- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
krealon #21660 üzenetére
odaát már kapott részletes választ, de - nekem - nem hiszi el, hogy nem olyan sima ügy 300-as eszközökön (wan -> wlan irányban) a "valós" 100 megabit/sec átvitele, mivel ő valahol/valakitől nem így hallotta...
más kérdés, hogy egyéb problémák is vannak (link), de én már leírtam, amit adott témával kapcsolatban lehetett... -
atirag
őstag
válasz
krealon #21073 üzenetére
Nem egészen értem mivel nem vagyok tisztában. A lakásban 2 laptop van wifin csatlakozva és egyik sem fogja le nagyon. Egy pc van kábelen és egy tv. Amikor full hd filmet néztem akkor este ráadásul egyik laptop sem volt használva. Csak a párom facebook-ozott.
De a film is akadt és a net is használhatatlan volt -
zs_0_lt
csendes tag
válasz
krealon #20449 üzenetére
Köszönöm. Akkor most már csak egy utolsó technikai kérdés. Az AP-t kell vezetékesen összekötnöm pl. a notimmal és a notin beállítani, hogy melyik wireless jelre csatlakozzon? Majd ha ez megvolt akkor utána a routert is össze kell kötnöm vezetékesen az AP-vel vagy az már wireless fog müködni? Ez még sajnos nem tiszta. Köszönöm.
-
zs_0_lt
csendes tag
válasz
krealon #20443 üzenetére
Sajnos nem igazán vagyok képben így a moddolást lehet inkább kihagynám. A routereket még nagyjából ismerem, de ezeket az AP-kat, WISP-eket meg Range Extendereket már nem. Tehát ha vásárolok egy ilyen TL-WR743ND típusú routert és egy felhasználónevem és jelszavam van, akkor ez képes fogni és szétszórni a jelét a szobába, hogy több eszközzel is rácsatlakozzak? A felhasználónév, jelszó tárolásra képes? Újracsatlakozásra? Még ez lenne fontos mert gyakran szakadozik a hotspot sajnos. Ha ezeknek a kritiréumoknak megfelelne ez az eszköz akkor vásárolnék egyet. Köszi.
-
jNk
senior tag
válasz
krealon #20304 üzenetére
3-400 méterre a NanoStation jobb megoldás lehet ha 2 vagy akár mind3 ház ~45-50 fokon belül helyezkedik el a központhoz képest.
A házankénti pont-pont kapcsolat nagyobb sebességet biztosít, cserébe drágább is, de amíg nem tudjuk hogy milyen net lenne osztva és mekkora rá a keret addig 20000-től 120000-ig bármit ajánlhatunk -
-
-
-
Timocicu
senior tag
válasz
krealon #20027 üzenetére
Köszi az infót.
Beszereztünk tegnap egy Tp-link TL-WR740N-t, nem volt egyszerű a beüzemelése, mert a magyar nyelvű leírás szinte semmit nem ért, de sikerült a beüzemelése.
Nagyon jól működik!
Este teszteltük, nagyon jó!Nem tudom milyen áron mennek ezek a cuccosok, de szerintem jó áron vettük.
-
-
válasz
krealon #19430 üzenetére
Tenda nem tartozik az ajánlott gyártó kategóriában, így nem árt vigyázni vele de ettől még lehet jó.
A Tenda-val kapcsolatban valahol linkeltek egy magyar nevű oldalt ahol elég nagy hülyeségeket írtak így számomra eddig elég gyanús.Nálam a WOT vörös riasztást ad a Tenda linkjére.
-
djsilas
tag
válasz
krealon #19166 üzenetére
Viccen kívül, nagy respect a készítőnek. Tudom milyen VPN használatról, postafiók beállításról, digitális aláírásról, tanúsítványok hasonló anyagokat összerakni. Semmi kedved hozzá, örülsz, ha kapsz egy köszönömöt azoktól, akiknek csinálod, stb, stb. És mégis van, aki felvállalja!
-
válasz
krealon #18417 üzenetére
Angol tudás nem feltétlenül kell több, mint a gyári fw beállításához, ugyanis több típushoz, és több firmware-hez is népes fórumozó csapat tartozik, akik készségesen segítenek, illetve vannak magyar nyelvű leírások is, például Tomato Firmware-hez itt...
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?board=2.0
Ez eredetileg ASUS routerekhez készült, de ha már felkerült a Tomato Firmware, onnantól bármilyen típushoz használható...
-
CsukiIce
csendes tag
válasz
krealon #18327 üzenetére
Először is köszönöm a válaszokat.
Ennek a lehetőségnek jobban örülnék ^^ ^^ mert olcsóbban megúsznám. A saját gépemet biztos hogy nem wifivel használnám, mert a NAS-on csak usb 2.0 van. Ha switch-re rákötöm a NAS-t és a laposom akkor a Gbit-es átvitel (hálókártya tudja) működni fog a NAS és a gépem között, igaz?
-
-
Joci93
senior tag
válasz
krealon #17462 üzenetére
Sziasztok!
Van egy gond a routerrel. Van egy port, amit kinyitottam routeren keresztül, de egy program ízt írja, hogy nincs kinyitva. Statikus IP-t akartam kreálni egy program segítségével, de az meg nem találja a háló kártyámat. Ez érdekes, mivel most is erről a gépről írok....
Hogyan lehetne még kinyitni a portot?Lehet, hogy a router van rosszul összedugva a modemmel?
-
JSaN
addikt
válasz
krealon #17383 üzenetére
Koszonom a valaszt, az elso hsz alapjan ezt neztem ki.
Sajnalatos hogy az antennat nem lehet kikapcsolni, ha tobb hetig nincs hsznalva akkor foloslegessen sugaroz. A szobamba lenne, ennek nincs semmi hatranya ram nezve?
A 3 szint nem problema, mert valojaban az elso az pince es oda meg vezetekel menne a net. Es nalam a tetoterben lenne a router es az en gepemmel. A kozepso szinten lenne alkalmankent wlanos laptop. -
cocus007
tag
válasz
krealon #16879 üzenetére
Kösz a tippet, azt meg se néztem mer gondoltam régi.
a felsoroltak közül mondjuk ez tetszik, és 10 alatt van az ára.
[link]
na de mondja már meg vki h mi a különbség a wr841nd ls a 841n között, mit jelent az a d?most ebből van vmi régi kinézetü is,mer nekem az a kocka forma nem tetszik
akkor ha vki panelba lakik esetleg, árulja már el milyen routert használ ami mükszik
-
gangapurna
csendes tag
válasz
krealon #16723 üzenetére
Csak "Bridge with AP" mód van, amihez lehet csatlakozni wifis eszközökkel is...
A DHCP-t - ha engedélyezem az Access Pointon - hogyan kell konfigurálni? Beleessen abba a tartományba, amit a router kioszt, vagy azon kívülinek kell lennie? Én úgy gondoltam ki, hogy 100-199ig a router oszt ki IP-t, 200-225 az egyik AP, 226-254ig a másik AP, a DHCP kiszolgáló pedig az éppen aktuális eszköz IP-je. Ez így elvileg működhet?
Volt olyan hibaüzenet, hogy "Rendszerhiba - Kettős név van a hálózaton!" Ez IP ütközést takar? Thx. -
törölt tag
válasz
krealon #16542 üzenetére
Lehet, nem mondom, hogy nincs igazad, de tavaly mikor bekötötte a UPC a vackait, a szerelő mondta, hogy már nincs ilyen, ezért nem is kellet regisztrálni a gépet. Illetve nemrég költöztem új helyre, itt szintén van UPC. Más nevén van, mégis csak rádugtam a routert és semmi konfigolás, mégis ment. Persze, lehet, hogy jobb klónozni, de nálam nem kellett.
-
JaniS
senior tag
válasz
krealon #15993 üzenetére
Köszönöm a választ.
Néhány dolog nem világos, bocsánat:
"A G-s router-t WAN csatlakozas nelkul kosd egy gephez." és "A TP-Link es a G-s router-t kosd ossze UTP kabellal LAN-LAN portokon." - Az első pontot nem értem, ez minek kell? Az világos, hogy a két routert a LAN portokon keresztül összekötöm. De a g-s routerre minek kössek gépet, nem akarok, az emeleten csak wifi lenne.
"A G-s router-ben allitsd be a WiFi nevet es a kapcsolodashoz szukseges jelszot (WPA2-PSK)." - Ez ugyanaz az SSID-jű hálózat, mint amit a wr1043nd szolgáltat? Mert hogy azt szeretném, hogy lent is és fent is ugyanarra a vezetéknélküli hálózatra kelljen kapcsolódni.JaniS
-
Attila14
aktív tag
válasz
krealon #15877 üzenetére
én ezt nemértem, sehogyse akar összejönni vele a net, elvileg a szolgáltatótól dinamikus ip-t kapok "az ügyfél számítógépe minden esetben publikus IP címet kap, dinamikus kiosztással" de a router statikusnak ismeri fel a kapcsolatot ha dinamikusnak konfigolom a routert hibát ír ki a végén és semmi ip-t nem ad a WAN beállításhoz, ha statikus ip-vel konfolom azzokkal az ip-kel amiket az előző routerem használ akkorse működik, próbáltam minden féle restartot mindenféle sorrendben de semmi egyszerüen nincs net, míg ha a régi routert bedugom simán megy egy modem restart után minden. Van valami ötletetek?
-
day2day
tag
válasz
krealon #15751 üzenetére
No igen.
Ez volt az eredeti issue is. Arra már rávezettek, hogy egy eszközzel ez nem fog működni.Most azt próbálom felderíteni, hogy több eszközzel hogyan javasolt a dolog. Ugyanis kábeles gigabites réz kapcsolat VAN a két helyszín között, de a bridge módot eléggé ellenjavallták feljebb, szóval pont ezért megy a kutakodás. Esetleg GYÁRI megoldás van e erre, amit direkt ilyen dolgokra fejlesztettek ki.
-
-
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
krealon #12075 üzenetére
Hoppá... Pedig ez szerintem elég alap dolog lenne. Ilyen szempontból akkor pont kiesik ez a féle router (vagyis amelyik nem tudja), mert az IP kamera webszerverét meg lehet nyitni vezetékes úton, meg wifin is, külön ip címen, belső hálóról. Kívülről ezt úgy oldom meg, hogy 5000-es port a vezetékes, 5001-es a wifis. Namármost az 5000-es port átmegy simán tovább, az 5001-es külső portot meg át kell vinni egy másik ip 5000-es portjára. Még szerencse nem vettem ilyen routert, kicsit izzadtam volna ezzel a dologgal.
Persze ha valaki gyakorlatból tudja, hogy ezt mégis tudja, kérem jelezze felém!
-
Beri
addikt
válasz
krealon #12075 üzenetére
Rájuk kell flashelni egy dd-wrt-t, azt' jóvan
need: A 160NL egy 1043ND gigabit nélkül, drágábban. Ugyanarra a chipre épül mind a kettő.
A 320N nem tud többet WAN to LAN egy 1043-nál, hiába brutálozod orrba-szájba.
Az engenius a legértelmesebb választás ezek közül, ha már annyira nem szeretnél tp-linket. -
-
Shooter007
csendes tag
válasz
krealon #11292 üzenetére
Milyen internet csomagra van előfizetésed? INVITEL ADSL 2Mbit le 128kbit fel
Kábelen megvan a névleges Internet sávszélesség? Igen, ha direkt a modemre kötöm a gépet. Routeren keresztül eddig sose ment annyit.
Milyen tipusú a Wifi adapter van a gépekben (tudják az N szabványt)? A Wifi adapter: SMC SMCWUSB-G, N-es szabványt nem ismeri.
Az internet vagy a gépek közötti átvitel csökkent? Az internet a felére, a gépek között Wifin nagyjából 4Mbit, kábelen 76Mbit körüli.
Mivel mérted a sebességet? speedtest.net illetve total commander -
scream
veterán
válasz
krealon #10482 üzenetére
Igen,idáig én is eljutottam.
Csak az a kérdésem,hogy mivel ugye kivan építve a falakban a hálózat,azt hogyan tudnám használni,mert van egy doboz a falban ahol azok a kábelek összefutnak és belemennek egy elosztóba, ami azért van (gondolom),hogy ha oda kötik be a bejövő kábelTV kábelját ,akkor az szétviszi a jelet a kiépített hálózatban, igen ám,de ugye nincs bekötve mellé még se router se modem ... Hogy tudnám megoldani ?
vargalex : ezt miből szűrted le ?
-
Beri
addikt
válasz
krealon #9389 üzenetére
Még mindig nem értem, mért akarsz bárkit rávenni egy olyan router megvételére, ami "elvesziti a netet (sajna neha elofordul)"...
Azokkal az smc-kkel sem az a baj, hogy nem működik vele a mobilnet, hanem hogy instabilak. Gyakorlatilag ipari hulladék kategória, nincs ezen mit szépíteni. Ha egy router nekem időnként eldobja a vonalat, az nem hálózati eszköz, hanem kidobott pénz. -
Beri
addikt
válasz
krealon #9366 üzenetére
Tehát szakad elég sűrűn, de azért nyugodtan vegyen csak egyet, mert belefér a keretbe?
Kaltenpeti: Ha kell a tempó (20-25Mbit felett), akkor n-esre kell váltanod. Igen, az ellenoldalnak is tudnia kell. Az az usb-s vevő többek szerint jó vétel, a picimacishoz még nem volt szerencsém. A 1043ND pedig elég kb. bármihez, amit otthonra kapsz.
Drimi: Ezzel a dologgal az a baj, hogy két antennát kéne egy eszközre szúrni (egy bejövő nagy és egy ami szórná benn) és két külön hálózatot kéne létrehozni. Ez egy eszközzel nem kivitelezhető. Nem, többantennás n-esekkel sem. A 1043ND-vel dd-wrt-vel be lehet állítani, hogy melyik rádiót melyik virtuális interface használja, talán megoldható lehet... de semmi garanciát nem vállalnék rá. Kipróbáltam egy másik hálóra rácsatlakoztatni, aztán létrehoztam egy virtuális második hálót, amin tovább tudta osztani egy másik ssid-vel, de hogy a rádiók különválasztása tényleg működik-e, azt nem tudom megmondani. A saját 3 antennája volt fenn.
A 100%-os megoldás egy ap a nagy antenna végére, arra pedig kábelen rászúrni egy sima wifis routert. -
chop
őstag
válasz
krealon #8731 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy akkor minek léteznek egyáltalán mobilnetes routerek? A router pont arra való, hogy tobbfele ossza az internetet, de ha a mobilnetet elvileg nem lehet, akkor ez egy eletkeptelen termek.
Egyebkent az iroda az V. keruletben van, tapasztalataim szerint 1 embernek gyors, illetve csinaltunk meg notebookon megosztast es ugy is hasznalhato volt. Igazából ezért gondoltam, hogy ez a dolog megoldható. 5 emberre meg nyilván egy izmosabb csomag jutna.
Ez a nyomtatoport dolog 2010-ben miert ilyen hatalmas dolog? A printer amúgy tudja a PCL-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest