- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
válasz
Gubek-Einste #35890 üzenetére
írtam fentebb, hogy 2M/256 Kbps a netem sebessége.
Pont ezért kellene szabályoznom, mert ha az anyósom elkezd faszbukolni vagy Youtube videókat nézni akkor lagol a WOT -
mcwolf79
veterán
válasz
Gubek-Einste #35879 üzenetére
Egy 10*10-es családi házban, a kemény középtájt van.
-
djg
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #35838 üzenetére
Egyébként akkor a TP-Link 841ND mellett a még olcsóbb 841n is ajánlott? Akkor itt is csak az antenna levehetősége a különbség (amit úgyse valószínű, hogy cserélnék)?
Köszi!
-
djg
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #35842 üzenetére
Köszönöm a szépen kifejtett válaszokat, minden érthető! -
djg
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #35838 üzenetére
Szia,
Az asus és a 841-es tp ára elég kellemes, de a fenti célra elég lenne a két antenna?
50-es a diginet és ha felfelé lenne módosítás, akkor se az 1000-esre, mert lényegében sima netezés, youtube a felhasználás, semmi hiper letöltés... ezért feleslegesnek is tartanám a gigabites, 20k-s routert.Az általam írt 10-11k-s tp link 941nd és 940n között nem tudod mi a különbség?
-
nzozz
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #35825 üzenetére
Köszi a választ!
Te inkább a TP-linket javasolnád? A 20 000Ft sajnos már a duplája a keretösszegnek. -
Sidorovich
senior tag
válasz
Gubek-Einste #35832 üzenetére
Rendben, meg is rendeltem. Köszönöm a segítséget.
-
kmisi99
addikt
válasz
Gubek-Einste #35826 üzenetére
Csak annyi keret nincs. Mint írtam bőven jó jóval kisebb sávszélesség csak ne omoljon össze. Ha gépenként 20mbit et tud adni az bőven nagyon jó. Így a 941nd jó lenne?
-
Kapanyél
őstag
válasz
Gubek-Einste #35786 üzenetére
Van már, csak beszart. Pont lejárt a gari, rohadjon meg.
TP-Linkkel van tapasztalat? Az előző Huawei volt, most egy kicsit utálom. -
bambano
titán
válasz
Gubek-Einste #35732 üzenetére
"csak gyári firmware lehet a teljes sebességet kihasználni mivel custom firmware-ben nem elérhető a hardveres NAT.": úgy olvastam délután, mikor egy másik kérdésre válaszoltam, hogy ez nem igaz, az asusokhoz van az asuswrt-merlin verzió, ami custom, és mintha lenne benne hw nat támogatás.
de ezt tesztelni kellene sk.
-
kapi12
tag
válasz
Gubek-Einste #35720 üzenetére
A két termék aminek a linkje nem sikerült ezért bocsi, 10/100/1000-es eszközök.
D-Link DIR-636L
D-link DIR-657
DS-LINK DS-WR1000ND
Tenda W301A
ezek a legolcsóbbak aurkeresőn amik 10/100/1000-esek.
És akkor nekem erre lenne szükségem, ami megbízható?
TP-LINK TL-WR1042ND vagy erre
TP-LINK TL-WR1043ND ?Köszi előre is a választ.
-
freddyadu
senior tag
válasz
Gubek-Einste #35676 üzenetére
Köszi!
És akkor ezzel át fog menni a 63/54? -
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste #35641 üzenetére
Környezet: Faluba, De a mi házunk aránylag magas
max 20.000Ft, De nem tudom milyen ársávban vannak ezek.
max 2 kilóméter vagy távolabb,
felhasználás: internet -
válasz
Gubek-Einste #35608 üzenetére
Szerintem az ASUSWRT fw-ben már elég jól használható (transmission) torrent kliens van, amit akár a remote gui-val is lehet vezérelni! Persze, amennyiben az N16 mellett dönt, mivel N15U gyári fw-ben tényleg nincs torrent!
-
válasz
Gubek-Einste #35608 üzenetére
Nem is maradna a gyári
-
válasz
Gubek-Einste #35606 üzenetére
Köszi,Asus lesz,mert a Tp-link-en kívül most mást is kipróbálnék.Főleg a SW különbségek miatt.
-
hallgat
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #35543 üzenetére
Köszönet!
Ha lesz tapasztalat (remélem hétvégén...), megosztom a kis csapattal. -
drmotto
őstag
válasz
Gubek-Einste #35553 üzenetére
Mármint a dobozra kívülről? Vagy magára a routerre?
-
drmotto
őstag
válasz
Gubek-Einste #35549 üzenetére
Remek...
Akkor cserélnem kell gondolom, kicseréltetem egy 841ND-re. De honnan fogom tudni,hogy az újra lesz gargoyle firmware? Csak emiatt veszek még egy routert, egyébként felesleges lenne.
Arra van v3, v5, v7 verziószámú, de a dobozon kívül gondolom nincs ráírva a hw verzió. -
RumiTT
tag
válasz
Gubek-Einste #35441 üzenetére
Hasznaltan 3 500, egy szobas alberletbe kellene.
-
beach head
senior tag
válasz
Gubek-Einste #35440 üzenetére
Értem, köszi! Asszem az asus funkciógazdagabb, repeaterként is használható így jobba megéri. (plusz 3 év gari van rá 2 helyett) Eddig amúgy a mostani routerrel sem volt semmi gond, teszi a dolgát. Néha van, olyan, hogy van wifi hálózat, de nincs netkapcsolat. Ez nem tudom, hogy hálózati hiba (mármint szolgáltató felől) lehet-e vagy a modem bénázik, de tartós probléma még nem volt a dlink meg tplink combóval. Direkt rákérdeztem pedig a sávszélesség növeléskor, hogy jó lesz e a mostani modem... Bár azt nem mondtam hogy dsl 360r... de sztem az ügyintéző hölgy nem is értett volna hozzá.
-
beach head
senior tag
válasz
Gubek-Einste #35437 üzenetére
Miért nem bírja? Amúgy köszi az infókat! a 8dbi-s antenna nem jelent érezhetően nagyobb javulást egyébként?
-
beach head
senior tag
válasz
Gubek-Einste #35435 üzenetére
Hali, köszi! Igen Dlink dsr-360r van a szolgáltatótól. Lecserélni szerintem nem fogják mert bírja gond nélkül a 10 megát....
-
Goblin12
őstag
válasz
Gubek-Einste #35377 üzenetére
Üdv,
köszi jónak tűnik. az részemről nagyon érdekes, hogy a router tudja a 600-at és egyetlen adapterük se tudja a 600 sebességet.
nem igazán értek ehhez de biztos megvan a maga oka
Eltudnád nekem mondani, hogy ez mi: ASUS USB-N66 ? Repeater? Adapter? vagy minden egyben?
Nem tudom eldönteni min csatlakozik a géphez. :S USB-n lehet állítgatni a szoftware-t, LAN-t dugom a gépbe, és a WiFi meg csatlakozik a routerhez? Ha ez így működik akkor ezzel jobb sebességet tudnék elérni mint az N14-el? -
gordon24
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #35373 üzenetére
Köszi! Beraktam a problémás topikba!
Sorry! :-)
-
eami
veterán
válasz
Gubek-Einste #35311 üzenetére
100/50 de idővel ez lehet magasabb lesz 500/100 esetleg gigabites (de ez kevésbé valószínű). a mostani 1043nd v1 amúgy elég gyakran eldobja a wifit mostanság és olyankor csak restart oldja meg.
-
zakrafein
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #35233 üzenetére
Köszönöm a választ, megfogadom a tanácsot. De csak a felvilágosítás kedvéért el tudnád mondani, hogy a 100-as nethez miért előnyösebb a gigabites router? Az nem csak az 1000-hez ajánlott? Nyilván nem, ha ezt ajánlod.
-
Steve-0
őstag
válasz
Gubek-Einste #35167 üzenetére
A fekete.
Tegnap éjjel megrendeltem az Asus-t.
-
total90
veterán
válasz
Gubek-Einste #35142 üzenetére
Van minden, VoiP, IPTV, minden... akkor milyen johet szoba?
-
gordon24
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #35150 üzenetére
Oks!
Az egyik ismerősömtől tudok venni egy garis tp linket. Nem v2.1 hanem a TL-1043ND V1.8
Elvileg ez jó lesz. van 4 10/100/1000 es wlan portja és 300 mbps wifi kezelés..
-
RumiTT
tag
válasz
Gubek-Einste #35151 üzenetére
25Mbites internet lesz rendelve hozza
A 2 antenna az egy szobában is javasolt?
-
gordon24
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #35145 üzenetére
Hát ez nem hangzik túl jól... Szóval mindenképpen olyan kell aminek a wlan portja 1000mbps-es?
Az szopacs, mert azok tényleg drágák...
Hmmm.... :-(
Ez pl nem lenne jó?
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=294498841&pnr=10001&foto=1
-
total90
veterán
válasz
Gubek-Einste #35133 üzenetére
Nem ragaszkodom Asushoz, csak epp ezt talaltam...
40€-s magassagig valami jo alternativa?T-Home Speedport W 721V a T-s router.
-
szalaij88
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #35090 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor megcsípem a Netgear-t.
-
Bálint85
senior tag
válasz
Gubek-Einste #35072 üzenetére
-
pandoukht
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #35059 üzenetére
Köszi, akkor is a wifihez vannak, ha azt írják, hogy "Two detachable 3G/4G antennas"?
K> -
eastsider
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35058 üzenetére
köszi!
-
pandoukht
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #35037 üzenetére
Sziasztok!
Hasonlón gondolkodom, de olyan 3G+ routerre lenne szükségem, ami:
* tud közvetlenül SIM-et fogadni (nincs USB stickem), és
* SMA dugós külső antenna is köthető rá (mert a gyenge jel miatt egy kültéri antennával fogom használni, még az sincs meg, szóval más megoldás is szóba jöhet).
Egyelőre Magyarországon a D-Link DWR-512 és a Conrad N150 tűnik elérhetőnek. Egyik sem mai darab.Persze, ha meggyőztök, egy stick+router is szóba jöhet, de fontos, hogy a külső 3G antenna jelét használja a kombó. Köszi,
K>
-
eastsider
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #35039 üzenetére
és max 15-ig? megéri az 5g-s tp-link? vagy az 1043ND?
-
sagit
veterán
válasz
Gubek-Einste #35015 üzenetére
jó drága, ennyiből ki tudom hozni a stick plusz értelmes router kombót is nem?
semmi extra nagy sebesség nincs ( 20/5-ös a net)
hurcolnom se kell, csak a lényeg hogy 10 méteres körzetében 4 eszközzel tudjak rá kapcsolódni -
CptAdamica
veterán
válasz
Gubek-Einste #35016 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
hofi1974
újonc
válasz
Gubek-Einste #34960 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
The.Bali
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #34952 üzenetére
Szia!
- Olyan kellene, aminek gigabites LAN portjai vannak, ugyanis fontos lenne a nagy sebesség a LAN porta kötött gépek között.
- Beszerzésre az ASUS N16 lett kinézve. Ez ~20k körül mozog. Ennél magasabb keret akkor jöhetne szóba, ha a gyári firmware rendelkezne VPN (Windows és Linux alapú kliens megoldás is szükséges) és GuestWifi lehetőségekkel
- WiFi hatótávolsága nem kell, hogy magas legyen, ugyanis a gépek nagyon közel lennének a Routerhez. Eszközök száma 8-10 db (telefon, notebook).
- A net sebesség kb 30Mbit/s (le irány).Köszönöm!
-
tbesze
tag
válasz
Gubek-Einste #34959 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
allein
addikt
válasz
Gubek-Einste #34894 üzenetére
Szia. Elnézést, inkább rékérdezek. MIndegyik, arra gondolsz, hogy a kali által beírt bármelyik router megfelelő?500/100 Mbps sávra váltok.
-
Gtaati
őstag
válasz
Gubek-Einste #34888 üzenetére
Köszönöm! Akkor ez gyorsan eldőlt! Köszönöm még egyszer a segítséget és a tanácsokat!
-
Gtaati
őstag
válasz
Gubek-Einste #34886 üzenetére
Köszönöm szépen! Érdemi különbség van-e köztük?
-
Gtaati
őstag
válasz
Gubek-Einste #34883 üzenetére
Hello, köszönöm szépen a gyors válaszodat! Kb 10-15 ezer ft környéke amit gondoltam. Az összefoglalóból amivel szemeztem a következő: TP-Link TL-WR1043ND v2.x:
Köszönöm!
-
dokee78
félisten
válasz
Gubek-Einste #34857 üzenetére
Nem elég a 100-ashoz?
Úgy tudtam 100 fölött kell gigabites. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #34808 üzenetére
4.9/0.56 Mb/s, abszolút falunet. Olcsóbban esetleg nincs valami vállalható router? Vagy esetleg plusz egy olcsó az emeletre bridgeként?
-
válasz
Gubek-Einste #34802 üzenetére
A Wan felőli része a legkisebb digi, azaz 50/30 Mbps. A Lan-on viszont jól jönne a Gigabites sebesség.
Edit: Azt nézem, hogy az N15U kb azonos árban van a TP link 3600-as routerével, viszont + 1 év garancia. QoS esetleg van az Asusban? USB/FTP/Torrent nem kell a routerbe, arra ott lesz a HTPC.
-
válasz
Gubek-Einste #34797 üzenetére
Köszi!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Gubek-Einste #34769 üzenetére
Köszönöm, ezt nem tudtam...
L
-
válasz
Gubek-Einste #34672 üzenetére
A hardver kiépítését tekintve (ARM proci) nekem ezzel az N18U-val kapcsolatban mindig is volt egy olyan érzésem, hogy esetében lehetetlen a PH-s cikkben írt ~20000Ft-os ár, tekintve a többi ASUS router árfekvését is! És lám, ma megjelent az amazon-on 170$-ért (~38500HUF)! Ezek után tényleg kíváncsian várom a magyar kiskerárat, szerintem az sem lesz 30k alatt induláskor! Sőt, ha azt nézem, hogy az RT-N66U 27k-ba kerül ott, még itthon 32k a minimális ára, még lehet 40k is meglesz az!
-
Crondore
tag
válasz
Gubek-Einste #34672 üzenetére
Köszönöm!
TP-Link TL-WDR4300 néztem ki, Gargoyle tennék rá van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy inkább open wrt legyen?
Köszi! -
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #34646 üzenetére
Sziasztok!
Erről a 3G-s routerről mondanátok nekem egy véleményt? Vegyem, ne vegyem.... -
adatfalo
senior tag
válasz
Gubek-Einste #34632 üzenetére
Köszönöm a választ!
Jó kis router volt ez annak idején, de most, hogy felhívtad rá a figyelmemet, leellenőriztem a router-el (42Mbps/6,1Mbps) és közvetlenül az upc modemről(62Mbps/6,2Mbps) az internet sebességet, és tényleg nagy a különbség.
Így akkor marad egy új router vásárlása, aztán meglátjuk, hogy kell-e még jelerősítő, vagy PoE.
Mit ajánlanátok egy ~62/6Mbps nethez, téglafalas, ~140m2 -es lakásba(de a 3 szoba ahol jónak kell lennie a jelnek kb 10méteres sugárban vannak 2-3 téglafallal elválasztva.)
Amit szánnék rá kb 20k , a kinézet nem számít az erősség a lényeg.
Előre is köszi!
-
Sdmv8
tag
válasz
Gubek-Einste #34634 üzenetére
Szia!
A net az 10Mbps, tégla falak vannak max. 15-20méter. Laptop és telefonok mennének róla. Lehetőleg 10.000 alatt.
-
zs2994
tag
válasz
Gubek-Einste #34614 üzenetére
koszonom . rendeltem is egy 841et
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #34545 üzenetére
Most azon gondolkodom 4300-ra ha beneveznék max a 3600-at hazavinném mert egy pár éves 941ND-s router van otthon és mivel most emelt a digi sávszélet nem tudom bírni fogja vagy sem.
Akkor igazából mint néztem csak antennában van különbség a 3600 vs 4300 között ugye?
Illetve az általad említett 5Ghz-s egy picivel jobb mint a 3600.( Ha jól vettem ki a szavadból). -
zolnagy
őstag
válasz
Gubek-Einste #34501 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
A 1043-ból hol látni, hogy v2? Dobozán, vagy a routeren ez jelölve van? -
Cseneles
őstag
válasz
Gubek-Einste #34437 üzenetére
Hát úgy fogalmaznék a megbízhatóság, stabil működés a szempont .. rajt lesz 3 gép és egy mediaplayer, ha 20k akkor annyi
úgy sem cserélgetem az előző is vagy már 5éves! Főként a torrentezés lenne a fontos
-
nagyfejü
őstag
válasz
Gubek-Einste #34435 üzenetére
Hali!
Eddig egy Asus n56u volt amit elloptak! Azzal elégedett voltam. De most nem szeretnék annyit költeni rá.Ezért érdeklődöm. Digi Top net , minden kábelen megy a telóhoz kellene csak a stabil wifi.
üdv
-
akisbandi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #34427 üzenetére
Az N18U-ról lehet tudni, hogy mikortól elérhető?
-
nagyfejü
őstag
válasz
Hali!!
És ezek közűl melyiket ajánlanád??Asus N15U vagy TP-Link 1043NDv2/3600/4300.
de ha TP link akkor melyik a jobb választás a 3 közúl??
üdv
-
sittes79
addikt
válasz
Köszi, régebben tp-linkem volt(TP-Link 1043ND). Nem követtem azóta a változásokat, valójában alap dolgok kellenek, port forward stb. és megbízhatóság. Szerintem tplink lesz.
-
sittes79
addikt
válasz
Gubek-Einste #34425 üzenetére
Én is hasonló árfekvésben keresnék router-t, a 100/50 Mbps megújult digi lan net-hez. Melyik az ajánlottabb asus vagy tplink illetve sokat másolok hálozaton belül és nem szeretnék okosítani stb.
Köszi
-
válasz
Gubek-Einste #34366 üzenetére
Ezekre tudsz dobni egy amazon.com linket, hogy kb mennyire jön ki az ár?
-
válasz
Gubek-Einste #34283 üzenetére
Köszi a választ. A probléma lényege, hogy egy falon, de nagy távolságből jövő (50-60m), gyenge jelű wi-fi-t kellene a házban használhatóra felerősíteni, minél olcsóbban. Az udvaron még bejön, de a házban már nem látják a jelet az eszközeim.
(Nem lopásról van szó, megkaptam a jelszót, teljesen legálban megy az egész, a teljes háttér ennél bonyolultabb)
Tehát ezt kellene minél olcsóbban megoldani. Milyen megoldást tudtok erre javasolni? A repeater csak az én ötletem volt.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #34281 üzenetére
A TP-Link 842ND-nél van ilyen custom firmware, ami az egyes printerekkel való működést segíti? Ha igen, azt honnan lehet letölteni?
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #34277 üzenetére
Köszi, épp most nézegettem Melack írását a 842ND-ről. Csak azt nem tudom, hogy a Samsung SCX-4300 tetszik-e neki.
-
Wasp91
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #34256 üzenetére
Köszönöm.
-
laca500
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #34257 üzenetére
Még egyszer köszi neked is és proradeon-nak is.
Akkor szerintem ez lesz a megoldás. A gyerek szobájába megy egy SG1005D switch, a nappaliba meg egy TL-WDR4300-as. Ha meg esetleg nem elég a LAN port, akkor még mindig van egy megoldás. Az xbox-nak sem kell igazán a kábel, szerintem a wifijén keresztül is normálisan tud működni, ebből is kihúzható az UTP kábel, csak eddig nem igazán foglalkoztam vele. -
laca500
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #34251 üzenetére
Köszi.
Az olcsóbb eszközök alatt az Archer C7 + egy Archer T4U érted, vagy a TL-WDR4300-at?(#34253) proradeon
"miért nem raksz az adott UTP-re egy switch-et, és akkor nem kell kihúzni a TV-ből az UTP-t"
Tényleg, miért is nem rakok! Nem tudom, eddig nem jutott az eszembe.
De igazad van, lehet, hogy így teszek. Ez a legjobb ötlet. -
válasz
Gubek-Einste #34236 üzenetére
Persze, nyilvánvalóan. Én csak azért jeleztem ezt, mert ha én gigabit-es digi csomagot rendelnék, biztos, hogy nem vennék olyan router-t ami potenciális szűk keresztmetszet jelenthet. És ennek megfelelően másnak sem ajánlok ez esetben ilyen router-t. :-)
-
Anubis_9
addikt
válasz
Gubek-Einste #34224 üzenetére
Az miért lehet, hogy amíg az előző, egy antennás TL-WR642G routerrel simán volt jel az udvaron (kb 15-20 m-re, 3 téglafalon át) és a földszinten is, ezzel meg semmi. Volt korábban nálam egy TL-WR841N-es is, azzal sem volt semmi.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Gubek-Einste #34224 üzenetére
Nagyon köszönöm, akkor megnyugodtam.
-
Csigger
őstag
válasz
Gubek-Einste #34212 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
akisbandi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #34181 üzenetére
Köszi, azt hiszem megvárom az utóbbit.
-
akisbandi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #34175 üzenetére
Köszi a választ, azt nem írtam, hogy az N16 két portja működik, a WAN egy villámcsapás áldozata lett, kettő másik pedig az évek alatt elfáradt. Szóval valami kellene helyette.
-
atollas
újonc
válasz
Gubek-Einste #34171 üzenetére
Tényleg csak annyi, hogy biztosan adja az akár HD képet, hangot a két kamera egységből tovább úgy, hogy azonnal lehessen vágni a képet/hangot. Ehhez nem kell a dual rendszer? Köszönöm!
-
atollas
újonc
válasz
Gubek-Einste #34169 üzenetére
Kedves Gubek-Einste! Köszönöm a válaszod! Az elképzelés az, hogy a rendszer zártan működne, azaz a routerre csak a két kamera egység a számítógép lenne csatlakoztatva. Így nem menne ki a netre az adattömeg, és nem is lehetne kívülről látni az egészet. Remélem jól gondolkodom ebben!?
A rendszernek stabilan és biztonságosan kell működnie, mert amikor felvétel van, akkor nem állhat le. Ez ami a költségkeretet felfelé nyomja, mert a működése a prioritás (50k ig).
Főként konferencia termek között használnám, azaz a falak vékony beton vagy vékony tégla, esetleg "csak" térelválasztók lennének. Nagyon köszönöm ismét. -
adika4444
addikt
válasz
Gubek-Einste #34154 üzenetére
Sziasztok!
Úgy van itt, hogy ugye van a rack, abban valami cucc az alsó polc, amibe bemegy a kábel, hátul pedig kijön belőle, de a cuccba egy csatlakozóval csatolom a kábelt, de a hátulján meg bele van forrasztva. Ezek mellett, ezt a kis toldót, vagy micsodát ki tudom pattintani, és akkor beljebb nyomhatnám a rack-ba. Ilyen van, majd szépen a kábel a falban tudom is én hol jön be a szobába, aztán kitüremkedik a falon. De mivel valami béna szerelőbácsi csinált valamit az eredetivel, most lóg a falból vmi csatlakozó, és abba van dugva a netkábel...
Remélem, naggyából érhetően írtam le, igyekeztem...
Köszi a segítséget! -
Gabor901127
tag
válasz
Gubek-Einste #34139 üzenetére
Hmmm, egészen jó árban vannak.
De kicsit olyan fapadosnak érzem őket, meg a TP link ami szimpibb arról meg olyanokat írnak, hogy nem bírja a nagyobb hálózati forgalmat.
Ha mondjuk felmennék 20 ezerig akkor vannak kissé erősebb valamik is?
(Mondom ezt úgy hogy a cégnél nap 10-20 ilyen cserél gazdát, úgyérzem magasak az igényeim)
-
bluobluo75
őstag
válasz
Gubek-Einste #34120 üzenetére
Akkor amiket felsoroltál, biztos jók?
amim meg most van 841ND meg nem? -
Bukoba
tag
válasz
Gubek-Einste #34119 üzenetére
Köszi a segítséget, meglátjuk, hogy mit sikerül kihozni a helyzetből.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Gubek-Einste #34116 üzenetére
+ én már csak ezért sem vennék Linksys meg ASUS routert: [link]
Elvileg "csak" a hozzáadott firmware-rel volt a baj, de ki tudja. Mondjuk egy Tomato-s ASUS-szal talán nem lenne baj.
-
Bukoba
tag
válasz
Gubek-Einste #34106 üzenetére
Köszi. Ezek szerint akkor kell a fizikai kábel a 2 router között. Repeater nem lehet megoldás a problémámra? Köszi a segítséget ismét.
-
Axe Miskolc
tag
válasz
Gubek-Einste #34083 üzenetére
Köszi a reakciót!
Sajnos csak olyan helyre tudom betenni,ahol egyből egy fal mögül indul majd követi egy 3m/90fok/2m kialakítású folyosó.Itt van a gyerekszoba,jelenleg alig van jelerősség.A másik irányba indulva 4m/90fok/2m a lefedendő terület és van még egy 35m2-es nappali egy fal mögött.Remélem érthető!20/10-es a netem. -
Bukoba
tag
válasz
Gubek-Einste #34092 üzenetére
Hát igen, iskolában. Van persze előnye is, pl. az, hogy rengeteg a hely
Köszi a megoldási javaslatot. Megmondom őszintén, nincs nagy gyakorlatom a témában. Tudsz esetleg még ajánlani egy jó leírást (akár angolul is), hogy hogy lehet AP-t telepíteni? Jelenleg van egy wifi router beállítva, ami szórja a jelet, de a lakás egyes részein már elégtelen, ingadozó a jelerősség, gyakori a szakadás, van, ahol egyáltalán nem elérhető a net. Ha jól értem, akkor ezt lehet orvosolni azzal, hogy beálítok több AP módba konfigurált wifi routert. Ezeket össze kell kötni fizikailag kábellel (ez elég nehezen lenne kivitelezhető)? -
Bukoba
tag
válasz
Gubek-Einste #34090 üzenetére
Egy földszintes családi házba kellene, régi építésű, így tégla falak vannak. Régen iskola volt a ház, így egy hosszú folyosó húzódik végig a közepén (olyan 25-30 méterre saccolom), a két oldalon vannak a helyiségek (16 db, így sok a fal). Eszközök tekintetében 2 notebook, 1 PC, 2 nyomtató, 3 tablet és 3 telefon csatlakozna rá. A net sebesség jelenleg 5Mbit/sec. Anyagiak tekintetében 100 e Ft a határ. Extra igények nincsenek, csak sima net elérés kellene minél távolabbról. Köszi a segítséget előre is.
-
Bukoba
tag
válasz
Gubek-Einste #34088 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek. Konkrét típust tudtok ajánlani?
-
Bukoba
tag
válasz
Gubek-Einste #34084 üzenetére
Köszi, abban tudsz segíteni, hogy mi most a piacon az az eszköz, aminek elméletileg jó lehet a hatótávolsága? Köszi előre is.
-
drdoom
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #34064 üzenetére
Köszönöm!
-
Hina
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #34056 üzenetére
A cisco RV320 vagy a linksys RV042 (ez egy jóval régebbi) routerekhez én nem találtam. Ezek valamelyikéhez létezik custom firmware?
-
vásárló
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #34036 üzenetére
Gondolom csak laposokat amiket ide oda rakunk, nem szeretnék pórázra kötni.
-
Jedster
tag
válasz
Gubek-Einste #34016 üzenetére
Igaz, ez elméleti. Viszont G-s szabványnál nekem soha nem ment át 20-25Mbitnél több az elméleti 54-ből, viszont N-es szabvánnyal 1 antennán, 20MHz-en már ment át 65-68 Mbit az elvi 72-ből. És ez két szobával arrébb volt, jó térerővel. Szerintem a szabvány elbírná a nagyobb sebességet is, csak hát az eszközök, meg a zavar.
-
Vesa
veterán
válasz
Gubek-Einste #33984 üzenetére
Rendelkezem már vele, egy cég megszűnése utáni IT eszköz értékesítésből került hozzám. Sikerült beüzemelni, úgy tűnik, tökéletesen működik. Nagyon erős hardver...Csak azt sajnálom, hogy bár van rajta 2db USB port, úgy tűnik hálózatos printelést nem tud, illetve külső HDD-t sem képes kezelni. Csak 3G modemet lehet rákötni...
-
adika4444
addikt
válasz
Gubek-Einste #33975 üzenetére
Sziasztok!
Köszi!
Asszem a 8200-as lesz.
Még 2 kérdés.
1. Érdemes az antennákat lecserélni 8 dBi-s antennákra?
2. Ezt is lehet úgy beállítani mint egy belső kártyát, hogy a Win saját kapcsolat kezelőjével tudjak csatlakozni?
És a végére még valami, bár ez nem olyan lényeges.
Ez már tud úgy pl kábelen jövő netet osztani mint ha egy infrastruktúrális router lenne?
Köszi előre is ezekre is a válaszokat! -
Frod
addikt
válasz
Gubek-Einste #33966 üzenetére
Köszi a választ!
Igazából aludtam egyet a dologra, és úgy voltam vele, hogy most is 3-4 éves bőven megvan a jelenlegi kis TP-Link, így az "egyszer veszek, de akkor jót és évekre-elvet" követve bevállaltam a 4300-ast.
Elvileg holnap mehetek is érte - majd custom firmware-rel kapcsolatban úgyis írok az idevágó topicba.
Következőre meg legfeljebb kihagy az ember 3 sört, és meg is van az az 1500 Ft amivel többe került.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged