- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
traders
tag
válasz
Gubek-Einste #31197 üzenetére
Nyilván nem ilyen terheléshez lettek vásárolva, hanem szépen az idő múlásával váltak kevéssé.
Nem tudom hogy érdemes-e megtartani ezeket irodai környezetbe mert már jópár évesek és külföldi fórumon panaszkodtak hogy az ilyen kategóriájú, több éves eszközökben az alkatrészek is gyakran megadják magukat és sokszor az a baj hogy egy kondi már kivan száradva vagy meglazul egy forrasztás és a hibajavítás azért hosszadalmas mert először mindenki a beállításokra gyanakszik, azzal mókol és túl sok idő telik el mire eljutnak a hiba valós okához. -
traders
tag
válasz
Claude Leon #31192 üzenetére
Igen, de például ugye ez a két vas pont nem openwrt kompatibilis, így ha már úgyis venni kell akkor olyanra gondoltam ami gyárilag terhelhető, így jutottam a cisco következtetésre.
Openwrt-nél például milyen vasat ajánlanál? Mert okés hogy ott a kompatibilitási lista, de ha beválasztok valami gyenge vasat akkor ugyanott vagyok.
Még tavaly pont ebbe a fórumban terelgettek a mikrotik felé, ki is néztem egy RB2011UiAS-2HnD-IN-t de nem nagyon értettem a beállítási metódusát, még oktatást is néztem hozzá, ami nem nagyon indult azóta
Nyilván erre is feltehető a az openwrt, de nem akartam ennyire bonyolítani inkább kerestem egy könnyebb utat. -
traders
tag
Sziasztok!
Egy Cisco RV180W vagy egy Cisco RV220W megoldás lehet az alábbi problémákra?
(Ha igen akkor melyik?)TL-WR1042ND
Egy kis irodai környezetben van 8 gép LAN-on (ezek mind egy gigabites switch-re vannak kötve és a switch a routerre) és 5 gép wifin, valamint 12 mobil lóg a wifin. 7/24-ben megy a router és röpködnek a gigák a hálózaton (videó anyagok). Ezzel a routerrel az a baj hogy folyton megadja magát, lassú a wifi, kihal a net, újraindítás után egy ideig minden ok (kb 1 nap) utána ugyanez.
Gondolom nagy a terhelés neki, jól gondolom vagy csak béna vagyok normálisan konfigurálni?DIR-655
A másik szintén egy hasonló környezetben van. LAN-on 5 gép (gigabites switch, egy kábellel rákötve a routerre), wifin 7 gép és 12 mobil. A router folyton újraindul, illetve jön a "gateway measuring your network connection" lehalás, 1 perc után minden működik. (Gigás fájlok pörögnek itt is a LAN-on)
Itt is sok a terhelés?Előre is köszönöm a segítséget!
-
traders
tag
válasz
Gubek-Einste #29522 üzenetére
Mikrotikből mit ajánlasz? Nézegetem azokat is de baromira nem értem ezeket... találtam demo oldalt is de életemben nem láttam ennyi beállítást
-
traders
tag
Sziasztok!
Irodai környezetbe milyen routert ajánlotok?
Jelenleg egy DIR-655-ös van, de nem teljesen okés... Amúgy a hálózaton 20 gép (win7,win8,Macintosh) van 6 nyomtató és egy fileszerver.
Bónuszként van valami olyan router ami rendesen naplózza hogy melyik IPről milyen weboldalt nyitottak meg?Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.11. Kitűnő hőmérséklet!
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest