- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #85467 üzenetére
Szevasztok!
Router kellene, aminek van 3 db gigabites portja, 2.4 és sz 5 Ghz-t összetudja vonni, simán vigye wifin is az 1 gigát, stabil szoftver, ne dobáljon el, ne omoljon össze 20 eszköz csatlakozásakor. Gondoltam ez majd jól hozza a Xiaomi MI Ac 2100, három nap után bemondta az unalmast, használat közben eldobott mindent, csak a system led villog, bele menni sem tudok, sem appal, sem böngészővel, resetre nem reagál. Szóval a xiaomit mint olyan kizárva. Ár majdnem mindegy, csak atom stabil legyen. Köszi
-
dkess
őstag
válasz
MaCS_70 #85462 üzenetére
Az a "ablak közelébe tett Asus RT-N18 router" egészen biztosan WiFi -n kapott netet osztott tovább? Aztán azon a 40 méteren kívűl átvert födémet, két házfőfalat (!!) meg pár belsőt? Apróság: jelen esetben egy router szintű dolog már nem fér bele ...
Azaz jelen esetben nem a "csiholjunk némi WiFi -t a kertbe" című projektről lenne szó ...
-
woodworm
veterán
válasz
MaCS_70 #85288 üzenetére
Ami árban és sebességben is hasonló vagy jobb ajánlat volt az ac65p-nél az a honor 6 plus. Viszont mondhatni új szereplő a piacon, nem sokat tudni róla. Az ax1500 és ax1800-as routerek esetén nem látom azt hatalmas előnyt, ami miatt mindenképpen azt vennék az ac65p kárára.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
MaCS_70 #85169 üzenetére
Kösz!
Erre gondoltam én is. Csak nincs vele gyakorlati tapasztalatom. Amúgy meg csak új tégla építésű lakásban működne. Főleg wifi használattal, pár Lan csatlakozással. Szerintem neki ár-érték arányban megfelel, általános felhasználó.
A falak száma, meg anyaga meg az stb.-t azt hagyjuk. A tapasztalat a lényeg. Pl.: A Synology ac2600rt routerem wifijét már egy szekrény megfogja, csak az MR2200ac mesh routerrel tudok jó wlan lefedettséget produkálni (számomra amúgy ezek a routerek a nyerők). Az Asus RT-AC87U-m is csak HGG Fw-vel volt jól használható (az viszont elordított a másik utcáig is). Ezeknek viszont elég erős az áruk.
Csak ezért kérdeztem, hogy van-e gyakorlati tapasztalata vele itt valakinek, mert én is ez alapján nyilatkozom. -
raycoon
tag
válasz
MaCS_70 #85019 üzenetére
"Az AX nem a jövő, hanem a jelen, ami Számodra potenciálisan a közeljövőt jelenti. Akkor viszont nem érdemesebb-e eleve olyan eszközt választani, ami amit nem kell lecserélni, ha utolérjük az igényeinkkel a kínálatot?"
Igazad van, filozófia..
A "számomra" rész viszont ebben a képletben a legfontosabb. A technológiai fejlődés sokszor nem az igényeket akarja lefedni, hanem piacot teremt, hogy a legyenek igényeid. Miért kell ekkora sebesség? Mert kell az összes szobába minimum egy 4K tévé, egy telefon/tablet/notebook és minden család tag egyszerre akarja használni mindet, egyedül. De miért akar valaki ilyet csinálni? Minek a 4K? Oké, szebb. De amúgy minek? Mert a cégek csak úgy tudják fenn tartani az ipart, hogy állandóan valami újat (vagy jobbat) hoznak ki, amire nekem lehet, hogy semmi szükségem nincs. Viszont ezzel megteremtik a piacot és húzzák magukkal pl a WiFi6-ot. De ez csak egy példa és lehet, hogy nem is a legjobb, vagy legjobban levezetett, de gondolom, hogy érted mire gondolok.
Valaki említette a telefont.. Nokia 1611-essel kezdtem, csak akkor volt csere, amikor már az előző gyakorlatilag nem működött. Mindig úgy próbálok választani, hogy az eszköz nekem megfelelő legyen, sokáig, így nem érdekelnek az új trendek. Így csak azért, mert az a jövő nem veszek újat.De abban igazatok van, hogy csak azért, hogy olcsón jöjjek ki nem akarok venni egy már ma elavult eszközt. Ezért írtam, hogy két irány van (WiFi nélküli router, vagy csere egy újra). Az első nem egy rossz megoldás, még csak nem is múltba mutató. A másodiknak jelen esetben akkor lenne jelentősége, ha az igény is meglenne. Ha 2 év múlva (mint rövid táv) lesz meg az "igény", akkor sem rossz megoldás a sima router, mert 2 év alatt már lehet, hogy WiFi7-nél fogunk tartani és ha ebben a 2 évben semmit nem használtam ki a WiFi6-ból, akkor teljesen felesleges volt megvenni..
Most a WiFi6-ból amit nyerhetnék és egyedül ez lenne fontos: hatótáv, jelerősség AC eszközökre. Erre viszont nincs infóm.
20 körül van 5 GbE portos router (bár nem tudom, hogy HW NAT-os-e vagy sem), mondjuk max +40-50%-ban van olyan eszköz, ami a jelenlegit (AC66U B1) lefedettség/jelerősség tekintetében érdemben túl szárnyalja, vagy olyan, ami ennél olcsóbban kikapcsolt WiFi mellett el tudja látni a router szerepét (megfelelő sebességgel és védelemmel)?
-
dkess
őstag
válasz
MaCS_70 #85062 üzenetére
@hkari,
Különösen, ha a kliensek is AX -esek (lesznek), akkor meg pláne sokkal jobban szór az AX92U.
Ott egyébként tényleg van "gikszer" a WiFi -vel. Húgomék családi házában a Digi -s ONT (a spájzban van) meg van hagyva 2.4 GHz -es N -es WiFi -re és hát 50 Mbps alá nem nagyon megy az egész házban. Mondjuk újépítésű és padlófűtéssel ...
Ez a 3-10 Mbps (ethenet backhaul -al) elég aggasztó. Én nem 2*AC68U + 2*AX92U -ban gondolkodnék. Érdemes lenne azonosítani, hogy mely helyiségek vannak lent/fent, hol fordulnak elő többen (WiFi -s eszközökkel illetve maguk az eszközök) illetve kellhet nagyobb sávszél stb. stb.
A koncepció, hogy ennek megfelelően a helyiségek kerülnének beszórásra WiFi -vel. Persze nem tudom, hogy a szobák is be vannak-e kábelezve avagy megoldható-é.
Azaz pl. nappaliban mehet az AX92U főrouter -nek (avagy akár AP módban). Akár még egy AX58U is elég lehet. Az olyan hálókban ahol csak WiFi eszközök vannak oda meg akár AX55 -ök. A hálók kicsik is meg, ha az kell, hogy a mobiloknak legyen valami pl. - persze azért egy TV -t is kiszolgálna, ha nem lehetne kábelre rakni azt. Akár folyosóra vagy nagyobb előterekhez is mehet a falra (AX55 -öt nem tudom lehet-e falra rakni - az AX56U -t pl. lehet). Persze ahol kellhet a nagyobb WiFi sávszélesség (160 MHz) illetve több kliens lenne - oda mehet AX58U az AX55 helyett ...
Ugye ez esetben a router -ek a szobában switch -ként is tudnának üzemelni. Amire figyelj, hogy ne sorba fűzd fel lehetőleg az eszközöket (akkor a sebesség eloszlik), hanem minden router -hez legyen kábel a fő router -ből ...
A fentebbi esetben a 2.4 GHz sávot mindenhol kikapcsolnám - kivétel a nappaliban levő router (a 2.4 GHz innen kiérhet a kertbe avagy éppen egyéb lassabb eszközöket lehetne itt rákötni). Mindenhol máshol csak 5 GHz és AiMesh. Kivétel lehet, ha vannak WiFi -s okoseszközök tömegével mindenhol (azok jellemzően 2.4 GHz -esek).
A 2 db AX92U vásárlásánál lehet jobban jársz anyagilag a fentebbi forgatókönyvre hajazó megoldással. Ugye utóbbi esetben a két db AC68U -t el is tudod adni avagy családon belül odadni valakinek (akár egyik így - a másik úgy). TEchnikai értelemben jobban jársz az ezer százalék ...
Pl. a plussz 2*AX92U helyett:
- 1 db AX92U + 3 db AX55 (eddig kb. majdnem ugyanott vagyunk árban) - a 2*AC68U eladása (így már jobban jövünk ki).
Amennyiben több kliens kellene -esetleg itt-ott jobb is, akkor a nappali -s főrouter is lehetne AX58U (ez alá viszont ne menj).
-
dkess
őstag
válasz
MaCS_70 #85019 üzenetére
Pontosan, ráadásul az AX vals sebességtöbbletet, távolságra/falakra/zavarokra sokkal kevésbé érzékeny az AC -nél.
Ugye ott most van egy olyan router ami most 35K HUF. Nem tudom mennyiért vette annakidején, de akár ebből is ki lehet indulni, mint pl. keret. Ugyanilyen router -re AC -s alapokon ennyit nem költenék most. Ebben a nagyságrendben AX -ben gondolkodnék. Pl. egy AX73. Amennyiben kell az Asus kezelőfelület vagy funkciók, akkor meg AX58U. OK, ez már a 49K -s kategória, de el lehet dönteni, hogy a plusszok megérnek-e ekkora felárat.
Én meg a "torrent céleszköz" mivoltával vitatkoznék. Én úgy vagyok, hogy a router "routerkedésre" a NAS meg "NAS -kodásra" kell és ezen funkcionalitás terén hiányoznának azon erőforrások amiket a torrent zabálna fel.
Úgy egyébként ez egy "ezerismeretlenes" egyenlet (ezt ugye korábban már részletesen fejtegettem). Ahogy írtam is - akinek ez kell az vesz olyan router/NAS eszközt amivel ezt tudja művelni és boldog.
A "hálózati szakember" -ről eszembe jutott a "suszter meg a cipője" példázat ...
@zsberecz ; #85017
Nálunk meg ez úgy működött, hogy a boltok tetemes részében, ahol a Duo-Pack -ot akciózták ott ez drágább volt, mint ha külön vettél volna két darabot. Az egyes boltok közötti árkülönbségről nem is szólva. Azaz igen - ez nálunk odafigyelősebb volt.
Egyébként javallt a kábeles backhaul. Sőt még azon gondolkodtam (csak nem írtam korábban), hogy ha már kábelezünk, akkor mehet kettő is - külön a csak vezetékes eszközöknek (switch -el osztva). A WiFI -s backhaul ezer dolog függvénye - de igen sarkos gyenge pontja tud lenni a két router közötti WiFi minősége és e mellett ugye osztódik is a WiFi erőforrások ezen kapcsolat meg a kliensek kapcsolatai között.
Fő rueterként használva (ahova a net jön és a LAN elágazik) talán a gigabit -es LAN nem akkora probléma, de AP -ként használva (meg úgy egyébként is) elférhetett volna egy 2.5 Gbps -es LAN kapcsolat (nálam itthon ez utóbbi is van - imádom).
"Gyerek sziv a jatekkal" témakör. E tekintetben is javasolt lenne a két LAN kábel (egyik AP -be - a másik vezetékes LAN -ra, ahogy fentebb írtam) - a gyaerek is nagyon örülne neki ...
Egyébként akkor egy AX92U lesz vagy Duo-Pack?
-
V.Stryker
nagyúr
-
bonat
senior tag
válasz
MaCS_70 #84930 üzenetére
Most is különbözőek.
Kint WiFi-s kamerák vannak (3db).
Régen a házból szórt 2,4-en éltek, amit a saját NVR sugárzott. Ez után lecseréltem a gyári antennájukat mágnes talpas kis (20cm) más munkából (LTE) megmaradt antennával.
Ez után raktam ki a garázsba (közelebb hozzájuk) egy Netgear EX6120 eszközt AP módban UTP uplinken. És most szeretnék ki rakni egy antennát is. Egyre jobb és jobb lett minden, de a Netgear-el nem vagyok megelégedve, mert bugos kicsit valamikor és jobb lenne árnyékolás nélkül sugározni nekik.
Szóval a mostani antennákkal semmi gondom.
Én csak egy listát keresek a most elérhető WiFi-s routerekről, amik levehető antennásak, hogy ki tudjak választani közülük egyet.
Csak sehol nem lehet találni most ilyeneket....legalább is én nem találtam. -
Vrtboy
tag
válasz
MaCS_70 #84766 üzenetére
Egy tesztet olvastam ami A58U és AC86U -t állítja párhuzamba.
Igazából árban majd én ugyan ott van a kettő.Arról van tapasztalatod, hogy:
- kizárólag AC klienseket használva milyen előnye, van e előnye át AX58u -nak?
- lehet e kompatibilitási probléma a régebbi eszközökkel (egy -ket éves közép kategóriás laptop X360, Zenbook és Pár éves IPhone készülékek)
- lehet e probléma a lakás felügyeleti eszközökkel amik jelenleg jellemzően B/G hálózatokat használják (kamerák, fűtés vezérlés, kapu vezérlés )Igazából ezért gondoltam az AC68u -ra mert sokkal olcsóbb és gondoltam egy - két évet (amíg a következő eszköz cserék lesznek) kibír. De mivel ezt teljesen elutasítjátok jött az AC86u.
Utóbbit meg csak azért gondoltam h talán stabilabb és probléma mentesebb lenne a a jelenlegi AC kliensekkel.
Koszonom
-
Vrtboy
tag
válasz
MaCS_70 #84700 üzenetére
Szia,
Úgy fest eldobta az utolsó postot...
Jelenleg egy két éves eszközök vannak otthon és bár jó cuccok még egyik sem támogatja az AX-t (specrre 360, Iphone x, Xs..stb..)
Ebben az esetben szerinted nem lenne jobb egy olcsóbb AC-s vagy egy olcsóbb AX router? 1-2 évre?AC eszközök esetén hogy viselkedik AX routernél? Teljesen lebutul vagy csak a sebesség korlátozódik? A csomagokat így is részcsomagokra osztja a router? Vagy ezt a klines nem tudja kezelni, így pont úgy viselkedik mint egy AC-s router? ?Mert ebben az esetben semmi előnyét nem látom az AX-nek az én használatom esetén...
Szóval ilyen felállásban egy:
AX56U?
AX55?
Vagy AC68u?Utóbbi kettő 35k alatt van akcióban most...funkcióra gondolom ezekhez is van IOS applikáció és DM amire szükségem van...
Vagy esetleg más márka AC2xxxx routere?Köszönöm szépen
-
Vrtboy
tag
válasz
MaCS_70 #84693 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors választ.
Nekem ha alkalmanként egy - két torrentet el tudok rajtani indítani anélkül, hogy gépet kellene elővennem és nem akasztja le a routert akkor biztos szuper...
Sebesség fontos, lefedettség fontos, VPN kapcsolatot stabilan kezelje....
Rendelek egyet aztán meglátjuk...
Egyébként mesh irányába kicsit erősebb ax92u? Túlzás már? -
blakey
titán
válasz
MaCS_70 #84686 üzenetére
Szerintem egy jó és stabil AC-s router évekig elég lehet, de ehhez ugye kell a stabil firmware. Nem vagyok egy sebességmániás ami a Wifit illeti, persze nem árt ha jó és stabil valamint hozza a ma elvárható sebességet de szerintem egy olyan router ami stabilan tudja Wifin a 300Mbps-t az még jó lesz egy darabig. Ugye itt van az AX-es routerem de tartaléknak ott a Padavan képes AC-s routerem és AX sebesség ide vagy oda én nagyon szeretem az AC1200-as, Padavan-képes routert, néha előveszem és azt használom mindenféle kompromisszum nélkül. De egyetértek, ha valaki nem szeretne próbálkozni különböző CFW-kkel és jó pár évig szeretne egy stabil, támogatott routert akkor AX-es legyen és abból is egy magasabb kategóriás.
-
-
dkess
őstag
válasz
MaCS_70 #84468 üzenetére
Jogos, most olvastam vissza. Akkor a szüleimnek tényleg szerencsénk volt vele, mert gigabit -es internet mellett 2 PC (van is nyektetve rendesen - "virágboltoznak" ezerrel) és TV vezetékesen plussz WiFi kliensek és áll, mint a "rozmaring a jó földben" (azaz gyors/stabil) ...
Ugyanakkor értem, nem ajánljuk ...
-
Ace owner
addikt
válasz
MaCS_70 #84319 üzenetére
Meg egy olyan kérdésem lenne hogy az iptv mennyire befolyásolja ezt a műveletet mert ugye most a routerben fut össze minden. Vagy az új routert is kossem csak rá a meglévőre? Valószínű megrendelem a héten amit javasoltal és ha nem lesz jó megyek tovább. Köszönöm a segitseged, mesh hálózat most annyira nem szükséges mert a lenti szinten csak a Facebook megy, nincs szükség ilyen komoly rendszerre egyelőre.
-
akisbandi
aktív tag
válasz
MaCS_70 #84350 üzenetére
Szia,
tudom nehéz kérdés, de berendeltem egy AC66U-t, különösebb problémám nincs vele. AP-ként működik, LAN-on kapcsolódik.
14 napon belül vagyok, érdemes AX92-re cserélni? Mennyivel lehet jobb a lefedettsége az AX92-nek?
AX-es eszközöm nincs, a leggyorsabb is 867 Mbps sebességgel tud csak kapcsolódni. Egyszerre max 8 eszköz csatlakozik WiFi-n, a Syno, Tv, médiaboxok LAN-on. A net 100/20-as.
A fentiek nem igazán indokolnák a cserét, de a nagyobb lefedettség miatt esetleg szóba jöhetne.
-
vottokar
senior tag
válasz
MaCS_70 #84315 üzenetére
Tudom, hogy nem nekem írtad, csak valószínű valami efféle lesz a mi problémánk a költözünk egyszer végre valahára.
Sorház, 3 szint szintenként cca50m2, mind lakott. Falak tégla födém betongerenda kerámia és beton béléstesttel. Telekom koaxos net (sebesség még nem eldöntött) Ezt kellene lefednem majd wifivel. (Cat5E kihúzva szintenként, és szintek között is.) Milyen mesh hálózatos eszközök javasoltak perpillanat amiket össze lehet hangolni a Sagemcom Telekomos eszközzel is. (IPTV kell sajnos) Sajna jó lenne a Mesh-be egy szeparált 2,4-es rész is a wifis home eszközök (kapcsolók fényerő szabályzók, kaputelefon, robotporszívó) miatt is. Ehhez sajnos hülye vagyok. Meg rühellem, hogy manapság a gyári oldalon a leírásokat a marketing részleg írja, nem a műszaki. -
Ace owner
addikt
válasz
MaCS_70 #84315 üzenetére
Családi ház 30évvel ezelőttről. Nincs kispórolva az anyag
Nem tudom milyen volt az előző router valami kis gagyi telekomos, nem is értem hogy lehetett jobb mint ez.
Ott lehet a kutya elásva hogy a ház egyik végéből a másikba került most a router. Eddig édesanyám szobája felett, az akkori szobámban volt. Nem is volt sírás rívás hogy nincs itternet, most viszont mindennap ezt hallgatom. Ezeket a mesh megoldásokat néztem most
kamublack friday alatt is, de nem teljesen világos hogy működik de utána nézek még annak is mert egyáltalán nem értek ezekhez a hálózatokhoz. Örülnék neki ha egy sima router cserével megtudnám úszni a dolgot.Ha ez lesz a vége akkor 20-30k környékén milyen routert tudnátok ajánlani? Vagy már akkor inkább egy mesh hálózat? Teljes tanácstalanság
-
Sev!er
aktív tag
válasz
MaCS_70 #84292 üzenetére
Jogos a kérdés. Nem értek hozzá. Egyelőre veszek egy 58u-t, megnézzük, hogy az mit mutat, mert az esetek 90%ban elég a jelerősség, és csak a maradék 10%ban (hátsó szobákban, lefekvés előtti netezés során gyenge a jel)
Feltételezem már ez is nagy előrelépés lesz a lefedettség/gyorsaság tekintetében.
Ha meg kevés akkor utána úgyis kell valami plussz.
Köszi
-
Sev!er
aktív tag
válasz
MaCS_70 #84289 üzenetére
Köszönöm, közben nézegettem. Elsőkörben, 2 db asus ax58u, hogy szuperálna az én esetemben szerinted? Vagy lehet elég lenne, egy db ax58u, és mondjuk egy sima AX55?
A jelenleginél biztosan jobb lenne a helyzet, mivel "csak" a hálószobákban gyenge a jel, a router közelében (szinte minden ott van), jól működik a régi N-es routerünk is. -
szaboi6512
őstag
válasz
MaCS_70 #84163 üzenetére
A 65P egyáltalán tudja az AC-jével???
Ezzel is tudja -
-
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #83958 üzenetére
Lakóházban egy 45-50nm lakást, max 1 téglafal lenne a router és a készülékek között, ezért Mesh felesleges, WiFi6 nem kritikus, bár gondolom jó ha van, főleg ha sok eszköz csatlakozna WiFi-re egyszerre.
Én is Asus-t néztem, de annyi modelljük van, hogy nem teljesen világos melyik mit és mennyire jól tud.
-
-
-
valakky
aktív tag
válasz
MaCS_70 #83794 üzenetére
alapvetően nem a cikkírók, fórumozók teremtettek egy teljesen felesleges heterogén közeget ebben, hanem az úgynevezett szakemberek egy akkor még belterjes közegben. aminek kb. annyi haszna lett a végére, hogy a marketingesek meglátták ebben a számháború legálisan megtévesztő lehetőségét.
rég ki kellett volna vezetni innen már egy csomó tökfölösleges mértékegységet. -
szetcsuszott
aktív tag
válasz
MaCS_70 #83643 üzenetére
30-40 mbps le, és 10-15 fel kb. amiket mértem. Nekem évi hatvanezer ezért nem pálya, csak annyi net kell, hogy mondjuk heti egyszer ránézzek az élőképre 1 percig max, vagy ha a wifis riasztó küld riasztást, megnézzem kamerán, hogy tényleg van - e mozgás, és kikapcsoljam appból a riasztót. Az egész 3 kamerás rendszerem rögzítővel, hdd vel, kábelezéssel együtt nem lesz hatvanezer
Elvileg egy töltéssel kapok asszem 2 vagy 3 gb netet 3500ért és egy töltés egy évig él, nem kell töltögetni havonta (valszeg direkt ilyen célra van). Ha egy éven még kétszer töltöm, akkor is megáll 10ezer körül, az én céljaimnak elég kell, hogy legyen.
-
kmarci25
veterán
válasz
MaCS_70 #83560 üzenetére
Ott van az előző hsz-ében.
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
MaCS_70 #83524 üzenetére
Nem tudom mi a különbsèg, de azt látom, hogy jóval drágább... nem tudom ér e annyit... maradjuk 20-25K körül.
(83525) Gubek-Einste:
-Környezet: Jelenleg fél év - 1évig alberlet utána szeretném tovább használni egy nagyobb családi házban. 2 szintes betonfödém.
- Gyorsasag: 1000-2000Mbit szolgaltatótól függ neki mi a max.- Mennyi és milyen: Jelenleg 2-t kellene vennem. Egyik hozzám jön másik szüleimhez utána mind a 2 az enyém lesz. Kliens nem tudom és az eszköz mind1 Ami jó
- Ár: 15-25K kb. Nyilvan nem jelent gondot ha 27K lesz
Igény nincs annyira jo legyen a hatótávja és gyors
-
Pano
addikt
-
Pano
addikt
válasz
MaCS_70 #83232 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az ajánlásokat.
Szerintem mind a kettőt megfontolom, ártól függetlenül. Lehet inkább megemelem a keretet, csak végre legyen jó. AC65 meg annyival nem drágább. Bár nehéz rávenni magam, hogy ennyit kelljen költeni routerre, de ha kell, akkor kell.
Az AX55 most akciós egyik helyen, 35-ért van. Meglátjuk, hogy bele invesztáljak-e egy AX-be. -
M3nt0R
tag
válasz
MaCS_70 #83101 üzenetére
Nagyon köszi!
Igen ez a cél, ezért is most kérdezem még és most tervezem, mert festés előtt vagyunk, most még tudunk vésni!
A NAS hűtés az még jó kérdés... azt sejtettem, hogy nem kéne zárható szekrénybe csukni mert nem fogja szeretni.
A Chromecastok nem tudnak sajnos vezetékről menni, mert olyan helyen lesznek a tv-k hogy odáig nem vésünk. De azok ilyen "mellékes" tv-k lesznek, az se baj ha csak 720p-be filmezünk majd rajtuk nem 1080 vagy 4K.
A kültéri AP-re megköszönök ajánlást, mert látom hogy rengeteg van... akár ha csak márkát mondotok már az is király lenne.
A "rendszer maga" alatt a fő routert érted?
Köszi!
-
Garsza
veterán
válasz
MaCS_70 #82974 üzenetére
Ezek közül Melyik volna a legjobb választás?
-
Peterhappy
őstag
válasz
MaCS_70 #82938 üzenetére
Igen MaCS, azt hiszem igazad van. Épp úgy is futottam neki a beszerzésnek, hogy hosszabb távra keresek megoldást.
Igyekszem addig nyújtódkodni, ameddig a takaróm ér, de akkor inkább várok még két-három hónapot a beszerzéssel, addig picit minden hónapban elkülönítek e célra, de akkor komolyabb Wifi6 készülékre lőhetek.Köszönöm a jótanácsot, megfogadom!
-
amargo
addikt
válasz
MaCS_70 #82426 üzenetére
wAP van a tervben külső antennával [link]
Viszont persze agyalok, hogy nyilván az SXT sebessége is bőven elég. Nálam is gond, ha sokan vannak a környéken vagy köd van, akkor bizony megakad a net..
A torony tőlem, kb 1-1,5km-re van.
Hol tudtál ennyivel olcsóbban venni?
A B525 én két kis antennával használom. -
nitro16
senior tag
válasz
MaCS_70 #82535 üzenetére
Pár helyen már körbe néztem, de az mindig más ha van valaki akinek friss az élmény és itteni tag, ráadásul le is tudja tesztelni. Nekem is ugye ez van kinézve, csak sajnáltam a 60k-t rá, illetve mint írtam várni még tudok szerintem lesz ez november/december fele 50k.
Mióta beírtam azóta követem a topikot, és azért vannak ellentétes vélemények/tapasztalatok, más routereknél annak ellenére, hogy ajánlva van.
silentkiller: köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest