- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
Peterhappy #90811 üzenetére
Van múltja a xiaomi routerek "hekkelésének", de arról szó sincs, hogy muszáj lenne. A módosítás arról szól, hogy az eu norma föl emelik az adóteljesítményt.
-
válasz
Peterhappy #90804 üzenetére
WRT54GL nekem is volt. Kb 10 éve váltottam le. Nem sietted el!
Én az ASUS vonalon maradnék és lehet, hogy egy AX55-öt vennék.
A router elhelyezésén szerintem kellene optimalizálni ahhoz, hogy a lakás minden pontján jó vételed legyen. Vagy kell egy második eszköz és aimesh. De ez már a megcélzott kereteden túl mutat. -
Alex91
félisten
válasz
Peterhappy #90804 üzenetére
Xiaomi mokolva… A tobbi szerintem lutri lesz…
-
válasz
Peterhappy #82935 üzenetére
Gondolkozz egy kicsit hosszabb távra! 3-5 évre elosztva mennyi többletköltséggel a jár a jó megoldás?
A 65P kiváló eszköz, de a wifis lefedettsége pont nem kiemelkedő.
Gondold végig, hogy mi történik, ha egy AP nem elég! Milyen lehetőségek vannak a bővítésre? A mesh vélhetően már bejátszik.
A router élettartamán belül a mobileszközök egyszer vélhetően lecserélődnek, tehát nem hülyeség a Wifi6.
És a lényeg: a wifi csak kísérletileg lőhető be. Válaszd a legszimpatikusabb megoldást, és vásárolj a neten!
MaCS
-
Alex91
félisten
válasz
Peterhappy #82933 üzenetére
-
aneda
senior tag
válasz
Peterhappy #82933 üzenetére
Nekem csalódás volt az AX10, rosszabb volt a jelerősség, mint az előző 10 éves Tp-link router.
-
osonte
őstag
válasz
Peterhappy #82929 üzenetére
Szerintem jó router, de nem kiemelkedő a jelerőssége (pl.: Asus AC57U v1 erősebb volt) és inkább Wifi 6-os eszközön jön ki az előnye. Egy másfél szobás panelban, amennyiben nincs eldugva a router stabilan tartja az 1200Mbps sebességet, tesztekben talán 800 körül van a sebessége...
Egy nagy családi házat lehet nem bíznák rá, de a 3x1.5Ghz-es processzor szépen teszi a dolgát, talán fürgébbnek érzem erőben, mint az elején említett Asus-t Padavannal.
-
Alex91
félisten
válasz
Peterhappy #82930 üzenetére
Szerintem cserelj routert, jobban jarsz...
-
válasz
Peterhappy #82927 üzenetére
A két TP-Link-kel nincsen sok tapasztalat, az Asus megérheti a felárat de ha úgy érezed, hogy neked nem éri meg akkor elég lesz a TP-Link.
-
válasz
Peterhappy #82923 üzenetére
Mit javasolnátok inkább?
- új router,
Ezt, ha nem megfelelő a lefedettség/sebesség akkor jelenlegi kábelen bekötése.lényeg hogy tíz évig router legyen és ne legyen a wifi erősséggel gondom.
Ezt nem lehet garantálni: Egyrészt annyi idő alatt valószínűleg megadja magát az eszköz az elöregedés által vagy az igények változása okán elavul. Másrészt csak helyszíni teszt során fog kiderül, hogy mekkora lesz az elért sebesség/lefedettség.20-25 ezer forintnál nem szeretnék többet rászánni a projektre, maximum ha az a plusz pár ezres jelentősen újabb, időtállóbb technológiát jelentene.
Fentiek függvényében milyen eszköz(öke)t tudnátok javasolni?
Asus AC65P hosszútávra is megéri, AX-s eszköz pedig nem nagyon van még ebben az ársávban, talán a TP-Link AX10 szóba jöhet. -
válasz
Peterhappy #57179 üzenetére
Mindegyik, v2/v3/v4 közül bármelyik jó lesz.
Megéri a drágább Asus. -
Rommel6600
őstag
válasz
Peterhappy #1321 üzenetére
áááááááááá, ezeket mind felejtsd el.
Routerek és a tűzfal? hát a nat funkcionál tűzfalként, de kifelé bármit kienged, egyéb belerakott hülye konfigurálhatatlan szarokkal (spi meg hasonlók) is csak a problémád lesz, nem jók semmire. parasztvakítás
12k-ért nem lehet jó routert kapni. Árulnak frankó routereket de nem ennyiért
SMC WBR14-t is felejtsd el
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bányász alaplapok eladóak (Alaplap+CPU - csak egyben!)
- 8GB-os RX570 - RX580-as VGA kártyák +1db RX 5500-as VGA eladóak
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív ( Nikon ) - Újszerű -
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Asus rog g751y elkelt
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest