- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
krystman #32187 üzenetére
Repeater a neve ezeknek az eszközöknek. Viszont ezzel feleződik a Wifi sávszélessége, gyakorlatban ha jó az elhelyezés és a környezet, na meg az eszköz, kis szerencsével az eredeti sebesség nagy része elérhető. Bár az elérhető maximum függ a jelerősségtől, így érdemes nem a lefedett zóna legszélére pakolni a jelismétlőt.), lévén a jel kétszer utazik. Ez független a tablettől, a lefedett zónát pedig jelentősen megnöveli, gyakorlatilag olyan, mintha egy router mellett lennél.
Néhány sor kisokos: [link]
-
-
válasz
krystman #32184 üzenetére
Wifi netet tovább oszt? Hová, minek? Ha megvan a háló, lehet rá csatlakozni, nem csak egy eszköznek. Vagy nem értettem a kérdést. Szinte az összes router megy táblával is. Vagy a táblagép mobilnetjét akarod wifin szórni? Vagy gyenge a jel, nagyobb területet akarsz lefedni? Akkor repeater.
-
válasz
krystman #15432 üzenetére
Na ja... A routerek 80%-a alapbeállítás szerint a 6-os csatornára áll rá, és a tulajdonosok 80%-a pedig egyáltalán nem foglalkozik ezzel, csak les, hogy miért nem megy...?!
-
-
válasz
krystman #15426 üzenetére
Itt van két program, amit a gépen elindítva láthatóvá válnak vele az elérhető közelségben lévő WiFi hálózatok. Ezek segítségével próbálj meg egy olyan csatornát kiválasztani, amin nincs más forgalom, illetve ha nem nagyon zsúfolt a környezeted, akkor lehetőség szerint olyat, aminek a szomszédos csatornái is szabadok.
-
Beri
addikt
válasz
krystman #15302 üzenetére
Az a 2.5+2.5 egy rossz mérés. A 2.5MBps egyébként teljesen rendben van g-vel, ne is várj többet.
UPnP: [link]
PPPoE: [link]Himym: Ha most vásárolsz, inkább cat6. Nincs igazán nagy különbség árban a cat5e-hez képest és jobb minőségű terméket kapsz. Két azonos kategóriájú kábel között nem méred meg a különbséget (legalábbis gigabites eszközökkel). A kábel maximális hossza két aktív eszköz között 100m.
Hogy veszik-e adat? Ha packetloss-ra gondolsz, olyat nem fogsz tapasztalni.
Boltot, vagy hirdetést linkelni szakmai topicban pedig szabálytalan. -
Claude Leon
senior tag
válasz
krystman #15303 üzenetére
Azt a 40-et már szerintem vezetéken sem bírná
Ne érts félre, wifin stabilan vitte 20 fölött LAN felé, de WAN-ra nem volt alkalmam kipróbálni, és a torrentet sem próbáltam ki vezetéken
UPnP-vel ne foglalkozz, inkább a portforwardingban állítsd a torrent portját, ha kell neki.
Tűzfal nagyjából fölösleges, az ilyesmi úgysem nagyon jön át a routeren, valamennyi CPU-t pedig fogyaszt..
802.11g Protection a wifi kliensek elkülönítésére szolgál, ne kapcsold be.
A 2,5MB a g-s wifi max. tudása, ott valamelyik cucc hazudott neked, ha 2,5MB letöltés mellett másoltál 2,5MB-vel máshova, ugyanazon a g-s wifihálózaton.
-
Claude Leon
senior tag
válasz
krystman #15267 üzenetére
Szia!
Van 6304-em(u.a, nagyobb flashel), de már csak elfekvőben (a lányomnál AP, de tervezem cserélni engeniusra), azóta a 741-es tp-link határozottan jobb vas.A wifi része kicsit gyatra, ráadásul szerintem a teljes feldolgozást a cpu-ra terheli.
Nem sokat torrenteztem vele, de úgy emlékszem, a klienst rendesen be kellett állítani, nem szerette a túl sok kapcsolatot. (talán 10/1Mbit/200kapcsolat lehetett az optimum).
Volt egy idegesítő hibája, miszerint bekapcsolt UPNP mellett a WPA használhatatlan volt.Az egyidejű kapcsolataira az is utalhat, hogy először a melóhelyemen bontottam ki, persze egyből próba gyanánt próbáltam natolna netware-re feljelentkezni, de már ettől lefeküdt
Ha van rá kereted, cseréld, az a véleményem.
u.i. DHCP téren sem volt 100-as.
ja, és diginél a PPPoE is visz valamennyi CPU-t, pedig az eleve sovány -
Beri
addikt
válasz
krystman #15267 üzenetére
Akkor az van, hogy kábelen csak a kapcsolatok száma miatt erőlködik a router, wifin meg már az adatmennyiség sem fér át, ezért haldoklik látványosabban. Protokollszintű priorizálás meg ugye nincs.
Az a chip meg oké egy routerbe, ha ADSL-t akarsz vele osztani. Neked már váltanod illene. Hogy a te routeredben hány MHz-en jár, az jó kérdés, mindenesetre a realtek ajánlása alapján a maximum 180MHz, ami azzal az architektúrával nem képes sokra. Én nagyjából 25Mbitet nézek ki belőle WAN to LAN egy szálon, ha tisztességesen meg van írva a szoftver. Ez már eleve kevés a szimultán 20+10-hez, wifin meg a g szabvány fogy el.
Most már apróért kapsz ennél négyszer gyorsabb vasakat, ha nem tetszik az állapot és van n-es hálókártyád, nem nagy tétel a váltás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest