- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
memorix
senior tag
válasz
demmer123 #103965 üzenetére
Most éppen ha Wifi -n vagyok 1 fal távolságra és kb 22 méterre a routert-l akkor 392/325 a le és feltöltési sebesség/ 2 gép terhelése mellett este csúcsidőszakban. Ha kábelen vagyok akkor 834/440 a le és feltöltési sebesség éppen most. 1000MB/s Digin vagyok. Csúcs időben többen lognak rajta, ilyenkor lassabb az internet.
A nagyobb sebesség függ az éppen elérhető hálózati sebességtől, router teljesítményétől, az, hogy kábelen vagy wifin vagy rákapcsolódva, a kliensek számától és a kliensekben lévő kártyák típusától (éppen mit támogat), az aktuális leterheltségtől, a közbenső falak anyagától és számtól, a router -kliens milyen távolságra van vagy mennyire lát rá a kliens a routerre és még pár paramétertől.
Asus N18U 600Mbs sebeséget tud.
pl a Asus TUF 4200/Asus 59U esetében nagyobb a lefedettség is kb 4,5 méterrel és erősebb és gyorsabb is a router ha több kiszolgálás folyik rajta. Akkor tudod kihasználni a lehetőségeket ha Wifi 6 -s azaz AX klienseid vannak.
Ha pedig kábelezve vagy akkor a legjobb a sebesség.
-
Julot
aktív tag
válasz
demmer123 #64196 üzenetére
Ezt itt nem nagyon ajánlják, szerintem nem kéne erőltetni...
Az a baj, hogy túl kicsi a keret így a legjobban még mindig a 1043 V4.-el járnál. Igaz le kellene mondanod az 5 GHz.-ről, de ha tiszta a 2,4 GHz értsd nincsenek a környékeden sokan akik Wi-Fi jelét "látod" van szabad csatorna, akkor abból a szempontból még jobb is, hogy az 5 GHz.-nek gyengébb a jele és egy két emeletes családi ház födémein, falain nem biztos hogy mindenhova jó minőségben jutna el. A 2,4 GHz.-el kicsit jobb a helyzet. Arról nem is beszélve, hogyha a 841.-el jól mentek az eszközeid, akkor a 1043.-al csak jobb lehet. Ha meg szeretnéd az 5 GHz.-et, akkor mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod, és vállalnod azt a kockázatot, hogy ha gyengébb a router akkor esetleg a lakás egyes részein nem lesz jól használható repeater nélkül... az pedig megint pénz...
Mondjuk én ennél kezdeném, ha 5 GHz, de egy 2 szintes családi házban könnyen lehet, hogy kevés lesz...
-
Julot
aktív tag
válasz
demmer123 #64194 üzenetére
Én a TPLink TL-WR1043ND-ból azért a V4.-est venném...
De a Lenovo IdeaPad Flex 2 az elvileg tudja a dualband-es Wifit, ha azt ki akarod használni, akkor ez a router kilőve... Bár ha azt mondod, nem zavar be semmi szomszéd, és tiszta a 2,4 Ghz freqi, akkor nem muszáj erőltetni a dualbandet, és akkor jó a 1043.-as TpLink. Csak a V4.-es legyen szerintem...
-
Julot
aktív tag
válasz
demmer123 #64191 üzenetére
Nem kell neked CAT7.-es kábel, sőt, ha nem viszed nagyon messze (~50-100m) akkor CAT6 sem... Elég a jó minőségű CAT5e!
A router ehhez a net sebességhez több mint elég, de azt azért megnézném, hogy a laptopok és a telefonok milyen sebességű Wi-Fi-re képesek? N.-es, AC.-s dualband? Az a döntő tényező a te esetedben! -
válasz
demmer123 #64191 üzenetére
Megfelelő lehet.
Elég a CAT5E is, CAT6 bőven. CAT7 felesleges.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HP notebook topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hobby elektronika
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVME SSD! GAR/SZÁMLA!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged