-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nem indul lassabban.
XP-n, és asszem W7-en semmi problémám nem volt a fájltársításokkal. 10 az más az makacs, és ráadásul feledékeny, ezt a feledékenységét még fokozza a rendszer update mert akkor hajlamos minden elfelejteni.
Teljes csokorba szedett gyűjteményem van portable programokból, van hozzájuk egy szintén portable PStart nevű 1000éves progi amivel a portabléket egy startmenü kinézetű közös helyre össze lehet szedni, az indítóját bedobva az autostartba, minden ott van az óra mellett jobboldalt, az elérési utakkal együtt.
Legpregnánsabb példa a kb. 12 éves portable Thunderbird. Még megvannak az akkori leveleim is benne és most is azt használom mail kliensnek.
Linuxon is teret nyer ez a tendencia, Appimage néven. Óriási előnye hogy a megszokott kézreálló szoftok, a megszokott elérési-mentési utakkal reinstall után, szomszédba pendrivéről, bármikor 1 darab gyűjtőkönyvtár átmásolása után máris ottvannak.
Hátránya, a W10 nem szereti ezeket túlságosan és így lassan értelmét veszti, már én sem használom sűrűn ezeket. Ami pár progi kell azt feltelepítem és kész.
Meg tökőszintén, öregszem és a W10 lassan elveszti jelentőségét számomra, nem nyúzom egész nap, nem kellenek a kihívások, idegesít az évi 2x már megint máshol vannak a dolgok tendencia, nem rootolok-flashelek naponta több telefont stb. Ami a mindennapokba kell azt egy jó Linux 95%-ba megcsinálja. Nekem legalábbis.Kollégának ajánlom a portable kipróbálását, ha nem jön be, nem nyeri el a tetszését akkor mehet a fix install. Minél bonyolultabb egy szoftver és minél sűrűbben van frissítése, annál kevésbé ajánlott belőle a portable verzió.
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó
üzenetére
"hiszen ha végig figyeli egy másik program telepítését akkor pontosan tudnia kell, hogy mit és hova pakolt tehát az eltávolítása piszok egyszerű"
Ez szerintem nem teljesen így van, mert ha olyan dolgokat is feltelepít, amit más programok is használhatnak, akkor ezeket nem távolíthatja el. Azt kitalálni azért elég nehéz, hogy ezeket használja e egy másik program vagy sem.
"akkor a telepítést a REVO-ból kellett indítani és így követte végig, "
Most is így van.
"s registry backupot más program is tud."
Viszont ezért nem kell egy másik program.
Az összehasonlító táblázat nagyon hiányos, ezeket nem említi, hogy van e mindkettőben e vagy sem: [kép] [kép] [kép] Ezek mindegyike megvan a free-ben?
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó
üzenetére
Sokkal több a különbség: Revo Uninstaller - compare prices & features
A pro javára az említetten kívül:
"Quick\Multiple Uninstall - quick
Extended scanning for leftovers - more advanced scanning algorithms
Real-Time monitoring of system changes - during install of programs
Logs Database - database integration of installation logs for better uninstall
Multi-level Backup system - including full Registry backup
Print and Export of installed programs - in TXT, HTML and MS Excel
Customizable and flexible User Interface
Visual themes support
Command line program uninstall support"
-
-
-
-
kezdosql
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Mindent es mindenkit keresnek, amire es akire megbizast kapnak ES minden alapjan, ami szerepel a kugli es mas adatbazisban a bongeszok es keresok altal leadott adatok kozott.
Ertelemszeruen az nincs nyilvantartva, hogy az illeto milyen magas, de a bongeszod leadja a hardver es szoftver listadat es minden nickedet es webes vasarlasaidat es egyebeket, amiket rajta keresztul inteztel, csak ido es penz kerdese azok alapjan osszehozni a listat.
-
kezdosql
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nemreg beszelgettem egy indiai pogramozoval, aki ilyeneket csinal.
Celiranyos lekerdezeseket hajtanak vegre, hogy azok, akik bizonyos weboldalakra kattintanak, milyen mas weboldalakat latogatnak, es hol vasarolnak es hogyan fizetnek, stb. Ezeknel nem az egyen, hanem a viselkedes, a "kattintasi szokasok" a lenyeg.
A masik oldal, a szemelyes kereses, amikor keresnek valakit, akkor azt nezik, hogy az illeto milyen email cimeket es forumokat es blogokat hasznal es utana jon, hogy miket irogat. (Vagy forditva, ugy kezdenek keresgelni, hogy aki adott blogra, forumra adott nickel irogat, az hova irogat mashol es milyen mail cimket hasznal, es mere jar a weben, stb.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Cs1csó
üzenetére
"netre nem mehet ki "
Miért? Ha a sandboxban futó böngészővel böngészés közben szedünk össze egy keyloggert, akkor az ki tud menni a netre, szerintem. Például "eladja" magát mint egy Addon.
"de a keylogger a sandbox-ban futtatva is tudja figyelni a VALÓS billentyűzetet"
Ezzel ellentmondasz: "ha sandbox-ban futtatsz egy kártevőt akkor az ugye nem fér a valós rendszerhez"
A billentyű a valós rendszerben van. Szerintem nem tudja figyelni a külső történéseket.
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Win alól nem lehet törölni pl. az 500 megás rendszerpartíciót, ezt King Unique részletesen leírta. Gui alól nem engedi csak a parancssorból a dikpart-tal. Vagy felcsatolja egy live vagy egy bármilyen Linux alá és ott menni fog. Vagy Win+GUI de akkor ahhoz külön erre való progi kell.
-
pc360
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Érdemes azt is megnézni, hogy hol található a listán... a 11. Szerinted valaki ki fog a javaslatodra próbálni 10 másik programot, csak azért, mert kérdezett valamit egy topikban? Honnan tudja, hogy hol álljon meg? Nem ezért üti fel az ember a topikot, hogy kapjon egy halom random, tesztelésre váró programot.
Érdemes a saját tapasztalatodra hagyatkozni, és akkor írni, ha valamire konkrétan tudod a választ. És ezt a Revo-t is felejtsük el itt egyszer s mindenkorra!
-
pc360
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
csicso82: Nem lehetne, hogy ezt az oldalt ne linkeld indokolatlanul többet, ha nem tudsz válaszolni a kérdésekre mással? Céloztam már erre párszor, de úgy néz ki, az nem volt hatással.
Ha megnézed, az első pár találat az OpenShot, a Kdenlive és a Shotcut. Ezek nem faék egyszerűségűek, ellenben mindhárom ócska (legalábbis windows-on). Tudom, mert végigpróbáltam már őket. A VSDC az, ami szintben hozza azt, ami elvárható egy ingyenes szerkesztőtől, és nem hullik szét az UI menet közben.
-
pc360
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
A sima Keepass sem a felhőben tárolja a jelszavakat, így nem ez a különbség. Jobb az XC fejlesztőbrigádja, multiplatform, a biztonság részét viszont nem ismerem.
ollie: Úgy, hogy vagy manuálisan pakolászod a telefonra az adatbázis másolatát, vagy valamilyen segédprogrammal. Akár felhőszolgáltatással is szinkronizálhatod azt, ha sűrűbben változik.
Érdemes az adatbázis létrehozásakor egy kulcsfájlt is generáltatni. Azt közvetlenül, a netet megkerülve pakold a telefonra! A kulcsfájl nélkül még a master jelszavad ismeretében sem nyitható az adatbázis, ezért az utóbbit mindegy, hogy milyen módszerrel szinkronizálod az eszközeid között.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Zene függő ,rengeteg bakelit és eredeti audio lemezek vannak a háztartásban ,zene szerkesztő programok ,apple kütyüi és még sorolhatnám hogy mi minden nem szereti a flac formátumot.
Flac egyfajta fake is ,egy eredeti audio lemez számonként max. 1411kbs (ez most így fejből ,lehet ha tévedek ,de nem sokat). Még is több flac formátum fent a neten 3100kbs is néha...
Hova ,megszerezték a kiadó által őrzött master anyagot ,vagy éppen egy bakelit anyagot digitalizáltak át (nyílván recsegne)?
Egyik sem ,vagy wav ,vagy inkább legyen valami normális (320kbp) mp3 ,egy stúdió környezetben azért érezhető a veszteség ,sokszor mp3-ból csinálnak flac formátumokat stb. ,parasztvakítás könnyen beesik e formátum hatásával.
Persze van a jó flac ,de már ahogy leírtam kezd elavulni.Rá próbálok az általad ajánlott cuccokra ,és köszöntem a gyors választ!

-
alpihun
senior tag
-
Egon
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Vannak mnemotechnikai módszerek: nyilván akkor tudsz valamit (könnyebben) megjegyezni, ha tudod kötni valamihez. PIN kódnál előfordult már, hogy úgy jegyeztem meg egy adott kódot, hogy "híres dátum plusz egy tucat" (direkt nem írom, hogy milyen történelmi eseményhez kapcsolódó dátum volt).
Jó lehet még a kódmondarton alapuló jelszó: példaként szoktam felvetni az alábbi példányt (természetesen a kisbetű-nagybetű arányt tetszőlegesen, lehet változtatni, és manapság azért ennél hosszabb versenyzőt illik választani):
Afm100%iV Jelentése: a főnöknek mindig 100%-ig igaza van...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hasonló technikával (és egy kis fantáziával) remek, megjegyezhető, nem igazán szótárazható jelszavakat lehet gyártani (kötve hiszem, hogy magyar nyelvhez kapcsolódóan, az összes szóba jöhető mintát (verseken kívül nyilván játszanak - a teljesség igénye nélkül - szólások, közmodások, dalszövegek, filmidézetek stb.) szótárazná bárki is). -
dqdb
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
~15 darab, rendszeresen használt 20-30 karakteres jelszót simán fejben lehet tartani, legalábbis nekem sikerül, szerencsére így van bedrótozva az agyam (a rendszeres szó eléggé fontos, pár naponta forogni kell a jelszavaknak). A maradék megy offline jelszókezelőbe, ahonnan az egész szál elindult.
Jelszó alatt nálam nem a kisbetű-nagybetű-szám adott arányban elavult megoldást kell érteni, hanem diceware generátort használok a fejben tartott jelszavakra.
(#44889) csicso82: nekik maradt 2-3 erős jelszó memorizálása és offline jelszókezelő, ha biztonságot szeretne. Vagy online, ha magasról tesz a biztonságra, és számára a jelszó csak egy zavaró nyűg.
-
GreenIT
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Tud valaki olyan programot, amivel egy bizonyos idoszak alatt zajlo folyamatokat lehet megfigyelni, listaba iratni?
Van egy par kattintasos feladat, es ugy tunik, bizonyos gepeken nem, vagy csak reszben mukodik, ki kene deriteni, melyik alfolyamatnal szakad meg a lanc, de hogyan?

-
Geresics
addikt
-
C. s.
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
+1
Én is jobban szeretem a Linuxot (pl. Ubunu), rádásul ingyen van, és számos előnnyel jár az árán kívül is. Ha még úgysem gépezett, nem kötik a megszokások sem.Szerk.:
Értem, köszi! Tartottam tőle, de megért egy próbát. A házirendben találtam valami betűszín beállítást, majd megnézem jobban.
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Multiméterrel ilyet nem lehet mérni. Akkut csak úgy lehet tesztelni, ha a célműszer egyben terheli is akkut (általában a mAh-ban feltüntetett kapacitás egytized részével kell terhelni, vagyis mondjuk egy 6000 mAh-s akkut 600 milliamperrel, ehhez pedig változó mértékű terhelő ellenállás kell).
Terhelés nélküli mérés nem mond semmit az akku állapotáról.
-
milu
aktív tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Köszönöm a válaszodat, a HiSuite programmal (ami a telefon gyártója adott ki) a videófelvételt és a képernyőmentést a prezentációkhoz úgy tűnik, meg tudom csinálni, most még ezzel próbálkozom, amennyiben azzal nem jutok a célom eléréséhez, megnézem az ajánlott programokat!
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Neki nem ez kell hanem a telefon kijelzot szeretne pc-re vagy laptopra tukrozni.
A W10 nativan kepes erre elvileg, ha jol emlekszek tartalom atkuldes a neve talan, most nincs w10 gep a kozelmbe, valaki pontositson legyszi.
A telefonnak is tudnia kell a Miracast funkciot, ez altalaban a Beallitasok, Kepernyo vagy Kijelzo vagy Megjelenites menupontba van,
Miracast, tartalomatkuldes vagy tukrozes , mirror, screenmirror neven. -
Jazz
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Előre is köszi.

- Win10
- Intel(R) Dual Band Wireless-AC 7260
- Asus G751JY
- Telóra csatlakozik ami wifi-hot-spottal osztja a netet és olyankor dobja. De volt hogy routerre csatlakozva is eldobta ha jól emlékszem.
- Nulla adatforgalom mellett dobja. Torrent is 0/0kB, csak van 10 seed ami 0/0, és ennyi.
- Rendszeresen dobja, kb. eldobja 5-10x, utána "bemelegszik" és stabil marad (vagy csak a környező wifi jelek addigra "elmennek aludni" (értsd eljön a késő este, környezeti inaktivitás), és nem ütközik a csatorna? -
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Kikapcsolom, gyari beallitas,
bekapcsolom akkor ne varialjon az este-reggel foldrajzi fekves stb. hanem egy altalam beallitott szinhomerseklet es fenyero legyen.
Vagy hatha valaki ert ehhez, nekem jo lenne ugyanez kulso program nelkul, a winbe vagy az Intel videokartya beallitasokba csak fenyero es gamma allitas van, ez nem olyan mint a szinhomerseklet allitas.
A hofeheret, pl weblapok hattere, intezo hattere, nem lehet igy sargasabbra allitani. -
pc360
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ettől függetlenül értelmetlen dolog, ha egyszer ott a ZIP. Jobb olyat ajánlani az embereknek, ahol nem must have állítással rendberakható a dolog, hanem a probléma forrása eleve ki van iktatva. Plusz a telepítőbe épített reklámok, analytics és egyebek kikerülhetők a portable verziókkal, márpedig az említett szürke zónába nagyon sokan belenyúlnak, ahogy a CCleaner is teszi/tette. Ne tudd meg, hány - amúgy normális - program telepítője közben jelez a tűzfal, hogy valamilyen komponens máris a nethez szeretne férni! Ezekre senkinek semmi szüksége.
-
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Az is jó, de egy ideje, a 2018 Studio változatot is ingyenessé tette az Ashampoo.

Ashampoo® Burning Studio 2018pc360
A CDBurnerXP is remek progi, de pár hónapja nem biztos, hogy nem virnyákos... [link]
(Kaspersky telepítéskor egyből fogja, blokkolja és törli, szóval akkor az is..) -
pc360
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Igen, ennyi, más nem is kell a Win részéről.
Ez a színhőmérséklet dolog engem eléggé zavar: hiába lehet beállítani az időszakot és az intenzitást, olyan már nincs, hogy fokozatosan adja be a változást, mondjuk 2 óra leforgása alatt, se olyan, hogy kövesse az aktuális napnyugtát/felkeltét. Erre a célra találtam egy baromi szimpatikus programot, erre nem jut eszembe a neve, és az alternativeto.net-en se látom... Az f.lux nekem nem igazán jött be. Mindeg,y még ennek is utánajárok.
-
pc360
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Az utóbbi időben az MPC-BE-t gyűröm, szerintem az is jó még a VLC mellett. Míg a VLC minden egzotikus és sérült fájlt képes lejátszani, addig az MPC-BE a használhatóságban domborít (pl. a lejátszás végeztével nem dob ki, és onnan is vissza lehet tekerni. Számomra a pot, és társai katasztrófák.
-
GreenIT
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Mert egy fel eve, amikor elkovettem azt a hibat, hogy engedtem az automatikus frissitest, ugy elbarmolta a rendszert, hogy harom napba tellett, mire vissza lehetett allitani, es akkor hozzaertok szerint a 61-es developer edition volt a legstabilabb es legmegbizhatobb.
Majd akkor frissitek, amikor tudom, hogy nem fogja elbarmolni a gepemet es epp eleg volt az a harom nap - plane, hogy pont fontos hataridos munkam volt, es mivel nem teljesitettem hataridore, egy fel eves jol fizeto allasrol maradtam le.
Visszallok egy 5x-es verziora, remelem, az mukodni fog.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ha a Shazam pár másodperces részletből kitalálja mit hallgatok, akkor erre bármilyen windowsos szoftver képes lenne, max megkérdezné, hogy biztos ez az? Amit én leokéznék vagy elvetnék
Egyébként nálam ki van töltve minden zenének az előadója és szám címe, de jobb lenne szebben tisztábban rendezni, esetleg borító, album stb...
-
V911
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ja bocsi tőlem is.
Igazából hasonlót már csinálok, a teamviewer file megosztója is hasonló,
de pl a dropbox is amikor két külön gép ugyanazt használja szinkronizálva.Csak megtetszett amit a filmben láttam, látványosabb.
A képernyő kiterjesztést is használom, eleve laptopomon hdmi is van, azzal 2 monitort is használok, s beszereztem ezt:

biztos ismered, aranyos kis készülék, s így második, így összesen 3 monitorral tudom használni a rendszert.Viszont érezhetően belassítja a gépet, mert ez a harmadik a processzor erőforrásait használja. (A hdmi másodmonitorként úgy tudom a videokártya erőforrásait használja)
A kérdés ugyan nem a monitor kiterjesztésre szólt, ellenben ez még jobban is érdekelne, mert elkélne néhány régi tablet vagy androidos monitor "jegyzet panel"-nek.
Csak elhitették velem korábban hogy nem lehetséges. Illetve nem hittem el de mire megyek a szilárd hittel, hogy megoldható, ha nem tudom az alkalmazás nevét?Leginkább az érdekel, ez vajon valahogyan a SECONDARY gépek erőforrásait használja amikor képernyőnek használja azokat, vagy ugyanúgy belassul a főgép, ha elkezdem rápakolni azokat? Ha ez a belassulás nem történne meg, az lenne az igazi.
Jelenleg nincs a közelemben másik gép, így nem tudom kipróbálni még.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Szia,
megpróbáltam, de nem is látta/találta.
(#43865) pc360 Ez lett a megoldás, miután valami csoda folytán meglett a mappa.
(#43866) csicso82 Végül megtaláltam a mappát,(nem értem korábban miért nem találtam) így egy sima törléssel megoldódott.
Köszi mindenkinek a segítséget.

-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ez így van, ha többen szerkesztenek korrektúrával egy word dokumentumot, akkor már az is gond tud lenni, ha a szerkesztők által használt Word verzió egynél több generációval tér el egymástól.
Egy egész csapat munkáját tudja tönkretenni az, ha valaki a vége felé egy LibreOffice programmal kezdi szerkeszteni a dokumentumot

Új hozzászólás Aktív témák
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Pad SE 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

csak Ubisoft szerint cheat program.... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)