- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Truman #29901 üzenetére
Feldobod a hardverapro-ra, és majd meglátod mennyiért viszik el!
-
válasz
Truman #29888 üzenetére
"Lehetőleg ne rogyjon meg, akkor se, ha egyszerre mondjuk 5 letöltésem és 30 seed -em van."
A router-ek abszolút nem erre vannak tervezve. Főleg ha mindezt komolyabb sávszélességű internettel akarod tenni.
Ha kis fogyasztású eszközön akarsz torrent-et futtatni, akkor vásárolj egy Zyxel NSA-310-et. (A TL-WR1043ND pedig betonstabil alap OpenWRT-vel, torrent kliens, meg egyéb, nem router-re való dolgok nélkül...) -
-
Questor
csendes tag
válasz
Truman #11460 üzenetére
Köszi a Választ!
logout-ot most sajna nem tudom megnézni, mert gonosz Websense blokkolja, később ránézek.
TP-LINK TL-WR741ND-ről azt olvastam, hogy 20/10-es internet-et csak 10/10-zel tudott küldeni ezért nem döntöttem még mellette viszont olcsóbb mint a 841ND és ha ez is tudja rendesen a 20/10-et akkor teljesen megfelelne.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
Truman #11062 üzenetére
Igazából csak azért, mert elég régóta van egy vezetékes Planet routerem, és egy szétkapcsolást sem tapasztaltam még vele. Itthon 4 gép csatlakozik rá, és rosszat nem tudok rá mondani. Több wifis router is megfordult már itthon, legutóbb egy ZyXEL is, de azzal is akadtak problémáim. Ezért gondoltam, hogy beszerzek egy ilyet. Tudsz valamilyen megbízható wifis routert ajánlani? 8Mb-es Invitel netem van, ez már egyiknek sem jelent gondot szerintem.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Truman #11011 üzenetére
Köszi, de igazából én másolgatni nem nagyon használom, csak van 1 laptopom még, és ahhoz meg a wifi kell. Nekem arra kell, hogy torrentezni tudjak rendesen, vagyis ne essen vissza a letöltés mint a mostani linksys-emmel (WRT55ag).
Ugye ezzel a routerrel ugyanúgy jön a net, mintha router nélkül neteznék? -
Arms
csendes tag
válasz
Truman #10900 üzenetére
Sziasztok!
Én is most szeretnék egy wifis routert venni és a leírtak alapján ez nekem is megfelelne.
Igazából az érdekelne, higy mit tesz egy ilyennek a beállítása?
Ha jól sejtem annyi nem elég hogy összedugom
Még nem volt dolgom routernek a beállításával, szólval semmit nem tudok róla.
Ha számít valamit upc-s netem van.Köszönöm a válaszokat!
Arms
-
hamham
tag
-
krealon
veterán
válasz
Truman #10510 üzenetére
Mert véleménem szerint a kábelkonverzó nem router feladat alapvetően. Kábeles hálózatok
Babicsbalu-t szerintem az tévesztette meg, hogy az UTP kábel is hasonló kinézetű (fehér, hengeres) mint a tvadás átvitelére használt koax. Véleményem szerint nem kizárt, hogy az UTP ajzatok egy másik helyen vannak végződtetve.
-
Geresics
addikt
válasz
Truman #10022 üzenetére
Truman:
Közepes digi: BaseNET - 30/20 Mbit/s (garantált sávszélesség: 6/3 Mbit/s)
Beri:
A 1043ND szimpatikus, köszönöm! Az árlistán 300MBIT szerepel, Te gigabitet említesz, ilyenkor a vezeték nélküli másolás (pl. 2 laptop között) is gigabittel megy? Bár gondolom csak felső korlát a gigabit, a valóságban nem lesz ennyi.
Ha annyira nem fontos a gyors másolás (mert DVD-isokat csak hetente másolok), akkor miben módosul az ajánlásod? -
Beri
addikt
A köcsög kínaiak gigabites portokat raktak arra a dobozra, viszont ahhoz, hogy annyi adatot mozgass, egy 1.6GHz atommal szerelt netbook is kevés. Háromszor annyi pénzért sem találsz olyan soho routert, ami megközelíti a gigabitet (600-700Mbitre már volt példa, az engenius esr9850 érdekes ebből a szempontból).
Helyi hálón belül pedig semmi nem tart vissza, hogy kihasználd a portok adta lehetőséget, LAN-on mozgathatsz adatot ennél gyorsabban is.
Az egyetlen probléma az, hogy ez számodra újdonság... -
az a gond a valós értékkel, hogy a gyártó közel sem tudja, hogy milyen típusú kapcsolattal akarod használni a routert - legyen szó akár vezetékes, vagy wifi kapcsolatról -, ezért nem tud pontos értéket írni! egy bizonyos router más maximális átviteli sebességet tud például upc, és más sebbességet mondjuk digi mellett - mivel a digi pppoe kapcsolata jobban terheli a hardvert, így ott alacsonyabb érték fog születni! de ez csak egy példa, számos más tényező befolyásolhatja még a dolgot!
wifi esetében meg ugye végképp nem behatárolható a valós maximális sebesség, hiszen az ellenoldal mellett, még erősen környzeti tényezők függvénye is, amit pláne nem lát(hat) a gyártó előre!
viszont valamilyen értékeknek szerepelni kell minden terméken, ezért létezik az elméleti maximum fogalma, ilyen - olyan felkerekítésekkel, leképzésekkel...stb! valahogy csak kategorziálni kell teljesítmény, sebesség...stb alapján is a termékeket, és a valós értékek még jobban eltérnének, mint az elméleti maximum, ráadásul annak megadásával még nagyobb "átverések" születnének! -
tzsolesz
nagyúr
Még a WR340GD és az WR542G / WR542G ellen annyi szól, hogy mivel régebben a piacon vannak, ki lehet fogni belőlük régebbi hardver verziós példányokat is. Ezeknél a termék támogatás is lanyhul "picit".
Olyat kaptam, amire rá van írva (doboz) hogy Windows 7 compatible. 2009-es dátumú CD-t kaptam hozzá. Gondolom ez nem a régi hardverű akkor. 2.23-as verziójú.
-
Beri
addikt
Ha benyomja az upnp-t a routerben, meg a torrentkliensben is, nem kell semmi mással szöszölni, viszont minden kap forwardot, ami szépen kéri. Nem, nem fogok ott regelni. Maga a szándék jó, az írás se reménytelenül pocsék, csak egy dilettáns "informatikustól" származik, ez a bajom vele. Egyébbiránt minden valamire való router manualjából megtudhatja az ember, hogy hogyan is kell portot forwardolni, stb.
-
tzsolesz
nagyúr
Köszönöm. Hát nem tudom, végül is nálunk csak microhullámú net van, ami most 4Mb-es maximum. nekem is ilyen van. Nagy dolgokat nem szeretnék vele véghezvinni.
Ezek a lényeges dolgok.1. Normálisan be lehessen lőni torrent klienshez, tehát átengedni.
2. Jó legyen a hatótávolsága. Az 543G-nek szabadban valami 800m?, és bent 200m? Ez valóságos lehet? Illetve a 340-es is tudhatja ezt?
3. Annyit tudjon legalább, mint az Edimax BR6214K-ám tudott. Mert az már meg van 1 éve, és nem hiányzott semmi fícsőr. <-- Ezt azért mondom, mert igazából nem tudom mit jelentenek a feltüntetett szolgáltatások a webáruházak oldalain, és a gyártó honlapjain. Jóh, egy két dolgot ismerek belőlük, ami nagyon kézenfekvő. -
kmisi99
addikt
Ok kösz
És amúgy majd ha csakis egy géppel használom kábellel akkor valamilyen mértékű lassulást fogok észlelni? illetve hallok olyat hogy néha van probléma pl játék szervereknél meg pl torrentnél meg hasonlók. Ezek igazak? Vagy nincs vele nagyobb probléma mintha csak a modemmel lenne összekötve a gép?
-
Polacsko
tag
volt firmware frissítés. kábellel is meg vezeték nélkül is ledobál a net!
modemmel jön maxon az 5Mbit, ha routeren keresztül megy akk ingadozik folyamatosan és 5percenként ledobál kb!
beállításokba próbáltam már mindent szerintem( titkosítás ki-be,portok átengedése...) úgyhogy már nincs ötletem! -
Polacsko
tag
tudom, de én átváltottam hozzájuk és így maradt a régi modemem! egy dlink 360R!
volt most egy tplink 941nd-m de szakadozott vele a net állandóan meg lassu is volt, főleg ha ment a torrent!
modemmel tökéletes most is!
és arra gondoltam h veszek egy ilyen integrált modemes routert, pl láttam a linksysnek van ilyen! arról mi a vélemény?
vagy ha tényleg nem ajánlatos ilyen cuccokat venni akkor milyen routert ajánlotok?
N-es kellene mert nagy teret kell belőni wifivel és több eszköz is van rajta (ps3,2 gép,laptop). -
törölt tag
esetleg az h kilóg? ebben így mi nem volt világos és érthető? a szokásjogot leszarom (egyébként meg nem is szokás kivenni, mert minek, exp. card ssd-ket sem szokás csak úgy kikapkodni), és én biza benne hagynám, hagyom. mivel a rúter mindkét helyen ua-ban a helyiségben van, igazából a méretnek nincs nagy jelentősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nintendo Switch
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged