- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
modflow #87750 üzenetére
Én azt mondanám, hogy egy hasonló kategóriás Asus Aimesh képes AC -s routert keresnék és konfigurálnék egy AiMesh -t kábeles backhaul -al. Ezzel járnál a legjobban lefedettség terén. Jobb lenne a felhasználói élmény, mint egy AC -s Asus + egy Archer wifi6 -al ...
Aztán majd, ha lesz cash/akarat, akkor ugyanez csak AX -es Asus -okkal ...
@G.I.JOE, #87751
Mondok egy érdekes dolgot - C7 legyen router módban az alsó szobában. A másik új router pedig AP módban a nappaliban. Igen, a spájzból legyen külön kiállás neki. Ekkor a hátsó két szobában is elég jó WiFi lenne innen az átmeneti időszakban.
Ettől függetlenül tartom, hogy amennyiben kábelezel, akkor lehetőleg mindenhova legyen kiállás. A legalsó szoba és a spájz között is lehetne 2 kábel, mert az nagyban megnöveli a "variálási lehetőségeket".
Az AX58U és AX82U hardverileg teljesen ugyanaz. A különbség, hogy 5 GHz -en az előbbi 2x2 - az utóbbi 4x4 -es rádióval rendelkezik. Ez hatalmas előny és igen, megéri azt a 10K HUF -ot.
Egyébként, ha később vennél AX82U mellé 1 vagy 2 darabos mesh -t, akkor a mostani CES -en bejelentett (de még nem kapható) ASUS ZenWiFi XD6 -ra ( [link] ) is rákeresnék mennyiért vesztegetik majd. Ez egyébként az AX82U -val lesz ekvivalens (HW és WiFi).
Amennyiben drága lenne, akkor ASUS ZenWiFi XD4. Egyébként ez a AX56U -val lesz kb. ekvivalens (Szerk.: XP4 -et kivettem, arra Neked nem lesz szükséged). Akkor lehetne olyan, hogy:
- ONT -ból feljössz a spájzon keresztül nappaliba - itt: AX82U,
- vissza spájz, switch és innen: vissza az ONT -os szobába: itt lenne az egyik mesh Node,
- garázs melletti másik szoba: a másik mesh Node.Persze, ha a legelőször emlegetett felállásban két router is elég jól lefedi a házat, akkor pl. AX82U az alsó szobában és egy (csak egy) XD6 a nappaliban.
-
válasz
modflow #76114 üzenetére
A saját listáját már teleszemetelted a hisztériázásoddal.
Gondold már végig: Te hány példányt próbáltál, hogy ennyire ex cathedra ki mered jelenteni, hogy maga a típus, tehát minden példánya rossz, tehát ki kell venni az ajánlásból?!
Komolyan úgy gondolod, hogy akik ajánlották, azok mind tökkel ütött idióták, és csak te találtad meg a bölcsek kövét?
(Mellesleg az én köreimben, ahol tucatnyi 66-ost használnak az ajánlásom alapján, probléma nélkül teszi az összes a dolgát. Én most is ezt ajánlom, mert szerintem nagyon bevált.)Vegyél egy kicsit vissza a hisztiből, kérlek!
MaCS
-
válasz
modflow #75058 üzenetére
Üdv!
Próbáld meg ezen topikok valamelyikében:
ASUS RT-N66U és RT-AC66U
Router gondok -
válasz
modflow #67764 üzenetére
és ha megpróbálnál egy firmware-t frissiteni rajta, ha nem a legfrissebb lenne már most is a stabilitás miatt?
a wifit meg átraknám valami másik csatornára.
egyébként egy belső fal és a külső fal után nekem sem megy már a net, bár a wifi kapcsolat megvan a telefon szerint. -
-
Multibit
nagyúr
válasz
modflow #35360 üzenetére
De lehet. Nem "mezei" LAN kábel kell hozzá, hanem kereszt kábel.
-
Multibit
nagyúr
válasz
modflow #35356 üzenetére
De ha veszel olcsón egy gigabites switchet, amit csatlakoztatsz a routerhez és a számítógépeid kábeleit a switchbe dugod, máris gigás kapcsolat lesz közöttük.
-
krealon
veterán
válasz
modflow #34533 üzenetére
"Van egy ASUS RT-N12 -es routerem és lerakom a gép mellé 0,5m -re és WiFi-n mérem a netsebességet. Hogy lehet, hogy 5 Mb-es sebességet hoz, amikor a netem 25 Mb-es?"
Ugy lehet, hogy a WiFi nem kabel.
A WiFi radiojelekkel mukodik, amit nem lat az ember, igy azt sem latja, hogy a szomszedbol (vagy egyeb vezeteknelkuli eszkozbol, esetleg a mukodo mikrosutobol) mennyi zavaro jel jon.
-
válasz
modflow #34387 üzenetére
Szia!
Egyrészt lehet túl nagy a lakás, másrészt a falak anyaga, vastagsága is lehet olyan, hogy képtelenség legyen egy routerrel beszórni azt! Másrészt lehet az oka sok zavaró szomszédos wifi hálózat, például lakótelepen, főleg felsőbb emeleteken! Harmadrészt lehet rossz beállítás is az ok, és persze ne feledkezzünk meg a jellemzően gyenge antennás kliensekről, mint a telefonok, tabletek!
Javaslom ugorj át a router gondok topikba, csinálj előre egy inSSIDer 3 képet a jelen helyzetről, és azt tedd be oda!
-
válasz
modflow #34387 üzenetére
Szia!
Ha RT-N12 D1-ről van szó, akkor sok mindent nem lehet tenni. Értem ez alatt azt, hogy ha az nem tud megfelelő jelet biztosítani, akkor egy sok tízezres router se fog tudni. Az egyetlen amit tehetsz, hogy a lakás közepén helyezed el a router-t, mert ha jól sejtem, akkor most valamelyik sarokban van.
De ez inkább a Router gondok topicba illik, így jobb ha oda beírod a problémádat, részletesebben (lakás mérete, falak vastagsága, router jelenlegi elhelyezése ... stb.)
-
Alex91
félisten
válasz
modflow #8839 üzenetére
Valami ilyenre gondoltam: TP-Link TL-PA101
!
-
válasz
modflow #8845 üzenetére
próbáld meg más/több csatornán is, hátha csak valamelyik szomszédos jel nyomja el a tiédet! a sebességben nagyon nagy szórás lehet, kár máshoz viszonyítanod! a távolság mellett, függ a falak milyenségétől, vastagságától, de akár nagyobb fémtárgyak, vagy más környezeti tényezők is jelentősen befolyásolhatják a jel ersősségét!
-
club1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest