-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsee83
tag
válasz
Intruder2k5 #77311 üzenetére
Én igen és megy is vissza, mert nem támogatja a 3G/4G megosztást sajnos
.
-
NavySeal
senior tag
válasz
Intruder2k5 #77234 üzenetére
A padlásra van központosítva minden utp kábel, ha a routert lent akarom használni fel kell tegyek egy switch-et.
-
Kroni1
veterán
válasz
Intruder2k5 #77198 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, igen utánaolvastam az AC65P-nek, pont ezért maradt fent a rostán a mikrotik mellett. Igazából kíváncsi voltam már régóta a RouterOS-re, ezért is végül a HAP ac^2 mellett döntöttem, és bár a 65P is biztos tetszene, de nagyon nem bánom h ez lett!
Meglepően kicsi a cucc, belefér a tenyerembe, a méretre kb. harmada az AC66U B1-nek!A beállítások elég puritán felületen, de nagyon egyszerűen megadhatók, nem egy next-next finish, de én bátran ajánlani merném másnak is. SSH-n is elérem telóról is, a winbox app is megy szuperül, VPN-t Port FW-t nem állítottam. A wifi jelszintek szuperek, de nálam az 66U B1 is tökéletes volt. a fw frissitése, és a módosítások TPLink és ASUS routerekhez szokott userként szokatlanul gyorsak! Többen írták a mikrotik topikban, hogy viszi a digi1000-et fasttrack és bármiféle egyéb mókolás nélkül is, ezért bele mertem vágni. Szerintem elég jól megy kábelen és wifin egyaránt:
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #77206 üzenetére
Köszi szépen, hogy nem kellett rákeresnem. Hazaérve megint nem ment a 860l wifije, úgyhogy rászántam magam az utód beszerzésére. Még hagytam egyet a honlap szerint.
-
megane76
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #77206 üzenetére
király! elfogadta, ezer köszi
-
megane76
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #77204 üzenetére
nem fogadja el a kódot
-
megane76
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #77202 üzenetére
köszi, de nincs érvényes kuponom hozzá...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #77170 üzenetére
Ok, de akkor honnan jött, hogy a V2 "butított" változat? Vagy ez is légből kapott, csak a chip csere miatt?
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #77140 üzenetére
Gyengébb router kiadása többe kerül na
Túl jó és túl olcsó volt a a Mediatek SOC
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #77134 üzenetére
Tévedés, a B1 elől hátul USB portos míg a sima hátul dupla USB 2.0 portos.
Árukeresőn már külön lapon van az AC57U V2 -
Tosee
őstag
válasz
Intruder2k5 #77076 üzenetére
Köszönöm szépen a válszokat!
Közben rendeltem egyet én is... Remélem V1-et küldenek! -
warren
tag
válasz
Intruder2k5 #77061 üzenetére
Hát úgy tűnik , hogy méret és súlybeli különbség van a 2 verzió között.
V1 : 207 x 148 x 35 ~ mm (WxDxH) (Without Bezel), 395g
V2 : 12.5 x 19.2 x 3 cm (WxDxH) 348g
( Asus oldalról lestem az adatokat ) -
warren
tag
válasz
Intruder2k5 #77059 üzenetére
Ezt sejtettem, hogy cimkén rajta van, külalakra gondoltam vagy antenna vagy plusz egy csatlakozó kapcsoló, másfajta anyagmintázat ilyesmi, mert ha pl. ebayről vásárolnék ott nehezebb a cimkét ellenőrízni, valahol ki van írva, hogy V2 valahol nem, használtan például nem is láttam. ( ebayen)
-
szaboi6512
őstag
válasz
Intruder2k5 #77022 üzenetére
Szia!
Köszönöm a munkádat!
Ma érkezik nekem is a AC57U.
A failsafe mód milyen módon érhető el?
Köszi -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #77022 üzenetére
thnx nem tudtam hogy ASUS jobb, akkor az lesz a 16MB flash meg 128MB RAM bőven elég rá felesleges a xiaomi 3G 128/256-ja
igazából tartaléknak venném mert a 60nm panel másik felében már nem túl acélos az 5G wifi és oda vittem CAT5e kábelt tehát ott is tudnék rendes AC wifit tolni még egy routerrel
és arra már akkor tennék padavan-t -
válasz
Intruder2k5 #76887 üzenetére
a digit ismerve ez nem a közeljövőben lesz.
-
Aurig@
őstag
válasz
Intruder2k5 #76867 üzenetére
OK, köszönöm.
-
Aurig@
őstag
válasz
Intruder2k5 #76791 üzenetére
Erre voltam kíváncsi, hogy indokokkal támassza valaki alá, hogy miért ezt vagy miért azt, és miért ne vegyek mást.
Így valószínű, hogy akkor az AC57U lesz.Köszönöm
-
Aurig@
őstag
válasz
Intruder2k5 #76789 üzenetére
Le van tiltva benne központilag a Wifi, mert 5 éve, mikor kaptam olyan lassú volt a vezetékes (500 megabit) net, mint 15 évvel ezelőtt. Lejárt a banki oldalakon a kód beírására adott 5 perces idő, még akkor sem tudta betölteni az otp oldalát. 4-szer voltak kint, mindig mindent jónak mértek, és délutánonként bármilyen tesztelő oldallal 1-2 megabitet mértem. Egyszer aztán, olyan ügyfél-szolgálatoshoz kapcsoltak, aki tudta is, hogy miről beszélek. Kikapcsolt központilag mindent, csak egy normál modemként üzemel. Még reszeteléskor gyári visszaállításkor sem kapcsolódik be a wifi. Csak központilag, saját kérésre kapcsolják vissza.
Na azóta, hibátlan a vezetékes net, mindig megvan az 500 megabit, viszont így nincs Wifi. Telefonokhoz, néha jól jönne. Ezért írtam, hogy ilyen-olyan extra sőt több száz megabit sem kell, csak annyi, hogy menjen a telefonokon a net.Hát, ezért!
-
Williams
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #76515 üzenetére
Szia!
Megjött az RT--AC57U. Adnál egy linket a Padavan fw-hez, és egy leírást a flasheléshez, hogy hogyan történik? Vagy simán a gyári menü upgradeból kell?
Köszönöm! -
gyépés
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #76594 üzenetére
Köszi.
-
válasz
Intruder2k5 #76553 üzenetére
És amint a képen is látható, az USB csatlakozó belső füle nem kék. Tudtommal a 3.x szabvány előírja a kék szín használatát.
MaCS
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #76540 üzenetére
Azért az USB 2.0 szabvány plafonjánál jóval többet mértem...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #76534 üzenetére
Sokszor írod hogy csak a WiFi a más, ez nem igaz, több a ram és a tárhely is benne. Ha jól emlékszem pl a xiaomiban is több ez a kettő, mint az ac57u-ban.
ac57u 16MB rom 128MB ram
ac65p 128MB rom 256MB ram
mi 3g 128MB rom 256MB ram -
Riegerr
tag
válasz
Intruder2k5 #76531 üzenetére
Szia!
És egy Asus RT-N18U érdemes lecserélni ASUS RT-AC57U-ra? Vagy inkább akkor már a ASUS RT-AC65P?
-
Williams
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #76515 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Williams
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #76511 üzenetére
Hát én annyira nem látom át, hogy mit nyernék a drágábbikkal, szerintem ha neked megfelel az RT-AC57U, akkor nekem is jó lesz
. Célszerű ráhegeszteni OpenWrt-t?
-
Williams
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #76509 üzenetére
Itt kezdődik a problémám leírása, ha esetleg van valami ötleted. Ha csak beállítás probléma, nem cserélném a jelenlegi routert, mert ezen kívül teszi a dolgát, hiba miatt még újraindítani sem kellett az elmúlt pár évben.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #76419 üzenetére
viszont totál más wifi vezérlő
sokkal többet is tud, lehet egyelőre amiatt akadt meg
meg elég friss router ugye szóval még nem temetném el -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #76330 üzenetére
amit Merlin írt hogy a Broadcom ARM SOC Hardware NAT funkciója szoftveres bohóckodás csak...
-
Szila|H|
tag
válasz
Intruder2k5 #76291 üzenetére
Köszi az utánajárást, akkor még mindig az AC57U felé libben a dolog.
-
Szila|H|
tag
válasz
Intruder2k5 #76284 üzenetére
Szintén, csak reménykedtem hogy azért van/volt valakinek tapasztalata. Ac57U routert néztem, akcióval egy árban is voltak és kellett is vennem szóval kapóra jött , majd meglátjuk.
-
mrmft
senior tag
válasz
Intruder2k5 #76188 üzenetére
Igen az HW ver E1 az 1GHz-es.
@ woodworm (#76189) A cserelheto antenna es a WiFi gomb miatt a belso sem lehet ugyanaz. WiFi-ben is jobban teljesit a 68U a gyakorlatban. Ertem, hogy a fobb komponensek egyformak, de kulonbsegek vannak. A WiFi gomb pl. lehet mast nem erdekel, de nekem fontos es hasznalom is. Ettol meg mint mondtam ertem amit mondani akarsz, de a fentieket is vedd figyelembe amikor egyformanak mondasz ket eszkozt! Jelen esetben (AC66U B1 vs AC68U) az en szempontjaim szerint jogos, hogy felaras a nagyobbik Asus. Mondjuk a felar merteke, az nem jogos. Ezert lett a masodik eszkoz AC66U B1 nem pedig ujra AC68U. -
veber0937
tag
válasz
Intruder2k5 #75943 üzenetére
tudom hogy kérdeztem, de konkrét válasz nem érkezett anno rá
-
Metacska
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #75894 üzenetére
Köszönöm!
-
FistXL
senior tag
válasz
Intruder2k5 #75895 üzenetére
Köszi, ennyi pénzért tényleg nem sok jobb router van, többet nem tud rászánni, most egy Huawei mobil routert használ, az is képes lefedni a házat, valószínűleg ez bőven megfelelő lesz neki.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #75897 üzenetére
sima lakásba ahol egy központi helyre berakod és max 1 fal van minden szoba felé ott viszont köröket ver a 2,4GHz-re főleg ha 2,4GHz-ből van 200 szomszéd ami bezavar
panelban is még 2fal után is jobb az AC wifi mint a 2,4GHz mert utóbbi annyira zavarva van hogy hihetetlen
konkrétan 1-13csatornákra nézve mindenhol van 20-25 SSID nálunk -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #75895 üzenetére
AC-n is egyik másik blokkban nagyobb teljesítményt ad meg a router
vargalex tolta az AC65P-ről max milyen erős jelet tol én emiatt használom a 100-104-108-112-es 80MHz blokkon az AC wifit itthon
* 5180 MHz [36] (23.0 dBm)
* 5200 MHz [40] (23.0 dBm)
* 5220 MHz [44] (23.0 dBm)
* 5240 MHz [48] (23.0 dBm)
* 5260 MHz [52] (20.0 dBm) (radar detection)
* 5280 MHz [56] (20.0 dBm) (radar detection)
* 5300 MHz [60] (20.0 dBm) (radar detection)
* 5320 MHz [64] (20.0 dBm) (radar detection)
* 5500 MHz [100] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5520 MHz [104] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5540 MHz [108] (27.0 dBm) (radar detection)
* 5560 MHz [112] (27.0 dBm) (radar detection) -
FistXL
senior tag
válasz
Intruder2k5 #75892 üzenetére
Ezekkel én is tisztában vagyok, haver is, de ezt akármelyik routerre írhattad volna. Azt szeretném tudni, ebben az ársávban melyik router biztosítja a legerősebb wifi lefedettséget és az első hsz-emben említett feltételeket.
-
FistXL
senior tag
válasz
Intruder2k5 #75889 üzenetére
Ezt kifejtenéd pontosabban?
Gipszkarton falak vannak, nem tégla. -
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #75881 üzenetére
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #75879 üzenetére
Ebből két típus van jól látom usa only, meg EU ? Melyik melyik ? segítesz.. köszönöm, Te mégis szakavatott vagy
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #75877 üzenetére
ezek közül melyik a leg megbízhatóbb, mivel céges vagyok mindent magyarba veszek, sose vettem ilyen helyekről mint alikaka meg wish..amazónia.... szerinted ?
bocs offfért uccsó igérem..
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #75874 üzenetére
kafa, de itthon nem forgalmazza a Huawei, áfás számlára jó lett volna..
mind1 marad ez köszönöm !
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #75874 üzenetére
Hú de penge köszönöm !!!... ez jobb.. köszönöm szépen ! Cíxel nekem semmit nem mond.. kicsit tartok tőle
built in saját aksis is jól látom ?
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #75872 üzenetére
igen bocsi.. legyen lan portja 1 is elég..hogy a levegőből lekajált 4g netet, vezetékes gépekre is ki tudja szolgálni..
Jól kerestem ez lenne az ?
[link] -
Faby
senior tag
válasz
Intruder2k5 #75769 üzenetére
Nem kizárt (volt korábban routerem Tomatoval is, tudom, erre nincs a chip miatt), de nekem az jött le, hogy ez még nem teljesen kiforrott/bevált, úh várnék vele.
Ráadásul még nem jött meg, ki se fizettem, így egyszerűen törölhetném a rendelést, és lehetne helyette pl az AC66U, ami spec alapján tud mindent out-of the box. -
tomic
addikt
válasz
Intruder2k5 #75766 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget. Így màr tiszta minden.
-
tomic
addikt
válasz
Intruder2k5 #75759 üzenetére
Ezeket a szabványokhoz nem értek sajna így nem tudom melyiket keressem.
Tulajdonképpen egy laptopot egy mobilt és egy tv-t kellene kiszolgálnia.Átlag felhasználásra,inkább csak böngészésre.
Hirtelen ezt találtam. [link]
Szerinted ez megfelelő lenne? -
tomic
addikt
válasz
Intruder2k5 #75757 üzenetére
Tehát a legjobb az lenne,ha minden épületben lenne egy router. Erre én is gondoltam.
Annyit megemlítenék, hogy a 2 épület között kb 8-10 méter van. Kábel áthúzása kicsit macerás lenne de ha minden kötél szakad akkor ugye muszáj. Esetleg nincs erősebb router ami ezt kiváltaná és erősebben sugároz?
Megkímélne a fölös furkálástólEsetleg ezek a konektoros jelerősítők nem tudnák a problémán megoldani?
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #75734 üzenetére
meg a szellőzés is ugye
ha a talpán van egy fali polcon felfelé tud a meleg jönni ki belőle
falra rakva ez nehezebb leszszóval aki falra akarja tenni inkább rakjon fel valami 30x30-as polcot és arra tegye
-
Messalina196
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #75725 üzenetére
Én ilyenre gondoltam ahol csatlakoztatható kültéri antenna! Nem a belsőket szeretném cserélgetni!
Gyenge a mobil jel ahol szeretnénk használni, ezért kellene a kültéri antenna!![kép]
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #75715 üzenetére
Még nincs, de nekem ez megy már élesben:
BusyBox v1.31.0 () built-in shell (ash)
_______ ________ __
| |.-----.-----.-----.| | | |.----.| |_
| - || _ | -__| || | | || _|| _|
|_______|| __|_____|__|__||________||__| |____|
|__| W I R E L E S S F R E E D O M
-----------------------------------------------------
OpenWrt SNAPSHOT, r10844-b6f4cd57e1
-----------------------------------------------------
root@RT-AC65P:~# uname -a
Linux RT-AC65P 4.14.138 #0 SMP Thu Aug 22 08:31:57 2019 mips GNU/Linux
root@RT-AC65P:~# cat /var/sysinfo/board_name
asus,rt-ac65p-r01
root@RT-AC65P:~# cat /var/sysinfo/model
Asus RT-AC65P R01
root@RT-AC65P:~#
-
Chaser
legenda
válasz
Intruder2k5 #75536 üzenetére
-
fireman123
őstag
válasz
Intruder2k5 #75091 üzenetére
Köszi a segítséget!
....asszem az ASUS RT-AC57U lesz.
-
Bigmasterl
tag
válasz
Intruder2k5 #75065 üzenetére
Köszi az infót. Mi router 4 esben gondolkodom jelenleg ami 9500 körül jönne ki. Úgy olvastam van már korrekt magyar app hozzá. A 4 es megérné ezen áron szerintetek?
-
modflow
veterán
válasz
Intruder2k5 #75060 üzenetére
Köszi!
Csak mindent jól csinálok és bosszantó ez.
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #75027 üzenetére
szerintem azt a havi 10torrentet is nagyobb szopó lesz neki router+ssd-re tölteni mintha fogná a laptopját és 2napig járatná... de persze mindenki próbálkozhat
az a baj itt mindenki azt hiszi hogy a router majd 1/1gigabittel fog neki torrentezni 1500 szálon és közben még majd nézheti is róla a cuccost a TV-n egyidőben -
jack982
senior tag
válasz
Intruder2k5 #74432 üzenetére
Ok, köszi
-
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #74331 üzenetére
az első fele a mondatnak hülyeség
elindítom a routert alapjáraton van egy RAM foglalása
tolok rá 600 szálon 6-700 torrentet meg közbe megy 3 gép böngészés meg minden és a RAM fogyasztás max 1-2-3MB-al növekszik. tehát ott semmit sem számít
ha viszont a routeren alkalmaznám a fájl megosztást és hasonló extrákat na az fixen megdobná a RAM igényt inkább arra jó a plusz méret, sima felhasználásban elenyésző növekedés lesz
ezt 4darab ASUS router után mondom, egyikben sem nőtt meg pár MB-tól nagyobb mértékben a RAM használat P2P mellett -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #74331 üzenetére
Ha valakinek több lan kell, mint 2, de kevesebb, mint 5, akkor egy akciós ac65p is jó választás.
(#74332) woodworm
Ez igaz, de ha kiemelem a fontosabb dolgokat, akkor a 2 vs 4 lan is egy ilyen, mert a +switch mellett már lehet találni néha akciósan ac65p-t, ami ugyanazt tudja, mint a xiaomi csak erősebb wifivel és itthon is létező garanciával. Jobban mondva, mostanában szinte mindig lehet találni egy boltot, ahol akciós, ha az egyikben vége az akciónak, akkor egy másikban viszik le 22-24e-res árra.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #74327 üzenetére
Az ki maradt, hogy a xiaomin csak 2 lan van az 57u-n meg 4.
-
Melorin
addikt
válasz
Intruder2k5 #74327 üzenetére
Köszi. A több RAM mikor jelent előnyt?
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #73802 üzenetére
Maradok a rendes routereknél
Csak jó volna már valami ami tényleg jó...
Nekem olyan kell ami ha bedugom, megy.
Annó a 841 ND-vel is így voltam. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #73586 üzenetére
Köszi! Nekem csak azért kellett volna fix IP kiosztás, hogy a média lejátszó lássa a PC-re kötött külső HDD-t, de ha a routerre lesz csatlakoztatva, akkor mindegy. Igaz lehet mégis inkább valamelyik ajánlott TP-Linket C5, C7 fogom venni. Néha jó ha az otthoni PC-k is látják egymást.
Most látom, hogy ez az Address reservation, az meg gondolom alap.
-
Moleman
addikt
válasz
Intruder2k5 #73586 üzenetére
Kicsit eltántorító dolog, hogy ilyen alap dolgokhoz is workaround kell.
A házi ftp szerver miatt még szükségem is lenne rá.
Hasonló árban van a D-Link DIR-882, ami komolyabbnak tűnik, mint az AC66U, az mennyire ajánlott? Eddig csak az USB3 portjáról olvastam rosszakat, hogy csak 2.0 sebességet tud.
-
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #73508 üzenetére
A xiaomi topikban folyamatosan megosztjuk az általunk forgatott friss buildeket. Ha valami fontosabb patch kerül bele, akkor szinte azonnal van kész fw. Kérésre akár extra tartalommal is, samba36, exfat támogatás, erősebb wifi, tuningolt proci.
(#73507) TeeJay
Ma már nem kell a virtulás gépen saját fw-t forgatni, ssh-n pár parancs. A legtöbb idő a regisztráció a xiaominál és a szükséges fájlok beszerzése. A padavan későbbi frissítése már megy az adminfelületről. -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #73506 üzenetére
+ most nem is lehet onnan venni, elfogyott
sok idő mire megérkezik, 2LAN port, nincs 3év gari mint az ASUS-ra
gyári FW kínai, CFW-t felrakni már kicsit komolyabb tudást igényel ha jól láttam a youtube videót és kérdés azt mennyire fejlesztik vagy frissítik
AC57U ugyanaz csak kevesebb flash meg fele annyi RAM de azt már holnap lehet kapni Budapesten -
pandor
tag
válasz
Intruder2k5 #73435 üzenetére
Közben átnéztem az árösszehasonlítókat a népszerű termékekért, ill. a vásárlói véleményekért. Leszűkítettem az alábbiakra
TP-Link Archer C9 # 30.230
Asus RT-AC66U # 27.192
Asus RT-AC66U B1 # 29.900
Asus RT-AC68U # 37.990Az AC-68U ajánlásában a játékos vonalat emelték ki, ami számomra lényegtelen.
Van lényeges különbség a sima RT-AC66U és a B1 típus között? (az összehasonlító oldalakon nem látok különbséget, pedig nyilván van)
Az Arcer C9-cel szemben is az RT-AC66U B1-et ajánlanád? -
pandor
tag
válasz
Intruder2k5 #73435 üzenetére
20-25MB/sec sebesség az USB HDD-re / ről,
Lényegesen jobb mint a jelenlegi 1000-1500 kbyte/s és a végén még van hogy bele is hal Windows alatt (Delayed write failed)...
Nézem az RT-AC66U B1-et... (több helyen látom a 4.5+ a felhasználói értékeléseket :-)
-
LantosBerry8
senior tag
válasz
Intruder2k5 #73238 üzenetére
Milyen alternatívát ajánlanál, ami a leg költséghatékonyabb ellenben megbízható?
-
tylerddd
veterán
válasz
Intruder2k5 #73002 üzenetére
OK, elnézést! Egyébként itt korábban azt írták, hogy nem lehet, csak módosított FW-nél.
-
heraclea666
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #72919 üzenetére
Köszönöm a gyors választ megnézem honnan lenne érdemes megrendelni.
-
válasz
Intruder2k5 #72778 üzenetére
Köszi!
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #72651 üzenetére
Aliexpressen megtaláltam 40 dolcsiért és még egy 6 dolláros kuponom is van rá, így pont bejön 10k HUF alá.
Vele már szemeztem korábban is (saját használatra), ha beválik rendelek belőle még egyet.
Az USB 3.0 port mennyire használható rajta? Gyanítom egy NAS-t nem vált ki, de hálózati meghajtót használni rajta médiafájlokhoz mennyire elégséges a teljesítménye?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #72643 üzenetére
Egyébként így átgondolva a Wi-Fis eszközöknél talán nem is követelmény, hogy hiánytalanul átmenjen mind a 150 Mbps (zömmel netezgetés, Youtube videózás megy rajtuk), de a WR841-es kábellel sem tud 80 Mbps fölé menni. Nem maga a kábel a szűk keresztmetszet, modemből közvetlenül mérve rendben van, Cat.5e vagy Cat.6 (a kettő közül valamelyik, már nem emlékszem melyikből vittem apámnak anno).
Amúgy külföldi rendelés is játszhat, ha legyalulható róla a kínai firmware és valamelyik GUI-s CFW mehet a helyére.
-
Fredy02
tag
válasz
Intruder2k5 #72560 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat, A TP-Link Archer MR200 AC750 szimpatikus.
Illetve megéri azt a pluszt az MR400?
https://www.4gltemall.com/blog/tp-link-4g-router-archer-mr400-vs-mr200/ -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #72483 üzenetére
Tényleg, nincs benne B20.
Alap feladatokra valóban jó lehet, azért még nézelődöm, hátha találok más eszközt is, de nem hiszem, hogy ennyiért sok alternatíva lenne. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #72481 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod!
Lehetséges, hogy egy régebbi mobilt használok majd fel erre, mert talán van megfelelő lefedettség, és 3G is bőven elég lenne, de még nézelődöm, mert
hosszabb távra egy jobb eszköz jobb lenne.Esetleg még ez a MiFi?
13-ért elég jó ajánlatnak tűnik.
(1 mobilra osztaná a netet.) -
Avicularia
veterán
válasz
Intruder2k5 #72244 üzenetére
Asusokat néztem, azok elvileg majdnem mind tud stickkel mobilnetet. Csak mondjatok valami típust, amit ki tudok próbálni. Ha nem megy nem gond vissza tudom vinni a boltba. Ha nem muszáj akkor nem vennék sim kártyás routert, mert nem véglegesen kell és inkább vennék valami jobbat a C9 helyett, amit később jól tudok használni, ha már lesz rendes kábeles netem.
-
hugeboy
tag
válasz
Intruder2k5 #72166 üzenetére
Szia!
Mellette mérve 80 körül van.
Olyan eszközeim vannak, amik az n-es, illetve az ac szabványt ismerik. -
fudi2002
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #72071 üzenetére
Köszönöm, ezt olvastam magam is. De egy vélemény még nem vélemény, de meglesem a topikját
-
daniel2121
őstag
válasz
Intruder2k5 #71963 üzenetére
jó
-
Freddy S
tag
válasz
Intruder2k5 #71949 üzenetére
Most tény hogy megemlítettem irományom végén hogy eladó az a két vacak eszközöm, Ugyanakkor kérdésükre is válaszoltam. Azt hiszem épp ez a túlzott moderátori tevékenységek miatt hagytam valamikor itt a prohardvert, nem szeretek duplán csinálni dolgokat, hanem mindent legrövidebb úton elintézni.
-
daniel2121
őstag
válasz
Intruder2k5 #71936 üzenetére
Pedig pont olyan routert kerestem volna amit nem kell mókolni.
-
Freddy S
tag
válasz
Intruder2k5 #71927 üzenetére
Már vettem NASt, de azzal beszívtam, nem jó semmire sem. Ezért gondoltam hogy mégis csak router kellene.
-
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #71927 üzenetére
Így van. A srácnak NAS kell.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #71917 üzenetére
Köszi!
-
válasz
Intruder2k5 #71840 üzenetére
De, végigbogarásztam a tulajdonságaikat, és explicite kijelentve nem tudnak bridge-módot.
MaCS
-
TCr
veterán
válasz
Intruder2k5 #71499 üzenetére
4 porttal tökéletes lenne számomra, azonnal venném.
-
laca500
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #71101 üzenetére
Szia!
Bocsi, nem figyeltem, hogy írtál!
12.21.-én rendeltem meg és 28.-án hozta ki a futár!"Sajnáljuk, ez a termék jelenleg nincs raktáron, átlagos szállítási idő 19 nap"
Igen, ezt én is néztem, mert a rendelésem előtt még "raktáron" kiírás volt. (Gondolom én vettem meg az utolsó darabot.) Írtam is nekik, hogy most mi van, de különösebben nem izgatott, mert a 19 nap is belefért volna. Szerintem még mindig jobb, mint Kínából rendelni, mert van rá itthoni 2 év gari.
-
válasz
Intruder2k5 #71408 üzenetére
A lan/dhcp menüben van lehetőség fix belső ip címet rendelni egy mac címhez, ez nem ugyanaz? A legtöbb itthoni eszköz fix belső ip címen is megy nálam.
-
chopin42
őstag
válasz
Intruder2k5 #71413 üzenetére
Köszönöm, valszeg az utóbbi lesz
-
chopin42
őstag
válasz
Intruder2k5 #71409 üzenetére
Köszönöm! azt gondoltam, hogy a gigabit nem megy 3000 körül, ezért is írtam rá, hogy necces.
10k körül az mehet.
amiket írtál, azok jónak tűnnek. Még ezt néztem:TP-Link Archer C2 AC900, illetve ezt:D-Link DIR-842
A felsoroltakból melyik, ha az árat nem nézzük? A tieid is beleértve. Köszönöm -
aujjobba
addikt
válasz
Intruder2k5 #71401 üzenetére
-
Istuu15
senior tag
válasz
Intruder2k5 #71163 üzenetére
Köszi szépen, boldog karácsonyt
-
roti86
őstag
válasz
Intruder2k5 #71104 üzenetére
Köszi, persze, hogy Karácsony előtt nincs, majd januárban, szerencsére nem sürgős
-
sasa311
veterán
válasz
Intruder2k5 #70956 üzenetére
Akkor megszületett a döntés, köszönöm a segítséget!
-
sasa311
veterán
válasz
Intruder2k5 #70942 üzenetére
Köszönöm srácok!
Egy utolsó kérdés
Kertes ház vagyunk, az ikerház szomszédól látok 2 db WIFI hálózatot és a másik szomszédtól egyet (de azt már gyengén). Ilyen körülmények között van értelme a 2,4 + 5 GHZ-nek?
Viszonylag modern eszközeink vannak, pl. a laptopom is tud dual band-et. Viszont semmi olyanra nem használjuk a wifi-t amire ne lenne elég stabil 30-40 mbit. Viszont a stabilitás fontos, mert a céges VPN hajlamos a legkisebb ingadozásra is eldobálni a kapcsolatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Le Mans Ultimate
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ford topik
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged