- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
G.I.JOE #87759 üzenetére
Szívesen.
Igen, ez valóban megtévesztett ott nagy betűkkel, hogy "NAPPALI". E miatt ezt a legnagyobb prioritású helynek gondoltam, mivel a garázs felé eső két hálószobát is kiszolgálta volna ... Azt láttam, hogy írtad lehet az alsó szoba lenne a nappali (a PC -vel), de azt hittem, hogy ez olyan "maradék" meg "játszós" szoba vagy ilyesmi lesz amiben csak "nem laknak" ...
Akkor viszont igen, a C7 mehet hátra és itt legyen az új router az ONT -nál.
Az AX92U "szuperakcióban" volt még tavaly 60K körül. Most ugye 70K HUF (azaz plussz 20K HUF az AX58U -hoz képest) és erre a színvonalra is most esett le, mert általában már inkább még drágább szokott lenni ennél is vagy 5-10K HUF -al. Ehhez képest kábeles backhaul esetén a AX82U sokkal jobb vétel a mostani árán (szerintem még az AX58U -nál is) ...
CD6 elég-e? Nehéz kérdés és nem azért, mert nem lenne elég. A gond azt például, hogy az a "FullHD" az "FullHD" marad az idők végéig? Nem lehet, hogy egyre több WiFi -s eszközöd lesz az idők folyamán? Esetleg azok között egyre több AX -es klienssel is? Most az AX előnyeire nem térek ki külön sokszor volt szó róla korábban. Továbbá routert nem egy-két évre vesznek az emberek általában és valamiért van egy olyan érzésem Te sem annyival terveznél. E témakörben pont most írtam nemrég egy rövid szösszenetet: [link] .
Úgy vélem érdemes átgondolni. Tudom nem egy egyszerű kérdés - pláne adott esetben egy költözéssel egybekötött felújítás alatt/után ...
-
dkess
őstag
válasz
G.I.JOE #87746 üzenetére
Mindenekelőtt több dolog nem tiszta az eredeti írásod, a mostani és a rajz alapján.
Egyfelől eredetileg írtad, hogy 3 kamerád van PoE switch -en. Most a rajzon van 2 db WiFi kamera. Akkor valamelyik hibás? Avagy lenne 3 db kamera kábelen és 2 db WiFi -n? Amennyiben most kábelezel, akkor miért nem alakítod úgy, hogy az összes kamera kábelvégen lesz, pláne ha tudhatóan lesz egy raklap WiFi -s okoseszköz is?
Egyébként a spájzból lenne a LAN csillagszerűen elágazva? Én azt mondanám, ha most kábeleztek amúgyis: menjen minden szobába LAN + a nappaliba + minden kamerához, de akár opcionálisan a konyhába is. Amennyiben belefér akkor Cat6 -al.
Nagyjából a 3 zöld pont csoporthoz raknék egy-egy routert. Az ONT -os szobába a PC fölé, a spájzból pedig két kiállást csinálnék a nappaliba (a közepe irányában) - egyet az egyik routernek és egy másikat a vezetékes eszközöknek.
Most írnék kétfajta ajánlást:
- ASUS CD6 AC1500 (3-Pack) - EMAG -ban akciós: 55K HUF - [link]
- ASUS ZenWifi Mini Mesh AX1800 (XD4) 3-Pack - MM -ben akciós: 108K HUF - [link]A CD6 -al egy switch -et tudnánk spórolni az ONT -os szobában. Amennyiben a garázs melletti szobában is lenne egynél több vezetékes eszköz (azaz kellene oda switch), akkor lehet kettes pakk -ot vennék és mehet oda egy AC57U v3 vagy AX56U (attól függően, hogy a pakkunk AC -s vagy AX -es lesz).
Persze lehet 3*AC57U v3 vagy 3*AX56U is akár. Tudom fájdalmasabb, de az AX -es vonalat ajánlanám inkább ...
Én egyébként úgy gondolkodtam, hogy a Digi -s ONT bridge módban lesz - azaz semmilyen WiFi -t nem fog szórni. Továbbá arra nem tudom mennyire figyeltetek oda, hogy majd az ONT -tól kell szétágaznia a koax hálózatnak a TV -khez ...
-
dkess
őstag
válasz
G.I.JOE #87731 üzenetére
Szia,
+1 Alex91 ajánlásának - AX82U ...
Azt halkan jegyezném meg, hogy a Digi Ont -nak és a routernek nem kell feltétlenül egy helyiségben lennie ... Azaz kicsit a ház középpontja felé helyezve (mondjuk a nappali szobák felé eső részére - bár nem ismerjük hogy néz ki az a ház) sokkal jobb eredményeket érhetünk el - valószínűleg a teraszra/kertbe is jutna a WiFi -ből ...
Úgy egyébként hogy áll a ház kábelezése? Mennyi okoseszköz lesz nagyságrendileg? A torrentezés minimum ne WiFi -n keresztül menjen - meg persze ami csak lehet menjen kábelvégre - annál jobb WiFi -nk lesz ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest