- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
smog86 #20309 üzenetére
Ez már inkább a vezeték nélküli hálózat kérdések és válaszok topic-ba tartozik de még 1 válasz belefér, max. átmegyünk oda ha bővebben érdekel.
1db 20e Ft, neked pedig 6 kell belőle*, még mindíg megéri ?
Alapból Bridge-ként funkcionál az AP és a Station oldal is.
8MB-os net osztásához ez egy kicsit ágyúval verébre, de ha mindegyik házzal akarsz ~50-60mbit/s kapcsolatot akkor jó választás.*: 40-50 foknál nagyobb távolságra vannak a házak egymástól, és a házak/háztetők "látják egymást".
-
Beri
addikt
válasz
smog86 #20294 üzenetére
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy wifi router két antenna csatlakozójára rákötök egy-egy irányított antennát és két különböző irányba fordítom őket, fog működni mind a két helyen a net?
Nem.Igazából három irányba kéne megosztanom a netet, három házhoz... mindegyik kb 3-400m-re van de nem egymás mellett... szóval most erre keresek megoldást.
Ötlet?
Ha közvetlen rálátásod van a három házra, akkor megoldható lehet egy ap-val, meg egy nagy körsugárzóval, de amíg meg nem méred, mennyi delej kell a kliensekig, senki nem mond biztosat. -
krealon
veterán
válasz
smog86 #20294 üzenetére
"Az lenne a kérdésem, hogy ha egy wifi router két antenna csatlakozójára rákötök egy-egy irányított antennát és két különböző irányba fordítom őket, fog működni mind a két helyen a net?"
Nem mert:
miért lehet kettő antenna egy routeren vagy egy kliens-eszközön?
Es
Egy routeren nem azért van több antenna, hogy velük fizikailag különálló tereket fedjünk le
Es
-
-
válasz
smog86 #20296 üzenetére
Én biztos nem tudom! Mondjuk köztünk szólva én még a fentebbiekben sem vagyok biztos, hogy nem csak parasztvakítás az egész, és valóban van is hatása!
Szerintem próbáld meg! Csavard le a routerről mindkét antennát, majd fogj egy WiFi-s eszközt, és menj el olyan távolságra, ahol már nem érzékeli a router jelét! Ezután tedd vissza az egyik antennát, és nézd meg, hogy tudsz-e netezni, majd próbáld meg ugyanezt a másikkal is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- World of Tanks - MMO
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest