- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
FireFox1996 #75086 üzenetére
Gree és Syen akciós de tuti van Fisher-ből is mondjuk a Comfort Plus
Syen Muse meg Bora-t raktam utóbbi 2 hétben jó párat és viszik mint a cukrotHa halk gép kell 19-20dB-el akkor viszont Daikin Mitsu és Pana marad
Kínaiból Gree SmartR vagy Cosmo de az még nem tudom kapható-e
Midea kültéri szerintem hangos, apám Fisher Nordic-ja hangos sajnos még sima nyári hűtés módban is -
S e t h
nagyúr
Sziasztok!
400 hozzászólást böngésztem vissza, plusz olvasgattam a hazai helyzetet, már amennyi információt találtam, sokkal okosabb nem lettem.Van egy elég megbízható klímásunk, aki mondhatni az egész környéket ellátja, sőt, sajnos még megyén kívül is, így relatíve nehéz hozzá időpontot találni.
A kérdésem az alábbira vonatkozna.
Van egy igen régi, cserére érett klímám és ez a szerelő garanciálisan csak LG, Midea, Gree termékeket forgalmaz és szerel be, ezek közül kéne kiválasztanom a számomra optimálisat.
Egy elég kis helyiségről van szó, kb 10-12 négyzetméter 2,8-as belmagassággal, szigetelt.
A legalapvetőbb feltétel a zajkibocsátás, az legyen minimális és az sem gond ha nem világít mint egy karácsonyfa, vagy legalábbis kikapcsolhatóak a ledek.
Előny ha lehet vezérelni távolról és talán a fűtés sem árt, bár ez nem prioritás.Laikusként én mondanám, hogy lg, mert az nem kínai, de tudom, hogy ma már ez butaság.
Nagyjából egyikről sem olvastam rosszat. vagy mondjuk úgy, hogy nem találtam rossz tapasztalatról szóló leírásokat. -
angelside77
tag
Jól szigetelt épület, ~35m2 nappali, konyhához elég lehet a Midea Oasis 3,5kW? Vagy nagyobb teljesítmény kellene?
~28 fokról kellene hűteni, páramentesíteni, átmenti időszakban fűteni.
-
modflow
veterán
A Midea MEX-12-SP All Easy Pro Inverteres Split klímáról mi a véleményetek?
Jó vétel lehet?
Kültérije mennyire hangos? -
TeeJay
félisten
Gondolom a Sensira-t hasonlítod az Oasis-el...
Sensira hűteni való gép meg alap fűtésre, ami baromi nagy előnye hogy halkOasis meg Midea csúcs gépe dupla kondenzátor, sok hűtőközeg, fűteni való de nagyon
Azt ne meséld be nekem hogy a kültéri is halk mert 2 tucat Daikint használtam Sensira Comfora főleg meg takarítottam pár Perfera és Ururu Sarara-t is de az Oasis kültéri minden csak nem halk a Daikin-hoz képest még hűtésben sem amikor nem kell akkora kakaó. Beltéri halk bár ott sem hiszem hogy egy 19dB-es Perfera-t beérne mivel a Fisher Nordic 3,5kW-ra 24dB(A)-t ad meg szóval nem hiszem hogy 19dB lenne -
WaterWave
veterán
Ez azért lehet, mert mindkettőnek a belső zajszintje szinte azonos.. Oasisnak 20dB Daikkin 19 dB körül mozog, de a húszat nem éri el.
Japán fétis némelyik fórumozónál megfigyelhető, de mondjuk egy 2.6kW-os Oasis a mostani árával hát azért bicskanyitogató... Az sem normális aki ennyiért megveszi mégis csak Midea...Nálam most a Gree Smart tűnik nagyon jó választásnak, szerintem azt fogom beszereltetni... 19 dB értékkel nagyon halk és 280 ezer körül mozog. Nagy hátrányt nem látok.
-
prisz
senior tag
Látom itt egyeseknél, még mindig megy a japán fétis. A telken Dalkin, itthon midea oasis. Hát qrvára nem látok és hallok olyan marha nagy különbséget sem a kültériben, sem a beltériben. Mindkettő 3.5-3.44kw, kb. 40nm2-t hűt, nagy ritkán fűt. Emellett a midea valhogy sokkal gyorsabban végez, és jobban vezérelhető. Mellesleg itthon a midea b@szott csendes, ha eléri a beállított hőmérsékletet, szinte néma. Ha tehetném, már a telekre is ezt rakatnám. Persze értem én, hogy telepítésnél a japánból van egy 20-30% plusz haszon de pont ezért mindenkinek javaslom, nagyon nézzen utána mit rendel, mennyiért, és semmiképpen se az itteni fórumos "okostojás" szerelők véleménye alapján kivitelezzen egy több százezer forintos beruházást...
-
TeeJay
félisten
Mivel mindkettőt használtam már így objektív véleményt írok neked
Totál más a két gép
Daikin Sensira egy alap gép főleg hűtésre és átmeneti fűtésre
Ami baromi nagy előnye hogy rettentő halk kültéri és beltérivel rendelkedikFisher Nordic = Midea Oasis a Midea csúcsgépe dupla méretű kondenzátorral, jó sok hűtőközeggel, igazi fűtésre épített gép. Beltéri annak is halk mert akár 1%-os léptékben is szabályozható a ventilátor fordulata. Hűt és fűt mint a villám de nem is csoda van benne dögivel hűtőközeg meg jó nagy kondenzátor kint és a beltéri is elég méretes
Ami nekem nem tetszik a kültéri még hűtésben is jóval hangosabb mint a Daikin és beltériben is a Daikin 20dB veri a Midea gépet -
TeeJay
félisten
válasz
ANDROID??? #74867 üzenetére
Igen
a válasz
Fűteni akar akkor Gree ComfortX vagy Syen Muse is jó lehet
Halkabban Gree SmartR
Fő fűtés esetén érts úgy hogy októbertől áprilisig megy fűtés módban oda nézen Fisher Nordic vagy Midea Oasis-t (azonos a két gép) -
xtend
senior tag
Én nem vagyok klíma profi mint itt sok mindenki, de Finnországban élek és itt ami tényleg jól tolja -25 fokban is a fűtést az a Mitsubishi RW25/35 , Mitsubishi LN25, Toshiba Premium+ 35... Nekem van egy Mitsubishi RW25-m ami januárban -29 fokban is tudott fújni úgy meleget, hogy nem kellett maxra állítani. Ellenben a másik gépemmel (Midea) ami meg sem mukkant csak "defrost" volt folyamatosan 😂
-
Lampard19
tag
Sziasztok!
Fő fűtésként használt klimára kérnék véleményt. Nincs gáz a lakásban, csak ez lesz télre.
Kis lakás, 18nm a nappali/háló, enyhén hosszúkás forma, egyik végén az ablak, másik végén az ajtó ahol egy 11nm körüli konyha - étkező van. Az ablakos falon lenne a klíma, és szinte szemközt van az ajtó a konyha felé. (régi vastag 40-45cm téglafal, +5 centi szigetelés, felülről lakott két oldalról lakott, így nem a befűtés a nagy kérdés talán)
Ez a nappali - háló szolgálna ugyebár alvásra, így olyan kellene ami teljesítményben elegendő és minél halkabb működést tud az éjszaka miatt.
Amikre gondoltam (zárójelben a névleges fűtési teljesítmény és az arukeresos aktuális legolcsóbb ár)
Panasonic Etherea KIT-Z25-XKE (3.4kw 415 ezer)
Daikin FTXP25N Comfora (3kw, 445 ezer)
Daikin FTXP35N Comfora (4kw, 432 ezer)
Mitsubishi MSZ/MUZ-AY25VGK (3.2kw 380 ezer)Daikin FTXM25R Perfera (3.2kw 600 ezer, ez csak egy nagyon talánnak írom ide, ha esetleg annyival több komfortot adna, mint a fentebb felsoroltak, de a keret nem erre lett kijelölve elsősorban)
Ezek voltak japán vonalon a kinézettek, hogy látjátok elég lehet a 3kw teljesítmény kizárólagos fűtésnek?
Amik ár értékben kiemelkedő kínai gépek, A+++ besorolással:
Midea MOP3-09-SP Oasis Plus (4.2kw 294 ezer)Hisense QF35XW0E Fresh master (4.3kw 280 ezer)
Hisense Energy Pro Plus QG35XV0E (4.2kw 300 ezer)Fresh masterre is próbáltam keresni, többen írták, hogy a szellőző lyuk egy hülyeség és otromba, de anélkül is feltehető (nekem sem kellene). Viszont a csendességéről semmit sem találtam a hisense gépeknek. Hisense tapasztalati velemény ennyire nincsen?
Köszönöm a válaszokat!
-
xtend
senior tag
Sziasztok!
Gyors kérdés:
Midea Xtreme Save 5.3/5.6kw vagy Gree Amber 35?
Mind a kettőről olvastam jókat és rosszakat is, de a Gree-re többen írták, hogy néha búg mint a veszedelem a kültéri meg pláne! Mideára ilyen panaszok nem voltak (amiket olvastam).
De viszont Gree az SCOP 5.1 (meg elvileg A+++) a Midea csak 4.0. (A++) Árban ugyanaz, "erőben" is.
Mideánál írja a csepptálca fűtést, karter fűtést, stb. Gree-nél nem láttam az infók között (de lehet csak nem írták).Vagy ez is olyan, hogy kinek a pap, kinek a papné?
-
TeeJay
félisten
válasz
lekorszke #74631 üzenetére
Sok nyugdíjas néninek járok takarítani, fent van a klíma, Gree Syen Midea TCL Fisher amiket raktak nekik, azzal még nem is lenne baj de tudom hogy évente 5 napot fog menni.
Egyiknek 10. emelet dél-nyugati fekvés, egész nap tárva nyitva minden ablak, csinál bent szellőztetés miatt 33-34fokot aztán jajgat a kanapén hogy milyen meleg van de a szerencsétlen klímát nem kapcsolja be mert majd akkor ha már nagyon meleg lesz... Megkérdeztem mi a nagyon meleg ha a 33-34fok nem az a lakáson belül?
Hát majd ha 38fok lesz akkor bekapcsolja...
Szenvedjenek csak, ilyeneknek a klímát úgy hívom hogy "dísz"
Másik kedvenc aki az autós példát lakásba is beviszi és 5-6 fokkal hűvösebb nem lehet bent mint kint a NaponHa kint 36fok van akkor a klímát 30fokon használja...
Nem vicc!!! Kajak 30fokon volt hűtés módban és elhitte szegénykém hogy a klíma hűt és milyen kellemes a 30fokban bent klímával lenniÉn meg májusban benyomom 24fokra és megy kb. szeptember végéig megállás nélkül mert ha hagyom a panel falakat 28-30fokra melegedni akkor az életben nem tudja lehűteni a klíma. Így is peches vagyok mert szigetelt panelban vagyunk 5. emelet de sem az alsó sem a felső sem a két oldalsó lakás tulajának nincs egy darab klímája sem szóval még feléjük is hűtöm a falat...
5. szezont járja már az FTXF35A Daikin, évente kapott minimum 5hónap folyamatos üzemet és köszöni szépen ugyanolyan halk és teszi a dolgát
Akárhogy nézem évente 2800-3000üzemórát kapott így már legalább 11-12ezer üzemóra lehet benne és most kezdi az idei szezont -
TeeJay
félisten
Ha csak hűtesz vele akkor halk gépek
Japán : Daikin Sensira FTXF vagy Comfora FTXP vagy sima FTXC bármelyik
Mitsu HR, Pana BZ vagy TZ
Kínai : Gree Pulse, Gree SmartR, ha 24dB nem zavar akkor kb. az összes Syen Bora és Muse vagy Gree ComfortX mehet nyugodtan
Midea-t én tuti nem vennék az MDV is az amúgy, esetleg Midea-ból Oasis-t vagy Fisher Nordic ugyanaz de apámnak meg öcsém magának rakott olyat és nekem a kültéri bakker hangos egy Daikin és Mitsu után de még a Gree is jóval halkabb tőle -
lekorszke
tag
Ha már midea...oasis plus.
Többit mideabol nagy ívben kerülöd, ha rám hallgatsz
nagyon sok panelhibással találkoztam , főleg xtreme save pro..
Ha csak hűteni kell nyugodtan mehet gree pulse, ch arctic(ár érték arányban véleményem szerint nagyon jo gép), gree smart r , daikin ftxc, syen muse stb....
Multit nem ajánlom, ha a kültérivel bármi baj van egyik beltérit sem tudod használni és anyagilag sem jársz jobban egy multival. -
feco70
senior tag
Most hallom ,hogy a Midea az első számú klíma márkája,a multkor a Gree hallottam, ez mit jelent?
-
burny
aktív tag
Sziasztok, új lakás és kellene klíma: 2 szobát kellene hűteni, ahol most lakunk ott egy mdv klima van és főleg a külső egység rohadt hangos/zavaró, nem akarok mégegyszer ilyenbe bele ruházni.
Tehát: 2, kb 15-20m2 szoba lenne klímázni, amit kinéztem az a midea xtreme save pro -t amit eléggé halknak láttam nyers adatok alapján, ára is elfogadható, kb ilyen árért van halkabb, vagy az már jóval drágább kategória?
Teraszon lenne mind a kettő külső egység, érdemes lenne a kisebb zajért, eggyel kevesebb külső egységért multi klimát telepíteni?
Köszi a válaszokat!
-
modflow
veterán
Van valakinek ilyen klímája?
Mi a véleményetek erről:
Midea MG2X-18-SP Xtreme Save Inverteres Split klíma -
PROTRON
addikt
Pont azaz, hogy nem idő kérdése.
A falazat anyaga változott?
A szigetelés vastagsága változott?
A födém szerkezete változott?Mindent tudsz, csak ha harapófogóval kell kiszedni belőled akkor tényleg felejtős...
Pl tudod hogy a midea géped külső -10 fok mellett 2,44 COP energiahatékonysággal működik, ez azt jelenti, hogy ha épp optimumon működik, akkor ennyivel több fűtési energiát állít elő a villamos energiából.
A gond ott van, hogy amíg nem ismeretes az egyes helyiségek hőigénye, nem lehet megmondani hogy az optimumhoz képest ami sose a max fordulatot jelenti, ténylegesen mekkora terhelésen fog üzemelni. Ha alacsonyabban vagy magasabban, akkor ennél rosszabb COP-vel fog forogni. Pl 100%-on tutira 2, vagy az alatti COP-vel.Mi most itt írhatunk hogy magyarországon mennyivel működtek a gépek, aztán ez alapján hozol egy döntést és kiderül hogy kint teljesen mások a számok.
Azért az durva hogy forintra átszámolva majdnem 7 millás az ajánlat, nyilván odakint a munkadíjak húzósabbak.
Ebben benne van hogy a másik, meglévő 2 klímát is lecserélik? -
xtend
senior tag
válasz
PROTRON #74414 üzenetére
Hát igen
köszi.... tavaly nyár óta lakunk itt, úgyhogy olyan sok adatom nincs
csak töprengek, hogy lehetne-e spórolni vagy sem. Mert itt is már slágar a levegő-víz hőszivattyú, de hosszú távú tapasztalatok nincsenek vele, mivel elég új dolog és hiába ad pl a Daikin 8 év garit rá, ha pl 10 évente cserélni kell és pár héttel ezelőtt adott pont a Daikin 18 ezer ojrós árajánlatot beszereléssel együtt. 25 ezrem meg pláne nincs geotermikus fűtésre, pedig az lenne az igazi.
#74412Jolida
Köszi! Igen a téli hónapkokban (6 hónappal számolva) kb. 360 liter olaj fogy havonta, ami havi kb. 550€. Az hogy mennyi az olaj hatásfoka, stb az nekem nem mérvadó, hiszen ha a mostani áramszerződésemhez kalkulálva ez a havi 550€ kb. 2750kw havi áramfogyasztásnak felel meg. Na most én csak annyit szerettem volna tudni hogy a jelenlegi 2 klímával meg ha a 3-as multisplit-et megvenném akkor az kb fogyasztana-e ennyit v. sokkal többet vagy kevesebbet, na mindegy azért, köszi mindenkinek!!!!!Tehát senkitől nem várom/vártam el, hogy pontos adatokat számítson nekem, csakhogy ezekkel a SCOP stb. hogy a bánatba kell számolni meg a külső egységnek is van megadva teljesítménye meg a belső egységnek is, szóval ezek kavarnak be. Eurovent-en csak a Midea Blanc-ról találtam infót az is -10 fokon 2.44 COP.
Na de mindegy is ha nem lehet hát nem lehet, köszi azért
-
TeeJay
félisten
Oké de nem írtad mit szeretnél vele.
Csak hűteni vagy inkább fűtenél is vele átmeneti időszakban vagy fullra fűtenél egész télen.Daikin Mitsu Pana jó vételek vagy Gree ComfortX és SmartR is vagy ha nagy fűtős gép kell jobb áron akkor Fisher Nordic / Midea Oasis vagy Gree Amber Royal
Pontosítsd mire kell -
xtend
senior tag
válasz
PROTRON #74399 üzenetére
Köszi a válaszokat, de ennyire mélyen nem akarok belemenni, nekem csak egy sacc/kb kellene, hogy megéri-e vagy sem, ennyi.
Ugyanis (asszem egyszer már írtam ezügyben ebben a topikban) Finnországban élek, 120m2 családi ház de olajfűtéssel, ami évi 2500 l olaj és az olaj most 1.5€/liter szóval kb. évi 3800€ a fűtés (havi 316€ de ez is csak medián számolással mert ugye tavasztól-őszig kb havi 50 litert fogyaszt ami havi 75€, tehát a nagy fogyasztás télen van). Tél előtt cseréltettem a termosztátokat a radiátorokban meg új A+++++ takarékos keringető szivattyút szereltettem be meg eddig volt (előző tulaj szereltette be) egy Midea Blanc (-20ig okés) a nappaliban én pedig a ház másik végére (folyosó végébe) egy Mitsubishi-t szereltettem be ami működik -30 C-ig. Na de ugye a folyosóról nyílnak a szobák, oda nem igazán jut be ebből a két klímából a meleg, a kislányom meg mindig lerúgja a pizsamát és kitakarózik ezért őnála kell +23 éjszaka is.Na szóval a normál havi áramfogyasztásom kb. 250-300 kw. Múlt októberben csak a 2 klíma ment éjjel nappal mert akkor átlagban +10 fokok voltak odakint, napközben +20-ra délután +23-24-re voltak állítva a klímák (nejem nem szeret fázni) így abban a hónapban 700 kw lett a fogyasztás így kb 150€-t fizettem abban a hónapban áramszámlát (sajnos hülye fejemmel 2 évre kötöttem fix áramszerződést ami elég magas, egyébként ha most kötném akkor már 40%-al alacsonyabb lenne, de majd októberben, akkor jár le a "hűség").
Szóval engem csak az érdekel, hogy ha beszereltetném pluszba az a multi split kímát ugye 3db beltéri egységgel, akkor kevesebbre jön-e ki télen (kb 6 hónap) az áramszámla mint most az olajfűtés?
-
xtend
senior tag
Sziasztok!
Nagy hozzáértők:
Hogy lehetne kiszámolni hogy kb mennyit fog enni az új klíma? Értem én ezalatt hogy kinéztem egy multi split klímát amit majd fűtésre használnék, Midea Xtreme 12 3db beltéri és 1db kültéri egység.
Azt írják hogy a kültéri egység max fűtési kapacitás 8.21kw a beltéri egységnek pedig (gondolom egyenként) max 3.8kw és a SCOP 4.6 (bár nem írják hogy milyen külső hőmérséklet mellett ennyi a SCOP csak hogy -25 °C ameddig működik).Szóval példa kedvéért tegyük fel hogy 10ft/kw az áram ára, akkor mi a legrosszabb forgatókönyv ha pl maxon megy a klíma (bár ugye ilyen nincsen hogy egész télen maxon megy a gép mert normális ember nem 30 fokos szobában alszik,él,stb)
Köszi!(Bár lehet Midea Xtreme 9 is elég lenne mert normál méretű szobákról van szó bár most néztem nem nagy különbség mert a 9-es szériához 3.2kw fűtési kapacitást ír)
-
TeeJay
félisten
válasz
rmihaly #74388 üzenetére
Nem kell keresgélnie megírtam hogy 3,5kW-os elektronikus adagolóval készül a 2,7kW meg kapilláris.
Facebook klímás csoportban össze gyűjtöttük a népszerűbb gépeket és biza Midea és AUX is kapilláris még a fentebbi szériában is. Jó tudni azértEközben Daikin Sensira és FTXC is elektronikus így nem csoda milyen szépen le tudnak szabályozni
-
Tanácsot, ajánlatokat kérnék.
Kb. 3 hete olvagatom a forumot, egy kicsit vissza is olvastam, tapasztalot szerezni.
Egy 65 nm2 távfűtses lakás hütése lesz a projekt témája, így nem érdekel a fűtési képesség.
A lakás egy nagy nappali-konyhából és 3 kissebb szobából ál. Egy társasház déli végén van, a déli fal szigetelt, és csak egy ablak van erre. Két szoba a nappalival szemban van, a harmadik mellette.
Volt már légkondi a lakásban, nem optimális elhelyezésü MIdea+ Plus 3,6-os, ez egész elviselhtő hőfokra hűtötte a lakást 1-2 ventillátor segítségével.
Most túl vagyunk egy felújításon, szerintem sokkal kedvezőbb helyre lehet felszerelni a klímát, a déli fallal párhuzamosan tudna fújni, szembe két szobával.
Mi lenne az optimális megoldás max 400.000 Ft-ból beszereléssel?
A nappaliban van kiépített áram a légkondihoz (magasan elhelyezett konnektor közvetlen a kapcsoló táblába kötve).
Persze pénz az egészre csak nyáron lesz.De ha addig is szertnék képbe kerülni.
-
Prime110
aktív tag
Sziasztok, informálódás okán írok.
Adott az alábbi alaprajzú lakásunk, tavaly vettük.
[kép]
Gáz kikötve, nem is tervezzük a visszakötést. 2x32A és 10A H-tarifa bent, elektromos padlófűtés az egész lakás alatt és egy 5 éves NORD Atacama hűtő-fűtő klíma.
A két szélső szobát valamint a fürdőszobát csak a padlófűtés fűti, értelemszerűen nappali áram áron, így annyira nem buli.
Mielőtt megvettük még beszéltem az energetikussal, ő mondta, hogy a jeneleg II (szigeteletlen társasház, 60-as évek elejéről) hatékonyságot csak két beltérivel lehet feljebb tornázni (vagy a ház teljes szigetelésével, de ez egy külön sztori lenne)
Több dolog is motoszkál a fejemben:
- értelemszerűen nem akarok 3 kültéri egységet tenni a 3 szobára, így - ha jól gondolom - egy multi kültéri működhet. Ezt lehetne a mostani helyére telepítenni a külső falra?
- Abban sem vagyok biztos, hogy a jelenlegi helyén a beltéri egység a nappali és a szobaajtó felett jó helyen van e, vagy hogy a hatásfoka itt a legjobb e.
- A meglévő klíma 5 év alatt csapágyas lett, kerepel a kompresszor, mintha kötelező lenne. Társasházi övezetben van az épület, este 10-kor már a saját magunk megnyugtatása is lekapcsoljuk, nem akarunk feszkót a szomszédokkal, bentről nem hallatszik igazán, de próbálunk tekintettel lenni másokra. Így cserélném őt is.
- Ha pedig már szomszédok: szeretnénk relatív halk kültérit. Tudom, japán kell és akkor nincs gond, de itt a környéken több Fischer és Midea van, valamint elszórva 1-2 AUX, ezek mind összehasonlíthatlanul halkabbak mint a miénk működés közben.
- A lakás földszinti, így felettünk van egy erkély is. Beszélgettem itt a házban élőkkel akik akartak klímát a felettük lakó erkélye alá, de nem javasolták, mert kell a szellőzés miatt a kültéri teteje 20 centivel már nem érhet feljebb az erkély eljára, ez elbizonytalanította őket, mert a belmagasság nem nagy és a 20 centivel lehúzott kültéri már csak zavaró lenne az erkély használatakor. És ezt készséggel el is hiszem, de nem 1 és nem 2 kültérit láttam már a városban, amiket irodák ablakai felett úgy tették, hogy nemhogy 20, de jó, ha 5 centi van szellőzésre és mégis hangtalanul üzemelnek.
- Olvastam itt, hogy a kültérik bírják a strapát, így nem kell semmi extra fedés, én mégis tetetnék rá valami tetőt vagy egy kis palástba zárni, ezzel lehet élettartamot növelni, ha mondjuk legalább az esőtől megóvom a kültérit?
- És a kérdések:
Cseréljem e tényleg a NORD-ot az ismert hiábi okán vagy a kültérit kidobva a betérit meghagyhatom e? Kompatibilis e más gyártó multi egységével? Kell e az energetikus szerinti 3 betérivel szerelnem az ingatlant? Vagy a lakás alaprajza alapján hozzáértők javasolnátok e bármit? Előre is köszönöm, -
TeeJay
félisten
válasz
Mclovin #74202 üzenetére
Syen Bora vagy Muse most jó áron van, Gree Pulse vagy ComfortX a megfelelője
Gree SmartR ami már halk mint a Pulse
250-be még beférhet okosan Panasonic vagy Mitsu és Daikin alap gép is
Esetleg Fisher gépek de azt meg TCL és Midea vagy Gree gyártja úgy mint a Polar gépeket is, mikor melyiket ki gyártja éppenHa segít nekem 60nm 2+félszobás panelban kettő darab Daikin FTXF35 Sensira van és röhögve 24fokon tartja egész nyáron alapjáraton nagyon gazdaságosan
-
TeeJay
félisten
válasz
goli11 #74177 üzenetére
Syen Bora és Gree Pulse kb. azonos, Gree már újabb fejlesztés, halkabb, motorosan terel jobbra balra is és újabb irányító van hozzá. Hűtésben ugyanazt tudják
Fisher meg azt hiszem Midea úgyhogy itt inkább 2gép van 4 néven ha emlékeim nem csalnak.
Alap gépek pl a Syen és Gree kapilláris csöves adagolós ami fapad bár teszi a dolgát -
goli11
tag
Sziasztok!
Az alábbi készülékek közül melyiket választanátok ár/érték arányban?
2,6 kw-os Syen Bora
2,6 kw-os Fisher Special
2,6 kw-os Midea Xtreme Save
2,6 kw-os Gree PulseElőre is köszönöm.
-
Lorden
őstag
válasz
PandaMonium #74062 üzenetére
Így más, így elég vmi alapabb készülék, pl a Gree Smart R, Comfort X-t elengedném, rengeteg rá a panasz.
Padlófűtés ha jól be van szabályozva sokkal sokkal komfortosabb mint a klíma, az legyen a fő és a klíma segítsen rá. Kettő jól kiegészíti egymást.
Nem teljesítményre értem, hogy kevés, komfort, zaj, hőmérséklet tartása, leolvasztások számában van érezhető különbség.
Kínaiakból: Midea Oasis, Fisher Nordic, Gree Amber Royal
Japánokból: Mitsu AY széria vagy a felett, Pana Etherea, Daikin Comfora/Perfera
Van még pár fűtésre szánt gép, ezek jutottak hirtelen eszembe -
prisz
senior tag
válasz
kuntics #74029 üzenetére
A lehető legsz@rabb helyre tervezted. Szembe kellene a szobákkal, hogy átfújjon valamit. Ez így sz@rt sem ér.
Dalkin jó, a telken nekem is az van kb 6 éves, kicsit hangos a kültéri.
Gree. Havernál az van, nem panaszkodik. Elégedett.
Nálam midea oasis+ kb 60nm2-en. 400k-ból kijött szereléssel. Hűt, fűt mint az iszonyat. Qrva jó az app, stabil, csendesen muzsikál.
Neked kell választani. Ahány ember, annyi szokás és igény. -
mrmft
senior tag
-
Lorden
őstag
válasz
Nagymelák #74017 üzenetére
Attól függ mekkora kompromisszumot szeretnél bevállalni a következő évekre a működésüket, komfortot tekintve. Ha van rá keret akkor Daikin Comfora vagy Perfera vagy bármilyen parapet klíma. Utóbbi fűteni sokkal jobb, mint a oldalfaliak.
Kompromisszumos kínai pl Midea Oasis, ha eléri a kívánt hőmérsékletet ekkora szobában szerintem erősen keringet zajban és huzatban is, bár megszokható a működése vagy átállítható. Nálam kb 30nm-en duruzsol egy ilyen egész télen, meleget ontja, elvagyok vele. -
TeeJay
félisten
válasz
cynric #74012 üzenetére
Amelyik azt mondta Daikin átnevezve azt messzire került el
Fisher főleg Gree TCL meg Midea-val gyártat
A Fisher Nordic pl egyik legjobban felkapott fullos fűtős gép mert belül Midea Oasis egy az egyben
Polar ugyanez a magyar brand, szintén kínában gyártat kb. ugyanezzel a 3 gyártóval azt hiszem. Nyugodtan lehet venni, öcsémék vidéken szinte csak Fisher-t raknak mindenhova és még egy hibás gépük sem volt -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Régebben volt téma a páramantesítés és ajánlott volt a Midea párátlanító is.
Kettőt néztem az egyik
101-116 m2 hez ajánlott a másik 37-52 m2-hez.
Árban óriási differencia nincs a kettő között.
Nekünk viszont 50 pár m2 a házunk.Melyik lenne jobb választás?
A kisebbnek jóval kisebb a víztartálya.Köszi.
-
windy
tag
válasz
SirKero #73952 üzenetére
Whirlpool-t nem vennék a helyedben. Valami kínai noname gép címkézve, lehetetlen hozzá bármit is kapni és igencsak sok a meghibásodás. A Samsung az Midea gyártmány, alapgép, igazából nem egy nagy durranás, de 150.000 forintot megér. Mindkettőnél jobb szerintem a [link] Hisense gép. Legalább normális márka, normális importőrrel, nem egy matricázott cucc. Vagy, ha budapesti vagy, akkor nálam van egy bemutatótermi Daikin gép FTXF25/RXF25....azt is oda tudom adni ennyiért...
-
TeeJay
félisten
válasz
tudi13 #73880 üzenetére
FTXF35A biztos nincs, 5-6évet kétlem hogy bent maradt polcon
Tavaly már E végű jött még D végűt el tudok képzelni de az is 22-es klíma szóval 2éve adták ki
FTXC35-nél meg szintén az utolsó betű a verzió/évszámot adja
Kb. azonos áron mennek, eldöntöd hogy neked melyik kell
Leírtam mi a különbség, nálam a rendes Sensira a nyerő már csak a finomabb fokozat állítás és a normális wifimodul hely miatt is
Ha FTXC-t kapsz azzal sem jársz rosszul, halk kültéri beltéri és tökéletesen jó gép. Sokkal inkább ezek mint Midea... -
tudi13
aktív tag
Sziasztok,
3 db klíma beszereltetése előtt állok.
Két típust néztem ki, most mindkettőt kb. hasonló áron tudnám venni.Daikin FTXC35B
Midea Xtreme Save 3.5kwTudásban a Midea jobban tűnik, viszont a Daikin, az Daikin.
Hűtésre szeretném elsősorban, esetleges fűtés rásegítésre.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Schalyt
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, mert ahogy egyre tovább olvasom a fórumot annál inkább belekavarodok, hogy melyik készüléket is válasszam. A Daikin Sensira környékére kértem az árajánlatot, így következők közül tudok választani:
· Midea All Easy Pro MEX-12-SP 3,5 kW
· Gree SMART R GWH12AUCXB 3,5 Kw
· Gree Comfort-X GWH012ACC 3,5 kW
· DAIKIN SENSIRA FTXF35/RXF35
· PANASONIC BZ STANDARD KIT-BZ35-ZKE
Ahova be lesz szerelve az egy tetőtéri lakás, ráadásul déli tájolású tehát csak hűtésre fogjuk használni és szempont lenne, hogy tudjon halkan is működni. Ti ezek közül mit választanátok? Illetve a fórumon még javasoltátok a Midea Oasis Plus-t ami, ha megbízhatóságban is többet adna, akkor az az átlag ár szint amin adják teljesen beleférne a költségvetésben.
Előre is köszönöm a segítséget! -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Nem teljesen klímás, de fan-coilos kérdésben szeretnék egy apróságot kérdezni.
Alapvetően a Polar és Fisher adott típusuktól függően TCL meg Midea átcímkézők végeredményben nemde?
-
windy
tag
válasz
tcarina #73665 üzenetére
Látom, hogy a szerelőd csak kínai klímát ajánott neked. Ha tényleg csak hűtésre, esetleg átmeneti időben fűtésre kell, akkor a japán gyártók, pl. Mitsubishi vagy a Daikin berendezésekre is nézz rá, azért azok jobb minőségűek. Én pont a Midea-t nem ajánlanám ezek közül, sokkal inkább a Gree-t, vagy a Gree által gyártott OEM-et.
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok!
Klíma vásárlás előtt állok. Két cégtől kértem ajánlatot 3 klímára. Pénzben nincs nagy éltérés köztük kb. 65000 Ft.Az alábbi klímákat ajánlották
Midea extreme sav1 3,5kw
Concept AE plus 3,5kw
Gree pulse 3,2kw
Aux delta2 3,5kw
Multi cool fx 3,5kw
Nord yuma 3,5kw
Szinte csak hűtésre lenne használva.
Melyiket ajánljátok melyiket zárnátok ki rögtön?
Köszi ha tudnátok segíteni ,hogy mire figyeljek merre induljak. -
Csavarhúzós
újonc
válasz
Atomgeszi #73566 üzenetére
>Az egyetlen kritérium, hogy fűtése maximum 3kW lehet és SCOP4.1 felett kell lennie.
-Á, kolléga, szintén a napelemes pályázat?
-Nekem az a tervem, hogy amennyivel három klíma 3kW alá megy, a negyedik anynival fölé mehet. Utóbbi menne a földszintre, "H" tarifával, és kissé melegebbre állítva adná az "alapfűtést". Nyáron meg, amikor sok a napáram, a fentiek végeznék a hűtést.
Az a baj amúgy, hogy az "együttesen maximum 12kW fűtőteljesítményű" kitétel nem egyértelmű, és persze amikor megkérdeztem, dodonai választ adtak. Lehet ugye
-a névleges fűtőteljesítmények összege
-a maximális fűtőteljesítmények összege
-az energiacímke "átlagos" klímazónájához feltüntetett fűtési méretezési teljesítmények összege
, mindhárom értelmezés mellett lehet érvelni.
Nekem a mostani tippem, de még nem végleges:
3 db ebből:
https://www.aircon.panasonic.eu/HU_hu/model/kit-tz20-zke-cs-tz20zkew-cu-tz20zke/
megy egy Fisher Nordic (=Midea Oasis Pro):
https://www.fisherklima.hu/termekek/split-klima/oldalfali/nordic-sorozat/fisher-nordic-2,64kw-inverteres-split-kl%C3%ADma-adatlap?limitstart=0 -
DavidQ
tag
Sziasztok! Egy 3.5kW-os hűtő-fűtő klímát szeretnék felrakatni. A klímára maximum 250.000-300.000Ftot szánnék (+beszerelés). Szeretnék pár árajánlatot kérni a környékbeli klímásoktól, de nem szeretném ha valami gagyit sóznának rám. Szeretnék felkészülten tárgyalni. Átolvasva a topikot a Midea Xtreme Save Prot látom az első befutónak, de érdeklődnék hogy még milyen klímát tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm -
Kaci84
őstag
válasz
jakab andrás #73548 üzenetére
Pár hónapja én is ezen variáltam. Hagy osszak meg néhány gondolatot.
Nálam egy Fischer Nordic (Midea) 4kW-os van és fő fűtésként üzemel 80m2 szigetelt lakásban. 5C alatt kell a távolabbi helyiségekben bekapcsolni más fűtést. Oké nálad nincs szigetelés, de csak negyede a helyiség meg csak kiegészítőnek akarod. Tuti sok lesz leginkább a 6kW-os. Továbbgondolva ilyen drága gépek se biztos kellenek csak kiegészítő fűtésre.A teljesítményt és a valódi téliességet illetően próbálj meg adatokat találni, hogy adott SCOP érték milyen kinti hőmérséklet esetén érvényesek. Illetve a mekkora a hőcserélő, milyen a kültéri súlya stb ilyesmiket érdemes nézni.
Az igazán télire készült gépeknek nemes egyszerűséggel nincs csepptálcája csepegket a földre így tuti nem lesz gond a befagyással.A sok japán nézegetés helyett aztán a téli fűtésre talán legjobb ár-érték arányú gép mellett döntöttem. Mivel nappaliban van ezért ha kicsit hangosabb nem zavaró, de 20%-ra levéve TV nézés kombatibilis. Ha meg mégis zavar valakit akkor arra az időre ki lehet kapcsolni és esetleg másik fűtést arra a kis időre. Az idejét javarészt magányosan tölti éjszaka meg délelőtt amikor senki nincs a nappaliban.
-
qqcs1
csendes tag
Üdv, leledzik olyan univerzális program / app amivel a klímát szabályozhatóak, ütemezhetőek? Vagy minden gyártónak csak a sajátja amivel működik? Ha van ilyen akkor érdekelne, Midea klímán szeretném kipróbálni. Az ütemezett induláskori ventilátor sebességet szeretném csökkenteni. Korábban 5%-on indult tök jó volt . Mióta változott a az app csak 3 fokozat van plusz az automata. De legkisebb is 40% és a család felkel rá. Régi program tudta %-ban állítani. Köszönöm!
-
csibor
addikt
Elvileg van egy ajánlat AUX as-h12c5c4 klímára 240K szereléssel együtt. Ez manapság mennyire jó ajánlat? Vagy 250K ért Midea Ageco-12nxdo-ra
-
H-Mano
tag
Üdv!
Megtudná valaki írni, hogy egy Midea Easy Pro "kaliberű" klíma 1 kWh (fűtésre)elhasznált árammal kb. mennyi MJ hőenergiát tud előállítani.
A cél: kb 4.700kWh/év hasznos felhasználása(tavasz-ősz?) lenne egy 3,5 és egy 2,6-os klímával+ valamilyen elektromos panel egy kb. 11m2 alapterületű fürdőbe, rövid időszakra... -
-Tsaba-
tag
Ha Szegeden és környékén keresel akkor tudok ajánlani párat. Ha Gree vonalas (olcsóbb de még vállalható, Pl Syen 2.6 - most pl csak 239 szereléssel náluk) klíma akkor Teleklima, ha Panasonic vagy Midea akkor Monaco klíma. De a Délklímát (Daikin és Midea) sem mondják rossznak, csak velük nincs tapasztalatom. Teleklimások precízen és szépen dolgoznak, nálam ők szereltek (bár az évenkénti karbantartásnál nem mosnak
, de legalább olcsó, viszont tényleg nem hagynak maguk után koszt, és ők hívnak hogy esedékes a karbantartás, nem neked kell figyelgetni). Monaco-sokat pl rendesen átmossák a klímákat (csak drágábban)...
-
Csavarhúzós
újonc
válasz
szabolcs1975 #73436 üzenetére
Nem, a leolvasztás nem számít bele.
Így az ebben mutatott ügyesség/ügyetlenség nem mutatkozik az SCOP értékben.
A másik fő hiba vele, hogy olyan üzemállapotokat használhat a gyártó méréskor, amiket amúgy normál üzemben nem, pl. Gree leszabályoz 160W-os kompresszrteljesítményig mérésen, használat köben meg fűtéskor nem megy 700W alá. Tehát nem tartós üzemet néznek adott körülmények között, hanem csak pillanatnyi üzemállapotot egy a gyakorlatban sosem használt üzemállapotban.
Meg vannak tovább apró hülyeségek, pl. hogy
-tálcafűtést nem méri bele, ha nem kapcsolható ki, akkor sem
-karterfűtést +2 fokon mérik csak, ha +1,5 fokon kapcsol be, akkor az tehát nincs
-mínusz hét a legkisebb hőfok, ahol mérnek, -10-ig extrapolálnak, alapesetben a +7-7 közötti csökkenést képzeletben meghosszabbítva. A fokozatmentes (inverteres) gépeknél a bivalens hőfok és a -7 közötti egyenest hosszabbítják meg. A baromság az, hogy ha a bivalens hőfok is -7 fok, akkor nem visszatérnek az eredeti metódusra, hanem azt mondják, hogy akkor -10 fokig minden hőfokon ugyanaz a COP, mint -7-nél. (Annak nyomoztam utána, hogy miért van sok gépnél -7 fok megadva bivalens hőfoknak, amikor még baromi sok tartaléka van ott, pl. Midea Oasis - hát ezért, alkalmazkodnak a minősítési algoritmushoz) -
mrmft
senior tag
válasz
f4lcon #73370 üzenetére
Nem kell akkora legkobmeterre 3,5kW.
Hitachi supportja kerdeses.
Breezeless E, ha Mideabol ha ezt a szeriat nezed, ujabb. Akcios is volt amikor utoljara neztem. Pofas az uj is eloben, szep matt feher, jo is. Tenyleg nem csinal huzatot. Ilyen kis helysegben ez kulonosen elonyos lehet. -
igyekeztem vissza keresni a topic-ban, de az utóbbi egy évben nem volt válasz csak kérdés Hitachi Dodai-val kapcsolatban
hátha most nekem sikerülviszonylag kicsi helységbe (8,5 nm, standard 2,60 belmagasság) szeretnénk valami kicsi hűtő-fűtő klímát
egy klímánk már van a nappaliban, egy 3,5kW Daikin valami (FTXC?) amivel egyébként meg vagyunk elégedve, de talán overkill lenne annak a mérete, ezért keresnék kisebbet (az se baj, ha a beltéri fizikálisan is kisebb)így jött szembe a Hitachi Dodai [link]
viszont ez árban ahogy nézem kb egy szinten van a Daikin-el ( [link] ) az viszont nagyobb. lesz különbség fogyasztásban, hangerőben, bármiben, ha egy nagyobb klíma dolgozik abban a kis helységben?
a legszebb egyébként ez a Midea lenne [link] kérdés, hogy jó is, vagy csak szép?
-
TeeJay
félisten
Milyen előnyei vannak az R290 jelű, propán hűtőközeg használatának?
1. Ultra alacsony az üvegházhatás-tényezője: Global Warming Potential 2. Nem tartozik az F-gáz rendelet (Magyarországon a 14/2015 (II.10.) Korm. sz. rendelet) hatálya alá, mivel nem fluorozott szénhidrogénről van szó, tehát nem kell regisztrálni a hűtőkört, és nem kell kötelező szivárgásvizsgálatokat sem végezni rajta.
3. Kiváló hűtéstechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, az úgynevezett fajlagos hűtési teljesítménye 2-3 szorosa az F-gázokénak, ez kisebb kompresszor- és csőméreteket igényel.
4. Nagyon kedvező, hogy a legtöbb F-gázhoz (pl. R410A, R32, R454b) viszonyítva lényegesen alacsonyabb nyomásértékeken megy végbe a kondenzáció (pl. 50°C kondenzációs hőmérsékletnél csupán 17 bar nyomáson), ezért alacsonyabb a szivárgás veszélye is.
5. Előny a magas kritikus hőmérséklet. (pl. kisebb teljesítményvesztés magas hőmérsékleteken)
6. Előnyösek a kompresszorból kilépő gázhőmérsékletek értékei is (pl. jelentősen növeli a kompresszorok és a hűtőkör élettartamát)
7. Tekintettel arra, hogy egy komponensű hűtőközeg, mechanikus tisztítás után újra felhasználható, nincs szükség bonyolult előállításra és regenerálásra sem, mint az F-gáz keverékek esetében. (további jelentős CO2 kibocsátást okozva ezzel)
8. Hűtőközeg-szökés esetén a pótlás egyszerűen és kedvező áron végrehajtható.
9. És ami megfizethetetlen: A tudat, hogy nem csak beszélünk a környezet védelem fontosságáról, hanem saját szakterületünkön valóban teszünk is érte.Jönnek az R290 hűtőközeges split klímák pl Midea All Easy Blue
2025után meg már csak természetes hűtőközeg lehet minden gépben ha jól olvastam -
BUZZLGHTYR
senior tag
Midea klimahoz hol vasarolhato alkatresz?
-
Csavarhúzós
újonc
válasz
#94522368 #73278 üzenetére
A gyártó bemond egy tervezési értéket, hogy annyi a hőigény -10 fokon. Többnyire nem azt a számot mondja,amit a prospektuson "névleges fűtési teljesítmény"-ként feltüntet, hanem annál kisebbet, úgy lesz nagyobb az SCOP. A leggyakoribb esetben ezt (vagy többet, de azt nem hozzák ki belőle a méréskor) tudja is fűteni, ilyenkor a bivalens pont -10 fok.
De lehet hogy nem tudja, akkor elektromos kisegítő fűtéssel számolnak. Ahogy nő a hőmérséklet, csökken a hőigény, a klíma COP-je pedig nő, lesz egy hőmérséklet, amikor a klíma már tudja az adott fokhoz tartozó hőigényt teljesíteni. Ez a bivalens pont: bivalens hőmérséklet, teljesítmény és COP jellemzi.
Szóval definíció kérdése a tervezési teljesítmény, így a bivalens pont is.
Ha több klímazónára is tanúsítva van, akkor több bivalens pontja is lehet, mert az egyes zónákra vonatkozó P(design) teljesítmények eltérőek szoktak lenni.
Vannak anomáliák (ritkán), például a Midea Oasis+ legkisebbjének -7 fokos bivalens pontja ellentmondásban van azzal, hogy egy hidegebb, pont -10 fokos mérésnél tudja a tervezési teljesítményt hozni.
-
Csavarhúzós
újonc
válasz
elfelejtette #73265 üzenetére
Az Eurovent az SCOP számítás szabványát követi. Erről írok majd bővebben. A lényeg, hogy a gyártó megad egy -10 fokra értelmezett hőigényt, hogy arra kívánja minősíttetni a klímát (Pdesign). Ez 16 fokig lineárisan csökken - a modell szerint kinti 16-nál nem kell már fűteni. Átlagos klímazónánál 4 mérési pont van, amik az Eurovent-adatbózisból lekérhetők. -7 +12 a két szélső. Ezeken a pontokon az ahhoz a hőmérséklethez tartozó számított hőigényt kell kivenni. Ha nem tudnak beállítani olyan kicsit, akkor egy képlettel figyelembe veszik a kapcsolgatás veszteségét. Ha nem tudnak beállítani olyan nagyot, azaz nagyobb P(design)-t adtak meg, mint amit a klíma tud, akkor elektromos segédfűtéssel számolnak (COP=1) akkor is, ha az nincs a klímába építve.
-10 től +15-ig minden hőfokra meghatározzák az COP-t extrapolációval és interpolációval. Utána a Strasbourgra jelemző hőfokgyakorisági-görbe alapján számítják az SCOP-t.
(Néhány esetben magam sem értem a dolgot, pl. Midea Oasis+ legkisebbjénél -7-re írja a bivales hőfokot (amikor pont egyenlő a hőigény a klíma hőleadásával), de közben ott van a Tclrun, ahol látszik, hogy -10-ben is hozza a P(design)-t. )
Tehát a lényeg, hogy az Euroventben lévő teljesítményadatok hőigények, nem tényleges teljesítmények. Lehet hogy annyit se ad le (a bivalens hőfok alatt), lehet hogy nem tud olyan keveset leadni, és kapcsolgat.
-
UHHH
őstag
Szélső lakás+zárószint, ~60 nm, 10 cm szigetelés. Midea Xtreme Save 3.5,
Midea app szerint outdoor -2 C, benn 22 C. -
H-Mano
tag
válasz
salytmasztor #73037 üzenetére
pl. Midea All Easy Pro (3,5kW) bruttó 280.000-Ft szereléssel együtt....(a beltéri és a kültéri egység közötti 3 méteres csőhosszra, 3 méter villamos betáp kiépítésére, gravitációs kondenzvíz elvezetésére és az oldalfali tartókonzolokra)
-
és bogabi:
lg silent-em volt míg tavaly meg nem adta magát, tényleg képes volt lopakodó üzemmódra hűtésben teljes mértékig, fűtéskor hangosabb volt, de még így is halkabb mint a gree pulse.
Nem fejtettem ki a gondolatom, ez az én hibám.
Arra próbáltam utalni, hogy olyan klímát alapból jobb hanyagolni, ahol az alsó érték 26dB.
Meló helyen syen bora, távirányítóval nem lehet elég halkra állítani, automata ventilátor szabályozással sem, itthon a pulse lényegesen halkabb.
Illetve naponta hallgatok midea-t, az is halkabb a syennél fűtés üzemmódban, az egyedüli gond, hogy nem veszi vissza a venti fordulatot nulla közelire amikor leáll a kompresszor (ezt funkciót a syen tudja) .Alpenjunge
Nem zavar a klíma hangja, szabadon álló fan coil mellett is lazán el vagyok. -
batai15
félisten
válasz
PROTRON #72993 üzenetére
Figyu ,én vagyok a kérdező, amire kaptam választ. Milyen rendszert, stb . Azt nem kérdeztem hogy fa+gáz esetleg olcsóbb mint a klíma + gáz.(ez viszont szinte biztos hogy hosszú távon olcsóbb és kenyelmesebb lesz ) Imádott kormányom miatt nem alapozok kizárólag a kedvezményes(kamu áras) gázra meg a hatósági áras fára sem . Ami biztos hogy porlasztani akarom a rendszert, és nem a fa irányába. Se időm ,se kedvem nincs a fával szívni sem.(jelenleg )
Így lesz 3 féle módom,és majd az idő eldönti melyiket fogom aktuálisan használni.
Az említett daikin meg árban ott van mint egy midea ,és nem látom a vélemények alapján hogy jó lenne nekem
Tartsuk már ezt tiszteletben . -
sepsi0
őstag
válasz
batai15 #72978 üzenetére
Nem vagyok szaki, nekem is nehéz volt a döntés... Először eldöntöttem, hogy Midea lesz. Asszony munkahelyén vannak 15-20 éves Midea és MDV klímák. Utána megnéztem, hogy márkán belül mennyire tudok feljebb menni a pénzemből.
Én amit vennék (magán vélemény) : Midea, Fischer, Gree, JapánokAmit nem vennék: LG, Samsung, AUX, meg egyébb 1 pálcikás márkák...
Szerintem itt is igaz az olcsó húsnak híg a leve mondás. Japánoknál a hazai árazás nem terszik, meg az ár/érték arány. Romániába olcsóbbak pl....Érdeklődni kell ismerősöktől akinek van már klímája pl. De ezt neked kell eldönteni. Ha sok pénzem lenne lehet én is Mitsubishit vagy Panasonicot vettem volna.
(#72979) 313313
Jogos amit írsz.
Pl ha 1,5x hatékonyabb lenne az új és 10 év körüli klímáim lennének én megfontolnám a cserét, főleg ha csak klíma leszerel és felrak az új.Mindenki a saját választását tartja jónak tudat alatt is. Meg ha mellé nyúlsz más tanácsa miatt nincs annál rosszabb.
Ezért dönts te.
Saját tapasztalat, szerelőre ne hallgass... Pl Gree gyártja a DaikintÉn nagykertől vettem és ők küldték a szerelőt is. Klímástól nem vennék klímát, nálam csak telepítsen, karban tartson. Azon is "gazdagodik". Ő is nagykertől veszi csak rárakja a saját árrését is....
-
sepsi0
őstag
válasz
batai15 #72975 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni mennyit szánsz rá. Biztosan jobbak a japánok, de nem annyival szerintem, mint amennyivel többe kerül. Midea vagy Gree felsőbb gépei szerintem nem olyan rosszak. Én azt bánom, hogy nem Oasist rakattam, drága volt..
TCL-t is dícsérik mostanában.Azt viszont sokan kifelejtik a képletből, hogy ok jó a japán elmegy 10-20 évet, de szerintem 10 év múlva fejlődik annyit a klíma/hőszivattyú, hogy lehet megéri a hatékonyság miatt a működő gépet lecserélni. Lásd pl on/off - inverter
(#72976) 313313
16 éve lakunk itt, azóta így szárítunk. Nekünk Fagor volt először, azt cserélte le 4 éve Aldisra 20l/nap. Eddig csak a fürdőben volt, ebben a szezonban raktam át a felső szint központi részére, így az egész házban kezeli a párát 50-55%-on van mindíg.
-
sepsi0
őstag
válasz
batai15 #72962 üzenetére
Szia!
Ha a fürdőben szárítjátok a mosott ruhákat, akkor egy páramentesítő szárítana és ki is fűtené a fürdőt.
Én most decemberben bekapcsoltam a gázt is. 2db 3,5 Midea All Easy Pro 600kw fogyasztás, gáz 80m3 lett. Nálunk az asszony és gyerekek miatt 24-25C van, én 21ben vígan ellennék... Panel ház, fa ablakok, 2x5cm szigetelés, vagyis 5cm a két betonelem között van és 5cm kívül.
Este segít be a gáz magától, 24C van állítva. Klímák 350-400W-on mennek átlagban. Szerintem 21C-on ez olyan 450KW és 50m3 gáz lenne. -
Lorden
őstag
válasz
batai15 #72966 üzenetére
Messze van komfortban a klíma a radiátortól, hangja van, légáramlat van, igaz cserébe hűt is nyáron.
Legjobb megoldás egy jó kazános radiátoros rendszer esetén vmi alap klímákkal (pl Sensira) levágni a fűtési szezonból az első és az utolsó 4-5 hetet. A különbözetből meg rakatnék komolyabb öntanuló termosztátos rendszert a kazánhoz, minden radiátor szelepre egyedi wifis vezérlést (kivéve ahol a termosztát van) . Ha vmi régi kazán van, régi radiátorokkal ami amúgy is cserés lenne a következő években akkor maradnak a klímák.
300e-tól indul midea oasis, daikin comfora 350e, amber royal 350e, mitsu ay-25 380e, daikin perfera 600-700e, igényektől, pénztárcától függ már. -
psg5
veterán
Sziasztok!
Nem talaltam megfelelobb topikot. Mivel lehet/szabad páramentesítő belso részeit takaritani? Midea 20DeN-es keszulek. -
Sumi
aktív tag
Szar napokon az 5kW-os Mitsum is megeszik 30kWh-t, úgyhogy nem lehetetlen az 5.3-as Mideatól a 300kWh/hét - ha sokat olvaszt le, netán még valami kiegészítő fűtés is van benne ami non stop megy(pl tálca).
Ezzel együtt hosszú távon a 120nm-re nem lesz ez így jó, vagy kell egy másik (vagy több) klíma is mellé, vagy ezt kell kiegészíteni valami mással (pl. gáz, fa, stb.) -
PeterZZ
kezdő
Sziasztok,
Egy hét fűtés használat után kérdeznek a tapasztalt felhasználóktól:
5.3kw midea klíma, kb 120nm, 30fal, 20cm szigetelés.
Fűtés nélkül 16-17fok.
Egy hét alatt elzabalt 300kw-ot. 23 fokon kezdtem, a végén már 21re lett állítva reggel 8tol este 8ig. Max 20 perc alatt felfut 25 fokig, mindegy hogy mit állítok be. Majd visszavesz, néha leolvaszt, teszi a dolgát ahogy kell. Mi lehet a probléma? Most 3*1 órát fogok tesztelni 27-28 fokig.
Kicsit el vagyok kenodve... -
Pepe78
őstag
válasz
riffirafi #72751 üzenetére
Nem tudod értelmezni amit írok.
A MI TAPASZTALATUNK az, hogy nincs gond.
Midea-nál 1-2 panelcsere , Gree-nél bármi IS stb stb..Azzal verem át az ügyfelet , ha olyat viszek ami jó?
Makacs dolog a matek, de nálunk ezt mutatja. Az , hogy te mit , hogyan csinálsz az meg a te dolgod.
A TCL-től azért van amás márka ami jobban fizet / gép. De ha csak 1x is vissza kell menni... így nekem ár / értékben marad ez a favorit.
-
Pepe78
őstag
válasz
mjani1172 #72715 üzenetére
HA van pénzed 5-600k gépenként akkor vegyél valami Japánt.
A TCL-ről ki ír rosszat? Konkrétan mi a gond?A Nordic csak olyan helyre ahol nincs alvás. Túl zajos, persze fűteni jól fűt az tuti. Nekem is van.
Fisher Comfort Plus ( Midea All Easy Pro ) már szuper olyan helyre is aludni szeretne valaki.A TCL termék nagyon sok gyártó neve alatt megtalálható. A Polar a legismertebb kb.
Optimum A++ / A+ -> ár / értékben / esztétikumban kb nincs jobb- Olyan 285K szerelve.Ultimate A+++ / A++ nekem is van. Hálószobában...
Konkrétan a TCL az a gyártó nálunk amivel még nem volt gond.
Logikus, hogy egy 500k-s gép nagyon szélsőséges helyzetben pl jobban fűt. Gondolok itt arra , hogy -20C-ban a 3,5kw os gép még tud 3-t. Ez nagyon jó, csak nem lesz már -20C.
A TCL az ár / valós érték bajnok az én szememben. Szereléssel foglalkozom, van visszajelzésem az ügyfelelktől.
-
zsiz
őstag
Sziasztok.
Szeretnék felrakatni 2 darab 3,5kW-os klímát. "H" mérőm egyelőre nincs, talán 1-2 éven belül lesz. De egyelőre csak hűtésre használnám, esetleg néha rásegítésnek a gázkazán mellé.
Három kiszemelt készülék van:
- Midea All Easy Pro,
- Midea Save Pro,
- Polar SDU.
Ha magamra kellene hallgatnom, akkor a sorrend is ez lenne, tehát az All Easy Pro-t választanám elsőre. De ugye én nem értek hozzáEzért kérdezném, hogy melyik lehet a legjobb választás ezek közül?
Klímás volt kint, látta a helyszínt, ő ajánlotta ezeket a készülékeket (meg még pár másikat, de már szűkítettem a kört). Csak döntenem kellene közülük. -
TeeJay
félisten
válasz
dewil666 #72627 üzenetére
Erre szoktak venni Gree Amber Royal-t ami 5kW-os kültérivel van csak hűtésben limitálják 3,5-re de ha fűteni kell azt piszkosul tud és van benne bőven kondenzátor meg hűtőközeg és dual stage kompresszor olyan nyomást tud stabilan hogy mocsok durva fűtős gép. Persze cserébe hangosabb is és nem tud annyira szépen leszabályozni de ha kell a meleg akkor egyik legjobb vétel csak el tudd viselni a hangját. Másik tuti vétel ugye nálad a Fisher Nordic ami Midea Oasis belül szintén jó fűtős gép aztán jönnek a japánok jóval drágábban mint a Daikin Perfera vagy annak FTXTM télies változata 6kilo körüli árral
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata esetleg a PANASONIC NORDIC ETHEREA KIT-NZ50-YKE 5 KW klímával kapcsolatban?
Egy Midea oasis 3.5kW klímát kellene le cserélni.
Jelenleg egy leőszobában van 2.5m X 5m a rövidebbik falon. A hosszú falból nyílik 2-2 szoba egymással szemben. Összesen kb 60-65nm amiben tartania kellene a 24 fokot.
Jelenleg az oasis tudja tartani a házban a 24 fokot de folyamatosan dolgoznia kell (jó nem maxon megy) olyan 60%-on de nem éri utol magát hogy a fűtést le vegye, le szabályozzon (csak a levegőt keringesse).
Ezért gondoltam egy combosabb gépre.
Jól szigetelt a ház! -
mrmft
senior tag
válasz
mjani1172 #72590 üzenetére
Ertelmezd az elozmenyek ismereteben. Minden viszonyitas kerdese. Igen, soha nem lesz Prefera egyik Fisher sem, sem a Midea, sem az AUX. Viszont arban is mas liga, nem csoda, hogy szebben mukodik.
@72599 Gábor5432
Ha alap venit fordulaton hasznalod, akkor emeld feljebb egy fokozattal a venti sebesseget. -
-
Aaron14
őstag
Sziasztok,
Van egy Midea klímánk, amivel most éjjel-nappal fűtünk. Fél éve lett felszereltetve, új típus. Mennyire tűzveszélyes bekapcsolt állapotban hagyni non-stop? -
Lorden
őstag
válasz
Rilers #72405 üzenetére
Kérj árat Midea Oasis/Fisher Nordic-ra, 280-290e körül tudják hozni a szerelők.
Hálóba csak az AY35, többi helyiségbe mehetne a Royal. De ha van rá keret pakold tele a házat AY35-tel. Ha lesz szigetelés a Royal sok lesz 20nm-re és 500w alá nem tud szabályozni.
Sima Ambert felejtsd el, meg minden ilyen A+ besorolású gépet, amit fő fűtésre próbálnak neked eladni. -5 fok van kint, Amberem a kisebbik helyiségben kb esik le a falról úgy teker, az Oasis meg halkan duruzsol a másikban 30nm-en. -
H-Mano
tag
Üdv!
Szerintetek a klímák párátlanító funkciója (FŰTÉSI időszakban)használható, tényleges páracsökkentést el lehet érni?(A lakás teljes kihűtése nélkül...)
(28m2 nappali, a terv egy Midea All Easy Pro, 3,5) -
Hauserjoci
csendes tag
Sziasztok.
Gondolom már többször téma volt a fal búgása légkondi kültéri által.Sajnos énis belecsúsztam ebbe. Szilikát házunk van, idén lecseréltük a légkondikat, 3db Midea Xtreme Save Pro lett feltéve, 3.5kw-os. A klimákat ugyanaz a szaki csinálta, ugyanazokkal az anyagokkal, a külömbség annyi köztük, hogy 1db klíma szigetelésre lett rakva. (Az északi fal van csak szigetelve 5cm szigeteléssel). Egyébként ezen a falon volt a régi klíma is, pár centivel arrébb, annál nem volt ilyen jelenség.
Namost ez a klíma ami a szigetelésen van, úgy búg néha (főleg mióta hidegebb van), hogy nemlehet megmaradni a házban, konkrétan a ház túlsó felén hallom a búgást.Csőhossz rendben van, működésével semmi gond nincs, vízszinesen van a kültéri, kívülről egyébként nincs rossz hangja, a falban a furat bevan purhabozva. Ha megemeljük a kültérit, hogy ne érjen hozzá a konzolhoz, akkor a búgás megszünik.
Gondoltam a szigeteléssel van a baj, kivágtam a konzol alatt, újra lett tiplizve, de ezzel csak rontottam, sokkal erősebben búg azóta. Sima gumi alátét is volt alatta, illetve tömör gumibak is, illetve ezek kombinálva, döntögetéssel is próbálkoztunk, de semmi. Most rendeltem Rugós bakokat, kíváncsi leszek az eredményre, van még esetleg valami praktika, amivel próbálkozzak?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest