- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi Mi 10T Pro - a házon belüli ellenfél
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
jack982 #98233 üzenetére
És az miért baj? Visszavinni nem fogom, mert nem vagyok vele elégedett. Ha csatlakozik kábelen AiMesh-hez akkor részemről már rendben van! Meg mint írtam Euronics itt van közel az Örsön, az AX1800U-t Aqua-ból rendeltem meg, az meg azért odébb van a XVI-ból, ahol lakom.
-
blakey
titán
válasz
jack982 #97217 üzenetére
Attól, hogy nem ma kezdted még nem jelenti azt, hogy érted is. Nekem sok, saját routerem volt, köztük 13 alsó-, közép- és felsőkategóriás Asus, egyikkel sem volt semmilyen probléma, viszont ez egyáltalán nem zárja ki, hogy egy márkától független, műszaki eszköz tönkre ne menjen. TP-Linkem volt, alternatív fw-vel volt csak használható, gyári támogatás náluk annyit tesz, hogy kiadnak 1-2 frissítést és utána inkább új rev.-el jelentkeznek, ha lehet ilyet írni, akkor Tp-Linket inkább ne, de nem lehet, mert van akinek bőven jó és elég a tudása.
-
válasz
jack982 #97203 üzenetére
Ez a "csak TP-Linket vegyél" azért elég sarkos ex cathedra tanács -- amelyik ráadásul erősen híján van a reális alapoknak.
Mégis mekkora merítési bázisból vagy ilyen magabiztos? Három darabból? Amelyikből az egyik, amelyik elromlott, gyakorlatilag TP-Link? És mivel egy Asus elromlott, egytp-Lin pedig nem, be mered vállalni a "csak TP-Linekt vegyél tanácsot"?
Én az elmúlt bő évtizedben jóval több Asus routerrel (több tucatról van szó) foglalkoztam, mint TP-Linkkel, mégis több gondom volt a TP-Linekkkel, mint az Asusokkal. Mégsem mernék olyat tanácsolni, hogy "csak Asust vegyél".
Meg aztán a meghibásodáson felül akadhatnak egyéb szempontok is...
MaCS
-
-
Alex91
félisten
válasz
jack982 #93501 üzenetére
Egy velemeny rola…
A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Kis lakásba / házba megfelelő lehet.
Nagyon gyors és könnyen konfigurálható, de az adóteljesítménye nagyon kicsi.
Előnyök
Gyors processzor, WIFI 6, nagyon jó beállítási felület, MESH bővíthetőség, esztétikus külső, Huawei alkalmazás a beállításhoz és kezeléshez, Huawei funkciók Huawei eszközökkel (mobil, tablet, stb. )
Hátrányok
Nagyon gyenge adóteljesítmény.
Kb 2 hét használat és sok kísérletezés után visszatettem a régi routert.
Mindkét sávon kb. a fele jelerősség látszik WIFI analysis alkalmazásban a korábbi router-hez képest, azonos műszaki beállításokkal. Nem csak a mobilokkal gyenge, de PC külső antennával, Laptoppal sem jobb a helyzet.
A Wifi5 aktiválásával kicsit javul a stabilitás Wifi5-ös eszközökkel, bár a jelerősség nem lesz nagyobb.
Sajnálom, mert nagyon jó vételnek tűnt a leírások alapján. -
-
-
-
válasz
jack982 #74430 üzenetére
Ezzel már ide legyél szíves átmenni: Asus router-ek
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- HP 640 G5 laptop - 14FHD/I5-8265U/8-16-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- HP 650 G4 laptop - 15,6FHD/I5-8250U/8-16GB-32GB/256SSD/Win11-Win10 - 2 év garancia
- Ubiquiti Unifi Access Intercom
- TCL 55C745 TV 4K FALD, HDR Dolby Vision, DTS, 2029.07-ig garanciális, dobozában, fóliás, karcmentes.
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Konica Bizhub C220 A3 fénymásoló
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest