- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
junior11 #54942 üzenetére
itt is megkérdezném, továbbra is ajánlott az 1043ND router? V3.1-es verziót tudnék venni, 740N-ről váltanék, ezzel már a második szobában alig van jel, jobb lehet az 1043ND?
Még mindig ajánlott kategóriás eszköz.
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.A netem 100/10, ebből a jelenlegi 740-es a laptopon kb. 40-50mb/s tud, mennyivel javulna a helyzet az 1043ND-vel? Kb. olyan 80-90mb/s reális lehet?
A jobb MIMO képesség okán várható, hogy jobb lesz a helyzet de természetesen garancia nincsen, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy milyen is az új eszköz. -
-
doddy
tag
válasz
junior11 #54504 üzenetére
Sziasztok!
Mindenek előtt Boldog Új Évet szeretnék kívánni mindenkinek.
A segítségeteket szeretném kérni egy megfelelő router kiválasztásában.
Jelenleg egy Digi 100/50-es netünk van, melyet egy TL-WR841N routerrel használunk, ami csak 2,4 Ghz-t tud. A routerhez maximálisan 2-3 telefon, egy tévé és 2 laptop csatlakozik. Sajnálatos módon a szobában jóval gyengébb a jelerősség, valamint feltételezem, hogy bezavar a viszonylag nagy számú 2,4Ghz-s hálózat. Egy nagy panelban lakunk. A laptop távolsága a routertől körülbelül 10m.Mérési eredmények:
Kábelen keresztül 65/50 Mbps
router mellett: 40/38 Mpbs (jelerősség -30 dBm és -40dBm között)
szobában, ahol a laptopot használnánk: 15-20/40Mbps (jelerősség -63 dBm és -70dBm között)Átlagos felhasználásra milyen routert tudnátok ajánlani 15-30e forintos keret mellett?
Köszönettel,
Dodi -
kovbandi82
őstag
válasz
junior11 #54502 üzenetére
Ha választani kellene, akkor Tplink
(#54501) viperabácsi
Az általad említett akkor jó router? Az Archer C5 árban ugyanott van, és a Tp-linkekben még nem csalódtam, de az Asus mint ha több beállítási lehetőséget tartalmazna, de vegyesek a tapasztalatok, valaki szidja valaki nem. A Vpn szerver részét próbáltad, jól működik? -
gaba2001
csendes tag
válasz
junior11 #53454 üzenetére
Levették a ZyXEL-t.
Az Asus RT-AC66U-al nagyon szemezek.Kérném a véleményeteket,tudom nem lehet egyértelműen meghatározni, de azért hátha.
Egy 100 nm2 kétszintes családi ház, tégla fal, beton födém. A router az emeleten lenne, kb. a ház közepén. A wifi lenne a lényeges, hogy lefedje a házat teljesen, előny lenne ha a kertbe is nyújtana lefedettséget.
Előre is köszönöm válaszotokat.
-
válasz
junior11 #52644 üzenetére
Néztem, de nem tudom, hogy megfelelne e amiket fentebb leírtam kritériumoknak.
Gubek-Einste Szétnézek majd aprón is, hátha találok.
Multibit: Annyira nem sürgős, igaz tegnap majdnem megrendeltem a AC68U-t.
Elvagyok a xiaomival egyelőre.
Nem vagyok a pénzem ellensége, ha megéri várni, várok.
Abba bízok, hátha lesz akcióba valahol fekete pénteken.AC55U nem lenne gyenge wifiben? Vályog 50cm falak.
-
-
-
-
Tin
veterán
válasz
junior11 #52526 üzenetére
nem tudom, semmi különöset nem vettem észre. stabil, jó a wifije, a nappaliban van, szóval van lehetősége melegedni. meglepődnék, ha túlmelegedne a normális használattól.
viszont szerintem ha ennyire rámentél a témára, inkább a router saját topikjában érdeklődj (elég nagy).
-
Tin
veterán
válasz
junior11 #52524 üzenetére
összehasonlíthatod őket: n18u, ac55u.
én inkább hallgattam a hozzáértőkre. azért feleslegesnek tartom az 5ghz-en kisebb hatótávú, ráadásul gyengébb 2.4ghz-es képességekkel rendelkező, gyengébb hardveres routert megvenni, mert "az tud ac-t". ha már az ac lesz az elterjedt, ugyanennyiért cseréltem pár év múlva egy ac-sre. ha most egy rendes ac-s router kell, az tuti 2-3x ennyibe kerül.
nekem a stabilitás és a jó vélemények fontosabbak, mint hogy tud egy olyat, ami nincs is igazán kihasználva. de ha a családnak kell a "jelzés" rá, vegyék azt
-
Tin
veterán
válasz
junior11 #52521 üzenetére
hát ez... az N18U... és baromi jó a wifije. 100 mbps-en simán lehet streamelni FHD videókat, szóval sok értelmét nem láttam az AC-nek. főleg, hogy be van kábelezve a lakás, szóval ha gigabit kell a laptopon, akkor bedugja az ember az asztalnál, és kész. az AC-nek panelban lehet értelme, ahol telített a 2.4 ghz-es sáv.
-
-
válasz
junior11 #50145 üzenetére
arányában kevés a 3*3:3 mimo képes 2.4 GHz ellenoldali eszköz, annak hiányában, a 2*2:2 mimo tudású ellenoldali eszközzel meg csak a diversity (nagyon sarkítva; két antennára csatlakozik fel a háromból a két antennás ellenoldali eszköz, de a router a háromból kiválaszthatja a jobb elhelyezkedésű kettőt) tekintetében nyújt(hat) többet a 3 antennás router, bár bizonyos feltételek mellett az is számíthat valamennyit, de összességében nem komoly különbözet mutatkozik meg általában, inkább csak szélsőséges esetekben van jelentősége.
-
válasz
junior11 #50143 üzenetére
az rt-n18u egy csak 2.4 GHz képes és arra kihegyezett típus, ezért részint látatlanban is arra voksolnék általánosságban, ha valakinek csak a 2.4 GHz számít, de pláne akkor lehet érezhető a különbség, ha adott típus előnyei az ellenoldalon kihasználásra is kerülnek, mint például a több antenna és a jobb mimo képesség (rt-n18u; 3 antenna és 3*3:3 mimo, rt-ac1200g plus; 2 antenna és 2*2:2 mimo a 2.4 GHz sávra), ellenkező esetben elhanyagolhatóbb a különbözet.
-
válasz
junior11 #50068 üzenetére
a wan és lan portok szabványa nem mérvadó, a konkrét wan <-> lan sebességet maga a hardver határozza meg, proci...stb.
az rt-n12 d1-ben 300 MHz broadcom proci dolgozik, a tl-wr841nd esetén v7-ig 400 MHz atheros, a v8-tól pedig 500 MHz és felette (560 MHz is van) atheros, illetve qualcomm atheros. -
-
cd930
senior tag
válasz
junior11 #50000 üzenetére
OFF
A betyárját, a tiéd az ötvenezredik hozzászólás!
Most kicsit irigykedek!ON
Egy TP-LINK TL-WDR4900 mennyivel tud többet egy TP-LINK TL-WR1043ND V2-től? Érdemes cserélni minimális (2-3 ezer) ráfizetéssel?
Amit látok:
TP-LINK TL-WDR4900 2 sávos, 450-es
TP-LINK TL-WR1043ND V2 1 sávos, 300-asEbből egyértelműen jobbnak látszik a 4900-as. Van valami, ami nem látszik?
Családi házas környezet, nem zsúfolt a 2,4GHz-es készülékektől.
200-as Digit szombaton fogják kötni.Köszönöm!
-
Valkűr
addikt
válasz
junior11 #49906 üzenetére
Nekem azt irták mielőtt rendeltem, h nagyjából azonosak minőségben, csak emebben van AC. Nálam a Tomato nem volt szempont mivel eddig Asus routerem sosem volt. Én is ajánlások után vettem az 1200G tipust. Ja meg ugye azt irták, h Panelben az 1200 jobb wifi teljesitményt fog nyújtani a lakás túlsó szobáiban is. Ac66-68 -ot ajánlották, de az nekem árban már sok lett volna. Ekkora igényeim nem voltak.
-
-
válasz
junior11 #49851 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy milyen adapter van a telefonban mert akkor többet lehet mondani.
#49853 bmichel
Kliens eszköz ami majd a router-re csatlakozva elérni a netet és a belső hálózaton lévő erőforrásokat, akár vezetéken, akár vezeték nélkül (tévé, számítógép, laptop, telefon, tablet, minden ami a netet használná).40k-ból a következő router-ek jöhetnek szóba:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 - panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális
Dual band wifivel: Asus N56U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC1200G+, TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7/C8/C9 -
spider80
őstag
válasz
junior11 #49851 üzenetére
Nem tudom Z2-ben pontosan milyen wifi van,de nekem S6-on a upc240-es net 2,4 ghz-en upc routerével 60 mbit volt, az új Asus AC55u-val 2,4ghzen 90mbit, 5Ghzen pedig simán hozza a maxot,általában 247mbitet mérek vele. Ezek az adatok a routertől 3 méteres távolságban értendők 1 szobán belül.
-
-
válasz
junior11 #49813 üzenetére
Verziótól függően 94-95 Mbps-t tudhat max a jelenlegi router így mindenképpen megéri a cserét.
Mivel elég egysége az Asus router-eknek a gyári firmware-je így szinte biztosan be lehet állítani a WPS gomb funkcióját wifi On/Off-ra az Adminisztráció/Rendszer menüpont alatt a Vegyes részen.
Már 20 MHz-s beállítás mellett is előre lépést fog jelenteni az AC-s képesség. -
válasz
junior11 #49810 üzenetére
Mivel az AC1200G+ dedikált antenna van mindkét sávon így nincsen (nem kellene, hogy legyen) különbség.
A wifi-t természetesen ki lehet kapcsolni, ha nem is fizikai gombbal akkor menüből. A N18U-n a WPS gombot be lehet állítani, hogy az legyen a wifi On/Off gomb (én annak használom.#49811 Tigerteam
A legújabb wifi szabvány az AC.
Inkább az AC1200G+ felé hajlanék mivel jobb paraméterekkel rendelkezik mint az AC55U. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
junior11 #49751 üzenetére
Vagy cserélj a notiba Wifi kártyát, én egy Intel Dual Band Wireless AC 7260 WLAN-t vettem bele router csere után, és akár egy 500 megás netet is kitudna használni. 200/100-as netemet is csonton látja 5 Ghz-en.
-
válasz
junior11 #49231 üzenetére
Egy időben az Asus volt pocsék, még az 500-as széria táján.
Aztán belehúztak.
A TP-Link egy stabil, elég jó minőséget képviselt, amit az Asus lenyomott, de karácsonyi híreim szerint a TP-vel nincsenek gondok, sokkal kevesebbet visznek belőle vissza, mint a többi "olcsó" márkából.A garancia még 5 év?
MaCS
-
junior11
veterán
válasz
junior11 #48763 üzenetére
Lejárt a szerk, idő, elnézést. Bár ahogy látom a wlan kártya notebookban csak single-band-ot tud [link] , az Xperia Z2 miatt nem tudom van-e értelme a dual-bandos routernek vagy inkább válasszam a jól bevált RT-N18U-t. A 100-as csomagból az RT-N18U az említett wlan kártyával és a Z2-vel szerinted mennyit tudna? Ki tudnám használni a max. sebességet ilyen téren? Környezeti tényezők nem zavarnak be. Notebokoon böngészésen kívül menne még torrent esetleg.
-
válasz
junior11 #48754 üzenetére
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300#48755 Azazael
Mivel a WDS leginkább csak azonos gyártó és eszköz/firmware esetén működik. sokszor még akkor sem rendesen így két különböző gyártó termékei között teljesen kiszámíthatatlan, hogy mi lesz.
CFW alatt van lehetőség normál repeater és más üzem mód használatára is. -
válasz
junior11 #48750 üzenetére
amennyiben csak 2.4 GHz képes a router, úgy mindegy, mert a z2 a szűk keresztmetszet, mivel 2.4 GHz sávon csak 20 MHz képes, így 75 Mbps alatt épülhet fel a kapcsolat, amiből ideális esetben is csak bő 40 Mbps lesz a hasznos/mérhető.
5 GHz n szabványos kapcsolat esetén jobb a helyzet, ac-n meg pláne, de ahhoz megfelelő (daul band) router kell.
összességében nem sok telefon van, amik már 40 MHz és megfelelő mimo képesek 2.4 GHz esetén (is), hirtelen beugranak; note 4 és 5, s6 variánsok, 6s és 6s plus. (biztos van még néhány, amikkel nem találkoztam.) -
válasz
junior11 #48528 üzenetére
A wifi adapter egy N300-as így körülményektől függően kb 80-100 Mbps-re lehet számítani vele.
A vezetékes hálózatnak semmi köze a wifi-hez.#48530 e-newsee
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene a router?
Dual band wifi-vel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300Magyarán a wifin másolás legalább lefedje az USB 2.0 vinyóra írási sebességét.
Ez nem fog összejönni.Vagy ez nagyon elvetemült ötlet?
Annyira nem.#48531 morfondőr
Jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Mennyi lenne a beszerzésre?#48532 kidii
A vályog a wifi nagy ellensége.Erősebb routerrel ezt ki lehetne küszöbölni?
Kábelezésen kívül nem fog segíteni sok minden. A repeater alapból felezi az elérhető link sebességet és ehhez hozzá jön még vályog csillapító hatása is.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U, TP-Link Archer C5/C7
A környezet miatt erősebben megfontolandó a csak 2,4 GHz-s eszköz használata. -
válasz
junior11 #48524 üzenetére
Az Asus N2 D1 olyan 70 Mbps-ig elég, a felett már gigabites típus kell.
Az Asus N18U hardveresen erősebb és gyári firmware-ben is többet tud mint a TP-Link 1043NDv2/v3.
Minden típusról lehet olvasni panasz, ezek jó része user error-ból fakadnak.
Lecserélheted a switch-et is, sőt érdemes is de gondot alapvetően nem jelentene azon kívül, hogy a rácsatlakozó eszközök csak 100 Mbps sebességgel lennének elérhetőek.#48525 HF77
Minden eszköznek van egy webes admin felülete ami elérhető, wifi-n rákapcsolódsz az eszközre, böngészőben belépsz és beállítod amit kell.#48526 vegytek
A v1 ÍGY néz ki, már nem lehet kapni újonnan. A v2/v3 pedig ÍGY.
A boltok nem mindig cserélik le a régi képeket de általában az eladott eszköz már az újabb verzió. Ha biztosra akarsz menni akkor írjál nekik és kérdez rá milyenjük van. -
válasz
junior11 #48516 üzenetére
Mindenképpen érdemes egy gigabites portokkal rendelkező router-nek a beszerzése, hosszú távra tervezés okán mindenféleképpen.
A 300 Mbps a wifi-re vonatkozik, semmi köze sincsen a vezetékes portokhoz, van 100-as és gigabites portokkal rendelkező N300-as router is.
Maradhat a jelenlegi is de érdemes azt is lecserélni, hogy ne ő legyen a szűk keresztmetszet.
Ha nem lesz nagy adat mozgatás akkor nem kell semmit sem csinálni a notebook-kal.Az eszköz ajánláshoz jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Mennyi lenne a beszerzésre?#48518 HF77
Az ilyen gyors beállítások sokszor megbosszulják magukat mert nem lehet tudni, hogy is az amit beállítanak.
Nem kell semmilyen alkalmazás, böngészőből állítunk be mindent.#48519) kidii
Milyen verziós a 1043ND? v1 vagy v2/v3?
Jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?A legjobb az lenne, ha a ház bármely pontján legalább közepes erősségű lenne a jel, és nem kellene hatótávnövelőt használni.
Ezt nem lehet garantálni, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi meddig és milyen sebességgel lesz elérhető. Minden környezet más és más így nem lehet biztosat mondani, hogy mekkora terület lesz lefedve és mekkora sebességgel. -
válasz
junior11 #48051 üzenetére
Azért nem ajánlottak mostanság a D-Link router-ei mert akik vettek ilyeneket azok nincsenek megelégedve vele, többen is jeleztek különböző gondokat a beszerzett eszközökkel kapcsolatban. Természetesen akinek van kedve az vehet D-Link router-t, ha megteszi számoljon be a tapasztalatáról a többiek érdekében.
A Zyxel eszközökkel kevés a tapasztalat, lehet próbát tenni ha van valakinek kedve hozzá.#48053 PSti
Otthoni kategóriában nincsen igény a wifi nélküli router-ekre így az ilyen eszközökből is nagyon szűk a kínálat, ami van az sem ajánlott. Szükség esetén a wifi letiltható így "nem szennyezi" a környezetet ha nincsen rá szükség.
eSATA portot még nem láttam router-en, az USB port megléte teljesen átlagos manapság már a gigabites portokkal szerelt típusok esetén, már nem lehet újonnan olyan általánosan ajánlott típust kapni amelyiken ne lenne 1-2 darab belőle.
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHz-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9
Ha tényleg wifi és USB port nélküli típust akarsz venni akkor valami komolyabb típus után kellene nézned, pl Mikrotik/Ubiquiti vagy valami hasonló. -
-
válasz
junior11 #47962 üzenetére
nem a jövő, hanem sokak számára már a jelen egy ideje, de nem mindenkinek, mivel attól is függ, hogy milyen átviteli sebesség elvárt, mert a 2.4 GHz-hez képest, az 5 GHz azonos n szabvány esetén is gyorsabb átvitelre képes, viszont ehhez dual band/5 GHz képes ellenoldalak is kellenek, ha viszont nincs és nem is lesz, akkor felesleges a dual band router, mert annál a dual band a 2.4 GHz rovására adott.
50 Mbps sebesség 2.4 GHz n szabványos kapcsolton is simán átmegy, ideális esetben akár 150-esen is, de 300-ason pláne. -
-
-
-
válasz
junior11 #47940 üzenetére
Szia!
Akkor attól függően, hogy LAN-on szeretne-e Gbit/sec sebességet, RT-N12 D1, vagy pedig RT-N18U. Az elsőben sajnos nem sok tartalék maradna már, lévén valahol 70Mbps körül van a plafon amire képes, tehát egy esetleges későbbi sebességemelés miatt mindenképpen az RT-N18U lenne jobb választás, illetve utóbbi USB-s is. De persze mostanra megteszi az RT-N12 D1 is.
TP-LINK-ből nagyjából ugyanezen okok miatt TL-WR841ND, vagy 1043NDv2 / v3.
-
válasz
junior11 #46741 üzenetére
50 Mbps net esetén ha asus, akkor az rt-n12 d1 is megfelelő lehet, de a 100 Mbps átvitelére már nem képes.
nem írsz hülyeségeket, húzósabb terhelés - legyen az akár torrent vagy másmilyen, pláne több munkaállomással fűszerezve - esetén megmutatkozik az erősebb hardver, nem is feltétlenül csak sebességben, hiszen pont a torrent az, amivel néhány Mbps sebességnél is elfekszik a gyengébb hardver, ha kellően sok szálon fut.
amiket írtál, azokból a 1080p stream és torrent, amellett több munkaállomás párhuzamos használata esetén már látványosan megmutatkozhat például az rt-n12 d1 és az rt-n18u hardveres különbözete. -
válasz
junior11 #46739 üzenetére
50 Mbps net alá a jelenlegi és az általad írt másik három típus is jó - wifi tekintetében lenne jobb a jelenlegitől a másik három (150 kontra 300 Mbps), de hardverileg nem sokkal lennél előrébb, 100 Mbps sebességhez az írt elvárásokkal meg már az is jobb, erősebb lenne javasolt.
kérdezted még a tp-link kontra asus minőséget és megbízhatóságot, erre a magam részéről azt írom, hogy az asus nem véletlenül drágább valamennyivel azonos kategóriában, jellemzően erősebb hardverrel és részletesebben beállítható szoftverrel rendelkeznek.
nekem is volt több tp-link és asus típus is, előbbikkel is elégedett voltam, de azt kell mondanom, hogy nem csak az asus név miatt, hanem jellemzően okkal és indokoltan drágább az asus. -
válasz
junior11 #46736 üzenetére
szia,
lásd a korábbi hozzászólást, 100 Mbps net alá nem igazán javasolt 100-as router, a három közül pedig az asus esetén lenne a legkisebb wan <-> lan átviteli sebesség.
a wifi kapcsolat tekintetében senki nem tud garantálni semmit sem látatlanban, mert az nem csak a router és az ellenoldalak - azok sem ismertek -, hanem a környezeti tényezők függvénye is.
komolyabb faladatokra, az írt típusoknál valamivel erősebb hardverű illene, tp-link; tl-wr1043nd v2/3, dual band elvárással tl-wdr3600, tl-wdr4300, ac esetén c5, c7 és felette, asus; rt-n18u, dual band esetén rt-n56u, rt-n65u és felfelé, ac elvárással pedig rt-ac55u, rt-ac56u és felfelé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest