilábon állok azzal, hogy az asztali gép is wifi-n kapcsolódjon és ne madzaggal ha már ott van mellette a router.
-
válasz
Claude Leon #16974 üzenetére
Utána kell érdeklődni rendesen, mert mostanában (mondjuk 2 héten belül) már 2 olyan esetről is tudok, ahol N10-et rendeltek, azt is számláztak, de valójában N10+ volt a csomagban.
De ez nem is újkeletű dolog...
ASUS RT-N10 PLUS EZ N Wireless Router
Idézet a cikkből:
"Nagyon nem mindegy , hogy ASUS RT-N10 EZ N Wireless Router vagy ASUS RT-N10+ EZ N Wireless Routerünk van e. Nekem az utóbbi, de hála a készülék házon, a ház alján elhelyezett termék matricának, és a dobozon lemaradt + jelnek ez csak hetekkel a vásárlás után esett le, firmware frissítéskor
Mindenhol úgy szerepelt a router, hogy ASUS RT-N10 kivéve a firmware mondta rá, hogy N10+"
...és itt a doboz.
-
válasz
Claude Leon #15634 üzenetére
nem kell annyira méregetni, húzós terhelésnél érezhető/látható a különbség, lásd; ar9132 kontra ar7240 - pedig itt aztán nincs jelentős különbség!
de nem is erre irányult azon mondandóm, hanem arra, hogy sokan csak azt nézik, hogy linksys (cisco felirattal), és akkor az milyen jó, más már labdába sem rúghat - de a részletesebb specifikációkhoz már nem igazán van sok közük, annyira már nem feltétlenül értenek hozzá... (persze tisztelet a kivételnek!) -
krystman
őstag
válasz
Claude Leon #15270 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Igen, a WIFI része az tényleg nagyon érezhető, hogy ott nem fakít valami jó a router! Akkor ezek szerint nem is baj, hogy nem rendeltem meg a nagyobb netet, a 40/20-at, mert ennyit már gondolom át sem engedne WIFI-n!
Valószínű, hogy hamarosan csere lesz, mert így tényleg gyenge.A beállításokhoz nem nyúltam a routerben, max csak a WPA meg a tűzfalat kapcsoltam be benne, de ezen kívül semmi máshoz nem nyúltam. Ez az UPNP-t nem ismerem,
ezzel mit lehetne kezdeni?
Ez a PPPoE miért terheli a procit?
-
_seth_
veterán
válasz
Claude Leon #14694 üzenetére
Pl.: TP-Link 1043nd + enermax 2,5" sata router benne 320 gb wd blue merevlemezzel.
-
sedo
tag
válasz
Claude Leon #14355 üzenetére
Hát meg nem tudom mondani, hogy pontosan milyen fal, de kipróbáltam és működik a wifi a szobák között jelentősebb lassulás nélkül, szóval ezzel nem lesz gond
Csak olyan router kéne, ami bírja stabilan a fentebb említett sebességet is. A ház külső fala amúgy tégla, bent meg kb olyan, mint a paneloké, de nem sokat értek én ehhez.
-
Badb0y
addikt
válasz
Claude Leon #14341 üzenetére
Legújabb dd-wrt van fent, a nas-ra-ról a másolás amikor gépen próbáltam 50MB/s volt.
Ma kipróbálom egy gigabites switchel, meglátom lesz-e változás.
-
válasz
Claude Leon #14341 üzenetére
-
válasz
Claude Leon #14313 üzenetére
Köszi!
-
válasz
Claude Leon #14286 üzenetére
Tudom...
-
Joe bácsi
őstag
válasz
Claude Leon #13990 üzenetére
Konyhanyelven le tudnád írni légyszives?
Nem vagyok egy PC guru. -
Beri
addikt
válasz
Claude Leon #13990 üzenetére
Teljesen ugyanaz a vas a kettő, csak a szoftverben különböznek. Bár a 741 szoftverét két kattintással ráflashelni nem tudnád.
-
ArchElf
addikt
válasz
Claude Leon #13765 üzenetére
Olyan moddolható 3G-s wifi routert keresek, amire linux felrakható (python szkriptek futtatása) és van USB portja.
Most Asus WL500gP-m van, de nem sikerült összhozni a T-Mobile-os stick-kel.AE
-
dezs520
senior tag
válasz
Claude Leon #13761 üzenetére
Rendben,köszönöm mindenkinek az infót!!!!
-
dezs520
senior tag
válasz
Claude Leon #13758 üzenetére
És ez a 100méter a kábelek össz méretére vonatkozik,vagy per csatlakozás,lessz több konektor,meg több pc is.
-
tildy
nagyúr
válasz
Claude Leon #13444 üzenetére
Egy próbát azért megér, nincs minden falon rabic (csak az enyémben) , az antenna maga nem drága, és ha nem is viszi át , legalább a két belső szobában jó lesz a jelerősség. De mellé így valószínűleg plusz ap/router is lesz hugom szobájába.
-
tildy
nagyúr
válasz
Claude Leon #13428 üzenetére
Jaja, Rabichalo van par helyen, es valyogtegla. De tenyleg vicces, eddig ahol laktam,10- 20 metereket lazan , eleg eros jellel elvitt a wifi router, itt meg 5-10et sem tud.
TL-WR340GD a jelenlegi router, eredeti antennaval.
Lehet meg kene probalni az antennat, nem veszes az ara, ha meg nem sikerul, akkor hugom szobajaba egy masik router vagy AP.
-
Beri
addikt
válasz
Claude Leon #13063 üzenetére
Volt már erről szó. CPU nem teljesen ugyanaz, csak az órajel egyezik meg, mint ahogy az összes többi 7xx-8xx-9xx-es tp-linknél. Meg baromira közel van az a 80Mbit ahhoz a valós 92-93Mbithez, ami úgy át szokott férni 100as etherneten. Elkezded nézni a hómvideót a média sztoridzsből, aztán lelassul a torrent
-
gurabli
őstag
válasz
Claude Leon #13065 üzenetére
Szerinted érdemes egy 5000 forintos kütyüt eladni? Mennyit adnának érte, 1500-at?
De szerinted miben tévednék? (fő, hogy ilyen határozott vagyok ma
)
-
gurabli
őstag
válasz
Claude Leon #13063 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Szerintem maradok a 741-nél, kevesebb, mint a felébe kerül és nem valószínű, hogy egyhamar bővíteném a netet, már csak azért sem, mert ez a mostani elég gyors mindenre, amire használom. Az USB meg igazán akkor lenne érdekes, ha moddolt firm kerülne rá, ami rengeteg idő, mire megértem, beállítom, stb, és igazából nincs is rá szükségem.
A gigabites háló vonzó, de olyan minimális a belső másolás, hogy szerintem nem éri meg.
Érdekes, mert a pénz megvan az 1043-ra és mindig a jobb cuccokat szoktam megvenni, de ez most nem hiszem, hogy megérné. -
membrandj
nagyúr
válasz
Claude Leon #12842 üzenetére
Köszi!
Beri, neked is köszi! -
TomiLi
addikt
válasz
Claude Leon #12471 üzenetére
Köszi!
A gépek között esetleg másolnátok nagyobb állományokat
Tervben van, mert a filmeket szeretném mozgatni olykor-olykor. Tehát igen.
Te milyen routert ajánlanál ennek fényében?Amit Beri kolléga ajánlott, az megfelelő lenne? Vagy még annál is komolyabb lenne jó?
Köszönöm még egyszer!
-
peti85
senior tag
válasz
Claude Leon #12210 üzenetére
Claude Leon, Beri: Ja, hogy a minimumokkal lehet így játszani. Végülis logikus. Köszi a segítséget!
-
Beri
addikt
válasz
Claude Leon #11797 üzenetére
Csak neki nem kliens módra van szüksége... VGYke keres olyan megoldást, de neki meg a lite n kevés.
VGYke: Wifin HD-t streamelni nem túl életképes vállalkozás. 300as n szabványú wifivel szerelt, olcsó, kliensként wifin kapcsolódni tudó routerről nem tudok. Persze egy linux alapú alternatív szoftver csodákra képes...
-
Beri
addikt
válasz
Claude Leon #11698 üzenetére
Akkor mindegy mire dugod.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #11362 üzenetére
Megkaptam a választ a 1043-as topicban
-
A szerzetes
csendes tag
válasz
Claude Leon #11009 üzenetére
Annyira nem vagyok torrent függő, szóval úgy gondoltam, h amíg munkába vagyok addig járna a gép, plusz online tudnám hallgatni a zenéim - munka miatt máshogy megoldani necces. Áramfogyasztás sokadlagos, általányt fizetek.
Azt mondod PIII is elég lenne seedelgetni, meg online zenélgetni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hardcore café
- Google Pixel topik
- Netfone
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- CORSAIR K55 RGB PRO XT (Kartámasz nélküli) INGYEN FOXPOST
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Philips 32E1N1800LA/00 4K monitor
- LG UltraGear 27GS75Q-B (IPS/2K/180hz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest