- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bollokcs80
Korrektor
Szia!
A központi eszköz egy Telekomos Huawei HG8245 router, ennek a wifije is csak 50 Mbps-et ad maximum. Az IPTV vevőhöz kihúzott Cat5e kábelek végére raktam saját routert (300 Mbps-os TP-LINK TL-WR940N illetve ASUS RT-N12+), de ezeken se jön több 50 Mbps-nél (kábelen megvan 95-100 Mbps).
A felhasználói eszközök n-es wifivel rendelkező mobilok (Xiaomi Redmi Note4, Samsung Galaxy Ace4, J3 (2016), illetve Dell Notebook).
-
laktop
tag
Igen, a modem LAN portjából megy a router WAN portjába a kábel. Vettem a hét elején egy ilyen Asust, amit azóta már visszavittem sebesség problémák miatt, de most jutott eszembe, hogy csak Automatikus IP módban próbáltam, PPPoE-ben nem.
Az igaz, hogy az általános lassabb sebesség mellett az is probléma volt, hogy ha pl bekapcsoltam a "Forgalomelemző"-t, akkor bármilyen sebesség volt előtte mérhető, akkor is mindig tovább csökkent a sebesség 100-150Mbps-sel.
Viszont ha mindennek csak a WAN kapcsolat típusának a beállítása volt a problémája, akkor szívesen megpróbálkoznék még egyszer az Asussal, mert nagyon bejött a sok beállítási lehetősége, és egyéb hasznos dolga van. Viszont ciki lenne, és nem is szívesen vinném vissza a másodikat is sebesség problémák miatt.
Esetleg lenne egy bátor jelentkező, aki kipróbálná a két beállítási lehetőség közötti sebesség különbség ellenőrzését? -
laktop
tag
Szia,
Sajnos 2 napja keresem a megoldást rá, de nem találok.
Lehet csak egy egyszerű beállítás a gond, de szerintem mindent megnéztem már. A WDR4300-ban csak bekapcsolom a HW NAT-ot és már száguld is. Itt az Asusban meg nem tudom mit kellene (még) beállítanom, amit nem próbáltam.
De miért esik vissza az Asus ennyire látványosan a Traffic monitor bekapcsolásakor, ha ennyire erős a vas? -
RSteve
tag
Igen betelefonáltam, mondta a hölgy kedves hangon hogy igen látja hogy NAT-olt, jelzi a kollégáknak, 72 órán belül visszaállítják, majd szólnak telefonon.
Tök rendes volt elbeszélgettünk pár szót, mondta hogy a felhasználók döntő többsége ezt észre sem veszi, akinek meg kell a publikus cím annak meg beállítják.
-
3L1T3
addikt
4-6 évre veszek egy Routert, szeretném ha hosszútávon megfelelő teljesítményt tudna nyújtani, főleg, hogy én napi szinten streamelek, emellett letöltök,és multiplayer orientált játékokkal játszom. Ennek függvényében annyira nem sok ezért a routerért ez az ár, ha mindezt képes nekem megfelelően nyújtani.
-
Es a proci miatt szakadozhat? A lassulas nem erdekel, meg a router okos funkcioit nem akarom kihasznalni, csak arra kell, hogy a net eljusson stabilan 2 gepre es 2-3 okos eszkozre.
Ha ezt 300 Mbit-tel tudja, az is jo, mert lefele nem lehet modositani a net csomagot sajna. -
degec
senior tag
Meg lehetne még kérdezni, hogy kimondottan a Tplink Archer c9-et V5 ös verzióban vajh hol vehetném meg ??.. anno 1043 nál csak egy helyen tudtam megvenni a v3 at.. magyar bolt kéne..áfás számla miatt.Ilyenről úgyse nagyon tudnak felvilágosítást adni sehol hogy épp mi hol van..Köszöntem szépen !
-
Nova91
tag
Köszönöm a válaszod!
Tehát ha nekem mondjuk a tablet leírás szerint tud 2x2 mimo-t, akkor 2 antennán fog csatlakozni a router a tablethez? (2x150mbps)? És ha van még 1 2x2 mimo-s tablet és mindketten egy időben csatlakoznak rá akkor az egyik kap 300 mbps-t a másik meg 150-et?
-
LantosBerry8
senior tag
50 megás a netem (t-home) - jelenleg a t-home által biztosított ZTE wifi routert használom.... 1 laptop és 2 telefon használja rendszeresen a wifi hálózatot. Ennek tükrében szeretnék valami jobbat kb. 10000 Ft környékén, ami kétsávos
Nem vagyok ellene egy AliExpress-ről való rendelésnek sem
-
agabe
addikt
Ez az RT-AC66U B1 -es típus hogyan szűrhető ki melyik B1 és melyik A1 ?
Jó pár bolti leírást nézegettem, sok helyen csak annyi van AC66U aztán semmi más, és ahol B1-et is írnak ott is kétségeim vannak, mert ahogy néztem B1 -en már USB3-as portok vannak (az most mindegy lenne, de kb ez az ami alapján honlapról azonosítani lehetne), de leírásokban USB2.0-ák szerepelnek....szóval honnan lehet tudni, hogy tuti B1 amit rendelni lehet ?
Pl. Aqua is odaírja, hogy B1, de USB-re már 2.0-át ír, a procit meg nem csak itt de sehol nem tüntetik fel. -
akos86
aktív tag
Köszi szépen! Elsőnek tényleg elkeseredtem de 2,4g hálózaton megtaláltam azt a csatornát amin most már szépen üzemel a router. Wifin lövi azt a szintet amit elvártam tőle azaz a szobában tudja a 120mbitet . 5g hálózatot nem használom ki még egyenlőre, max az almás telefonok látják. Lakásban szeretném a jelet messzebbre lőni mivel a konyhában már nagyon gyér a wifi a ház meg teli van gipszkarton fallal. :/ A routerrel napról napra ismerkedem hogy mit is tud
-
akos86
aktív tag
-
-
tothjozsi96
addikt
Az árat 20k alá lőném be.
60m2-es panel.
Beton falas, jó vastagok a falak.3 laptop és 3 mobil kapcsolódna rá.
Jelenleg egy TP-LINK WR740N van használatban, de ez nem igazán bír el ennyi eszközt, vagy azért mert torrenteztem, de valamitől eltűnt maga a WIFI hálózat, mintha kikapcsolt volna.
-
ZephX
senior tag
Hát igen persze csak nem tudom, megér-e nekem +6000 Ft-t ez az erő. N18U-nál már felmerül egy AC-s router is, hiszen árában majdnem ott van.
Intruder2k5(B)
Persze tisztában vagyok ezekkel, inkább arra gondoltam, hogy pl egy 1000-es netből kábelen majdnem átjön a max, míg vezeték nélkül nagyon nehéz kisajtolni a dolgokat a sok zavaró hatás (másik hálózat, fal stb) miatt. De egyébként teljesen jogos amit írsz, meg nem mindegy milyen az ellen oldal.
-
woodworm
veterán
-
HTomee
tag
-
-
HTomee
tag
Tud olyat, hogy kiválasztok 1-1 eszközt, hogy az csak az 5ghz-re és 1-1 meg csak a 2,4re kapcsolódjon? Nem szeretnék 2db SSID-t. Ha meghajtom torrentel bírja? Sűrűn fagy le vagy kell újra indítgatni, van lassulás?
Bocsi a sok kérdésért, de élek a lehetőséggel, hamár valaki ilyet nyúz.
-
HTomee
tag
A mobilok elég fullosak, de a laptopokból csak 1db ac képes és szerintem MU-MIMO-t az se tud. A többi gép N-es.
Most TP-Link 1043ND V4 van. Sajnos ha ráugrunk 6-8 an akkor vége is.A linksys 7500-asról rosszat nem olvastam és kb 45k-ért beszerezhető, de félek tőle mert már nem Cisco, hanem a Belkin a főnöke...
Az asszonynak az AsRock tetszene mert jár hozzá egy "chromcast" ami a gyerekek TV-jét felokosítaná.
-
noncsika
tag
érdekes, mert cat5e kábel megy a routerbe a digitől és cat5e kábel az is ami a routerből megy a számítógépbe, de ha kiiktatom a routert a digis cat5e közvetlenül hozza a 850megabitet, de routerből megakad 100megabitnél és afölé nem megy egy hajszállal sem, a windows pedig azt írja abban az esetben is hogy 1.0 Gigabites a kapcsolat sebessége úgyhogy kissé tanácstalan vagyok, miért nem tud többet. de eléggé messze állna a 150-200 is az elérhető maximumtól
-
norral
aktív tag
Igen, valószínűleg félreértettem az összefoglalót, mert azt gondoltam a nagyobb számokból, hogy modernebb. Általában ezeknek mindig jól utána olvasok, de most lusta voltam.
Szerencsére még simán vissza tudom mondani a rendelést, és megvenni a másikat.
Köszönöm a segítséget mindenkinek, eredetileg is ezt ajánlotta Gubek-Einste.
-
membrandj
nagyúr
Köszönöm!
A wifin lógó eszközöknél a legnagyobb terhelést egy youtube video fogja adni kb. Letöltés és társai LAN-on futnak.
Hát így viszont 2 végletre szűkítem a listát. 1043ND az " olcsó" megoldás és ha kell az 5 ghz ac , sok ram stb. , akkor 2-3-4 év múlva tudok cserélni. Remélhetőleg már akkor egy újabb, lényegesen jobb modellre.
Másik verzió pedig az 1200G+ lesz az ac és 5GHz miatt.
Köszönöm a türelmeteket és a sok infót !
Multibit
Egy c7 nem jobb,mint egy 1200G+ ? -
membrandj
nagyúr
Lehet félreértem amit írsz, de:
○ Broadcom BCM47189 @ 900 MHz, 256MB RAM
"tve prociban is erősebb és szoftveresen is több lehetőséget ad, de a ram abban is csak 128 MB lesz itt."
Most akkor 128 v 256?Igazából még az érdekelne,hogy az n18U és az 1200G hardveresen hogy viszonyul egymáshoz. Mert ha az 1200G erősebb, jobb ( nem az ac, és az 5 ghz miatt ) akkor az n18u ki is esett számomra, mert alig drágábban ott az 1200G.
-
SeatZola
őstag
-
Nuada herceg
őstag
Köszönöm szépen a több, mint kielégítő választ!
A 100 mbit feletti sebességet wifi kapcsolatra értettem, azt szeretném elérni. Főleg mivel az én gépem (is) wifivel csatlakozik a hálózathoz.Egy másik pc van vezetékkel csatlakoztatva, de az alig van használva. Az én gépem viszont szinte mindig megy, ha nem munkában vagyok.
Írok pár wifi ellenoldalt is. Bár igazából ez a fejlesztés a saját érdekemből történik.
Telefonok például Samsung S5, S6, HTC M8, Alcatel Idol 3. Van 2 laptop, sajnos a típusukat nem tudom, de az egyik 2 éves Lenovo. Gondolom az el lehet látva komolyabb wifi vevővel.
Én gy usb stick-el csatlakozom. TL-WN727N De nyilván hajlandó vagyok erre is áldozni, lecserélni egy jobbra, ha ezen múlna a dolog.
A routerre szánt összeg 20 körül lenne, persze ha most plusz 4 ezerrel több lenne egy "mérhetően" jobb, akkor azt választanám. Az asus amit ajánlottál itt korábban, RT-N18U szimpatikusnak tűnik. Ennek van a dual channeles változata, ami 5 ghz-n működik, 24 ezer körüli áron. Ha azzal jobb sebességet tudnék elérni, akkor azt választanám.
Szóval így nagy vonalakban ennyi. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, a válaszodat!
Már nem érzem annyira inkompetensnek magam ebben a témában. -
SeatZola
őstag
Igen a 941-el pont az a gondom, hogy 85-90-nél nem tud többet kábelen sem. Ennél kellene gyorsabb, mert 2 db HP 8770w laptop lóg rajta kábelen, plusz wifin csatlakozik rá egy Samsung S7, meg egy S7Edge "n-es" wifivel, meg egy Samsung 60H7000 és egy 55H6400 tv.
Igazából eddig a TP-Link TL-WR1043-at, meg az Archer D9-et, valamint az ASUS RT-N18U-t nézegettem. Szerinted?
-
gerisz23
őstag
2005 10. havi SMC routerem van jelenleg,még működik,igazából nincs is baja,csak gondoltam forwardolást ,meg hasonlót jobban belehet állítani egy újabb jobb routeren.
Tegnap megkértem a szolgáltatóm hogy állítsa be nekem a 80-as és 443-as portokat forwardra.Azóta nem nyitja meg a googlet,facebookot stb...Megpingeltem a honlapokat hibát dobott.Valószínűleg a külső hálózarta-nincs fix IP-m még-nem forwardolta ki a portokat,így csinált nekem egy zárt kört.Telefonon hiába reklamáltam,náluk minden rendbe van,aki állítgatja a portokat az meg épp elment valahova...Remélem holnap megoldódik az ügy.
Azt nem tudom hogyha kérek fix IP-t náluk(1370Ft havonta)Azzal javulni fog-e a helyzetem.Egy szaki azt mondta hogy elvileg igen,mert úgy nem natolt IP-t kapok.Ha valaki megcsekkolná a beállításaimat
Direktbe router nélkül se nyitja meg a böngészőm a honlapokat...
-
ArthurShelby
addikt
Igen, csak ott volt egy felugró skype üzenet, amit nem vettem észre, ezért vettem le, és cseréltem ki.
Szóval az a lényeg, hogy ezek között a router "generációk" között is van kisebb vagy nagyobb hatótáv különbség.
A másik megoldás az 5GHz-es wifi lehet, csak annak meg kicsi a hatótávja (ha jól tudom), viszont kevesebb is van belőle -
Halycone
újonc
Szia,
köszi szépen a választ! Akkor keresek egy erősebb routert, nem ragaszkodom a Linksyshez. Esetleg ezek a komolyabbak tudják korlátozni az egyes felhasználókra jutó sávszélességet? Ha mondjuk valaki elkezd torrentezni, vagy HD filmet nézni akkor ne lassuljon be mindenki másnak?
-
haddent
addikt
Erről jut eszembe, hogy adott egy dual-band AC -és router (Archer C5). Hogy lehet elérni a lehető legjobb térerőt/lefedettséget és sebességet? Környezetről annyit kell tudni, hogy családi házas terület, nincs gond a sűrűséggel, tulajdonképpen feltételezhetjük, hogy optimális a környezet, "egyedül" van.
1. Az 5GHz -et zavarja, hogy mellette megy a 2.4GHz is? Érdemes kikapcsolni ilyenkor?
2. Az AC -ét zavarja, hogy n/ac szór 5GHz -en, nem csak AC -ét? Érdemes csak AC -re rakni?
3. Optimális csatorna szélesség 2.4GHz -en? (20/40MHz?)
4. Optimális csatorna 2.4GHz -en? 1..13?
5. Optimális csat. szél. 5GHz -en? (20/40/80MHz?)
6. Optimális csat. 5GHz -en? (36, 40, 44, 48?)Köszi
-
Horvi
őstag
Köszönöm a gyors választ. Ezt a wifi 2.4 GHz telítettséget, hogyan tudom megnézni? Igaz, hogy kertes házban lakom és a szomszédok idősek szóval gyaníthatóan nincs túl sok wifi a környéken. Vagy elég annyi hogy wifi képes cuccal körbekolbászolok a kertben és megnézem hol fog jelet?
Az AC/dual band részhez, szerintem a laptopok nem tudnak ilyet a telefon meg szinte tuti nem
Akkor valószínű, hogy marad az N18U. Esetleg a jövőre nézve mi az amit még érdemes lehetne megnézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OLED monitor topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Autós topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest