- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
misimagaki
aktív tag
válasz
woodworm #95001 üzenetére
Qos volt, nem régen kapcsoltam be, de csak azért, hogy lássam a Tetherben a sebeségeket.
Már kikapcsoltam,. Decemberben volt egy hálózatbővítés, akkor kezdtem el mérni, akkor még nem volt Qos, és már akkor sem tudtam belsőhálón nagy sebességeket elérni.Hwnat-ról olvastam már Tp-Link fórumokon. Nem találtam erre utaló lehetőséget a routerben.
-
temppro
tag
válasz
woodworm #94875 üzenetére
Szia,
most az van rajta, az Intruder alexey féle padavan. Kb 3decibelt hozott a jelerősségen, de ez csak a lakáson belül érezhető, sajnos az udvarban már negyon gyenge
Ami fura, hogy a szomszéd tp-link 820-as (rev a/ rev1, első kiadás, régi router kb a wd3600-assal egyidős) wifije ami 14 méterre van és két 30 -as falon jön át, erősebb mint az én ASUS-om jele
Nem értem -
Krystal_s
addikt
válasz
woodworm #94588 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy gyorsabb sebességet akarok, mint ami most van! A szolgáltatós Routerrel simán jön a 140-es sebesség, pedig az is csak N-s Wifi...
Amiért itt segítséget kértem, az azért volt, mert van itthon egy Dlink, ami szintén 300N, azaz papíron annyit tud, mint a szolgáltatós Technicolor, de valamiért az csak max 80-90-et tud. Ez bizonytalanított el, hogy most akkor mit kellene venni.
Speedtest by Ookla
Server: ZNET Telekom Zrt. - Zalaegerszeg (id = 9744)
ISP: PR-TELECOM ZRt.
Latency: 13.18 ms (6.52 ms jitter)
Download: 141.25 Mbps (data used: 133.8 MB )
Upload: 10.03 Mbps (data used: 4.5 MB )
Packet Loss: 0.0% -
Mosqu!to
addikt
válasz
woodworm #94595 üzenetére
Köszi, és az AC59u v2 és AC58u közül az előbbi a jobb választás?
Jelenleg főleg azért cserélnék, mert a Voda (UPC) connect boxa állandóan dobálja el a jelet különböző wifi eszközökről, ami csak router restarttal áll helyre.
Kéne a helyére valami megbízhatóbb, és AiMesh képest szeretnék, hogy az esetleges lefedettségi probléma orvosolható legyen, ha úgy van. -
Krystal_s
addikt
válasz
woodworm #94575 üzenetére
Tudnál mutatni erről valami leírást, vagy tesztet? Eddig kb 50 kül. oldalon kerestem infót, de mindenhol:
Műszaki adatok
- 802.11n : akár 300 Mbps, 802.11ac : akár 867 Mbps
- 4 darab külső antenna
- 2x2 MIMO
egy vélemény Ipon-on.
"'Nagyon nagy csalódás nekem ez a router!
- A wifi jelerőssége vacak, kritikán aluli! Közvetlenül a router mellett állva -40-45 dBm a jelerősség! A lakáson belül, két közfal és nincs wifi jel - ott ahol a 10 éves, régi TP-Link 30 megabitet ad"Miért nem ajánlott most a MERCUSYS?
-
Krystal_s
addikt
válasz
woodworm #94562 üzenetére
Beleolvastam. Írtam, hogy ASUS RT-AC1300G Plus v3 már nem kapható normális helyen.
ASUS RT-AX55 pedig 30 ezres kategória. Nincs ilyen "komoly" mesh stb. eszközre szükség. Semmi extra igény, csak a wifi legyen stabil és tudja a 140 Mbit/s sebességet 2.4 Ghz-en. 10-15 ezres kategóriában ilyen nincs most?
Én csak közvetítő vagyok, megkértek segítsek keresni egy Routert...
ezek rosszak?
MERCUSYS MR50G AC1900
MERCUSYS AC12G
vagy régen a DLink-ek is elég jók voltak. Már azok sem ajánlottak? -
LZs?!
aktív tag
válasz
woodworm #93854 üzenetére
Még egyszer köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem.
Ennek alapján úgy tűnik, teljesen igazad van: [link]
Switch módba még át lehet konfigurálni, de direct bridge már nincs benne; gondolom a use-case 95%-ban simán kiváltja a mesh.
A vicc, hogy kb. egy hónapja kaptam le egy AC1200-at a polcról az Auchan-ban, tűzoltásként 15e Ft-ért ismerősnek, és abban még benne volt; szerintem ez lehetett az (t.i. az előző generáció): [link]
-
Fall-N
veterán
válasz
woodworm #93802 üzenetére
Igen az oda- vissza adatforgalom miatt. Ugyanez van a range extenderekkel is.
Ezért írtam, hogyha semmilyen speciális nehezítő körülmény nincs akkor bizony kábelt kell vezetni. Vannak padlószegély csatornák, így nem feltétlenül kell szétvésni a falakat. Esetleg csak átfúrni, de a többi megoldható a szegéllyel. A szegélyhez meg egy falon kívüli Ethernet csatlakozó és meg van oldva igényesen a kábelezés.
Viszont ha nem egy szintes az épület akkor kell vésni is sajnos, de szerintem még ez is belefér az előnye miatt. Érdemes ezt akkorra időzíteni, ha felújít az ember.
-
Lordus
senior tag
válasz
woodworm #93491 üzenetére
és kiir
köszi, remélem sikerül!
utolsó kérdésem: így a második routernél IS ugyan az az SSID és jelszó és security, mint az elsőnél, vagy egy teljesen új (pl emelet) ssid-t lehet neki csinálni, más jelszóval?
eddig az elsővel próbálkoztam... illetve sztem meg is van, mi volt a hiba: én 0-tól 254-ig állítottam a dhcp poolt, nem 100-200 közé, és így beleesett ugye a második router ip címe is az első router dhcp pooljába... -
Fall-N
veterán
válasz
woodworm #93422 üzenetére
Sajnos csak elméletben. Rengeteg olcsó AC750 és AC1200 nem tudja a MU-MIMO-t. Az én döglődő Archer C20-am sem támogatja. Általában az olcsó dual bandes routerek, amik tudják, rögtön smart routernek nevezik magukat, pedig semmi smart nincs benne. MU-MIMO mellett a Beamforing támogatás is szokott mellette lenni.
-
Tompika777
senior tag
válasz
woodworm #93422 üzenetére
És az AX72-ben mivel ki is van emelve, és ott 4x4-et írnak, abban működik? Mert ez elődöntené a kérdést, mert ha abban stabilan működik akkor AX72-őt teszem az Emag-nál a kosárba, ha meg ott sem stabil a dolog, akkor felesleges a plusz kiadás,és akkor AX55 lesz a kosárban.
Nagyjából vásárlás közben vagyok, különben nem jön meg a héten. -
bpmcwap
senior tag
válasz
woodworm #93207 üzenetére
Igen, kipróbáltam és tökéletesen működik!!! Sőt még a mobilon se működött a youtube app, pedig csak annyit írtam be, hogy youtube. Bármikor ki be tudom kapcsolgatni, én hülye meg feltettem rá az openwrt-t a nyomtató miatt... Most van nyomtató, de vagy szabadon garázdálkodnak a gyerekek a neten vagy még az iskolai emaileket se kapják meg... :( + Ha dolgozunk mindketten, a gyerekeknek meg van net, akkor döglődik a wifi... :(
Jut eszembe, ha letöltöm a gyári legfrissebb fw-t akkor azt simán fel tudom tenni az openwrtre??? Nem jött be a nyers openwrt, nem tud annyit mint vargalex fw-je, ez a szűrés se megy rajta, de a C6U-ra nincs VAFW...
Akkor inkább xarakodok laptoppal a nyomtatón hálózat nélkül, mint a gyerekek szabadon grasszáljanak a neten....
-
Aprósólyom
addikt
válasz
woodworm #92490 üzenetére
A Mercusys H50G megjelenésével bennem felmerül a kérdés, hogy vajon jobb rendszert lehetne-e építeni vele, mint az olcsó Asus modellekkel?
A Mercusys kínálatában a H50G az első, aminek a specifikációjában látom az ethernet backhaul támogatást. Plusz AC1900, ami azért elég potensnek hangzik.
A valós teljesítményt és stabilitást kellene már csak kideríteni.
Illetve, hogy lehet-e kombinálni az ethernet backhault és a vezetékes eszközök csatlakozását. -
SpaceJam
aktív tag
válasz
woodworm #92361 üzenetére
Igen, jól írtam, ez a különbség, hogy dupla akkora a 2.4 GHz sávszél az 59-esnél. Persze, ha ez jelent bármit is... Mindenesetre nem ugyanaz.
300: RT-AC57U-V3/techspec
600: RT-AC59U-V2/techspec
-
-
valakky
aktív tag
-
Aprósólyom
addikt
válasz
woodworm #92150 üzenetére
Igen tudom, de hát neki ez a funkció kell. Vagy inkább USB-s wifi adaptert javasolnál neki? (Annak meg a driver támogatása lesz korlátozó, meg az USB vezethetősége/kábelhosszúsága.)
Nálam Asus N-es router és N-es tp-link között ment oda-vissza a bridge (mind1 melyik volt AP kliens). Most egy Mercusys és TP-Link között megy a WDS. (Igaz az kb. ugyan az a márka.)
De ez a Mercusys AC10 és a TP-Link C6 külön-külön is képes csatlakozni az Arris gateway wifijére.
Az Asus-t nem próbáltam, mert nincs jelen. Szóval, egyelőre nekem jó tapasztalataim vannak. -
blakey
titán
válasz
woodworm #91758 üzenetére
Viszont egyik AC-s router, másik AX-es és valljuk be, hogy az AC65P nem egy erős AC-s router, nálam a leggyengébb volt az összes közül, amiket eddig birtokoltam illetve közvetlenül előtte, utána vagy épp mellette teszteltem kizárólag AC-n, gyári FW-vel, OpernWRT-vel jó volt. Nyilván, mindegyik szabályozva van, ezért ajánlottam OpenWrt esetében pl. a kínai vagy az USA régiót.
+ a többieknek - Még egyszer hangsúlyozom, nekem semmi bajom a Xiaomival, simán megvenném és használnám, esetleg feltenném rá a kínai FW-t, engem ezek nem zavarnak.
-
tha_answer
őstag
válasz
woodworm #90906 üzenetére
neeem. amiket irtak rola spec alapjan. tobbet esszel mint erovel.
bar a 160mhz az mintha radarbasztato lenne, az meg ugye fontosabb mint a zombulas.
szoval nem lennek meglepve ha vmi mitigation lenne es elkapcsolnanak, szoval lehet h jobb a 4x4@80mhz mint a 2x2@160. mar csak a nyugodtabb lelkiismeret miatt is h nem szabotaljuk az idojarasradarokat ^^ ez az igazi zoldseg
. ezt az aldozatot hozzuk meg
-
tha_answer
őstag
válasz
woodworm #90903 üzenetére
ahh vagy ugy. thx.
@somfalvi
komoly teszteles kimeres stb hianyaban azt vedd amelyik olcsobb tobb garivan ra, illetve ha szem elott lesz akkor amelyik jobban tetszik.mernoki szemmel a huawei finomabb megoldas, a xiaomi tipikus mindentbele, dehat no replacement for displacement.
szerk: ahogy nezem a tapjuk nem egyforma. lehet h nemcsak a processzor mas benne.
-
Plexicushio
senior tag
válasz
woodworm #90842 üzenetére
Nem érdemes az edigital kamuzott raktárkészletét komolyan venni.
Több, mint egy hete képtelenek feladni a "raktáron" lévő AX20-at...14 tételt rendeltem a routerrel együtt 15.-én, mind "raktáron" (valahol, biztosan) státusszal, ma érkezett meg külön feladva 8, holnap fog 2, a többi meg még bizonytalan
-
-
godjopet
tag
válasz
woodworm #90309 üzenetére
Na látod, ez itt a baj, hogy én láma vagyok, se a ssh-t, se a winscp-t nem értem a mondandódból.
Sok hasonló dolgot megcsináltam már amihez nem értek (telefon rootolás, másik rendszer felrakása, nas beállítás stb.), általában amikor valamit meg szeretnék oldani, akkor annyit hozzáolvasok amennyit feltétlenül szükséges, így nem vagyok 100% laikus. De ettől még nem értek ezekhez a dolgokhoz. Ha látnám értelmét, a két fenti szónak is utánanéznék, de tudom hogy a feltérképezés során legalább még másik öt dologgal is meg kellene ismerkednem és ez egy ördögi kör, sosincs vége.
Szóval mit gondolsz, a vásárolt routerre sem nagy ördöngösség feltenni egy torrent klienst? Ha tényleg nem az, akár segítesz is? Ezesetben szívesen megkeresnélek privátban. -
Imi1981
veterán
válasz
woodworm #90115 üzenetére
Nagyon köszönöm! Akkor a c6u a legbiztosabb mert ott nincs v1-v2-v3 amit kb lehetetlen kideríteni melyik. C6u még jól is néz ki. 2 routert nézek használtan és kettőt újonnan. Újonnan a Xiaomi Mi AIoT és ez a tp-link c6u - t néztem ki. Mindkettő jónak tűnik. Tp-link - ket dicsérik, hogy elég jó a wifi hatótsugara.
Ez a wds is egy wifi hálózatot csinál vagy ez teljesen más?
-
Lomas
tag
válasz
woodworm #89949 üzenetére
Köszönöm válaszaitokat!
Sajnos nem értem: minek a hardver verziójára van szükség? Elvileg megadtam a két típust, értem én hogy az egyik már negyedik, a másik meg második verziónál jár azt, hogy ezek miben térnek el, azt aztán végképp nem tudom - de olyat pl. olvastam, hogy a C6 nem USB-s a C5 pedig igen. Ilyen eltérésekre gondoltam volna, az openwrt nekem nem mond sajnos semmit... A jeltávolság, decibelérték lenne a prioritás.
-
chakany
tag
-
ilyen_85
senior tag
válasz
woodworm #89792 üzenetére
Nem... elnézést, a téma összefoglalóban találtam őket:
https://itcafe.hu/tema/milyen_routert_topik_tema_osszefoglalo/hsz_17-17.html#msg17Ezesetben inkább ajánlást kérnék
-
PROTRON
addikt
válasz
woodworm #89513 üzenetére
Igazából csak a szomszédtól akartam megóvni a hálózatot.
Olyan routerem volt, amire csak vezetékesen lehetett belépni, fizikailag nem férhetett hozzá a szomszéd.
Átlag irodista nincs képben az átalad ismert módszerekkel, de van füle hogy meghallja a wifi jelszót a gangon. -
RAZR_v3
tag
válasz
woodworm #89221 üzenetére
Köszi, hogy szóltál, nagy segítség volt.
Már sikerült eljutnom oda, hogy csak a felületek alapján döntsek (TP-Link Archer AX20 vs ASUS RT-AX55).
Lefagyások terén vannak tapasztalataitok az említett két routerrel? Egy ismerősömnek rendszeresen havonta/kéthavonta egyszer újra kellett indítania az ASUS routerét, mert lefagyott, a webes felület is elérhetetlenné vált, ilyenkor nem volt internetelérés sem (konkrét típusra nem emlékszik már). De az a router nem ebbe az árkategóriába tartozott, hanem a 10 ezer Ft alattiba, így nem hiszem, hogy az említett két routernél ilyen gond lenne. -
lanszelot
addikt
válasz
woodworm #89198 üzenetére
Tessék, ha a cikk hazudik, akkor nem jól tudom
Tehát az eszközök között elosztja, és ez a lényeg nekem, mint írtam 100-as sebességre bármelyik képes, tehát azt nem is nézem, még a 2,4 is tudja.
A lényeg az elosztás.
Minek 5GHz a kamerának? Nem a sebesség a lényeg, írtam is miért. -
Soma01
veterán
válasz
woodworm #88654 üzenetére
Lefedettségben is? Ugye 5 GHz, amin ott sebességet lehet nyerni igazán, az meg aztán nem terjed jól. 3 fal meg egy födém + egy falhoz mit szól majd az 5GHz? 2,4-en meg nem nyerne semmit egy újjal. Az ac57u meg siralmas tud lenni lefedettségben, de természetesen jóval gyorsabb, ameddig elér. A C5 vagy a C6 is gyorsabb, ezzel nincs gond. Csak azok nem tudom mennyire jók lefedettségben? Most van egy routere (AP), ami működik és nem érzik, hogy gyorsabb kellene, csak valaki szólt, hogy cseréljék már ki. E miatt mondom, hogy ha tényleg nem elég gyors nekik, akkor persze csere. De úgy látom, most ő kérdezi, hogy tényleg így van e? Tehát semmi negatívot nem érez ebből. Vagy igen? Vagy csak a speedtest miatt kellene?
Az új routerek is 300-at tudnak 2,4-en, mint a 1043. Szerintem az számítson, hogy mekkora lefedettséget tudnak (sok a fal amin át kell menni a jelnek), meg az elvárt sebesség.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Éjszakai műszak
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest