- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
spider80
őstag
válasz
tupijani #51757 üzenetére
ac55u tulajként azt mondom, hogy tökéletesen stabil, egyszer sem indult újra,fagyott le mióta megvettem (pár hónapja), de el kell döntened,hogy az 5ghz kell inkább a 2,4 mellett,vagy a kicsit nagyobb hatótáv. N18u-nak a visszajelzések alapján nagyobb a 2,4ghz-es hatótávja. Nekem kellett az 5ghz-es Ac, 1 légtérben használva a routerrel tökéletesen gyors,stabil. 240mbit-es netből mindig hozza a maxot laptopon,de ha átmegyek másik szobába(azért odébb van,és nagyon vastag falakon kéne átmenni a jelnek),ahol a upc-s routerrel kb 10mbit volt már csak max 2,4 ghz-en, ott ezzel kb 15-20mbit 2,4 ghz-en, 5-ön szintén akörül,de jel is alig van már.
-
spider80
őstag
válasz
sumi4623 #51501 üzenetére
Vannak nálam sokkal profibbak ebben a témában,de kb leirom a lényeget: Kell egy dual band AC router. AC1200-as szabványú legalább. (pl asus AC55u, Tplink archer C5) Ez a router része a dolognak. Ehhez tudsz kapcsolódni 2,4 ghz-es wifit támogató eszközzel, és 5 Ghz-es wifi eszközökkel is egyidőben. 2,4 Ghz-es kapcsolattal kb 70-90 mbit sebességet tudsz elérni. Ha van ellenoldali Ac-s 5ghz-et tudó eszközöd (telefon,laptop,stb),akkor azzal elérhető kb 400mbites sebesség. De ez is jellemzően inkább a routerrel 1 helyiségben. Ha nincs ilyen eszközöd,akkor lehet venni usb-s 5ghz-es AC sticket pl laptophoz. Azzal viszont számolni kell,hogy ezek is elég drágák. 8-10 ezer ft darabja.
-
spider80
őstag
válasz
gy.selmi #51354 üzenetére
Akkor nem tudom. Nekem más routerem van (asus AC55u), és egy laptop 5ghz-es AC433-as wifi kártyával. 1 helyiségben minden körülmények között hozza a 240MBites Upc netem max sebességét. speedtestnél egy vizszintes vonalat húz 248mbiten. De kb egy kategória ez a 2 router.
-
spider80
őstag
válasz
gabikiraly2 #51316 üzenetére
Szerintem Asus AC55U. Gyárilag tudja ezeket.
-
spider80
őstag
válasz
Uyuarasy #51303 üzenetére
Nekem Asus AC55u routerrel,és Ac adapterrel van tapasztalatom: 1 szobán belül tökéletesen,stabilan,minden körülmények között hozza a 240mbites Upc netem max sebességét. Ezen kivül rengeteget másolok saját hálózaton média lejátszóra,és bizony tény, hogy oda lassabban másol a kábeles megoldásnál. Ez a full duplex hiánya okozhatja. Viszont mindent összevetve kényelem szempontjából nekem igy kábel nélkül éri meg legjobban használni,a net stabil,villámgyors, a hálózati másolás is stabil (nem szakad meg soha,meg ilyenek, 100-200 gb másolásakor sem), csak tovább tart.
-
spider80
őstag
válasz
huncutka1029 #51276 üzenetére
De van. Arra célzott hogy torrent kliens gyarilag egyedül az Asusban van. Dlna meg mindegyikben.
-
-
spider80
őstag
válasz
SunMount3r #50617 üzenetére
Melyiket mennyiért lattad? Mert eddig mindkettő 25 ezer körül volt. Torrent kliens kivételével mindenképp az 1200 plus a jobb,de mindkettő jó.
-
spider80
őstag
válasz
SunMount3r #50591 üzenetére
Nekem ac55u van. Probáltam a media lejatszómmal filmeket nezni usbre kötött vinyóval. A blu ray filmek bizony szaggattak. 1080pket gond nélkül lehátszotta. Az 1200+ annyiban gyengébb,mint az ac55u,hogy nincs benne torrent kliens. Viszont külön antennai vannak 2.4 és 5ghzre, és erősebb processzora. Ha mindezek mellett még jóval olcsóbb is most,akkor az 1200+-t valasztanám.
-
spider80
őstag
válasz
Mata12 #50467 üzenetére
Nekem ilyen van 1-2 honapja. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Annyi kitétellel,hogy az usb 2es sebességet sem hasznalja ki a rá dugott winchesterem,így az usb 3assal ugyan olyan kb. Hardveresen nagyon rendben van a cucc. Wifin torrentezek agyba főbe 5ghzen. Nem tudtam még megakasztani 240es upc nettel.
-
-
spider80
őstag
válasz
e-newsee #50350 üzenetére
Szia! Én AC55U tulaj vagyok. Többen az ac1200+-t ajánlották itt a topikban sokaknak. Igazából ami az AC55u egyetlen előnye,az a beépített torrent kliens. Usb 3.0-as vinyót próbáltam a 2.0-ás és a 3.0-ás portban is,nem éreztem különbséget, a 2.0-át sem használja ki,szóval emiatt ne vedd. Az ac1200+ előnye a külön 2,4 ghz-es és 5ghz-es antennák,és a valamivel erősebb processzor. Összegezve: ha nem kell a beépített torrent kliens,akkor az 1200-ast vedd,valamivel nagyobb lefedettséget fogsz kapni. Egyébként meglátásom szerint mindkettő nagyon jó router.
-
spider80
őstag
-
spider80
őstag
válasz
SeatZola #50309 üzenetére
Egy dolgot hozzatennék a saját példamból okulva: simán elég a 120as nethez az ac867es sebesség,de egy valami nagyon fontos: ellen oldalon is kell hozzá megfelelő kliens. Én vettem a laptopomhoz ac-s usb sticket (nagyon drága,kb 10 ezer ft!), ezzel a 240mbites netem tökéletesen hozza a 240et wifin. A telefonom meg alapból ac-s,így ott is megvan a 240es sebesség (S6).
-
spider80
őstag
válasz
Multibit #50024 üzenetére
Itt most arra gondosz, hogy a routerre kötött winchesteren fut majd a torrent kliens? Mert én pl így értelmezem a kérdésed (lehet fáradt vagyok és azért). A kérdező meg szerintem úgy értette,hogy a routerre kábellel kötött gépen lesz a torrent kliens.
szerk.: jobban belegondolva lényegtelen is a felvetésem,mert kábelen is számít az erősebb cpu. Bár nekem AC55u van,és 5ghz wifin terhelem rendesen sok-sok torrentel,sok száz kapcsolattal,és egyszer sem feküdt még meg. jól bírják ezek. Igaz nekem 240mbit van csak.
-
spider80
őstag
válasz
Gubek-Einste #49858 üzenetére
Tudom,de azt nem nagyon szokták megadni a telóknál.
-
spider80
őstag
válasz
Gubek-Einste #49856 üzenetére
wifi b/g/n/ac dual band. ennyit írnak a legtöbb oldalon róla.
-
spider80
őstag
válasz
junior11 #49851 üzenetére
Nem tudom Z2-ben pontosan milyen wifi van,de nekem S6-on a upc240-es net 2,4 ghz-en upc routerével 60 mbit volt, az új Asus AC55u-val 2,4ghzen 90mbit, 5Ghzen pedig simán hozza a maxot,általában 247mbitet mérek vele. Ezek az adatok a routertől 3 méteres távolságban értendők 1 szobán belül.
-
spider80
őstag
válasz
droti25 #49830 üzenetére
a routered WAN portja 100mbites,tehát ami internet kábelt dugsz a routerbe,azt max 100mbittel tudja tovább tolni LAN-on is és Wifin is max. Azért írták rá,hogy 450mbites,mert a Wifi kapcsolati sebessége ennyi maximum( ettől a valós wifi sebesség lefelé írányba jelentősen eltér minden esetben), Maximum úgy tudsz jelen esetben 100mbit feletti sebességet elérni,ha helyi hálózaton belül másolsz valamit egyik gépről a másikra.
-
spider80
őstag
válasz
Sixkiller6 #49471 üzenetére
Annyira nem vagyok szakértő az összes típusban,majd azt okosabbak ajánlanak,hátha van valami típus hibája egyik-másik darabnak. De ha kicsit visszaolvasol, több hasonló kérdés volt mostanában 15-20k kategóriában.
-
spider80
őstag
válasz
Sixkiller6 #49468 üzenetére
wifin 300 mbit valós sebesség kellene? mert akkor feljebb mehetsz még árban bőven.
-
spider80
őstag
válasz
Multibit #49394 üzenetére
Nem.
Nekem az 5 ghz-es wifi kapcsolat maximum sebessége a fontos. De mivel a letöltő laptop kb 3 méterre lesz a routertől,azzal talán nem lesz baj. 2.4-en meg megy amennyi megy. Úgyis van egy 2.4 ghz-es ap a másik szobában. Kábelen nem is nagyon lesz használva. De már megrendelzem az 55-öst
-
spider80
őstag
válasz
Gubek-Einste #49391 üzenetére
Köszi. Bár ez kinézetre nem annyira tetszik a sok antenna miatt. Gondolom itt kívül vannak a 2,4 Ghz-es antennák is,azért 4 db. Akkor ha jól sejtem kb mindegy a 3 közül melyiket veszem.
-
spider80
őstag
Sziasztok! tegnap óta olvasgatok a témában,nagyjából leszűkítettem a kört 2 típusra. a felállás: UPC 240mbites netéhez kellene nekem egy AC1200-as router. Egy laptopon mennének a letöltések, ehhez vennem kell egy usb-s ac1200-as eszközt. A laptop 1 helyiségben lenne a routerrel. Telefonok vegyesen 5 és 2,5 Ghz-en mennének+ a másik szobába vagy elér normálisan a 2,4 Ghz,vagy nem. Örülnék ha elérne,de elég vastagok a falak,1-2 helyen már nagyon gyenge a jel. Van is ott ilyen konnektorba dugható AP-m, végül is nagyjából jó.
Szóval a 2 típus: Tp-link c5 és Asus 55u. A fő kérdésem az lenne,hogy torrentezést melyik bírja jobban? Olvasgattam,hogy C5-ből az új verzió problémásabb. Újként már csak ilyet fogok úgyis kapni.Sajnos a kábelezés nem nagyon megoldható, jelenleg pedig a UPC saját routere üzemel 60-70mbites wifi sebességgel 2,4Ghz-en.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest