Hirdetés
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Összekeverheti a Samsung a klasszikust az ultrával
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ikerházban kellene mindkét félben élhető wi-fi lefedettséget csinálni, amiben a segítségeteket kérném.
Első körben a telekom 5670 ONT helyett (épület előkertjébe néző ablakhoz, emeletre) raknék egy Cudy WR3000s-t, hátha már az elégedettséget hoz. Kétlem amúgy, de lépcsősen kéne menni a komplex felé a megoldásokkal...
Ha jól látom alapnak ez a wr3000s a topikkedvenc kb most ha nem akar az ember sokat költeni.
Utána jönne a második mesh eszköz továbbra is az egyik ikerházfélben, de az épület hátsókertje közelébe ablakhoz, a földszintre. Oda nem megy CAT6 kábel, de talán pont ezért jó a mesh megoldás, wireless backhaul-al... A WR3000s tudja a mesht kábel nélkül meg kábellel is nem?
Ha mindez bukó akkor jönne képbe valami kültéri amit az előtető alól a másik ikerházfél ablakaira irányítanék. De ennek esztétikai minősége a brutál kategóriába esne
-
csubuka
addikt
válasz
MaCS_70 #95259 üzenetére
Köszi a választ!
Értem, akkor ez nem feltétlenül nekem való, mert ezzel a felálással a fene tudja, hogy el tudja-e kapni a jelét a fő routernek. De ha el is kapja, akkor is kell majd pluszban egy kütyü, ami a wifit a kisházban szolgáltatja...
Gazdaságosabb lehet akkor gey új router a nagyház ablakba, mai talán ellátja egybőúl a kisházat is...
-
csubuka
addikt
válasz
-Maci- #95246 üzenetére
Én ennek a WR841 v9 verzióját méregettem ugyanúgy fiókszökevény MR3220v2 (AR9331) meg WA701 AP (AR9331) kütyükhöz.
Amúgy hiába régi, egész élhető, nem kidobandó kütyü talán, a korábban említett kisházas setupnál a fő routerre kapcsolódva kliensként 20MBit/s értéket hozott (nagyjából stabilan, de jobb megoldás kell sajnos..) a másik kettő kütyü atomgyatra instabil max 10MBit/s értékéhez képest.
-
csubuka
addikt
válasz
MaCS_70 #95241 üzenetére
Amúgy itt az talán még jó is, hogyha a kisház felé szór és a nagyházba nem zavar be.
"kliensnek akarjuk-e használni" az én esetemben végülis a kisházban ő lenne a wifi szolgáltató.
De akkor ezt elsődlegesen arra találták ki, hogy egy ugyanolyan kütyü legyen vele szemben, pont-pont összeköttetésre? Tehát a kisház lefedésére önmagában nem biztos, hogy ez alkalmas lesz, max egy repeater ellátására, ami a kisház ablakába lenne?
Akkor viszont már lehet, hogy jobb a mesh megoldás...
Köszi, megnézem azt is akkor
-
csubuka
addikt
válasz
Alex91 #95236 üzenetére
De akkor ettől a speci AP-tól jóval stabilabb kapcsolat várható, mint pl a sima Xiaomi router AP-ként hasznosításától?
Csak mert előbb-utóbb meg lesz oldva a kábelezés a két ház között és akkor felesleges volna egy specifikus AP, míg a a routert jobban el tudom sütni máshol
Köszi, akár lehetne, csak ahogy olvasom a manual-t ez alapvetően tartóoszlopra bilincsezéssel rögzül, hogy ezt hogy tudom nem ótvarul csúnyán beltéren megoldani azt nem tudom...
A router csavarra akasztható vagy simán a párkányon elfér belülről, szóval kevésbé necces...
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Egy apróbb tanácsot szeretnék kérni eszközbeszerzés kapcsán.
Alapvetően AP üzemmódba keresnék eszközt, egy "nagyház" emeleti ablakából a "kisházat" ellátni:
(Ha nem lehet, mert nem lesz vállalható a jel akkor persze a kisház ablakába menne egy repeater, ami lehetne egy DD-WRT-s WR841 v9, olyan van elfekvőben).
Alapvetően stabil 50 MBit/s bőven elég lenne, a net amúgy 300 MBit/s, de az úgysem hozható wireless így két ház között átlag cuccokkal...
Itt amúgy az ax enyhe túlzás, hosszú távolságokon úgyis a 2.4GHz "n" szabvány fog muzsikálni felteszem, de láttam, hogy van Xiaomi AX1800 12k-ért (ajánlottak között van, ahogy kinéz...), aztán ha veszek valamit, akkor akár ax-es is lehet, jövőbiztosabb eszköz talán, mint a pár ezressel olcsóbbak
*Ami nem szimpi a Xiaomiban, hogy nincs rá se OpenWRT, se DD-WRT így elsőre...
Vagy inkább valami cél-AP kéne? Csak azok drágák, ahogy néztem...
-
csubuka
addikt
válasz
snyper990 #84025 üzenetére
Elsőre azért a repeaterrel próbálkozok. Úgy, hogy nincs komoly sávszélesség igény, csak a megbízhatóság, stabilitás a fontos lehet belefér. Persze az is lehet, hogy ezek a régi cucock nem tudnak sok kliens estén stabilak lenni (WR841 meg MR3220 van elfekvőben erre a célra, lehet nem segít rajtuk a DD-WRT vagy épp pont az destabilizálja őket
Ám szerintem nem is az ő adásuk a bajos, hanem a kisházban a csatlakozó eszközök antennája gyenge lehet, bár nem értek ehhez
)
-
csubuka
addikt
válasz
Gubek-Einste #83981 üzenetére
Köszi, megnézem mennyire reménytelen új kábel behúzása a két házat összekötő védőcsőbe.
Aztán valószínű marad a gányolás, tekintve, hogy nem túl egyszerű a nyomvonala a védőcsőnek. Olyan egyszer berakós, úgyhagyós.
-
csubuka
addikt
válasz
Gubek-Einste #83974 üzenetére
Ha ilyen bonyi (kintre a hátsó homlokzatra fúrni, meg ablakkeretet fúrni nem akarnék a kinti eszköz bekábelezéséhez), akkor lehet megpróbálok behúzni a földalatti kábelvédőcsőbe egy UTP kábelt (az sem volna egyszerű, sőt kb. lehetetlen szerintem). Csak abban erősáram megy, nem tudom, hogy ez mennyire lesz zavaró tényező, meg, hogy így utólag mennyire lehet behúzni oda bármit is ilyen hosszon. A kisház a nagyházból kap villanyt.
Nincs valami nagyobb teljesítménnyel adó router? Vagy a baj ott volna, hogy a kliensek a gyengék válaszolni? Lehet, hogy akkor valamilyen repeater kéne a kisház ablakába, meg az ellen-router a nagyház ablakába...
*A DD-WRTs MR3220 menne a nagyház ablakba routernek. A kisház ablakba meg vevő és repeaternek az egész kisházat ellátni a WR841 DD-WRTs verziója. Ez érdemes lehet kipróbálásra?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy kissé fura helyzetben router választáshoz.
Sebességre nem volna nagy igény, se LAN port se wifi tekintetében. 150MBit/s a net sebessége, telefonok laptopok csatlakoznának rá, extra igény tényleg nincs.5GHz se számít, ilyen távon úgyis rossz, ahogy kísérleteztem.
Ámde az alábbi "csodaszép" skicc szerinti helyzetben létezik olyan router, ami a "kisházban" jópár csatlakozó kliens esetén stabil megoldást nyújtana? *Ablakok néznek egymás felé a két házon
(MR3220, WR841 képtelen erre, ilyeneket tudtam kukázni a pinyóból, folyamatosan ledobják a klienseket, újraindul stb.)
Ilyen helyzetre mit ajánlanátok?
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
A csoda Xiaomi routerrel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni:
-A Mi router 3 ("sima") az nem tud az USB-jén 4G dongle-t fogadni?
-Valamint sajnos kínai nyelvű - nem én vettem, hanem a bérlőtársaim - azt csak FW cserével lehet orvosolni nem?
-
csubuka
addikt
válasz
Gubek-Einste #66972 üzenetére
Köszi, rákérdezek ott!
Sajnos a helyes topik megtalalasaval elegge kovalyogtam. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Van egy WR841 V9 vagy egy MR3220 V2, amivel azt kellene megoldani, hogy külföldről torrentezhessek olyan módon, hogy a swarm csak a hazai IP-met láthassa biztonsági okokból (bár a komoly linux isoknál persze nem lenne gond amúgy sem természetesen, csak mégis, jobb az óvatosság
). Valami proxy okosság egy DD-WRT-s firmware-el az elég ehhez? A VPN az akár túlkapás lenne ezen helyzetben gondolom. 20-30 Mbit/s-el használnám, annyi anyámék feltöltése, nekem annyi elég letöltésnek. Melyiket használnátok a kettő közül?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- IdeaPad 5 Pro 16ACH6 16" QHD+ IPS Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Eladó konfig! I5-13400F 512GB SSD 16GB DDR5 RX6600 8GB!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Thrustmaster T248 + T3PM + loadcell mod + spare parts
- Egyedi ékszerdobozka
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Forest Gray - Használt karcmentes, 3 év gari!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest