- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
ManUnited #27484 üzenetére
Az EA sorozat semennyire sem ellátott! E3000-re, és E3200-ra van Tomato, de utóbbit szerintem nem kapsz sehol, előbbi meg hasonló HW az N16-hoz, de jóval drágább!
RT-N16
480MHz / 128MB / 32MB / 2.4GHzE3000
480MHz / 64MB / 8MB / 2.4 és 5GHzSzóval ugyanolyan CPU, de kevesebb RAM és kevesebb flash a Linksys, viszont Dual Band, és plusz 10k!
-
válasz
ManUnited #27478 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy gyengébb, sőt ezek a routerek (N56U & N65U) kimondottan gyorsak is, úgy NAT-olást tekintve, mint az USB-s funkciókat, de ennek ellenére jóval kevésbé elterjedtek, és a custom firmware támogatásuk sem olyan jó, mint a BroadCom-os társaiké! Persze bármilyen gyorsak is, azért az N66U a leggyorsabb köztük!
-
válasz
ManUnited #27448 üzenetére
Szia!
RT-N16: BroadCom 4718, 480MHz, 128MB RAM, 32MB flash, 2,4GHz 300Mbps WiFi
RT-N66U: BroadCom 5300, 600MHz, 256MB RAM, 32MB flash, 2,5 + 5GHz 450Mbps WiFiAz N56U és az N65U RaLink Chipset-re épülnek!
Én azt mondom, ha anyagilag belefér, akkor mindenképpen N66U legyen, ezzel pár évre egész biztosan ellátod magad routerrel, de ha sokat kellene ehhez éhezned, akkor megveheted az N16-ot is, azon is elmegyeget simán ennyi torrent! Viszont az N16 maximum 130-140Mbps netet bír kiszolgálni, szemben az N66U 900+Mbps-el!
-
vargalex
félisten
válasz
ManUnited #27315 üzenetére
Szia!
Én immár több, mint 2 éve egy Seagate GoFlex Net-et használok Arch Linux-al. Ez egy passzív kis eszköz, amire 2 db normál 2,5"-os notebook SATA HDD tehető. Igaz, így valóban 2 fogyasztó, de 2 HDD-vel kb. 7-9W a fogyasztás.
Annyi mindenképpen hozzá tartozik, hogy a gyári firmware-t nem ismerem, nem is tudom, hogy mire képes. -
válasz
ManUnited #27319 üzenetére
Az N66U simán viszi a FullHD filmet, még WiFi-n is!
"Wifi 2,4GHz 2 FullHD film + 2 720 avi 2 telefonon akadásmentesen."
Az USB sebessége is 10MB/sec felett van, ami mindenképpen 50GB feletti méret egy 90 perces film esetén, és tudtommal ez elegendő... Bár nem nagyon nézek FullHD-t!
-
válasz
ManUnited #27310 üzenetére
Ja bocs, most jut eszembe, még egy másik kliens is fut rajta - tehát összesen kettő -, és abban is van jelenleg ~20 torrent...
Amiben a NAS mindenképpen veri, az a filemegosztás sebessége! Ebben egy router sosem fog tudni vetélkedni egy NAS-al, hiszen utóbbi egy célhardver, ami erre készült! Azt kell eldönteni, hogy kell-e, megéri-e két eszközért fizetned, vásárláskor, és utólag a villanyszámlát is, vagy tudsz kötni ilyen téren kompromisszumokat, és akkor megoldod egy eszközzel!
-
válasz
ManUnited #27310 üzenetére
Szia!
Néhány gondolat, router vásárlás előtt állóknak...
Ez attól függ, hogy milyen NAS! A gyengébb NAS-ok helyeközel ott teljesítenek torrent tekintetében, mint az erősebb routerek, ámde akkor két áramfogyasztó megy 24 órában! Nekem RT-N66U-m van, jelenleg 375 turrenttél, de mint az a fentebbi szösszenetből kiolvasható, nem a torrentek darabszáma a döntő!
-
válasz
ManUnited #26074 üzenetére
a megbízhatósággal nem lesz probléma, jellemzően a linksys és asus is okés, és - szerintem - ne csak a külsőt nézd, hiába szép valami, ha nem okés benne a chipset...stb!
asus rt-n15u, vagy néhány forrásból beszorítható 25 e ft környékén az rt-n56u (ez nagyon jó vétel), illetve a régebbi rt-n16, linksys esetén pedig ea2700. -
-
válasz
ManUnited #15103 üzenetére
net a router wan portjára, munkaállomások a router lan portjaira, megfelelő beállítás mellett annak nincs jelentősége, hogy a router lan portjai közül melyikre milyen oprendszeres...stb munkaállomás kerül felcsatlakoztatásra!
a router beállítása az adminisztrációs felületen keresztül;
network -> wan -> wan connection type; dynamic ip
dhcp -> dhcp settings -> dhcp server; enable
az kiosztható tartományban az induló és a végső ip cím adott (192.168.1.100 - 192.168.1.199), ezen tartomány módosítható, de amennyiben megváltoztatod, úgy akkora tartomány kell, hogy legalább annyi ip cím kiosztásra kerülhessen, ahány gépet csatlakoztatni akarsz!
a többi beállítás alapban nincs kihatással a problémádra!Dani82; nincs mit!
-
válasz
ManUnited #14964 üzenetére
Szerinted az nem lehetséges, hogy más a gyári beállítása a Linksys-nek, és más a Netgear-nek, és más a harmadik fajtának, ebből kifolyólag pedig nem lehet őket objektíven összehasonlítani? Legalábbis ilyen, "fórumozós" körülmények közt nem... Lehet, hogy míg az egyik alapesetben a 6-os csatornát használja, addig a másik a 9-est, amit a szomszédé is, és akkor erre azt mondja az illető, hogy utóbbi WiFi-je egy nagy sz@r, holott csak be kellene állítani, ami többnyire nem szokás. Van aki még titkosítani sem képes, nemhogy szabad csatornát keresni!
Különben meg neked is ajánlom figyelmedbe előző hozzászólásomat, illetve az első hozzászólás ide vonatkozó részét, figyelmes olvasásra. Ha ezek ellenére ezt továbbra is beszólogatásnak minősíted, ám legyen, részemről befejeztem, és azt hasonlítasz ahhoz, amit csak szeretnél. Sok sikert a vásárláshoz!
-
-
-
válasz
ManUnited #14882 üzenetére
valamikor/valakinek a kinézet is számít(hat), és én nem azért írtam a wifi dolgot, hogy eltántorítsalak a linksys routertől, csak sajnos néha kompromisszumokra vagyunk kényszerítve, ritka az olyan, hogy minden általunk elvárt feltételnek maximálisan megfelel egy eszköz...
-
válasz
ManUnited #14875 üzenetére
a wifi szórása például okozhat csalódást, a beépített kis antennák miatt!
említetted, hogy wifi hálózaton nem kell átmenni a 120-as netes sebességnek; nem is fog, n szabvány; 300-as eszközök esetén ~ 80 megabit/sec, 150-es esetén ~ 50 megabit/sec, g szabványnál pedig 54-es jelölés esetén ~ 20 - 22 megabit/sec, 108 és 125 kiterjesztéssel pedig 26 - 28 megabit/sec! persze wan -> wlan irányról beszélek, és minimális eltérssel azért lehet számolni mind a két irányban! -
válasz
ManUnited #14869 üzenetére
Linksys-ből E2000 vagy E3000.
TP-Link-ből TL-Wr1043ND.
Netgear és SMC nem ajánlott kategória.
Esetleg még Engenius ESR-9850.
Én egy Linksys WRT320N-t használók és teljesen meg vagyok vele elégedve, kábelen maximálisan át jön a teljes sebesség, wifi-n megfelelő ellen oldal hiányában nem tudtam kipróbálni. Ez már egy kifutott termék így a megvétele már nem annyira ajánlott, inkább a két utód, E2000 és E3000.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen TV-t vegyek?
- The First Berserker: Khazan
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elektromos autók - motorok
- 24 Hours of Le Mans
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minecraft
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest