Hirdetés
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
jack982
üzenetére
És az miért baj? Visszavinni nem fogom, mert nem vagyok vele elégedett. Ha csatlakozik kábelen AiMesh-hez akkor részemről már rendben van! Meg mint írtam Euronics itt van közel az Örsön, az AX1800U-t Aqua-ból rendeltem meg, az meg azért odébb van a XVI-ból, ahol lakom.
-
blakey
titán
válasz
jack982
üzenetére
Attól, hogy nem ma kezdted még nem jelenti azt, hogy érted is. Nekem sok, saját routerem volt, köztük 13 alsó-, közép- és felsőkategóriás Asus, egyikkel sem volt semmilyen probléma, viszont ez egyáltalán nem zárja ki, hogy egy márkától független, műszaki eszköz tönkre ne menjen. TP-Linkem volt, alternatív fw-vel volt csak használható, gyári támogatás náluk annyit tesz, hogy kiadnak 1-2 frissítést és utána inkább új rev.-el jelentkeznek, ha lehet ilyet írni, akkor Tp-Linket inkább ne, de nem lehet, mert van akinek bőven jó és elég a tudása.
-
válasz
jack982
üzenetére
Ez a "csak TP-Linket vegyél" azért elég sarkos ex cathedra tanács -- amelyik ráadásul erősen híján van a reális alapoknak.
Mégis mekkora merítési bázisból vagy ilyen magabiztos? Három darabból? Amelyikből az egyik, amelyik elromlott, gyakorlatilag TP-Link? És mivel egy Asus elromlott, egytp-Lin pedig nem, be mered vállalni a "csak TP-Linekt vegyél tanácsot"?
Én az elmúlt bő évtizedben jóval több Asus routerrel (több tucatról van szó) foglalkoztam, mint TP-Linkkel, mégis több gondom volt a TP-Linekkkel, mint az Asusokkal. Mégsem mernék olyat tanácsolni, hogy "csak Asust vegyél".
Meg aztán a meghibásodáson felül akadhatnak egyéb szempontok is...
MaCS
-
-
Alex91
félisten
válasz
jack982
üzenetére
Egy velemeny rola…
A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Kis lakásba / házba megfelelő lehet.
Nagyon gyors és könnyen konfigurálható, de az adóteljesítménye nagyon kicsi.
Előnyök
Gyors processzor, WIFI 6, nagyon jó beállítási felület, MESH bővíthetőség, esztétikus külső, Huawei alkalmazás a beállításhoz és kezeléshez, Huawei funkciók Huawei eszközökkel (mobil, tablet, stb. )
Hátrányok
Nagyon gyenge adóteljesítmény.
Kb 2 hét használat és sok kísérletezés után visszatettem a régi routert.
Mindkét sávon kb. a fele jelerősség látszik WIFI analysis alkalmazásban a korábbi router-hez képest, azonos műszaki beállításokkal. Nem csak a mobilokkal gyenge, de PC külső antennával, Laptoppal sem jobb a helyzet.
A Wifi5 aktiválásával kicsit javul a stabilitás Wifi5-ös eszközökkel, bár a jelerősség nem lesz nagyobb.
Sajnálom, mert nagyon jó vételnek tűnt a leírások alapján. -
-
-
-
válasz
jack982
üzenetére
Ezzel már ide legyél szíves átmenni: Asus router-ek
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 14" FHD IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion 5 brutális gamer laptop munkaállomás, i9-14900HX, RTX 4060, szép állapotban
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Újszerű kék Bose QC Ultra - 7 hónapos, 17 hó amazon.de jótállás
- GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 512GB 5500M macbook garanciával hibátlan működéssel
- ASUS RTX 5060Ti DUAL OC 8GB GDDR7 DLSS4 új, 3év garis eladó
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Baromi jó áron adják most, és még a szállítás is ingyenes, automataba. Remélem a 6 antenna miatt erősebben lesz ott a jel ahol most kicsit gyenge volt. Van erre esély?
Gubek-Einste
Dr.NX