- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capella
senior tag
válasz
MaxxDamage #100609 üzenetére
A MAC címek első 3×2 hexa értékéből lekérdezhető.
Ha figyelmesebb lettem volna, kiegészítésül az aláirásodban ott van a Clevo laptop.
Csak azt írtad, hogy nincs rákötve semmi az ONT-ra, és nem tudod mik ezek.
Azt persze rosszul írtam, hogy ezek a Sagemre csatlakoznak, minthogy az Asus router beállítását linkelted. -
Capella
senior tag
válasz
MaxxDamage #100602 üzenetére
A 192.168.1.1 Sagemre csatlakozik kábelen egy LG, talán ez a tévéd, egy Clevo, egy LG Mobile, plusz még valami, 2,4 GHz wifin pedig egy német cucc, amit korábban már írtad, hogy a napelemes rendszered.
-
Essejó
veterán
válasz
MaxxDamage #100604 üzenetére
Igen, az külön csoda, hogy wifin csatlakozva ekkora távolságból még ilyen "erős" a jel.
Ez akkor fog csak változni, ha építesz egy mesh rendszert vagy kábelen megoldod a csatlakozást.
És igazából a mesh is kábeles kapcsolattal az igazi. -
Essejó
veterán
válasz
MaxxDamage #100602 üzenetére
Ez egy N-es router, 100 megás lanportjai vannak és max 300 megát tud wifin optimális körülmények közt.
Én a T koax HGW-re @Sagem3896 1000/25-ös net csatkakozva az udvaron, pár falon túl, wifi6 5Ghz mobillal mérve:
link -
Essejó
veterán
válasz
MaxxDamage #100599 üzenetére
Egy Cat5e kábel nem olyan vastag, kb 5,3 mm átméröjű.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
MaxxDamage #100597 üzenetére
nem biztos, de előfordulhat, hogy a régi fw mentése nem teljesen kompatibilis az új fw-vel, így a visszatöltés vannak anomáliák.
próbáld meg nulláról saját magad beállítani -
Essejó
veterán
válasz
MaxxDamage #100597 üzenetére
Valoszínűleg távol van az 5670-től. Vagy vidd közelebb, vagy kösd össze kábellel, ez utóbbi lenne a legstabilabb, és legolcsóbb (30 méter szerelt patch kábel kb 5000Ft)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #100593 üzenetére
Volt FW Update, eszközön előtte volt "config mentés" és az FW Update után azt is vissza tettem, de nincs net... mi lehet a gond?
WiFi van, látszólag minden rendben, de ha csatlakozva van rá (telefonnal vagy laptoppal WiFi-n), azt írja ki, hogy "nem észlelhető internet hozzáférés" kezd nagyon felhúzni...Délelőtt 10 óra óta a Solar rendszer sem tud csatlakozni és a monitoring sem jó, mert nincs net.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #100592 üzenetére
Most néztem és az eszköz beljebb (Nyugat felé) lett hozva (hogy elérjen a 20 méteres kábel) és így elég gyenge a jelerőssége.
Nyugatabbra téve már jobb, de a Netes Modem messze van, így a jelerősség nem a legjobb.
Ez a Solar eszköz most (jelerősség) -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #100590 üzenetére
Nem valószínű, hogy a fw frissítés megoldja bármilyen problémádat is, mert a legutóbbi 2020-as és csak egy sérülékenységet foldoz.
Powerline is működhet, de inkább mesh rendszerben gondolkozz ÉS kábellel összekötve az eszközöket. -
válasz
MaxxDamage #53850 üzenetére
Beállítási segédletért ide menj át.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
MaxxDamage #53840 üzenetére
Épp ilyet rendeltem emagról D1, nekem is vajon ilyen dobozba jön?
-
válasz
MaxxDamage #53840 üzenetére
Valószínűleg D1 lesz, oldalán a vonalkódos matricán kellene lennie a pontos verziószámnak.
-
válasz
MaxxDamage #53837 üzenetére
Képet tudnál mutatni?
Az eszköz admin felületén mit ír? -
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #53806 üzenetére
Remélem jó eszközt vettem...
Dobozon csak "Asus RT-N12" van (3-in-1 Router)L
-
válasz
MaxxDamage #53803 üzenetére
Minden környezet más és más így nem lehet előre megmondani, hogy meddig és mekkora sebesség lesz, ez csak helyszíni teszt során fog kiderülni.
Beltéren kiszámíthatatlan, kültéren sem becsülhető meg, irányított antennákkal kilométeres távolságok is áthídalhatóak. -
válasz
MaxxDamage #53799 üzenetére
Asus-t repeater módba kell rakni majd beállítani, hogy a ZTE wifi-jét ismételje meg.
-
válasz
MaxxDamage #53796 üzenetére
Gyári firmware-rel nem repeater képes eszköz de CFW alatt megoldható.
-
válasz
MaxxDamage #53794 üzenetére
Az Asus N12 D1 megfelelő repeater eszköz lesz.
-
válasz
MaxxDamage #53786 üzenetére
TP-Link eszközön esetleg lehet antennát cserélni? (van 1db nagyobb (erősebb) hatótávval rendelkező antennám , melyiket kell lecserélnem a kettő közül, hogy elérjem a célom?)
Minden antennának azonosnak kell lennie és azonos helyen is kell lenniük vagyis ne használd ez a megoldást.Repeater-nek egy Asus N12 D1 lenne ajánlott ha nincsenek különösebb igényeid.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #53784 üzenetére
ZTE H368N eszközt kellene kicsit feltápolni, mert családi házban (emeletes) az egyik sarki szobában az emeleten van elhelyezve és TP-Link (TL-WR841N) 300Mbps Wireless N Router sem segített rajta (egy helyen vannak) kábelezni nem szeretnék.
(ez a TP-Link nem használható úgy mint egy "rage extender" ? - nem értek hozzá, nekem ez kínai kb.
)
TP-Link eszközön esetleg lehet antennát cserélni? (van 1db nagyobb (erősebb) hatótávval rendelkező antennám , melyiket kell lecserélnem a kettő közül, hogy elérjem a célom?)
L
-
válasz
MaxxDamage #34768 üzenetére
Szolgáltatói eszközzel nem lehet torrent-ezni.
A torrent önmagában nem illegális, pl a Linux ISO-kat is így terjesztik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Renault, Dacia topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Trollok komolyan
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anime filmek és sorozatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged