- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
TeeJay #41806 üzenetére
a gyártói leírások szerint;
v1.x; (a 3 antennás) 3 darab külső az 5 GHz szórásra (nem csak az ac, hanem az an sávra is) és 3 darab belső a 2.4 sávra; link
v2.x; (a 2 antennás) 2 darab dual band külső osztott antenna a 2.4 és 5 GHz sávra is; link
melyik 5 antennás típusra gondolsz?Madycsa; szia, én az rt-ac56u típust vettem meg, az én szempontjaimnak és elvárásaimnak az felelt meg leginkább, de ismerni kellene ezeket a te oldaladról is, mert esetlegesen befolyásolhatja a dolgot.
-
törölt tag
válasz
TeeJay #41765 üzenetére
Elvileg ez lesz az: http://tp-link.hu/termek/tp-link-tl-ac1200-archer-c5-900m300m-router-3x3mimo-dual-band-4-portos-gigabites-2x-usb2-0-port-multi-funkcios, de a boltba még nem érkezett meg, beszerzés alatt van.
Az USB portok milyen sebességűek? Mert egy 32 GB-os USB3.0-s Corsair Flash Voyager-t akarok rádugni. Ez pihen a Speedporton is, de abban az USB az 1.1-es
-
Multibit
nagyúr
válasz
TeeJay #37725 üzenetére
Már miért nézném meg bármi más routerrel az enyémen kívül? A korábbi Mikrotik routerem sem használt soha 45 MB-nál kevesebb memóriát (legfeljebb csak üresjáratban). Az alternatív firmware-ek felejtősek, amíg nem barátkoznak a HW NAT-tal. Egyébként a screenshot-on csak egy mindennapi seed terhelése látható. Ha dolgozom, akkor több RAM-ra van szükség.
Felesleges az általánosítás. Van akinek elég a kevesebb RAM, van akinek nem. -
válasz
TeeJay #37698 üzenetére
nem azzal van a gond, hogy a tiéd nem viszi át, hanem azzal, hogy mellette még több szomszédé is, aztán mehet az idegeskedés az akadások következményei miatt, pláne ha még cifrán is állítják be a használt csatornákat, és nem tehetsz ellene...
egy átlagos panelt az 5 GHz is teljesen lefed - ahogy nálam is -, ha minden feltétel adott, és még gyorsabb is lesz, mint a 2.4 GHz sáv, 5 GHz sávon legalább teljesen átfér a 100-as net.
jellemzően minden második panelba azért hívnak ki, mert problémás a 2.4 GHz használata.
nem mondom, hogy nincsenek kivételek, de csak elvétve. -
válasz
TeeJay #37696 üzenetére
nem sokra megy az erősebb wifivel, ha telített a 2.4 GHz sáv, pedig panel esetén bőven van rá esély.
más kérdés, ha tényleg nincs 5 GHz képes eszköze - bár egy ideje már az olcsóbb mobilok is dual band wifivel rendelkeznek -, de ha lassul, akad és fagy majd a 2.4 GHz kapcsolat a sok elérhető idegen wifi háló miatt, akkor lehet majd szitkozódni, rosszabb esetben a routert meg az ellenoldalakat szidni... -
válasz
TeeJay #37281 üzenetére
a teljesítményen nem nagyon volt mit javítani, hisz eddig is tudta amit kell, hibákat javítottak, meg kapott néhány új funkciót.
- Added the support of TP-LINK Tether v2.0 IOS;
- Added a new login domain “tplinkwifi.net” for web-based management;
- Added the support for multiplayer online gaming with XBOX;
- Main bugs fixed include: (1)PS3 may not detect the router as a UPnP device; (2)DynDNS does not update properly occasionally;(3) Some minor issues with IPv6;(4)The USB Storage is not accessible when encryption is enabledén az új ios funkció miatt tettem fel, de a firmware javítási listában leírtak mellett ami még feltűnt; kapott még az adminisztrációs felületről történő direkt kilépéshez hivatkozást.
-
Frosttide
tag
válasz
TeeJay #35594 üzenetére
Igen, viszont adjuk hozzá a szállítási költséget is.
PP pont esetén 4400+990= 5400 Ft, házhoz szállítás esetén meg 4400+2000= 6400 Ft.
Mindkét megoldás 500 Ft-al olcsóbb, mint mondjuk az edigital és megegyezik annak a megbízható boltnak az árával, ahonnan én fogom venni. Tehát amit az ember "nyer a réven elveszti a vámon". -
válasz
TeeJay #35581 üzenetére
Ez egyéni döntés kérdése, ha Te úgy látod, hogy neked nem ér meg ennyi pluszt, akkor nem kell megvenni! Ahogy mondani szokás, nem erőszak a disznótor... Én a világért sem akarlak felesleges kiadásba hajszolni, ha úgy látod, hogy az igényeidet kiszolgálja a TP-LINK is, akkor azt kell megvenni!
ASUS-WRT fw-ben a lokalizáció meghatározás automatikusan történik, ennek megfelelően jelennek meg a használható csatornák is, de telnet-en felülbírálható!
-
válasz
TeeJay #35577 üzenetére
Az USA WiFi szabvány 1-11 csatornákat engedélyezi, gondolom a DEMO-ban ez az alapértelmezett beállítás! Ha a saját eszközödet USA-ra állítod, akkor abban is csak 1-11 csatornák lesznek elérhetőek! Sok mobil itt sem kezeli a 12-13 csatornákat, ebből már nem egyszer volt is probléma, mert telefonról úgy látszik, hogy az AUTO-ra állított WiFi néha el-el tűnik, közben csak átvált 12-13 csatornákra!
-
pecz
csendes tag
válasz
TeeJay #35454 üzenetére
Nem lehetne abba hagyni ezt a gyerekes veszekedést? Mint láthatod a kérdező kifejezetten kérte, hogy ne TP-LINK legyen mert nyilván (mint ahogy említette) rossz tapasztalata van a termékeivel kapcsolatban. Nekem volt 2 darab Nike futó cipőm, az első úgy ahogy volt szétszakadt a második pedig úgy feltörte a lábamat, hogy nem tudtam járni konkrétan 1 hétig pedig a cipő az én méretem volt. Ezek a tapasztalatok után gondolhatod, hogy ha ajánlotta volna nekem ezt a fantasztikus céget mert itt az új csili-vili modellje és ez ezerszer jobb mint az előző akkor se vettem volna meg.
-
válasz
TeeJay #35447 üzenetére
Inkább olvass, mielőtt röhögsz! (És próbáld meg értelmezni is!)
"elosszor 80 -at aztan szepen lassan egy het mulva mar csak 20 at hozott at"Roppant ügyes lehetsz, ha te a G-s WiFi-n áttolsz 80Mbps-t! Bár el tudom képzelni, hogy neked egy tp-link-kel sikerült ez is!
-
Drago1
tag
válasz
TeeJay #35414 üzenetére
Nem sajnalom ra a penzt egyszer kell megvenni az ASUS-t amugy is szeretem az elso laptopomatat kiveve ami egy sony viao volt/na az draga/mindig azt vettem, most is ASUS van tokeletes szamomra mint masban a samsung pl tv stb vagy konyhai cuccokban az EAG ez van nem vagyunk egyformak!
Ezert is nem egy Dacia-val jarok hanem na mindegy ez mar off lenne!Ami olcso alltalaban azert olcso mert nem olyan minoseg nem veletlen olcso!
200/50 Mbps-es netem van szeretnek ruteren keresztul kabel nelkul ,hogy ne legyek helyhez kotve legalabb100 vagy 120 Mbps-et hasznalni akar felragasztva magamat a plafonra is ha kell!
Ha ehez egy 40 ezer ft routert kell valasztanom raadasul a kedvenc markambol akkor nem hezitalok egyszer megveszem es remelhetoleg ki is szolgal!
A TP-LINK -el az volt a baj hogy tulajdon keppen egy hetig mukodott a zsir ujonnan vett cucc az mar hab a tortan hogy az igert 300/Mbps-es igeret ami a dobozon volt jo ha 20 -at vagy 30 at at tudott adni kabel nelkul!
Ezt gyorsba vettem mondom olcso ne kelljen itt kabelezni tudjon a csalad mozogni a lakasba jo lesz ,hat nem lett az !
Igy most kidobtam a penzt es most vettem egy ajanlottat es nekem megfelelot pont vehettem volna 56 ezerert is csak huztam egy hatart mert azert meg is egy routerrol beszelunk nem egy kis led -es tv-rol! -
válasz
TeeJay #35417 üzenetére
Jó lenne ha visszavennél magadból, és a hatalmas arcodból, és nem sértegetnél, és tudatlanoznál le itt másokat ismeretlenül, Te zseni! Mondtam, lesz még alkalmad ajnározni a TP-LINK-ed, de ha nem vetted volna észre, most kifejezett kérés volt, hogy azt ne!!! De úgy látszik egyesek tudatáig ez nem jutott el!
-
válasz
TeeJay #35414 üzenetére
Nem tudom mit csinálod itt a fesztivált, amikor világosan leírta a fórumtárs az eredeti kérésében, hogy bármit, csak TP-LINK-re ne, Te meg hajtogatod itt a 1043ND-t! Az Ő pénze, ha Ő nem sajnálja, Te se tedd azt! És akkor még mi lihegjük túl a TP-LINK témát, amikor látszólag alig bírsz belenyugodni, hogy most valaki épp nem azt választotta, miután jól megszívta a 842ND-vel! Ez a téma már véget ért, a fórumtárs választott, majd nem sokára jön valaki más, aki maximum 15000-ig akar routert venni 1000-es DIGI nethez, ott majd kiélheted magad!
-
-
válasz
TeeJay #35402 üzenetére
Nem túllihegtem, csupán más véleményen vagyok, vagyunk, mint Te, vagy Ti! Nincs ezzel semmi gond, nem kértem, hogy győzz meg az ellenkezőjéről, de nem is tudnál, és én sem foglak téged győzködni! Ha akarod veszed, ha akarod ajánlod, a Te dolgod! A téma már egyébként is régen lejárt lemez, rólam (szinte) mindenki tudja itt, hogy nem kedvelem a TP-LINK-et, épp ezért ajánlani sem szoktam, és ez valószínűleg már örökre így is marad!
-
válasz
TeeJay #35400 üzenetére
Lehet átsiklottál e-felett?
"Elore is koszonom ja es TP-LINK -et soha azon kivul barmire nyitott vagyok!"Meg aztán tudhatod, ha egy mód van rá, én sosem ajánlok TP-LINK-et, mert hasonló véleménnyel vagyok, mint a fórumtárs, ha nincs más, vagy kimondottan azt kérik, akkor inkább hallgatok, majd ajánlja más!
-
Multibit
nagyúr
válasz
TeeJay #35095 üzenetére
az a baj hogy sokan azt hiszitek mindenki wifin használ mindent
Nem tudom, hogy a mundandóm melyik részéből következtettél erre (az én posztomra válaszoltál).
Nálam "csak" az asztali gép, a céges laposom, a NAS és a mediaplayer lóg kábelenHa néha előkerül a privát noti, azt is drótra kötöm, amennyiben nagyobb adatmennyiséget kell mozgatnom. Tehát csak a telefonok rádióznak nálunk állandóan.
Viszont, ha megnézed az itt segítséget kérő fórumtársakat, bizony sokaknak fontos a wifi. Szerintem csak szükségmegoldás, de ha már használni kell, legyen a lehető leggyorsabb! -
válasz
TeeJay #35108 üzenetére
nem a megtanulásról van szó, hanem arról, hogy naponta többször/sokszor mozgok a notival a lakásban, dolgozok például a nappaliban, megy az adatforgalom, közben hazajön az asszony és tévézni kezd, vagy mondjuk addig is otthon volt, csak épp főzött a konyhában, de már pihenni és közben tévézni szeretne, engem meg zavar a tv, ezért átvonulok a másik szobába valamennyi időre - de sok ilyen élethelyzetet írhatnék még, hogy miért nem lóghat kábelen egyik noti sem.
régebben nekem is kábelen lógott a pc, de megtapasztaltam a kompromisszumok nélküli szabadságot, amit a wifi ad, és azóta nem szeretem a kábelt, és ezért is csak mobil munkaállomások vannak itthon, 5 éve volt utoljára pc-m.
elfogadom, hogy valakinek jó a bekábelezett lakás, és a fix helyen lévő, kábelen lógó munkaállomások, arra viszont senki sem tudna már rábeszélni, hogy én is úgy tegyek.
van itthon néhány méternyi kábel, ha szélsőséges helyzet adódna, de nehezen tudok olyat elképzelni, ha jó a router és a wifi ellenoldal. -
válasz
TeeJay #35105 üzenetére
ejj, bár úgy lenne, ahogy írod...
150 lakás, és ha csak a töredékében van is wifi, látok általában úgy 20 elérhetőt, abból a bő fele már zavaróan erős, pont elég a problémához, tegnap kellett is csatornát módosítanom 2.4 GHz sávon, mert van most egy nem dual band noti is, amit használni kényszerülök.
hiába kábelezném be a lakást, nem húzogathatom ki adatforgalom közben a csatit, amikor mozgok a lakásban egyik szobából a másikba.
50 - 60 nm panelt lefed 5 GHz sávon is egy átlagos router is, és 2 - 3 paneles fal - jellemzően egy fő- és két válaszfal - nem akadály egy jó ellenoldallal.
a 100-as net nem is menne már át teljesen 2.4 GHz kapcsolaton, pláne terhelésesen. -
-
válasz
TeeJay #34925 üzenetére
igen, bár ez (is) leírva az összefoglalóban, meg hozzászólásban is szerepel párszor.
bő 50 nm panelban nem mutatkozott jelentős különbség a tl-wr1043nd v2 és a tl-wdr3600 2.4 GHz szórásban, még két fal mögött sem, de szélsőséges környezeben van/lehet jelentősége, bár a másik oldalát is nézem, egyre több már dual band ellenoldal, és a gyors netekhez kell is, jóval nagyobb sebesség átmegy az 5 GHz sávon. -
-
válasz
TeeJay #34904 üzenetére
azonos hardver ≠ azonos sebesség, firmware és még sok minden más is számít, lásd 3600 és 4300 wan <-> átvitel, pedig ott is azonos a proci, ram...stb, mégis van némi eltérés átviteli sebességben.
arról nem is beszélve, hogy néha még olyan apróságok is számítanak valamennyit, hogy azonos cpu, azonos megabyte értékű ram, de a ram típusa eltér. -
válasz
TeeJay #34611 üzenetére
Igen igen, valóban azokban is ugyanaz a switch vezérlő van ezekben is, de ugyebár valamilyen oknál fogva a TP-Link saját mérései nem azt az eredményt hozzák, amit a logika diktálna. És amíg nincs ezt megcáfoló mérési eredmény, addig - bármennyire is szeretném - én nem javaslom egyelőre a gigabites csomaghoz.
-
kasee
aktív tag
válasz
TeeJay #33709 üzenetére
Értem, akkor ezt az antenna rakosgatást kihagyom.
A csatorna váltást a szomszédos wifik esetleges zavarása miatt írod? Vagy van esetleg a csatornák között különbség hatótáv tekintetében?A bajom valószínű onnan eredhet, hogy a router mögött közvetlenül ytong fal, és betonlépcső van, pont abban az irányba kellene szórni a jelet. Az irányítást hogy gondoltad, az antennák elforgatása vagy áthelyezés??
köszi
-
Claude Leon
senior tag
válasz
TeeJay #33682 üzenetére
kifogytam a szerk.időből...
Ja, hogy ekkorák a különbségek, én nagyobbra emlékeztem, persze azok sima forgalomban lettek mérve, a terheléses (PPPoE, xxTP-k) eredmények meglepnek.
Meg arra emléxem, hogy openwrt-n a gyárihoz képest 2-3 szoros átvitel értek el a kísérlezőszelleműek, nyilván ezek a játékok 100Mbites portokkal nem folytak, pedig érdekes lett volna a forgalmazási eredmények mellé cpu és sytemload adatokkal. -
Jedster
tag
válasz
TeeJay #33593 üzenetére
32MB RAM van a 841NDv9-en és 4MB Flash.
A QCA chip egy QCA9533 (Honey Bee) SoC, ami MIPS 24kc alapú, és Wikidevi szerint nem a gyári órajellel fut, hanem csak 366.18 MHz-en.
Ezzel szemben a v8 valóban nagy előrelépés volt, mert a régi Atheros AR9341 egy MIPS 74kc alapú architektúrára épít, és 500MHz-es. Ez alapján a v9 nem ajánlott. Hatalmas visszalépés. A v8 viszont 100Mbit NAT-ig valóban best buy. -
Jedster
tag
válasz
TeeJay #33565 üzenetére
Van ahol a kábel nem opció. Ha jól be van állítva, akkor a wifi is gyors és megbízható. Ha nincs térerő, vagy foglalt a freki, akkor fordulnak elő problémák és lassulás. A sávszélességre annyit, hogy MIMO-s wifi is átvisz 100Mbps-t. Nálam van cordless phone (kettő, külön vonalon), mikro, vezeték nélküli bill + egér, bluethooth, de gond nélkül megy át a net rajta (két falon keresztül). Én az ilyen átjátszós megoldásokat kerülném. Azzal több gond szokott lenni. Jó antennák kellenek, esetleg egy jó hardver, komolyabb teljesítményű adóval.
-
Jedster
tag
válasz
TeeJay #33479 üzenetére
Csak ne a fehéret, hanem ezt:
http://uk.tp-link.com/products/details/?categoryid=238&model=TL-WR1043ND -
válasz
TeeJay #33363 üzenetére
a nem wifi képes router kicsit már téma, ott nem kell még a wifi alá is dolgozni a hardvernek, de akkor sem tartom jó ötletnek, ha a felső határ környékén pörög a router, ha meg konkrétan aláméretezik, azt meg pláne nem.
nézz be a digi netes témába akkor is, amikor épp 88 - 90 megabit/sec méréseket tesznek be, még miskolcról is nem egyszer került be 88-as mérés, pedig az nem az ország közepe.
amennyiben 10%-ot rádobnak a csomagokra, és 20-as netnél +2, illetve 40-esnél + 4 (link), úgy a 80-as esetén nem nagy dolog a +8 (link), de a kicsivel több sem.
az openwrt oldala egy dolog, de ez nem hit kérdése, a hardveres kiépítés régió függvénye is.
egyszerűen nem éri meg 100-as eszközökben gondolkodni 100 közeli sebességű net alá, ha már 12 e ft környékén jó gigabit képes típus is adott, és rászánja az ember a pénzt.
átviteli sebesség szempontjából annak sem látom értelmét, hogy egy 100-as routert kiadnak a korábbinál erősebb hardverrel, mert a terhelést ugyan jobban fogja bírni, de attól még nem minden korlát szabadul fel, így továbbra is az jár jól, aki 40-60 net alatt jobban terhelheti az erősebb vasat. -
válasz
TeeJay #33357 üzenetére
én továbbra sem szeretnék 80/25 digi pppoe alá 100-ast routert ajánlani, legfeljebb saját felelősségére vesz olyat valaki.
nem egy helyen tapasztaltam már, hogy jóval gyorsabb alapban is a névleges sebesség, nem ritka, hogy 90 felett mérhető valósan - nekem csak 40/20 van, de az is mindig jóval több, legalább 44 megabit/sec a letöltési sebesség, és a feltöltési is gyorsabb 1 - 2 megával - és az már erősen a teljesítőképesség felső határa, a másik dolog pedig a hardver, csak 32 megabyte ram a jellemző, azt pedig keveslem.
félek, nálunk csak ilyen gyenge v9 van/lesz; link -
TeeJay
félisten
válasz
TeeJay #33258 üzenetére
lejárt az idő de akkor össze is foglalom a két TP-Link különbségét
TE7WR1043NDV2 QCA9558 720 MHz 8 MiB flash 64 MiB RAM QCA9558 3x3:3 1000M WAN-LAN
TE7WR841NXV9 QCA9533 550 MHz 4 MiB flash 64 MiB RAM QCA9533 2x2:2 100M WAN/LAN
mindkettő only 2,4GHz értelem szerűen a 1043ND 3antennás a 841ND 2antennás -
válasz
TeeJay #33253 üzenetére
Nézegettem az új v2-t, de az nagyon drága most nekem.
Mellesleg akkor már van WDR3600 az aproban 10k-ért, ami meg 5GHz-es, 128MB RAM-os! 450-es kliens egyébként is ritka mint a fehér holló, szóval 300 felett minden felesleges! Meg aztán ha a nete nincs 80-100Mbps, akkor úgyse tudja kihasználni!
-
karendi
csendes tag
válasz
TeeJay #32722 üzenetére
most legalább vettél jó drágán valamit amit dísznek használhatsz
ennyi idő után biztos nem fogják visszavenni max ha rossz lenne, de mivel a készülék jó így ráfáztál.
Nem fáztam rá.az eBolt volt olyan rendes, hogy egy e-mail után már válaszoltak is, hogy küldjem vissza a készüléket nyugodtan, és válasszak helyette mást.
-
tibz03
őstag
válasz
TeeJay #32907 üzenetére
Router-hiba, sokszor már a router beállítófelülete is csak többszöri próbálkozásra töltődött be, tehát semmi köze a a netnek az egészhez (még azt is próbáltam, hogy kihúztam a netet a routerből, és csak a beállítófelületet próbáltam megnyitni). Természetesen a legújabb firmware volt rajta, sőt, kipróbáltam két korábbi firmware-t is, a helyzet ugyanez volt.
WPA2 volt, igen. WiFi-n és kábelen is csinálta... A többit automatán hagytam.
A másik meg az, hogy ha egy alsókategóriás router egyszerű beállításához (szolgáltató által adott felhasználónév és jelszó, valamint titkosított WiFi) "illetékes" szükséges, akkor az már eleve gáz a routerre nézve, nem?
Egyébként eldöntöttem, D1-es lesz, holnap megyek is megvenni, igaz, hogy nem a legolcsóbb az Edigitalban, de Debrecenben máshol nem nagyon van.
-
tibz03
őstag
válasz
TeeJay #32903 üzenetére
Na most ha ennyire érdekelnek a részletek: a router rendszeresen azt csinálja, hogy pl. egy linkre való kattintáskor nem tölti be az új oldalt, csak 2-3-szoror ráfrissítés után (akkor sem mindig a teljes oldalt), valamint különböző mobil eszközök is el-eldobálják a jelét.
Na most, a router - hajtépések közepette - éppen használható, és egy albérletben van, ahol nem nagyon tudják nélkülözni a lakók. Visszavittem az üzletbe, vázoltam, hogy mi a baja, azt mondták, hogy el tudják küldeni szervizbe, de min. 2 hét... Én meg ezt nem tudtam megvárni (pontosabban a többi lakó), és különösebben nem érdekelt a dolog, mert amúgy is kiköltözés előtt álltam. Remélem, kielégítő volt a válasz. -
válasz
TeeJay #32781 üzenetére
mobiltelefon esetén tényleg elég a 20 MHz, bár a típus is számít, de jellemzően csak 72-es kapcsolatot tudnak 2.4 GHz sávon, illetve amennyiben dual band képes, úgy 5 GHz tartományban 150-et, a router szempontjából meg a mimo miatt 20 MHz esetén is megy a kapcsolat 150-ig, amíg a lite-n 150-es eszközöknél - a mimo hiánya miatt - ahhoz már 40 MHz kell.
-
tthom
senior tag
válasz
TeeJay #32776 üzenetére
Á, ha úgy akarnám, akkor vennék vateráról 2 db Netgear WNR2000-et darabonként 2e-ért.
Engem csak az elméleti lehetőség érdekelt, mert eddig úgy tudtam, hogy ha nem dual üzemmódban használódik, akkor a routerek nézik az egyes antennák jelét és annak függvényében adnak egyiken, vagy másikon.
-
RayDonovan
újonc
-
karendi
csendes tag
válasz
TeeJay #32722 üzenetére
Látom neked a kárörvendés a fő erősséged. Nem azért írtam a fórumba, hogy kiröhögjenek hanem azért, hogy információt szerezzek. Egyébként hála istennek van pénzem amúgy nem vettem volna csak egy pár ezres készüléket. Ha így jártam akkor ez van el kell fogadni, nem lehet mindenben nyerni.
-
PandaMonium
őstag
válasz
TeeJay #32704 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
A mostani routerem egy TP-LINK WR340GD. Új FW nincs hozzá már jóideje, custom firmware support nincs, a beállításokkal pedig minden rendben van.
Ha a javasolt TP-Link -ek és Asus-ok közül kéne választani ti melyiket vennétek a helyemben? -
válasz
TeeJay #32487 üzenetére
nem károgás, de a több ram sosem probléma, sőt!
ezzel az erővel inkább semmi értelme a 3*3:3 mimo képességnek, mert csak minden ezredik eszköz használja ki.
pár év nagyon sok idő, pláne ha az informatikáról van szó.
a legtöbb auchan tele tl-wr1043nd v2-vel, v1 nincs, de van még sok régebbi 900-as, 800-as és 700-as szériás típus is.
tecsóban láttam utoljára tl-wr1043nd v1-et, de az is karácsony előtt volt már. -
válasz
TeeJay #32469 üzenetére
A 841 tudtommal 5dBi antennákkal van szerelve, ennél nagyobb antennát 5k alatt nem kapsz, , akkor viszont inkább egy másik router, és repeaterként beállítani, szerintem. Vagy tévedek? ez az én véleményem, és direkt a 841 szériával kapcsolatban. Az irányított antenna már más tészta, de mezei felhasználó egyébként sem fog ilyennel vacakolni. Szerintem.
-
válasz
TeeJay #32469 üzenetére
tiszta sor, 40/20 alá is bőven elég a tl-wr841nd vagy az rt-n12 d1, de a 80/25 már más téma.
igaz, én kicsit előre is néztem, és már most is tl-wdr3600 van 40/20 alatt, bár csak 80/25 a lehetséges maximum, illetve a korábbi szolgáltatóm esetén 120/10 - bár nem tervezem visszamenni, illetve a 80/25 sem elvárás részemről, ellenkező esetben megérne +1000 ft ráfizetést, de az itteni felhasználói szokásokhoz 40/20 mindenre elég. -
válasz
TeeJay #32465 üzenetére
mint korábban is írtam már, a "chipset", cpu és ram azonosság nem minden két eltérő típusnál, sokszor nem csak a 100-as wan és lan portokban térnek el.
aki akarja, az használja 100-as routerrel a 80/25 (pppoe) netet, én lehetőség szerint nem teszem, ha rajtam áll a döntés. -
-
-
-
Tendd
tag
válasz
TeeJay #32377 üzenetére
Fog kelleni 300Mbps-os router? Proradeon azt írta, hogy 150Mbps névleges linksebességre képes a hálózati kártyám, amit cserélni nem fogok. Egy ilyen minőségű 150Mbps-os nem lenne elég?
Azért jó nekem az 1Mb fel, mert nem torrentezek, nem játszom, felhőben sem tárolok semmit, facebookra sem tolok fel 10Mpx-es képeket, és a munkám sem indokolja.
-
válasz
TeeJay #32371 üzenetére
"hoppá van pedig 3x3:3 MIMO mini PCIe adapter"
Senki nem mondta, hogy nem létezik.
Csak azt, hogy ritka. Be lehet szerezni, lehet tákolni neki harmadik antennát, de még akkor is ott van az eshetőség, hogy magával a notebook-kal sem kompatibilis (pl. HP notebook-ok igen válogatósak, és ha nem olyan kártyát raksz bele, ami "kompatibilis" vele, akkor el se indul.)
-
-
Tendd
tag
válasz
TeeJay #32365 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
Hogy világos legyen a kép, ilyen opciók voltak: 100/1, 20/20, 40/20, 40/40, 60/6, 80/8
100/1 a legolcsóbb. Azt tudtam eddig is, hogy a válaszcsomagok sebessége befolyásolja a maximális letöltést, 100Mbps-t sem gondoltam reálisan elérhető sebességnek. Csak a konkrét arányról nem volt fogalmam. Így már tiszta, és az sem véletlen, hogy ez a legolcsóbb, mivel 100-at ezek szerint soha senki nem fog elérni.
Jó lenne tudni, hogy az 1Mbps feltöltés mekkora átlagos letöltési sebességet tud kiszolgálni. Ha ez a 30Mbps megközelítőleg reális adat, akkor induljunk ki ebből és ne a 100-ból. A hálózati kártyám szerintem erre elegendő, most cserélni sem szeretném, a router majd 1m távolságra lesz többnyire a notebooktól. Tehát számolhatunk teljes jelerősséggel. A TL-WR741ND-hez írták, hogy 30-at viszi stabilan, de volt akinek a 60Mbps-es netet is kiszolgálta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged