- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dkess
őstag
válasz
Vrtboy #84901 üzenetére
Az a baj, ha csak a "sima" USB3 olvasás/írási sebességet nézzünk (ebben a hsz -emben tettem képet a sebességekről: [link] ), akkor láthatjuk, hogy még egy:
- AX58U (ami a kereted duplája) is kb. a gigabit felét tudja,
- és egy AX92U (ami a kereted háromszorosa) tudja már a gigabit -es sebességgel olvasni/írni.Azonban, ha e mellé még torrent is jön (ami felzabálja a SOC -ot, RAM -ot, háttértárat) már az AX92U sem tud valószínűleg közel sem gigabit -et. Persze az is kérdéses lehet milyen HDD -t raksz rá - lehet már az hamarabb kétvállra fekszik ... Amennyiben még e mellé nyekteted is plusszban (másolgatás/lejátszás), akkor meg ki tudja ...
A torrent még egy NAS gyomrát is meg tudja fektetni. Azonban adná magát a kérdés, hogy a jelenlegi router -edet megtartva a torrentre - amennyiben nem PC -n akarod művelni - akkor valamilyen céleszközt használj legyen az NAS vagy pl. olyan médialejátszó ami ezt táogatja stb.
Nem tudom, 25K HUF alatt van-e egyáltalán olyan router ami az egyéb követelmények mellett tud olyan torrent teljesítményt amire gondolsz (ami mondjuk a jelenlegi router -ednél combosabban tudja) ...
-
-
dkess
őstag
válasz
Vrtboy #84891 üzenetére
OK, a smiley azért volt ott, mert Gubek-Einste alapból szereti a AC65P -t ajánlani. Amennyiben max. 30K HUF határ mellett kérnek AC -s router -t akkor meg pláne ...
Aztán non-plus-ultra, ha a kérdező (jelen esetben Te) kezded el az előbbiek mellett még emlegetni is az AC65P -t ...
-
-
-
dkess
őstag
válasz
Vrtboy #84816 üzenetére
Szia,
Nem, és úgy tudom gyári firmware -el egyetlen TP-Link -re sem.
(zárójelben: az AX58U jó választás lesz. Download Master van a gyári firmware -en is, igaz nem ismerem. Az Asus app -ot is dícsérték itt amennyire jól emlékszem - mondjuk, hogy a "virágboltot" pont mennyire jól lehet kezelni vele azt nem tudom.)
@seger,
Lenne konkrét kérdés is?
Ahogy látom a Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router topikja nagyon pörög itt a pH -n (ehhez sokan választanak ax1800 -n, ha kellene AP módba mellé). Magánvélemény, hogy a tudásához képest drága, kell vele mókolni rendesen és akkor előnyös, ha szereted a fórumokat bújni, a közösséget, firmware -ekre meg bug -okra vadászni ...
-
válasz
Vrtboy #84800 üzenetére
Nem igazán látom már értelmét az AC86-osnak az AC58-ashoz képest, egyetlen egy tényező kivételével: a 86-os wifije erősebb, de nem sokkal.
Egymás után használtam a kettőt pár napig, a három szintes ház sarkaiba az 58-as wifije már alig jutott el, míg a 86-osé gond nélkül.
A 86-osnak viszont kábeles csatlakozási gondjai voltak, ami nem idegen a típustól, úgyhogy lett belőle AX92-es.
Szerintem gondold végig, hogy mit és mennyiért nyernél a 86-ossal!
MaCS
-
-
válasz
Vrtboy #84756 üzenetére
Esetleg AC86u?
Nem éri meg már, ennyi már inkább AX-s eszközt kellene venni.A 68u esetében miért írod ilyen kategorikusan h ne?
Eljárt felette az idő, az AC66U B1 ugyan az a hardver csak olcsóbban és inkább AX felé kellene nézelődni 30k felett.Most egy AC2600 -routert adtam el és ha lehet sokkal lassabb masinát nem választanék...
Ki is tudtad használni? Volt megfelelő kliens eszközöd? -
-
válasz
Vrtboy #84699 üzenetére
Én is az 58-assal kezdtem, de a három szintes ház sarkaiba nem ért el a wifije.
Így lett 92-es, ami impozáns.
A 92-es nagy erénye még a dedikált wifi backhaul, aminek értelemszerűen akkor van jelentősége, ha wifin használsz mesht.
Nem nagyszabású torrentezéshez simán jó lehet a DM.
MaCS
-
válasz
Vrtboy #84690 üzenetére
Az AX58 nagyon jó választás.
A mobilos alkalmazása elég jó, de triviálisan nem teljes körű.
Download Master van rá, amit torrentezők nem tartanak elégnek, DE:
- routerre szerintem elég, értsd: routeren amúgy sem szokás tiszta erőből torrentezni, lájtos torrentezésre meg elég a DM;
- az AX58-ra van Merlin, arra tehető EntWare, arra meg emlékeim szerint más torrentkliensek.MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest