- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
bnorci71 #63898 üzenetére
A router és az ellenoldal esetén az ac jelölés alapesetben azt jelenti, hogy az a leggyorsabb szabvány, amit kezel, visszafelé kompatibilis persze a/(b)/g/n hálózaton is.
Maga az ac kapcsolat csak 5 GHz-en valósul meg, az n lehet 2.4 és 5 GHz is, a g és a b 2.4 GHz, az a pedig 5 GHz.
Kimondottan ac ellenoldali eszközt nem tudok olyat mondani, ami valósan forgalmaz párhuzamosan 2.4 és 5 GHz sávon is.
N szabványon találkoztam bizonyos eszközökkel (zömében Apple cuccok voltak, például iPhone is, 5s-nél szúrtam ki először, ha jól rémlik), amik felcsatlakoztak a routerre 2.4 és 5 GHz sávon is párhuzamosan, de valós forgalom nem mind a két sávon ment. -
-
-
-
válasz
bnorci71 #60807 üzenetére
az hogy AC750 csak a sebesség miatt gond?
Hardverből is elég gyengét szoktak alárakni.volt alap Tenda routerem 5 évig amíg a tápja nem halt azt se tudtam milyen a kezelőfelülete. Ez a maiakra már nem jellemző?
A Tenda nagyon olcsó, viszont rossz is, hardver gyenge, firmware is.
Van 1-2 típus amelynek a hardvere jó így CFW-vel használható lenne. -
válasz
bnorci71 #60778 üzenetére
Amiket kinéztem és hajlandó vagyok adni egy routerért mind nem ajánljátok
De nem tudom miért? Nem stabilak, elromlanak stb
A TP-Link Archer C2 és az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.
A D-Link DIR-842 elég vegyes tapasztalatokkal rendelkezik, főleg amiatt került előtérbe, hogy a T ezt osztogatja a gigabites netje mellé.TP-LINK Archer C50 AC1200 Dual Band - Csak 100-as portjai vannak
TP-LINK Archer C20 AC750 Dual Band v4 - AC750-es és 100-as portok
Zyxel NBG6604 - Csak 100-as portjai vannak
Strong - 750 - AC750-es és 100-as portok
ASUS RT-AC750 - AC750-es és 100-as portok
TP-LINK Archer C60 AC1350 Dual Band - Csak 100-as portjai vannak
Zyxel NBG6515 - AC750-es
Tenda AC6 - Tenda mint gyártó nem ajánlottAjánlott típusok 20k-s határral: Asus N56U (CFW-vel AC-s), D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott)
25-30k között: Asus AC58U, TP-Link Archer C5/C7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen videókártyát?
- Windows 10
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vírusirtó topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest