- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SztiviVander #42675 üzenetére
Van kliens is az ASUS-okban...
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
SztiviVander #42475 üzenetére
Igen, 2 enternet csati van a nason, és a gyorsabb, stabilabb adatátvitel miatt akarom kihasználni, hamár ezért veszek ilyet.
-
válasz
SztiviVander #42277 üzenetére
Úgyhogy itt vége is van, mielőtt még tényleg elfajulna!
-
explorer68
tag
válasz
SztiviVander #42266 üzenetére
Köszönöm Sztivi!
Most már értem az együttes teljesítmény lényegét!
Nem szándékozom használni az 5GHz-et, de nem tudom mit hoz
az élet és azért gondoltam, hogy jó, ha van.
Szerintem maradok a TP-Link 1043ND v2-nél remélve, hogy nem
emelik 1000 Mbit/s -re a sebességemet, bár alapból kábelen
használjuk a gépeket, de a jelenlegi állapot nem tükrözi a jövőt!
De lehet, hogy lesz ez még így sem! -
Alteran-IT
őstag
válasz
SztiviVander #42265 üzenetére
Valamiért kihagytam a 300 métert
Rövidebb távon gazdaságosabb lett volna, mondjuk ha esetleg olyan AP-t venne, amit ajánlottak, annak olyan 20 körül van darabja, tehát már rögtön 40 ezer a kettő együtt.
-
sinick
senior tag
válasz
SztiviVander #41841 üzenetére
Neked is és TeeJay-nak is köszönöm a választ.
Akkor ezt úgy értem, hogy részetekről elsődlegesen C5, másodlagosan AC56U.
"... illetve a C7-nek (a C5-höz viszonyítva) plusz wifi képeségeihez olyan ellenoldal(ak) kellene(k) ami elég drága."
A C7-esnek mik a "ellenoldalai"?
-
easy...rider
őstag
válasz
SztiviVander #41839 üzenetére
Hehe
Jó akkor mindegy
lesz egy WR941ND aztán jó lesz az is. Amúgy a WR1043ND specifikációira rosszul emlékeztem. Elvileg 251mW a sugárzása maximum. Tudtommal az engedélyezett max az 1W az usában 2.4GHZ-en, ezzel keverhettem, vagy egy fórumon értettem valamit félre.
-
Shingen
addikt
válasz
SztiviVander #41195 üzenetére
Hali!
Van a neten olyan link, vagy vki által készített leírás ahol le lenne írva, hogy a felhasználó hogyan kalibrálja be magának a routert saját kezűleg és ne a quick setup-ot használja? -
Lala75
csendes tag
válasz
SztiviVander #41195 üzenetére
Köszi a javaslatokat, kipróbálom.
Át nézek a másik topicra is...
(annyi kérdésem lenne, hogy ha "új kép feltöltése a szöveghez" módszeren kívül hogy tudom a képet hozzá tenni a hozzászólásomhoz?)Köszi
-
válasz
SztiviVander #41193 üzenetére
Hivatalosan a MIMO 2x2:2-nél kezdődik, lehet, hogy egy kicsik félre érthető volt a megfogalmazásom.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SztiviVander #40811 üzenetére
Akkor nem Én kerestem rosszul.
Én is több napig túrtam, amikor vettem a 3600-at, de sikertelenül.
Na igen.. Azokról nem is beszélve. 2,4-esre normális körülmények között ha jól láttam, 8-9 dBi-s antennák vannak. Ezekből próbáltam keresni dualband-et, de semmi. És, mint említettem, meg is látszik a 2 router között a különbség, bizonyos helyeken erősebb a jel az Asus-sal, mint a Tp-Linkkel volt, 5GHz-n.
Fura az Asus-nál, hogy nincsenek külön ledek a kábeles eszközöknek, csak a wifi-s eszközök ledjei pislognak.
@zsolt501: Igaz. Csak ugye sokszor nem nagyon van lehetőség külön-külön eszközöket tesztelni, hogy vajon az adott helyen melyik lesz jó.
-
SharpSA
veterán
válasz
SztiviVander #40812 üzenetére
Az 5GHz nem fontos, eddig nem igazán láttam előnyét. A lakás távolabbi pontján az gyengébben is teljesít, de ez várható. A 4900-asnak a 2,4GHz-es antennája beépített, a külsők csak 5GHz-esek.
Szóval akkor az RT-18U ezért jobb, mert nem kombinált az antenna. Mert ugye azon csak 2,4GHz van. -
SharpSA
veterán
válasz
SztiviVander #40807 üzenetére
Én az Asus RT-N66U-t (jó dolog benne, hogy gyárilag van csatornánként 3 vendég wifi) választottam, gondoltam jó lesz a TP-Link 4900 helyére. Olyat szeretnék, ami a wifin jól teljesít. Földszintes, könnyűszerkezetes ház.
Szerinted nem jó az, ha ugyanazon az antennán jön ki mindkét frekvencia?
A beépített antennánál gondolom jobb a külső.
Nem tudom akkor végül melyiket válasszam a sok közül. Láttok itt ugyanarra a dologra különböző véleményeket...Szóval volt itt egy válasz, hogy az Asus RT-18U és az Asus RT-N66U közül az előbbi a jobb. Miért?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
SztiviVander #40807 üzenetére
Pee, Én ezt tudom.
Az egy összetett "probléma". A rabicháló elég sok galibát tud okozni, de persze, meg lehet oldani.
Őszintén szólva, kerestem ebből a kombinált antennából erősebb félét, de nem találtam sehol, ezek szerint nem véletlenül.
-
G.F.
aktív tag
válasz
SztiviVander #40679 üzenetére
Oké, köszi!
-
G.F.
aktív tag
válasz
SztiviVander #40677 üzenetére
És más módon nem lehet beállítani? nem ragaszkodom az 5 Lan porthoz... és ha nem, melyik openwrt-t ajánljátok?
-
Shingen
addikt
válasz
SztiviVander #40662 üzenetére
1. " ha pl 9V-os helyett nagyobbat kötsz rá akkor meglátod hogy a router is füsttel működik (amint kijön belőle a füst, nem fog tovább működni)
viszont ha a router 12V-ot kíván akkor a 9V-ossal jó eséllyel el sem fog indulni "
2. " de ha nagyobb teljesítményű csere adaptert használsz az csak jobb (kevésbé határon megy az adapter, kevésbé melegszik = tovább él). "
Persze az egyértelmű, hogy egy 9V nem fogja működtetni a 12V-at.
1 részben azt írtad nagyobbat kötök elfüstöl, a 2 részben meg azt írtad nagyobb teljesítményű adaptert kötsz az csak jobb.
Hogy is van -
fecosrac
tag
válasz
SztiviVander #40661 üzenetére
Először én is ezt feltételeztem és le is szedtem pc-re a progit, de akkor azt írta hogy nincs wifi eszköz a pc-n és nem tud mérést végezni a program. Ebből következtettem arra, hogy valószínűleg a mobilos verzió lesz a kivitelezhető, de az viszont fizetős.
-
libus
őstag
válasz
SztiviVander #40565 üzenetére
Utána miután válaszoltam, már rájöttem, hogy a wifire értette a dolgot.
30-40 torrent nem mondható szerintem soknak, és a transmission se úgy van beállítva, hogy max. feltöltési sebességen van engedve neki a feltöltés, hanem a feltöltési sebességem max. 70%-ra van állítva a feltöltési korlátozás.
De a 3600-nak ez is sok, hogy egy 40Mbit/s (na ezt az előbb elírtam) feletti filmet akadás mentesen továbbítson NFS-en.
krealon
"Maradjunk annyiban, hogy a megfelelo elmenyhez talakoznia kell a hardver teljesitmenyenek es a vele szemben tamasztott elvarasoknak."
Ezért már csak olyan verziót töltök le és nézek meg, ami 40Mbit/s alatti a bitrátája.
Mert 44Mbit/s alatt nincs akadás! -
soony000
csendes tag
válasz
SztiviVander #40221 üzenetére
Ha a közös antennás már ennyibe kerül, akkor vajon mennyi lehet a külön antennás. Akkor marad a 2,4Ghz-s. A netünk (még ha újat veszünk), akkor se lesz nagyobb 30Mbit-nél. Arra is gondolom elég lesz a 2,4Ghz. (Mert most se volt panasz a sebességgel).
Már csak egy megerősítés:
Lehetk 20K-ért jobbat kapni, vagy ennyiért ez a legjobb vétel? (ASUS RT-N18U)Gézengúz: Sajnos itt nem lehetséges a kábelezés:S
-
Hege1234
addikt
válasz
SztiviVander #40170 üzenetére
köszi!
az nagyon jó hír!
akkor már csak egy külső antennás 3g stick-et kell beszereznem ... -
Hege1234
addikt
válasz
SztiviVander #40120 üzenetére
(még kicsit ködös a 3G-s rész)
ami a routeren van 4 port azt el tudja látni nettel a 3G stick ?vagy az asztali gépekbe kell vennem wifi kártyákat ?
-
Hege1234
addikt
válasz
SztiviVander #40113 üzenetére
köszi!
akkor majd ezt kell keresnem ?
a failover fog nekem kelleni vagy a balance ?
vagy ezt csak kipróbálás után lehet tudni ? -
csombok
újonc
válasz
SztiviVander #39684 üzenetére
Szia SztiviVander!
Sorry, de csak érdeklődő laikus vagyok...
Szóval a Routeren a Synology NAS-t kiteszem DMZ-be, adok neki egy fix belső IP cimet (192.168.1.100), a Routeren beállítok egy "valami.dnsalias.org" host-ot és amikor ezt a "valami.dnsalias.org" címet akár otthon, akár mondjuk külföldön beírom a keresőbe, behozza a NAS-t!
Ez működik a C7-tel!
Viszont a C9-cel, ha otthon -tehát a belső hálón- vagyok, akkor hiába irom be a "valami.dnsalias.org" címet, nem adja be az oldalt! Ha beírom a 192.168.1.100 címet, akkor viszont beadja! Ha mondjuk külföldről próbálom, akkor is beadja, csak akkor nem, ha az otthoni (wi-fi) hálózaton vagyok.
Ez azért kényelmetlen, mert van 2 biztonsági kamerám a garázsban/udvaron, amiket mobiltelóról tudok nézni és azoknál a "valami.dnsalias.org" van beállítva. Amikor otthon vagyok nem hozza be a képet, csak ha kikapcsolom a telón a wi-fi-t és 3G-n -tehát mobilon- nézem.
Szóval igazándiból azt nem értem, hogy miért müxik C7-tel és miért nem müxik C9-cel ???
Köszönöm
Józsi
-
frigoo
aktív tag
válasz
SztiviVander #39640 üzenetére
Jók az Archerek? Nézek róluk teszteket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen program, ami...?
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest