- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
-
Johnny Cage
addikt
válasz
schawo #27840 üzenetére
a felvetés:
Submitted by JAD on September 8, 2011 - 2:34pm.
"What about the heat and humidity of the skin transmitted to the earpads? It could be a clue because the most recent headphones worn could be hotter or had a feeling of recently wear. A good way to solve this is to heat the earpads equally, or wearing the same earpads for both. ..."
Tyll válasza:
"Submitted by Tyll Hertsens on September 9, 2011 - 7:35am.
I doubt this is a problem, that cans were on and off the head rather quickly. I certainly didn't feel anything at all. More importantly, doing blind testing is psychologically complicated, and settling in to simply hearing and focusing on that without thinking about anything else at all is quite important. So when performing these tests, I'm hardly "thinking" about my conclusion at all. Even if there was a temp difference in the pads, I'd be in the mode of not only not being aware of it, but those sensations would likely be strongly ignored. ..."
(tehát azt mondja a Tyll, hogy csak rövid pillanatokra vette fel a fejeseket, nem érzett különbséget és annyira kell koncentrálni, hogy egyébként sem tűnt volna fel.)
-
KMT
addikt
válasz
schawo #27814 üzenetére
"Ha nem lenne az a hatalmas, ordító magas kiemelése,"
Fura, hogy ennyire soknak érzed. Szerintem a K601-nek pl több a magasa. (A HD668-ről meg ne is beszéljünk).
(A lenti linken láthatod, hogy nem emel ez olyan sokat, 4 dB körül lehet talán.)
Az tény, hogy nem egy magashiányos fejes, de néha jobb ez a hangzásvilág, mint egy sötétebb Sennheiser.Jah, SR225(i) (esetleg más Grado) tulajoknak ezt erősen ajánlom: Grado modok
Zseniális ez a szigszalag-mod, nem is tudom, hogy nem találtam rá hamarabb. Így pár perc próba után, nagyjából egyetértek vele. -
slfln
senior tag
válasz
schawo #27811 üzenetére
A 990 és a 770 is hasonlóan V alakú frekimenettel rendelkeznek, csak a 990 inkább a mid-bassra a 770 meg a sub-bassra emel.
Mindkettő magasban igen jól ellátott fejes, háttérbe szorult középpel. A 990-nek nagy nyitottakra jellemző tere van még pluszban.
Ugyanolyan agresszív a 990 is.Aki a klasszikus V kiemelést preferálja rockra, -mint a legtöbb átlag ember- annak megváltás mindkét fejes.
Én speciel borzalmasnak tartom a Gradokat rockra, metálra és egyfajta mazohizmusként élem meg vele az összes ilyen jellegű felvételt.
A 990Prot még nem hallottam, de elképzelhető, hogy monitorozáshoz kicsit laid-backé tették. Ezt nem tudom.
-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #27804 üzenetére
Akkor a HD650-ről egyező a véleményünk. Az AKG-kat és a Beyereket nem írnám le, hisz még nem is hallotta őket, ergo akár még tetszhet is neki, sőt!
A Grado-t én már csak a megjelölt zenék miatt sem ajánlanám.
(#27806) Bodz: Csatlakozom. Teljesen színezős, nyomulós fejes. A 880 már más kérdés, az inkább versenyez az AKG-kal (vagy fordítva).
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #27580 üzenetére
Nem, megvolt már akkor is szóval ezt a láncot már így hallottam, akkor is volt a minitali amikor HD800 CEC Benchmark is volt stb.
Korábban nem voltam kibékülve a mélyekkel, most vagy rájöttem hogy az előnyök ezt messze túlhaladják, vagy ez a darab jobban szól, vagy rájöttem hogy sok szempontból ez a jó mély, vagy minden együtt -
Tomi_Sci
őstag
válasz
schawo #27540 üzenetére
Hordozható (utcára gondolom az jobb lenne) kellett, sok méllyel. Minek ragozni?
A 450 elég jól tudja mind a kettőt.
Az XB széria azokkal a hatalmas fánkokkal nem tűnik túl jó választásnak utcára (cipelés szempontjából). De ha több mély van benne, mint a 450-ben, akkor igazából sehova sem tűnik annak
-
melko
csendes tag
válasz
schawo #27551 üzenetére
Akkor az kiesett
Elmentem ma kíváncsiságból a duisburgi Saturnba, és a Media Marktba is. Nagyon nem csalódtam. Sennheiser Sennheiser mellett, utána Philips és nemtommi. Elvétve egy-két Sony.
AKG sehol, Behringer, AT, BD, Shure, szintén sehol. Igazából kb erre számítottam.DE valahol még régi poros emlékeimben, mikor 1 hetet promóztam Blaupunkttal a MediaMarktban, akkor még rengeteg jófajta fejhallgató volt, nem pedig ilyen vérszegény választék.
-
melko
csendes tag
válasz
schawo #27485 üzenetére
Még egy kérdés a "kihajcsaje" a Shure SRH440 témában.
Adott a mobil felvevőm: Zoom H1
Kimenet: Phones / Line Output: 1/8" stereo phone jack ●Output Load Impedance: 10kΩ or more ●Rated Output Level: -10dBm ●Phones Output Level: 20mW + 20mW into 32Ω load
Mire számítsak, ha a Shure-t kontroll fejhallgatóként akarnám a Zoom H1-gyel használni?
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #27494 üzenetére
Hehe, akkor tényleg "mindened" lesz, vagy meguntad a spájzolást?
Kíváncsi lennék mekkora különbséget hallanék a 250 -es és a 600 -as között, ha már mindenki azt mondja, hogy az utóbbi érezhetően jobb. A 600 -as nekem is nagyon tetszett.
Valed: Hangerőtől függ természetesen, de konkrétan ezt a típust valószínűleg senki nem használta itt.
Winne: Ha valamikor meg tudod oldani, akkor érdemes lehet ellátogatni fi:zi'k -hez. Nem tudom most hogyan lesznek a tesztpéldányok megoldva nála. Én a helyében kölcsön is adnék egy 660 -at neked huzamosabb próbára, ha helyben fölkelti az érdeklődésedet, de azért dönteni nem akarsz annyi alapján. Lehet, hogy a végén kölcsönösen jó cserét tudtok kihozni belőle.
-
Winne
nagyúr
válasz
schawo #27490 üzenetére
Világos, csak gondoltam megpendítem akkor a "kihajcsaje" kérdést.
Azt hiszem holnap elhozom akkor 15-ért, annyit még áldozok rá. Egy elég komoly cd lejátszón hallgattam bele pár jazz nótába, ami hangszeresen is nagyon jól szólt és énekileg is ott volt, szal nekem megtetszett na, nincs mese.
Házimozim van, filmet nem hiszem, hogy nagyon néznék fejhallgatóval, de zenét is gépről hallgatok inkább. Remélem "kihajcsa"...
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #27490 üzenetére
Azért azt illik hozzátenni, hogy azért, mert minimum 600 euróig egyetlen fejest sem preferálsz vele szemben, és van mellette hifid.
#27494: Nézd meg innerfidenity -n. Mondjuk ott is van, ami nekem furcsa az általam hallottak alapján. Kár, hogy nincsenek tényleg komoly labor eredmények, csak ilyen magán mérések.
De azért ez is több a semminél.
-
melko
csendes tag
válasz
schawo #27490 üzenetére
Valamint az jutott még eszembe, ami igencsak fontos lenne számomra, hogy a mobil rögzítőmhöz (Zoom H1) már régebben is kerestem valami jó zárt fejhallgatót, amivel felvételkor be tudom állítani a megfelelő jelszintet, illetve egy zajosabb helyszínen is bele tudok hallgatni próbaként a felvételbe. Ebből a szempontból viszont mindenképp előnyös lenne egy zárt fejhallgató. Nem igazán szeretnék külön ehhez és külön a számítógéphez/zenéléshez/zenehallgatáshoz külön fejhallgatót venni.
-
melko
csendes tag
válasz
schawo #27485 üzenetére
A Shure SRH440 szimpatikusnak tűnik, bár nem tudom hogy a nagy fejemen mennyire lesz kényelmes (kalapból/sapkából mindig a legnagyobb kell
)
Van egy 2.1-es kis szutyok Logitech X230-as kötve a gépre, de nem említeném erősítő gyanánt, így gondolom nem is számítana a fejhallgató esetében, ha oda kötném be. Sajnos még nem szántam elég pénzt ezekre a dolgokra, így a felszereltségem is igencsak szegényes Audio terén...
-
melko
csendes tag
válasz
schawo #27481 üzenetére
Akkor jelenleg hangkártya illetve erősítő hiányában (még egyelőre) ne is próbálkozzak ilyen komoly fejhallgatókkal, mert a Macbook Pro nem is fogja tudni rendesen ezeket meghajtani?
Csak halkan jelezném, fejhallgató szempontból egy abszolút laikus, tapasztalatlan, hozzá nem értő amatőr lelkes felhasználó vagyok, akinek elektronikai cuccokban már egyszer-egyszer sikerült mellényúlnia, aminek eladás vagy polcon porosodás lett a vége
-
p_adam
addikt
válasz
schawo #27455 üzenetére
300 darabot gyártottak eredetileg. Az erősítőből nem tudom mennyivel kevesebb mint 300 van.
Aztán head-fi-s kezdeményezésre Sennheiser-ék készítettek még 20 darab fejhallgatót azt hiszem kis különbséggel, ezek eleve fel vannak készítve közvetlen Stax erősítővel való használatra is (egyébként is megy csak adapter kell), talán kicsit másképp is muzsikálnak és valamikor ekkor a HeadAmp is gyártott egy eléggé limitált szériás Aristaeus erősítőt hozzájuk - ugyanaz a design mint a gyári csak sokkal jobban megépítve és finomítva. -
Nertpaelg
tag
válasz
schawo #27407 üzenetére
Áhhh, van ott durván öt különböző fokozatú. Pl. mikor rossz a hangosítás, akkor először bénázik negyed órát az előadó, aztán behívja a ~takarítót, az is játszik egy kicsit (azaz ő is lekapcsolja a villanyt, a vetítőt, szóval mindent, csak az erősítést nem), őt követi a közönséges gondnok, majd a kinevezett technikus és végül "Sir William von Hérosz" maga, aki meg is tudja a oldani a problémát. Persze eddigre már közel vége az előadásnak.
-
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #27242 üzenetére
Ha hülyeségeket ajánlanék egy idő után senkit nem érdekelne a véleményem.
Pl. Itt van nálam féltucat Audio-technika,,, mondtam ezekre azt, hogy ilyet kell venni? Pedig ebben az ársávban vannak! Pár hétig járatom, használom őket és utána lehet, hogy ajánlani fogom valamelyiket.
-
Shufny
őstag
válasz
schawo #26984 üzenetére
Planár?
Egyébként érdekes, hogy sokan egyből írták, hogy "úristen, az SR-007 -nek jobbak az eredményei" de én ezt valahogy nem így látom. Gondolom arra gondolnak, hogy nincs akkora túllövés a négyszögnél, de csak a lassúak nem szoktak olyat. Persze eddig azt gondoltam, hogy az elektrosztatikusban ez a pláne, hogy az anélkül is tud jól szólni (és ez lényegében igaznak is tűnik), de ezek szerint annak is egészségesebb, ha egy kicsit kevésbé van csillapítva. Érdekes még, hogy lényegesen jobb a THD 100dB SPL -en, mint 90 -en.
Másik, amit még mindig nem tudok: Impulzusválasznál miért ellentétes irányba indulnak ezek?
greenfairy: Így legalább többször örülsz majd neki.
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #26830 üzenetére
"Kérdés, hogy melyik semlegesebb."
Mondjuk ez már erősen szubjektív téma.
"Másik kérdés, hogy kötelező feladat-e a tökéletes semlegesség."
Igen, ez is személyenként különböző, nekem pl. fontos, mert úgy gondolom, hogy a K601-et sem bírnám ki hosszabb távon.
AMDFan: Én elhiszem, tehát akkor neked a K601 neutrális még a középmagasaknál is
ntomka: Nem, csak nekem egy kicsit furcsa, hogy elég sok fejhallgató megkapja a neutrális jelzőt, de mostmár tudom az okát. Jó, téma lezárva.
Gondolkoztam egyébként, hogy beírjam-e ezt, hiszen eléggé flame vélemény.
-
fasirTTT
őstag
válasz
schawo #26670 üzenetére
ja, ha szerintetek ebbe elég a mély, akkor okés. ez miatt nem váltok.
viszont a torzítás, és az zavar kicsit benne, mikor 1 számba baszus megszólal, akkor a magas hangtartományok elhalkulnak, ami kicsit zavaró,
és akkor így ajánlanátok másik fülest? olyan 15-20k közötti árra gondoltam. de a mély ne legyen kevesebb -
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #26809 üzenetére
De akkor mennyi mélye lehet a többi shure-nak ? :/
(A 240-nek van még -a graf szerint- hasonlóan csapott mélye.)szerk.: Közben látom, hogy felhelyezés függő a dolog. Akkor storno az egész.
Shufny :
Ha bármi köze van az sr225 hangjához, akkor, annyiért nagyon nem.
(Tudom, elvileg ezek már más driverrel dolgoznak, más a hangjuk is.)Az a baj, hogy rendesen én sem tudom megfogalmazni. A shure magas/közép/mély arányát tartom most ideálisnak. Ilyen jellegű hang lenne számomra ideális egy HD800 szintű technikai tudással. (felbontással/részletességgel és térrel)
-
PuMbA
titán
válasz
schawo #26802 üzenetére
Értem, szóval akkor csak nekem tűnik természetesebbnek a K601-nél.
bigmasterg, ntomka: Én úgy hallottam a mélyeket, mint ahogy az első grafikonon van. A szintén headroomos K601 grafikon szerint is több mély van a K601-ben. Tényleg kevesebbet hallottam, még 100-200Hz-nél is, asszem a Bubo-rol...
-
-
Lewzke
őstag
válasz
schawo #26806 üzenetére
A head-fi-n is írták többen, hogy új párnával jobb a közép és a magas tartomány, ami persze nekünk lényeges. Ezen gondolkodni fogok, új párnákra most nem telik de valami hátha eszembe jut a keményítéssel kapcsolatban.
Így elsőre tapétaragasztó jutott eszembe, amivel "fonal gömböket" szoktak készíteni díszítésként. A fonalat bekenik ezzel a vízben feloldott ragasztóval és utána lufikra tekerik majd amiután megkeményed úgy marad a formája ... kísérleteznem kell egy szivacson,
úgy hogy kevés ragaszót oldok fel a vízben. -
AtHoS
nagyúr
válasz
schawo #26726 üzenetére
Ezt a hirdetést találtam meg először (illetve ennek egy lejárt verzióját) link
Utána pedig egy jóval régebbit, ahol picit részletesebb a modifikáció leírása: [link]
K701-et is hirdet modifikációval: [link]
Mivel nem értek hozzá, így az élő hirdetésben leírtaknak még be is dőlhetnék, de a régebbiben olvasható: "a gyártók nem értenek hozzá" részek már el is bizonytalanított attól, hogy talán érdemes lenne foglalkozni vele. Na persze az 1 hét garancia azért elég nyomós a gyári 3 évvel szemben, de ha bizonyos tekintetben mégis csak hozza a K-1000 szintjét (na ez itt eléggé érdekes téma), akkor lehet mégis csak megérné 1 hét garral is
-
Bodz
nagyúr
válasz
schawo #26728 üzenetére
Valóban, te voltál az egyetlen aki nem sikítva kapta le a fejéről, hanem megmagyaráztad mitől szar.
(#26745) baluka26: 5-ért remek.
(#26749) Shufny: A szivacs ki volt szedve, viszont a gyári párna visszakerült rá. Az AKG kábel nem tudom mennyiben változtatott a hangján.
A mikrofonos HD660-at is próbáltam az nem tetszett túlzottan, 5 másodperc alatt beleizzadtam és szorít is. Egy Beyer párna alap hozzá szvsz. Nekem többnek tűnt a magasa is, mint a 330-nak. Igaz ezt csak a Superlux erősítőről hallgattam, ahol egy iRiver E150 volt a forrás meg néha telefon.
-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #26726 üzenetére
Szerintem az a K500 többet ér annál, minthogy egy ki nem próbált eljárással valaki belepiszkáljon.
(#26729) Mackósajt: Egyetértek, a 880-t én úgy jellemeztem a hrt - canamp láncról, hogy "osztó" hangja van. Olyan értelemben osztó, hogy a többi jelenlévő (nem HD800, K1000) fejhallgatónak megmutatta, "na ezt így kell srácok".
(#26734) baluka26: Egy olyan remek fejhallgatóról beszélünk, amit már nem gyártanak. Ha gányolással tönkre teszünk egyet, az szerintem veszteség, mert senki nem fog újat csinálni helyette.
Én kíváncsi lettem volna az asgardra.
-
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #26655 üzenetére
Ilyen fényviszonyok mellett ez simán lehet lp is... de legfőképp akármi is. Legegyszerűbb lenne megkérdezni inkább, milyen színű.
Nálam az ilyen laposan elsimuló 6dB-es mid bass emelés 1kHz-hez képest abszolút nem a "nagyon sok a mélye" kategória. A nagyon sok mondjuk az AH-D1100. Bár kinek mi a sok...
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
schawo #26651 üzenetére
Hol látod a képeken, hogy EP?
Mellesleg azoknak nagyon sok a mélye
Itt Veszprémben sok a Sexi, vettem már hármat helybenEAC-ban hogyan lehet beállítani, hogy ne legyen Number of CDs és CD Number? Metadata beállításoknál nincsenek berakva, de a Foobar úgy írja a számokat, hogy 1.01,1.02 stb.
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #26651 üzenetére
További remegtetéshez, itt egy DF is, bár ilyened már van.
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #26648 üzenetére
Én meg pont azt akartam mondani, hogy abban a kategóriában nincs semmi (említésre méltó / igazán jó) újonnan, ezért is tehetett nagyobb népszerűségre az 555.
(#26647) Complete:
Pedig hangja alapján, használtam 10en ezres kategóriába raknám. Mindig csodálkozom egy kicsit azon, hogy 20 körül viszik el őket.
Mikor a néha felbukkanó, tényleg jó hangú fejhallgatókra ugyan ennyiért/olcsóbban szinte senki sem szokott licitálni.
(Nagyjából így lett már Senn HD580-am és kétszer AKG K500-asom.)Szerk.:
14ért k240 ?
Csak ehhez meg fejh. erősítő kell... -
válasz
schawo #26623 üzenetére
A K500-nak Apogeeról hajtva nagyobb a tere, mint a HD600-nak a CEC-ről.
A K500 nagy hangerőn jobb, mint halkan, és jobban szól az Apogeeról, mint a CEC-ről. Gond az, hogy kezdek leszokni a hangos zenehallgatásról, és számomra már túl nagy az a hangnyomás, ahol kezd jó lenni a K500.
-
Lewzke
őstag
válasz
schawo #26621 üzenetére
Ez azért érdekes mert volt nálam egy kis hordozható cmoy erősítő ami egy K240s-el szépen muzsikált viszont a K501-el borzalmas hangja volt (sziszegett és mosott a középtartományban), még az Audigy sima kimenetétől is borzalmasabb.
Viszont a Meier Aria-ról nem piszkol, nem maszatol és nagyon transzparens, egyes felvételeket kissé száraz is. Válogatósak.
Aktív témák
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest