- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
amargo #102180 üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1 vagy N18U) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.
A repeater-t olyan helyre kell tenni ahol az eredeti wifi jel még viszonylag jól fogható mivel a vételi erősség egyenes arányban áll az elérhető sebességgel vagyis a gyenge jel = alacsony sebesség. A repeater működés során alapból lesz egy link sebesség feleződés is így a gyenge jel/alacsony sebesség esetén ez még további csökkenést fog eredményezni akár a teljesen használhatatlanságig is.
Alternatív megoldás lehet a Powerline használata de az nagyban függ az áramhálózat állapottól és kialakításától.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router van használva?
Kábelezés megoldható?
Mennyi lenne a beszerzésre? -
törölt tag
válasz
amargo #82653 üzenetére
Az LTE 6 szerintem csak azért, mert ha olyan beltéri térerő szegény területen kell "gereblyézni". Ahol csak ilyet tudsz elérni nagy távolságból kültéri vétellel. Az itt egy ennél szegényebb tudású eszköz használatát kizárja. Ha ilyen extrém területen térerőt tudsz fogni, ott a 100-as LAN port korlátjával is bőven jó sebességet tudsz elérni. Mivel más nincs.
A wAP használata beltéren is lehet kiváló vételi körülmények között, így 100Mb/s-nál nagyobb sebesség is elérhető és azon azért van gigabites port, hogy ha a LAN porton adod tovább. Ott ne korlátozzon be a 100-as sebesség.
Ahogy nálad is látható, a kültéri vevővel 100 fölött vagy sebességben, így neked az LHG nem opció.
Meg van egy jobb féle Asus routered is. Annak a WAN lábát meg tudod hajtani a wAP-val. Csak úgy kell konfigolni, hogy amit az LTE-n fog azt irányíítsa közvetlen a LAN portjába. Kihagyva a saját Wifi-jét.
Macs_70 fórumtárs ecsetelte ezt nekem nagy vonalakban. -
törölt tag
válasz
amargo #82649 üzenetére
Sorstársak vagyunk, hasonló cipőben járok.
Az LHG akkor kell neked, ha nagyon gyenge vételi viszonyaid vannak.
A wAP is mehet kültérre, de az beltérben is használható.
A B525-el milyen sebességeket tudsz mérni?Ott ahol az LHG kültéren össze tudja szedni a kapcsolatot, nem az lesz a lényeg, hogy csak 100-as porton tudja tolni a hálót. Hanem egyáltalán van net.
-
Beri
addikt
Azt hittem valami egybeépített megoldást szeretnél.
Mindengyik ajánlgatott tp-link levehető antennás (542, 642, 941, 1043, stb.), bármelyiket választhatod nyugodtan, mindegyik gyorsabb az 520gc-nél, meg a wrt54gl-nél. Ha csak netet osztani kell, nem kell moddolható routert választanod. -
amargo
addikt
Lehet kellene egy ilyenTelewell Wireless Router 3G + XCA2 adapter venni és a linksys-emet raknám mögé...
-
amargo
addikt
Ez alapján úgylátom amibe a SIM-et lehet pakolni az hozzá jár. Jól látom?
Szerk:
Rosszul olvastam.. -
Gaaabeeesz
senior tag
-
amargo
addikt
Nos tegnap kicsit beleástam magam a témába.. fel is tettem az openWRT-t.. de hamar le is szerdtem.. régen volt már az a linuxos korszak.. aztán felraktam a dd-wrt ezt már megtudtam emészteni. Gyorsan mindent beállítottam, majd jöhetett a csomagok instalja. Fel is raktam a lighttpd és egy mini-httpd, t is csak a teszt kedvért.. sambával fel mountoltam a honlapomat.. de át is másoltam a routere inkább.. viszont állandóan read-only hiba üziket kapok, ha módosítani akarok pl az ikpd.config file-t.. a jffs support és clear be van kapcsolva? egy fórumon ezt olvastam, hogy be kell kapcsolni.. de semmi.. chmod itt nincs? vagy átalakult
vim helyett is vi van.. tud segíteni ebben valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- MotoGP & WSBK
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest